stickers-Review

Het Stille Blauw

Toen ik aan Het Stille Blauw begon realiseerde ik mij dat ik van deel2: De eindeloze nacht, nog geen review had geschreven 🙁
Eerst maar doen en dan pas verder lezen. Jammer, want vanaf de eerste regel zat ik meteen in het verhaal. Helaas.
Review van deel 1: Een Wereld zonder Hemel staat hier

Ik vind dit echt een geweldige serie.
Het vervelende van een goed geschreven serie is dat je verder wil en moet lezen!

Zo eindigde mijn recensie van deel 2 De eindeloze nacht, en zo ga ik verder met Het Stille Blauw. Het is een prettig geschreven serie, die makkelijk leest. Je zit in no-time weer in het verhaal, wat ik knap vind als je nagaat dat ik deel 2 eind juli gelezen heb. en deel 1 Een wereld zonder hemel in januari.
Ook in dit deel word het perspectief per hoofdstuk gewisseld van Perry naar Aria. Wat verhelderend werkt.

Wauw wat een serie, en bah hij is afgelopen 🙁
Eigenlijk is het een best actueel boek, er zijn grote problemen, de wereld zoals hij was is er niet meer, twee verschillende kampen zullen samen moeten werken om nog een kleine kans te hebben om te overleven. En in beide kampen is sprake van vooroordelen, discriminatie en het gevoel beter dan de ander te zijn.
Zeer herkenbare actuele zaken.
Young Adult he, Young Adult!
(Voel ik hier nieuwe een blogpost aankomen?)

Terug naar het boek, het is een sprankelend verhaal over liefde, vriendschap, tolerantie, moed, hoop, opoffering, en helaas ook de dood.

Raas zonder Liv.
Raas zonder een reden om te leven.
Raas in de hel

Rêverie was niet zomaar gevallen, Het was in de steek gelaten.
Duizenden mensen waren achtergelaten om te sterven

En toch gloort er hoop, er zijn gelukkig mensen die in beide kampen, in iedereen, geloven. En heb ik het nu over onze actuele situatie of over het boek? Wel eigenlijk over beide, zo actueel kan een boek zijn. Ook in dit geval zijn het vluchtelingen, alleen in dit geval vlucht iedereen.

Denk je dat Soren en ik jullie leven gered hebben door jullie uit Rêverie weg te halen? Welnee. We hebben jullie een kans gegeven. Jullie moeten zelf beslissen of jullie willen leven of sterven, niet ik. En je hier verstoppen is geen van beide.

De filmrechten van deze serie waren al voor publicatie van het eerste boek verkocht aan Warner Brothers Studios. Ik ben benieuwd.
Mijn favoriete quote uit dit boek:

Ik moest jou vinden.
Ik weet het, zei hij. Zodra ik bij je wegliep, had ik dat gevoel ook.