Hof van doorns en rozen door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van doorns en rozen door Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #1
Gepubliceerd door: Best of YA Books, Unieboek gepubliceerd op February 22nd 2016
Genre: Fantasy, New Adult
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede, Koningin van de Schaduw
Pagina's: 424
ISBN: 9789000348275
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

review

Hof van doorns en rozen

Zucht … Uit.
Dat appte ik naar mijn meiden nadat ik het boek dichtgeslagen heb. Met Hof van doorns en rozen heeft Sarah J. Maas een Top Boek geschreven.
Nu was ik al fan van de Throne of Glass serie, maar nu ben ik een mega-fan! Wauw! Het is een vlot lopend verhaal, en eenmaal er in begonnen moest het ook uit!

De basis: het sprookje The Beauty and The Beast, maar dan geschreven vanuit het standpunt: wat als ze niet op tijd was teruggekeerd!
Geweldig uitgewerkt, en vreselijk spannend. Nooit gedacht dat ik mezelf zou onderdompelen in de wereld van de Fae, en het nog leuk zou vinden ook.

Gevangen in maskers, al bijna vijftig jaar. Ik zou gek zijn geworden, zou de huid van mijn gezicht eraf getrokken hebben.
Toen je een beest was, had je geen masker op, en je vriend ook niet.
Zo wreed is de aandoening
Leven als een beest of leven met het masker.

Ik ben onder de indruk van Feyre, hoe ze acht jaar, al vanaf haar elfde, het gezin ( haar vader en haar twee zussen) onderhoud.
En hoe ze ervoor opkomt. Wat een plichtsbesef. Zelfs als ze dood in de ogen kijkt. En vervolgens is ze letterlijk het pispaaltje bij de Fae, maar ze blijft zichzelf trouw, en komt voor zichzelf op, en wel op een manier waar je alleen maar u tegen kan zeggen. Wat een karakter!

Eigenlijk baal ik als een stekker dat het boek uit is. Nu wachten op deel 2: Hof van Mist en Woede
Wat gelukkig al in juli uitkomt. Nou ja al ….