Hof van Mist en Woede door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHof van Mist en Woede door Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #2
Gepubliceerd door: Best of YA Books, Unieboek | Het Spectrum gepubliceerd op July 18th 2016
Genre: Fantasy, New Adult
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur, Koningin van de Schaduw
Pagina's: 592
ISBN: 9789000347568
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

review

Een meer dan volwaardige opvolger van Hof van doorns en Rozen is het minste wat je van Hof van Mist en Woede kan zeggen!! Wat mij betreft is het HET BOEK van 2016!

Hof van Mist en Woede

Was deel 1: Hof van doorns en Rozen, een retelling van The Beauty and The Beast, deel 2 Hof van Mist en Woede is dat absoluut niet!! Trouwens …. Dit is GEEN Young Adult! Dit is New Adult!
Wauw, Sarah J Maas heeft een waanzinnig boek geschreven, wat mij na het lezen totaal ondersteboven achterlaat! Zonder te spoileren, dit had ik dus totaal niet zien aankomen en niet verwacht.

Feyre heeft het moeilijk na haar overwinning met Amarantha, ze heeft het moeilijk met haar onsterfelijke kracht. Met haar menselijke hart. Ze heeft last van nachtmerries en van Tamlins overbezorgdheid.

Onsterfelijke kracht, eerder een vloek dan een zegen. Na mijn terugkeer hiernaartoe had ik drie dagen lang elk stuk bestek wat ik aanraakte beschadigd en vervormd, was ik zo vaak over mijn langere snelle benen gestruikeld dat Alis alle onvervangbare waardevolle voorwerpen uit mijn kamer had weggehaald en had ik niet één, niet twee, maar vijf glazen deuren verbrijzeld door ze per ongeluk te hard dicht te doen.

Wees blij met je menselijke hart, Feyre. Ik beklaag degenen die helemaal niets voelen.

Toch vroeg ik me met mijn Fae-oren wel eens af ….. of ik zijn ademhaling hoorde haperen, al was het maar één hartslag lang. Ik durfde nooit te vragen of hij wakker was.
Hij werd nooit wakker wanneer de nachtmerries me uit mijn slaap haalden: wanneer ik nacht na nacht alles uitbraakte. Als hij het wist of hoorde, zei hij er nooit wat over.

Tamlin zei zacht: Ik kan niet doen wat ik doe als ik me zorgen zou maken om jou veiligheid.

Ingrediënten ten overvloed voor een reuze spannend verhaal. Vergeet daarnaast Rhysand, Edelheer van het Nachthof , en de overeenkomst die Feyre met hem afgesloten heeft niet!
Daarnaast word je met de zoveel niet voorziene *plottwists* om de oren geslagen, dat elk idee over hoe het boek zou verlopen, snel verdwijnt!
Rhysand met zijn humor 🙂

Ik zou hier zo graag meer over willen schrijven, maar dan zou ik inderdaad spoileren.
Rest het mij om te zeggen: Wauw, wat een boek!!!!

.