Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Hou me vast door Lori Nelson Spielman | Een Boek ReviewHou me vast door Lori Nelson Spielman
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op June 6th 2017
Genre: Literature, Romance
Pagina's: 352
ISBN: 9789022580707
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
five-stars

Annies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk. Eigenlijk zou zij ook in die trein zitten… Annie voelt zich schuldig en zoekt steun bij haar moeder Erika, die op haar beurt in haar werk vlucht. Annie begrijpt niet wat er is gebeurd met haar liefhebbende moeder die altijd op alles raad wist.

Erika weet niet hoe ze met het verlies van Kristen om moet gaan. Ze durft Annie niet te laten zien dat ook zij zo haar zwaktes heeft en besluit alleen haar kracht te tonen. Maar Annie kan dit eenzame verdriet niet aan – en verdwijnt. In haar wanhoop denkt Erika weer terug aan haar eigen moeder, die ooit zei: ‘Je moet wat belangrijk is nooit verwarren met wat écht belangrijk is.’ Erika beseft dat ze alles op alles moet zetten om Annie te vinden – voordat ze ook haar tweede dochter verliest.

review

Hou me vast

Het verhaal wordt wisselend door Erika en Annie vertelt. Erika is een gescheiden vrouw met twee dochters. Annie en Kristen. Ze is makelaar.
Annie heeft het gevoel dat ze er niet bij hoort.

Vervolgens verongelukt Kristen, en beiden gaan daar verschillend mee om. Opvallend vind ik het ze zich beiden schuldig voelen aan de dood van Kristen.
Annie is ervan overtuigd dat Kristen nog leeft.

Ze houd haar berichten afgeschermd, zodat verder niemand anders ze kan zien – vooral haar vader niet. Hij denkt toch al dat ze last heeft van waanideeën. Dokter Kittle, de rouwbegeleidster van het hele gezin, was het met hem eens.
Je bent in de ontkenningsfase zoals we dat noemen.
Maar Annie is niet in de ontkenningsfase. Ze heeft haar huiswerk gedaan. Er worden zo vaak mensen verwisseld.

Erika voelt zich schuldig omdat zij haar werk voor heeft laten gaan en de meiden niet met de auto heeft weggebracht, zoals ze had beloofd.

Ik zou haast liever hebben dat Annie tegen mij tekeer ging, dat ze antwoorden van mij eiste.
Waarom heb je Kristen niet naar de campus gebracht?
Waarom ging die stomme baan van je weer eens voor?

Conclusie

Wat mij opviel aan dit boek is dat het zo ontzettend levensecht geschreven is.
De reacties en emoties van zowel Erika als die van Annie konden die van mij zijn en zijn herkenbaar, iedereen kent de gedachten wel: wat als ..
Daarnaast vind ik het een aangrijpend verhaal, het raakte mij en ik had het in no-time uit.