review

De IJzerprins

De IJzerprins word, in tegenstelling tot de drie vorige delen, geschreven vanuit het perspectief van Ash. Eindelijk kom je meer en meer over hem te weten.

Quote uit het nawoord:
Aan alle fantastische Young Adult-bloggers en de fans in Team Ash wil ik nog kwijt: dit boek is speciaal voor jullie. het is deels aan jullie te danken dat een zekere Winterprins zijn eigen verhaal kreeg en dat zijn reis eindigde zoals die nu is geëindigd. Dank daarvoor.

Ash die een manier zoekt om toch bij Meghan te kunnen zijn:

Voor ik vertrok, zwoer ik een eed. Ik beloofde haar dat ik een manier zou vinden om terug te komen, dat we op een dag weer samen zouden zijn.

Samen met Puck gaat hij de zoektocht aan, geweldig de relatie tussen deze twee, die in dit verhaal toegelicht word. Ik hou van Puck/ Robin Goodfellow met zijn kwajongensstreken en zijn humor!

Ik had natuurlijk kunnen bedenken dat Puck al eerder iets had uitgehaald wat haar woede had opgewekt. Toch moest ik ergens wel lachen toen ik me voorstelde hoe het huis plat voorover in de modder moest zijn gevallen omdat onze eeuwige grapjas de poten aan elkaar had gebonden.

Op deze tocht worden ze begeleid door Grimalkin (een kat, een cait sith) en door de Grote Boze Wolf (hij wil graag mee op de tocht naar het Einde van de Wereld om te worden herinnerd – lang nadat die tocht zal zijn afgelopen – , om zo deel uit te maken van een groot verhaal.)

Hij is hier omdat hij wil dat zijn naam aan jouw verhaal verbonden wordt. Zijn macht, zijn hele bestaan, draait om verhalen, om mythen en legenden en al de amusante kletspraatjes die de mensen in de loop der jaren over hem verzonnen hebben. Daarom bestaat de Grote Boze Wolf al zo lang.

Zo gaaf! De fae zijn geboren door de dromen en angsten van de mensen, zolang ze nog ergens in hun herinnering voortleven, blijven ze bestaan.
, dit schreef ik al in mijn recensie van deel 1, De IJzerkoning Een ontzettend mooie verklaring!

Nooit gedacht dat ik van Feeën zou gaan houden!
Verfrissend vind ik het om het verhaal, zijn verleden, uit het oogpunt van Ash te lezen.
Ik vind het een ontzettend leuk boek