De IJzerprins door Julie Kagawa | Een Boek ReviewDe IJzerprins door Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey #4
Gepubliceerd door: HarperCollins Holland gepubliceerd op September 17th 2013
Genre: Fantasy, Paranormal, Romance, Young Adult
Also by this author: Pupil, Rebel, De IJzerkoning, De IJzerprinses, De Ijzerkoningin
Pagina's: 384
ISBN: 9789034755889
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn'darkmyr Tallyn.

Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje...

Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me - om mijn leven te redden - ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de IJzerfae.

Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld.

Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken zijn onmogelijk.

Zal ik Meghan ooit nog terugzien?

review

De IJzerprins

De IJzerprins word, in tegenstelling tot de drie vorige delen, geschreven vanuit het perspectief van Ash. Eindelijk kom je meer en meer over hem te weten.

Quote uit het nawoord:
Aan alle fantastische Young Adult-bloggers en de fans in Team Ash wil ik nog kwijt: dit boek is speciaal voor jullie. het is deels aan jullie te danken dat een zekere Winterprins zijn eigen verhaal kreeg en dat zijn reis eindigde zoals die nu is geëindigd. Dank daarvoor.

Ash die een manier zoekt om toch bij Meghan te kunnen zijn:

Voor ik vertrok, zwoer ik een eed. Ik beloofde haar dat ik een manier zou vinden om terug te komen, dat we op een dag weer samen zouden zijn.

Samen met Puck gaat hij de zoektocht aan, geweldig de relatie tussen deze twee, die in dit verhaal toegelicht word. Ik hou van Puck/ Robin Goodfellow met zijn kwajongensstreken en zijn humor!

Ik had natuurlijk kunnen bedenken dat Puck al eerder iets had uitgehaald wat haar woede had opgewekt. Toch moest ik ergens wel lachen toen ik me voorstelde hoe het huis plat voorover in de modder moest zijn gevallen omdat onze eeuwige grapjas de poten aan elkaar had gebonden.

Op deze tocht worden ze begeleid door Grimalkin (een kat, een cait sith) en door de Grote Boze Wolf (hij wil graag mee op de tocht naar het Einde van de Wereld om te worden herinnerd – lang nadat die tocht zal zijn afgelopen – , om zo deel uit te maken van een groot verhaal.)

Hij is hier omdat hij wil dat zijn naam aan jouw verhaal verbonden wordt. Zijn macht, zijn hele bestaan, draait om verhalen, om mythen en legenden en al de amusante kletspraatjes die de mensen in de loop der jaren over hem verzonnen hebben. Daarom bestaat de Grote Boze Wolf al zo lang.

Zo gaaf! De fae zijn geboren door de dromen en angsten van de mensen, zolang ze nog ergens in hun herinnering voortleven, blijven ze bestaan.
, dit schreef ik al in mijn recensie van deel 1, De IJzerkoning Een ontzettend mooie verklaring!

Nooit gedacht dat ik van Feeën zou gaan houden!
Verfrissend vind ik het om het verhaal, zijn verleden, uit het oogpunt van Ash te lezen.
Ik vind het een ontzettend leuk boek