Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


In mijn bloed door Milou van der Will | Een Boek ReviewIn mijn bloed door Milou van der Will
Serie: Benthe Berg #1
Gepubliceerd door: The House of Books gepubliceerd op September 2014
Genre: Thriller
Pagina's: 336
ISBN: 9789044344639
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Journaliste Benthe Berg wordt geconfronteerd met hartverscheurend nieuws. Haar dochtertje Céline is één van de kinderen die is misbruikt door pedo Rick V. De dader komt weg met een lage straf en in het kleine, Noord-Hollandse dorp Ringerdam blijft men bovendien nog heilig in zijn onschuld geloven. Benthe vindt het vonnis zo onrechtvaardig dat ze in haar wanhoop besluit om wraak tenemen. Voor Céline. In alle stilte bereidt ze een aanslag op Rick V. voor. Op de dag dat hij vrijkomt, zal ze hem liquideren.

stickers-Review

Geweldig, Wat een boek. In mijn bloed, een echte crime. Vanaf de eerste pagina heeft het verhaal me in zijn greep.

Het geeft allemaal niet meer, want ik maak hem nietig. Ik schakel hem uit.
Ik dood hem.

Het is een reuze spannend verhaal met een ontzettend actueel thema : pedofilie.
Vanaf de eerste bladzijde zat het verhaal in mijn bloed!
Wat me vooral raakte waren de pogingen van de dorpsbewoners om het uit het nieuws te houden. Ze lossen het wel op hun manier op ….

Je eist een verklaring? Waarvoor?
Voor die lastercampagne. Die jongen heeft verdomme niets misdaan en je trekt het dorp er ook nog eens in mee. Wat moeten mensen wel niet van ons denken?

De sociale controle staat hoog in het vaandel bij ons in Ringerdam. We houden hem in de gaten.

Milou van der Will zet je continu op het verkeerde been. Net als je denkt door te hebben hoe het zit, blijkt het toch weer anders te zijn en duiken er weer nieuwe verdachten op. En blijk je het helemaal verkeerd te hebben. Zou ze het? En zo niet zou hij? Het ene moment sta ik aan Benthe’s zijde, het andere moment vind ik haar egoïstisch.

Ik vind het een geweldig spannend boek, wat je van het begin tot het einde aan je stoel gekluisterd houd. Een echte aanrader.
Ik moet toegeven dat ik uitkijk naar het volgende BentheBerg deel.

14 september is bij The House of Crime een nieuwe thriller van Milou van der Will verschenen: In mijn bloed, deel 1 rondom journaliste Benthe Berg.
Leden van de Not Just Any Book Club lezen deze thriller en recenseren.