Inwijding door Veronica Roth | Een Boek ReviewInwijding door Veronica Roth
Serie: Divergent #1
Gepubliceerd door: Van Goor gepubliceerd op March 21st 2012
Genre: Distopian, Young Adult
Also by this author: Opstand, Samensmelting, Het verhaal van Four, Carve the Mark, Uitverkoren
Pagina's: 350
ISBN: 9789047516835
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.
Één beslissing bepaalt je vrienden. Één beslissing bepaalt je normen en waarden. Één beslissing bepaalt waar je staat - voor altijd

stickers-Review

Wauw, in één ruk uitgelezen, en zal helaas nog even moeten wachten eer ik het volgende deel kan lezen.
Het verhaal is op een pakkende manier geschreven en zoals ik net al zei, in één ruk uitgelezen. Ik weet dat het vergeleken wordt met de Hunger Games van Suzanne Collins, maar ik vind deze vele malen beter

Je volgt Tris, het hoofdpersonage uit dit boek tijdens haar reis van een tiener naar een dappere volwassene vrouw. In een vreselijk verscheurde wereld. Het is een dappere, onzelfzuchtige slimme meid!

Ik geloof in de simpele uitingen van moed, in de moed die ervoor zorgt dat mensen voor elkaar opkomen.

Natuurlijk blijf je achter met een hoop vragen, Daarom is het het eerste deel van een waanzinnige serie!

De Onverschrokken bewakers sluiten de poort en doen hem achter hen dicht. Het slot zit aan de buitenkant. Ik bijt op mijn lip. Waarom zouden ze de poort van buitenaf op slot doen? En niet van binnenuit? het lijkt haast alsof ze niet iets buiten willen houden, maar ons binnen.

Inwijding is volgens mij het begin van een top-serie! Waar we allemaal nog heel veel plezier aan gaan beleven.
En nu, …. snel aan deel 2, Opstand beginnen, en wachten op de film !! Welke eind maart uitkomt

httpv://youtu.be/sutgWjz10sM