#kanjerguusje trending topic na dood 10-jarig meisje – Binnenland – AD.

Het overlijden van Guusje, een 10-jarige meisje uit Kaatsheuvel, heeft veel losgemaakt op Twitter. Er werden gisteren zoveel berichten met #kanjerguusje geplaatst dat het zondagavond een ’trending topic’ werd.Een onderwerp of persoon wordt ’trending topic’ als het een van de tien onderwerpen is waar mensen het meest over twitteren. Guusje wilde heel graag trending topic zijn.
Guusje overleed eerder op de dag. Ze werd slechts tien jaar oud. Het meisje had een zeldzame vasculaire tumor in haar linkerlong. Het bleek niet mogelijk deze tumor door middel van een operatie te verwijderen. Ook chemotherapie mocht niet baten.
Gisteren was het niet de eerste keer dat Guusje veel aandacht kreeg op Twitter. Afgelopen juni zorgden vriendinnen van het meisje dat mensen een bericht met #kanjerguusje al massaal doorstuurden.
Vader Lowie van Gorp beschrijft het in het zeer aangrijpende blog dat hij de laatste maanden bijhield over zijn gezin. ‘Ik zit achter mijn laptop en zie het gebeuren. Een spontane actie. Mij is niets gevraagd. Wat moet ik ervan denken? Het is lief. Het komt vanuit een goed hart. Alle emotionele steun is welkom.’
Hij vertelde het de volgende dag aan zijn zieke dochter. Lowie van Gorp schrijft: ‘Tijdens het ontbijt laat ik Guusje en Yvonne zien dat #kanjerguusje ’trending topic’ is op twitter in Nederland. Eerst leg ik Guusje uit wat twitter is. Daarna komen de vragen. Waarom doen mensen dit? Omdat ze van je houden.’
(Dolf Hendriks)