Legend door Marie Lu | Een Boek ReviewLegend door Marie Lu
Serie: Legend #1
Gepubliceerd door: Gottmer gepubliceerd op January 3rd 2012
Genre: Distopian, Young Adult
Also by this author: Wonderkind, Finale
Pagina's: 320
ISBN: 9789025751173
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.
De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.
Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.
Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

review

Legend

Met Legend heeft Marie Lu een geweldig boek neergezet! Zucht .. Alweer een serie, en ja ik ben verkocht! De cover deed al vragen bij me oproepen, en dat is meestal een goede zaak.  Het verhaal word wisselend vertelt door Day en door June.

Er zijn overstromingen en vulkaanuitbarstingen geweest en vervolgens heeft de Republiek een grensafscheiding lang het front gebouwd om de deserteurs uit de Koloniën buiten hun territorium te houden. Volgens de Republiek heeft er namelijk nooit een United States bestaan.

Het is een autentieke munt uit 1990. Zie je die naam? United States. Het bestond echt.

Het verschil tussen arm en rijk is vreselijk groot. June is geboren in een vooraanstaande familie, en Day komt uit een sloppenwijk.

Het zijn bijna altijd de kinderen uit de arme sectoren die zakken. Als je bij die onfortuinlijke categorie hoort, stuurt de Republiek een paar medewerkers naar je huis. Die dwingen je ouders een contract te tekenen waarmee de regering volledige zeggenschap over je krijgt.

Als Day rijk was geweest, had hij niet hoeven betalen voor hulp in het ziekenhuis, of ze hadden gratis een dokter naar zijn huis gestuurd.

Als June haar broer Metias word vermoord, zweert ze wraak.

Ik zal je opsporen. Ik zal alle straten van Los Angeles afzoeken. Alle straten van de Republiek als dat moet. Ik zal je belazeren en misleiden, liegen, bedriegen en stelen om je te vonden. Je uit je schuilplaats lokken en je opjagen tot je nergens meer heen kunt.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik met June niet zo’n klik had. Tot haar ogen open gingen en ze open voor de waarheid stond. Wauw, haar acties toen.
Ook de *verhoudingen tussen goed en slecht stonden me tegen.
Maar! Na het laatste hoofdstuk ben ik benieuwd naar het volgende deel! Wonderkind het beloofd wat!