review

Legend

Met Legend heeft Marie Lu een geweldig boek neergezet! Zucht .. Alweer een serie, en ja ik ben verkocht! De cover deed al vragen bij me oproepen, en dat is meestal een goede zaak.  Het verhaal word wisselend vertelt door Day en door June.

Er zijn overstromingen en vulkaanuitbarstingen geweest en vervolgens heeft de Republiek een grensafscheiding lang het front gebouwd om de deserteurs uit de Koloniën buiten hun territorium te houden. Volgens de Republiek heeft er namelijk nooit een United States bestaan.

Het is een autentieke munt uit 1990. Zie je die naam? United States. Het bestond echt.

Het verschil tussen arm en rijk is vreselijk groot. June is geboren in een vooraanstaande familie, en Day komt uit een sloppenwijk.

Het zijn bijna altijd de kinderen uit de arme sectoren die zakken. Als je bij die onfortuinlijke categorie hoort, stuurt de Republiek een paar medewerkers naar je huis. Die dwingen je ouders een contract te tekenen waarmee de regering volledige zeggenschap over je krijgt.

Als Day rijk was geweest, had hij niet hoeven betalen voor hulp in het ziekenhuis, of ze hadden gratis een dokter naar zijn huis gestuurd.

Als June haar broer Metias word vermoord, zweert ze wraak.

Ik zal je opsporen. Ik zal alle straten van Los Angeles afzoeken. Alle straten van de Republiek als dat moet. Ik zal je belazeren en misleiden, liegen, bedriegen en stelen om je te vonden. Je uit je schuilplaats lokken en je opjagen tot je nergens meer heen kunt.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik met June niet zo’n klik had. Tot haar ogen open gingen en ze open voor de waarheid stond. Wauw, haar acties toen.
Ook de *verhoudingen tussen goed en slecht stonden me tegen.
Maar! Na het laatste hoofdstuk ben ik benieuwd naar het volgende deel! Wonderkind het beloofd wat!