Memento Mori door Jolka de Jong | Een Boek ReviewMemento Mori door Jolka de Jong
Gepubliceerd door: LetterRijn gepubliceerd op October 2014
Genre: Adult, Thriller
Pagina's: 228
ISBN: 9789081954341
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Memento Mori Als beschermde getuige in de zaak Holleeder mocht Bram Zeegers een nieuwe identiteit aannemen. Hij twijfelde, en weigerde. Of niet?

In de nacht van 8 op 9 oktober 2007 overleed ex-advocaat Bram Zeegers onder verdachte omstandigheden in zijn woning aan de Lairessestraat in Amsterdam. Omdat hij een week voor zijn dood had getuigd tegen Willem Holleeder en bovendien bevriend was met de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra, werd er al snel over een verband gespeculeerd. Onderzoek door de Amsterdamse politie en het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag leidde tot de conclusie dat Zeegers was overleden aan een overdosis MDMA in combinatie met alcohol. De politie en het NFI concludeerden dat het hier een tragisch ongeluk betrof.

Deze zaak hield in die tijd de media wekenlang bezig en ook Jolka kon het verhaal niet meer uit haar hoofd zetten. Ze volgde alle berichtgeving op de voet. Uiteindelijk begon ze de zaak te reconstrueren en ging feiten opzoeken. Dat alles leidde uiteindelijk naar één gedachte: wat als het nu allemaal...

stickers-Review

Memento Mori

Een actueel onderwerp, zeker in deze tijden van de vele liquidaties, en een nieuwe rechtszaak tegen Willem Holleeder.
In het begin had ik moeite met de schrijfstijl, met de verschillende fonts. Vetgedrukt, klein, groot. Het kwam bij mij een beetje chaotisch over.
Ik begreep dat het met heden en het verleden te maken had en probeerde me er niet meer aan te storen.

Toen ik hier eenmaal doorheen geprikt had, had het verhaal me snel in zijn greep. Natuurlijk was de afloop bekend, maar de hele tijd blijf je vol hoop voor Mark en Hannah. Maar helaas het leven is geen sprookje.
Wat ik jammer vind is dat er niet (nog) meer zaken toegelicht worden. Waarom is Mark uit zijn ambt ontzet? Hoe en door wie? Ik had nog veel meer willen weten. Duidelijk mag zijn : eenmaal aan het boek begonnen valt het niet meer weg te leggen!

Het is zeer geloofwaardig verhaal, de cover doet het boek absoluut eer aan. Spannend en intrigerend. Een pakkende geschiedenis die mij inderdaad achter liet met : Wat als?
Knap als je dat als auteur kan! Als dit het debuut van Jolka is, kijk ik reikhalzend uit naar haar volgende boek

Geen gesodemieter en geen losse eindjes.