Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Moderne romantiek door Aziz Ansari | Een Boek ReviewModerne romantiek door Aziz Ansari
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op February 4th 2016
Genre: Humor, Non Fiction
Pagina's: 288
ISBN: 9789022576281
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
one-star

Als je op zoek bent naar liefde, dan is het aanbod geen probleem: we hebben 24 uur per dag een bar in onze broekzak zitten. We beschikken over meer romantische opties dan ooit eerder in de menselijke geschiedenis. Waarom zijn zo veel mensen dan toch gefrustreerd?
Een paar decennia geleden zocht je gewoon een fatsoenlijk iemand die bij je in de buurt woonde en als je zeker wist dat de ander geen seriemoordenaar was, trouwde je en kreeg je snel je eerste kind – dit allemaal rond je vierentwintigste. Vandaag de dag trouwen mensen later dan ooit en besteden ze jaren van hun leven aan een zoektocht naar de perfecte partner.
Aziz Ansari, comedian en acteur, heeft met hulp van socioloog Eric Klinenberg uitgebreid onderzoek gedaan naar de liefde. Ze ontwierpen een enorm onderzoeksproject, met honderden interviews en focusgroepen van Tokio tot Parijs, en riepen de hulp in van ’s werelds bekendste sociale wetenschappers. Het resultaat is een even eye-opening als hilarisch boek over de liefde.

Moderne romantiek

Moderne romantiek

Een van de weinige boeken die op mijn Niet Uitgelezen Plank terecht zijn gekomen.
Moderne romantiek door Aziz Ansari

Ik vond het niet leuk. Maar dat kan heel goed aan mij liggen. het leek mij een veelbelovend boek, maar wat mij betreft blijft het ook daarbij. Het boek is wat mij betreft te theoretisch en is ontzettend langdradig. En bovenal mist het humor, die ik, gezien de flaptekst, er wel in verwacht had te vinden.

Tot vier maal te heb ik geprobeerd om het boek te lezen, ik kwam er maar niet doorheen.
Uiteindelijk besloten om er mee te stoppen.
Waarschijnlijk zegt dat meer over mij dan over het boek ….