Na de vakantie

En na een zalige vakantie, kom je enigszins vermoeid thuis.
Logisch toch? Uren in de auto, maar gelukkig hadden we een voorspoedige reis.
Hoppa uitpakken, wassen. het bekende werk. Beetje verkouden..

Na het weekend volop gewassen en geruimd te hebben, staat helaas alleen de kerstboom nog. Maar ja.
Maandag gewerkt. En dinsdag, na met Mazzel gelopen hebben, krijg ik het vreselijk benauwd en reageer ik helaas niet meer op mijn medicijnen en besluit ik om de longarts te bellen. Deze belt mij binnen tien minuten terug en beveelt mij om onmiddellijk naar het ziekenhuis te komen!
Zucht, … ben nog met een klant bezig ๐Ÿ˜‰

Lol, ik mocht nog kiezen : of ik via de SEH of de poli wilde komen.
De volgende keer mag ik van mijn longarts niet meer kiezen.
Samen met Merel naar het ziekenhuis in Dordrecht. Binnen no time heeft mijn longarts me op de SEH afgeleverd. En daar blijken de zaken er niet zo gunstig voor me uit te zien. Ik heb boven de veertig graden koorts, een zware griep en een longontsteking! Shit!

Ahum : Ik mag dus niet naar huis? Nee! Even gloort er hoop, want het ziekenhuis is vol en er is een opnamestop. Maar moet ik wachten op een ambulance. Om 18.00 uur word ik met de ambulance van Dordrecht naar Zwijndrecht gebracht en lig ik eindelijk met zuurstof , antibiotica en prednison in bed. Met mijn eigen kleren nog aan, want natuurlijk had ik geen spullen meegenomen. Daar lig je dan, na de vakantie, in het ziekenhuis. Inmiddels zie ik allerlei vreemde zaken voorbij komen. Achteraf begrijp ik dat ik aardig aan het ijlen was.

Na de vakantie

 

Het nachtje blijven worden er meer, maar gelukkig mag ik zaterdagavond na een lange dag wachten met het bezoek mee naar huis En dan denk je dat je opgeknapt bent. Not. Het hoesten lijkt alleen maar erger te worden. Maar wel heerlijk in mijn eigen bed geslapen.

Dinsdag de huisarts gebeld, en na een huisbezoek worden de prednison en antibiotica verlengd. Ik had gehoopt weer te gaan werken, maar dat zit er voorlopig even nog niet in. Ik kan niets, lig op de bank te vegeteren ๐Ÿ™
Ik lees wel veel, dat is dan weer mooi meegenomen.

Afgelopen dinsdag ben ik terug geweest bij de longarts. Mijn li-long is nog steeds niet okรฉ. Maar daar was ik zelf ook al achter. Verder blijkt dat ik al jaren?? een chronische sinusitis heb. Dat blijkt uit nieuwe en oude foto’s! Wel fijn dat IK dat nu ook weet! Dat heeft al jaren aan mijn weerstand lopen knagen. Dankbaar ben ik voor mijn arts, die geduldig een aandachtig blijft luisteren en samen met mij naar oplossingen zoekt. Okรฉ weer een nieuwe antibiotica kuur.

Dus : Ik mag volgende week nog niet werken.
Ik spoel, spray, stoom en slik. Ben braaf duss.
Volgende week een CT-scan en een nieuwe afspraak bij de longarts.
En als de antibiotica is aangeslagen mag ik misschien, als ik rustig in de zon ga zitten, een weekje naar mijn ouders op Lanzarote.