Extra benefietvoorstelling Najib Amhali : Alles komt goed. Afgelopen dinsdag avond in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam. Zo blij als een klein kind waren we toen we de kaartjes binnen hadden!
En eindelijk, eindelijk was het zover.
Deze avond waren doventolken aanwezig omdat Najib de opbrengst van deze avond volledig ten goede aan de Najib Foundation stelt. In samenwerking met het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en de Hear the World Theatertour, werden er tolken gebarentaal ingezet zodat de voorstelling ook toegankelijk was voor dove- en slechthorende bezoekers.
Hoe vloeiend liep de vertaling, hoe mooi de gebaren, ik hoop niet dat ik mensen hiermee op hun tenen trap, maar de gebarentaal kwam fascinerend over.Zelfs de muziek werd vertaald. Eigenlijk had ik hier nog niet eerder bij stil gestaan, maar wat een geweldige combinatie! Ik moest me er toe dwingen mijn aandacht op Najib te richten en niet op de tolk! Duidelijk was dar dit zeer vermoeiend werk is, de de twee tolken wisseldem elkaar regelmatig af.
De Najib Amhali Foundation realiseert voor onder meer kwetsbare kinderen die niet goed kunnen horen, in landen waar hoorzorg niet vanzelfsprekend noodzakelijke medische interventies.
httpv://youtu.be/EYjWeabyRGE
Najib Amhali dacht het een jaartje rustig aan te kunnen doen. Maar zijn tegenstanders denken daar heel anders over. Met smerige complotten, hypergeavanceerde wapens en dodelijke virussen brengen ze zijn leven voortdurend in gevaar. Een femme fatale kruist zijn pad, zijn huis wordt vakkundig gesloopt en hij wordt gevangengenomen en gemarteld door de gevreesde Dikke Man. Met veel vaart, grappen en een flinke dosis zelfspot vertelt de cabaretier in Alles komt goed aangrijpende verhalen die uit zijn leven gegrepen zijn.
Het was een geweldige avond. Eigenlijk schandalig dat je zit te huilen van de lach om andermans ellende. Maar zoals Najib zelf zegt : *Het kan veel erger!*
httpv://youtu.be/Pq7_-AnBo1g