Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Opstaan door Jackie van Laren | Een Boek ReviewOpstaan door Jackie van Laren
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op June 6th 2017
Genre: Romance
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen, Duingras
Pagina's: 336
ISBN: 9789022581131
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
three-stars

Het ideale zomerboek, om lekker mee weg te dromen op het strand.

Een verloren liefde hervonden
Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary's, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary's. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen...

review

Opstaan

Opstaan is het vervolg op Vallen, maar kan zeer goed apart van elkaar gelezen worden. Wel kan ik je aanraden om Vallen eerst te lezen.
Ondanks het feit dat ik mijn twijfels had, een vervolg op Vallen, vond ik dit verhaal zo leuk dat k besloot om het vervolg ook een kans te geven.

Het verhaal begint met een korte terugblik op Vallen.
Daarna word het wisselend vertelt vanuit de perspectieven van Anne en Roar (wat hou ik van die naam 😉 )
Na een onbegrijpelijke breuk met Rory leidt Anne een rustig leventje op St. Mary’s. Samen met haar vriendin Georgie runt ze daar een restaurant.
Door een toevallige ontmoeting komt Rory (Roar) op hetzelfde eiland terecht. En hoppa het verhaal komt op stoom.

Conclusie

Het is een heerlijk boek wat ik in één dag uitgelezen heb.
Ik ben er in begonnen op een, voor mij, moeilijke dag en het heeft mij letterlijk opgevrolijkt. Het is een verhaal wat precies doet wat het doen moet: Feel Good!
Het loopt als een trein. Ik heb er van genoten, persoonlijk vind ik deel 1 sterker, maar zoals ik al eerder zei het verhaal doet precies wat het moet doen, namelijk je een Feel-Good gevoel geven. Een aanrader!