Opstand door Veronica Roth | Een Boek ReviewOpstand door Veronica Roth
Serie: Divergent #2
Gepubliceerd door: Van Goor gepubliceerd op 2012-11-07
Genre: Distopian, Young Adult
Also by this author: Inwijding, Samensmelting, Het verhaal van Four, Carve the Mark, Uitverkoren
Pagina's: 237
ISBN: 9789000314508
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Na de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren. Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico's om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen... - Opstand is deel twee in de succesvolle Divergent-trilogie van Veronica Roth. - Dit youngadult-boek is kerntitel van de Jonge Jury 2013-2014 - De film Divergent komt maart 2014 in de bioscoop.

stickers-ReviewOpstand

Zodra je eenmaal in het boek bezig bent, kan je het bijna niet meer wegleggen, dat is dus de reden waarom het een tijdje op de stapel heeft gelegen. Tijd, ….. Het avontuur van Trish gaat in dit verhaal verder . Opstand gaat verder waar Inwijding stopte.

De cover is intrigerend, in het begin van het boek word er over deze boom verteld. Midden in de kas bij Vriendschap staat deze.

Midden in deze ruimte staat een enorme boom. De takken reiken door de hele kas en de wortels kronkelen uit de grond omhoog, zodat er een dicht web van wortels ontstaat

Ik weet dat het iets met de Afwijkenden te maken heeft, gooi ik er uit, Ik weet dat de informatie gaat over wat er buiten het hek is

Weer word het hek aangehaald, wat me in deel 1 al opviel.

Met dit boek, Opstand, heeft Veronica Roth deel 1 overtroffen! Een aantal zaken worden duidelijker gemaakt, zodat je met iets minder vragen blijft zitten.

Of ik de zelfbeheersing op kan brengen om deel 3 te laten liggen? Tja als het net zo goed geschreven is …
Deel 3, Samensmelting, ligt al op mij te wachten.

.