Oudste door Christopher Paolini | Een Boek ReviewOudste door Christopher Paolini
Serie: Inheritance #2
Gepubliceerd door: Mynx gepubliceerd op February 2007
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: Eragon, Brisingr, Erfenis, De drietand, de heks en de draak, Slapen in een zee van sterren
Pagina's: 576
ISBN: 9789022542583
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
four-stars

Het vervolg op Eragon, de betoverende saga van Eragon de Drakenrijder : Oudste. Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de ene op de andere dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond.Deze steen bleek een drakenei te zijn en toen het openbarstte was Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke queeste op zoek naar zijn ware afstamming.Eragon en zijn draak Saphira hebben het rebellenrijk van de Varden gered van de troepen van Koning Galbatorix, de wrede heerser van het Keizerrijk. Nu moet Eragon naar Ellesméra, het land van de elfen, waar hij verder getraind zal worden in de kunst van de magie en het zwaard, vaardigheden die onmisbaar zijn voor een Drakenrijder.Het wordt een wonderbaarlijke reis waarbij hij talloze nieuwe plaatsen bezoekt en mensen ontmoet, en elke dag vol zit met nieuwe uitdagingen en avontuur. Maar hij is nooit helemaal vrij van de problemen van het rijk. Chaos en verraad volgen hem waar hij gaat en Eragon is er nooit zeker van wie hij kan vertrouwen.Intussen moet zijn neef Roran een beslissende slag voeren in Carvahall. Is Koning Galbatorix sterk genoeg om het verzet te verpletteren? Wat de uitkomst ook is, Eragons leven is nog steeds in groot gevaar.

stickers-Review

Oudste

Oudste, deel 2 van de Inheritance- serie, en het vervolg op Eragon.  Ik ben benieuwd of het boek me net zo verrast als deel 1, Eragon heeft gedaan!

En weer duik ik onder in de wereld van elfen, draken en magiërs.
Er word in deel twee steeds meer helderder en uitgelegd.
De wereld en haar bewoners, het word nu tastbaarder.
Leuk de wereld van magie, welke steeds meer verklaard word, mede door het verblijf bij de elfen.
Tja ik en fantasy, eigenlijk hebben we niet veel. En toch zit ik dit boek met veel plezier te lezen.
En inderdaad alweer een aanrader van mijn meiden.

Ook het verhaal van Roran, de neef van Eragon komt aan bod en neemt een groot gedeelte van het verhaal in. De twee verhalen lopen naast elkaar en naar elkaar toe.
Het gevaar van dit boek is, dat als je erin begint, je het nauwelijks weg kan leggen! En daar zit een gevaar in, het boek heeft namelijk slechts 576 pagina’s.

Onvoorstelbaar dat een zo jong iemand, Christopher was  vijftien toen hij aan Eragon begon, zo’n wereld kan creëren. Ik weet het, het is geen literatuur, maar zo een leuk boek om je in te verliezen!
Ik kijk in ieder geval al uit naar deel drie : Het erfgoed – 3 – Brisingr
Maar wanneer?