review

Penryn & het einde der dagen

Op aanraden van mijn jongste, nou ja eerder na lang drammen van haar kant, heb ik Penryn & het einde der dagen gekocht en gaan lezen.
Wel ze word hatelijk bedankt, want ik ben verkocht, weer nieuwe een serie waaraan ik verslaafd ben.

De cover triggerde me meteen, waarom heb ik zolang gewacht om dit boek te gaan lezen? Geen idee.
Het boek word vertelt vanuit perspectief van Penryn, een Ik-perspectief dus.

In het begin van het verhaal is het ongeveer zes weken geleden dat de aanvallen begonnen zijn.

De kruisingen zijn geblokkeerd door verlaten auto’s. Tot zes weken geleden had ik nog nooit een opstopping in de Valley gezien. Maar wat me er echt van overtuigt dat er een apocalyps gaande is, is het geknerp van mobiele telefoons onder mijn voeten. Alleen het einde van de wereld zou onze ecobewuste techneuten zover krijgen dat ze hun nieuwste gadgets op straat gooien.

Penryn is geen normale zeventienjarige tiener, ze zorgt voor haar invalide zusje en haar manische moeder. Al jaren doet ze allerlei soorten van vechtsporten.

Ik duw die vreselijke, schreeuwende beelden in mijn hoofd naar die donkere, stille plek in mijn geest die elke dag dieper en voller wordt. Het zal niet lang duren voordat alles wat daarin opgepropt zit zal uitbarsten en mijn hele lichaam infecteren. Misschien zal dat de dag zijn waarop de dochter wordt zoals de moeder. Todat dat gebeurd, heb ik nog steeds de controle.

De verplichting, die Penryn voelt ten opzichte van haar zusje Paige en haar moeder, is in feite geen verplichting. Zelfs in deze tijd waar niets zeker meer is staat deze zorg voor haar als paal boven water.

Ze is mijn zusje. het enige wat ter discussie staat, is hóé ik haar ga redden, niet of ik het wel of niet ga proberen.

Ik hou van Penryn, van haar ingenieuze invallen, van haar trouw.

Vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal, het loopt als een trein en ik had het ook binnen een dag uit.
Nu nog de resterende twee delen, deel twee: Penryn & de nieuwe wereld en deel drie: Penryn & het gevecht om hemel en aarde scoren.

httpv://youtu.be/9lKfHIVMLqc