Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Polderglamour door Daan Boom en Stijn van Vliet | Een Boek ReviewPolderglamour door Daan Boom, Stijn van Vliet
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op 12 oktober 2017
Genre: Roman
Pagina's: 128
ISBN: 9789022583630
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
two-stars

Polderglamour
De net iets te lange stilte werd doorbroken door een ferme vuistslag op tafel. Hij keek mij doordringend aan en zei: 'Ik heb een heel goed gevoel bij jou, weet je dat? Jij en ik gaan mooie dingen doen.'
Al van jongs af aan droomt Tjibbe Wammes van een roemrijke zangcarrière. Als hij op een dag een telefoontje krijgt van de befaamde manager Jerry Armspek staat zijn wereld op zijn kop en verandert zijn leven volkomen. Hij komt terecht in de wereld van de Showbizz. Met alle gevolgen van dien...

review

Polderglamour

Een boek schrijven in 48 uur? Daan Boom en Stijn van Vliet van Streetlab bewijzen dat het kan. (Streetlab is een Nederlands televisieprogramma) Zij maken mij vaak aan het lachen, wat voor mij een reden was om dit boek te willen recenseren.

Wat ik er van vind

Is het een goed boek? Nee. Is het een slecht boek? Nee.
Het is een boek wat je in no time uit heb, en wat op mij geen diepe indruk heeft gemaakt. Integendeel de continue stroom van songteksten (ze waren niet slecht) begon mij al snel te irriteren. Op een gegeven moment wilde ik stoppen met lezen, maar ik was toch benieuwd hoe het met Tjibbe verder zou gaan.

Of dit nu perse het boek over de showbizz is laat ik graag in het midden. Wel geeft het boek een grappige inkijk in het oppervlakkige wereldje. Ik heb er zelfs om zitten grinniken. Ik denk dat het boek met dezelfde bravoure geschreven is, waarmee de heren hun programma presenteren. En dat is niet verkeerd.

Leuke quote:

LabStreet heeft je voor de tweede maalgevraagd om in het BN-panel van Pants on Fire te gaan zitten.

Over de auteurs

Daan Boom (1989) en Stijn van Vliet (1991) zijn o.a. bekend als presentatoren van het populaire programma Streetlab. In dit programma voeren de jongens met veel humor en creativiteit semiwetenschappelijke experimenten uit, wat vaak tot hilarische taferelen leidt. Voor Polderglamour interviewden zij schrijvers zoals Bart Chabot en Daan Heerma van Voss voor tips en tricks. Daarna schreven zij het boek in 48 uur.