stickers-Review

Pupil

Ik ben gek op draken, wie had dat ooit gedacht! Door het lezen van de Inheritance-serie, geschreven door Christopher Paolini ben ik *verliefd* geworden op Saphira. De saffierblauwe draak uit deze serie.

De cover van Pupil trok meteen mijn aandacht! De schubben lijken voelbaar en ik moest en zou dit boek hebben!
Daarnaast gaan mijn meiden en ik op 30 oktober Julie Kagawa bij Donner in Rotterdam ontmoeten en het boek laten signeren. Reden genoeg om het boek te lezen.

Het verhaal word wisselend verteld vanuit de visie van Ember, Garret, en op het laatst ook vanuit Riley.
Een klassiek voorbeeld van Young-Adult. Een driehoeksverhouding.
Een mooi meisje (Ember een jong drakenmeisje uit Talon) valt voor een stoere man (Garret, een soldaat van De Orde van St-Joris en drakenjager) en op Riley (een andere draak, die zich heeft losgescheurd van Talon daarom een rebel is.)
Hoewel het voor Ember strikt verboden is om met rebellen om te gaan, besluit ze om toch met hem te gaan praten. Hij vertelt haar geheimen over Talon die haar hele wereld op z’n kop zetten.

Het is grappig om te zien dat zowel Garret als Ember last hebben van sterke vooroordelen.
Beide zijn zwaar geïndoctrineerd tijdens hun training.
Het 2e gedeelte van het boek heet ook: Ze zijn niet wie je denkt

Maar … ik was een soldaat, en dit was mijn missie. Eén ding mocht ik niet vergeten: als Ember de infiltrant was dan was ze geen onschuldige ziel. Ze was een draak, een wezen dat mensen stiekem minachtte en geen enkel medeleven bezat, geen menselijkheid.

Ember heeft het heel moeilijk met haar training :
Observeer, assimileeer, word één.

Zit stil,doe rustig, houd je mond. De meest vertrouwde zinnetjes uit mijn leven.
Ik moest altijd stilzitten, luisteren, leren, zwijgen, terwijl ik wilde rennen, schreeuwen, springen, vliegen. Mijn leven draaide om regels: dit mag niet, dat kan niet, wees zo en zolaat op deze plek, doe precies wat je gezegd word.

Leren hoe we met mensen moeten omgaan, hoe we ons als mensen moeten gedragen. Ons aanpassen aan hun sociale structuur en hen laten dat geloven dat we een van hen zijn.

Dit verhaal heeft me vanaf het begin aan te pakken en ik betwijfel of ik me tot 30 oktober kan beheersen met het aanschaffen van Rebel, deel 2 van de Talon Saga.