stickers-Review

Rebel

Dit verhaal heeft me vanaf het begin aan te pakken en ik betwijfel of ik me tot 30 oktober kan beheersen met het aanschaffen van Rebel, deel 2 van de Talon Saga.

Zo eindigde mijn review van Pupil, Deel 1 van de Talon Saga.
Wel, guilty as charged, ik heb me niet kunnen bedwingen. En heb Rebel gekocht en ben gaan lezen. 😉

Het verhaal word beschreven vanuit het perspectief van Garret, Dante, Ember, en Kobalt/Riley.
Leuk is dat de het verhaal van Kobalt en ook zijn tijd bij Talon toegelicht word. Ook Wes komt aan de beurt, wat de boel wel verduidelijkt.

Er zijn 2 partijen die elkaar bestrijden: Talon en De Orde van St Joris.
Beide partijen leiden hun leerlingen volgens een streng dictatoriaal regime op.
Ben je het niet eens? Dan word je vermoord, zonder discussie. Je hebt gewoon niets ter discussie te stellen. Orders volg je gewoon op.

We hadden maar één doel, en iedere soldaat wijdde daar zijn leven aan.
De volledige vernietiging van onze eeuwige vijanden, de draken.

Heel even deinsde de Perfecte Soldaat ervoor terug om hulp van onze grootste vijand te accepteren. Zelfs nu. Maar ik kende de waarheid, en die wierp een onheilspellende schaduw over mijn gedachten. Er was iets grondig mis met de denkbeelden van de orde. Het was hoogverraad om je tegen de leer van de Orde uit te spreken. Niemand binnen St-Joris was bereid de andere kant van het verhaal te horen, dat de draak meer kon zijn dan een monster

Ergens, ergens doet het me aan kindsoldaten denken. Zowel de soldaten en de draken worden van jongs af aan gedrild en gekneed. Er is maar één waarheid, en dat is de waarheid van de organisatie!
Garret is pas 17 als hij ontdekt dat de Orde niet alles is. Ember is 16 als ze besluit om Talon de rug toe te keren.

Ik ben niet blind meer. Ik heb gezien waar Talon toe in staat is, dat ze bereid zijn om iedereen te doden die zich niet aan hun normen houd.

Vervolgens lijkt het er sterk op dat er zowel een verrader van Talon en eentje van de Orde onder hun gelederen zit, alsof hun leven al niet zwaar genoeg is! Het is een vreselijk spannend verhaal en helaas moet ik tot zomer 2016!! wachten op het vervolg. 🙁
Julie Kagawa en Harper Collins Holland
Boek, Julie kagawa, Jager, harper Collins Young Adult, harper Collins Holland wat doen jullie mij aan!