Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Schaduwdochter door Anita Larkens | Een Boek ReviewSchaduwdochter door Anita Larkens
Gepubliceerd door: De Crime Compagnie gepubliceerd op December 3rd 2013
Genre: Adult Fiction, Thriller
Also by this author: De Dagen
Pagina's: 232
ISBN: 9789461091482
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
three-stars

Na het stuklopen van haar huwelijk pakt psychologe Mare Berg de draad weer op. Vastbesloten om er het beste van te maken neemt ze een nieuwe casus aan. Het betreft een jonge vrouw, Chantal, die vanwege meerdere diefstallen door Reclassering is doorverwezen. Een eenvoudige zaak - zo lijkt het in eerste instantie - maar Chantal drijft Mare al gauw tot het uiterste.

Als Chantal spoorloos verdwijnt, ontfermt Mare zich over haar dochtertje. Vier jaar lang is ze met hart en ziel moeder van de kleine Suus. Tot Chantal terugkomt. Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat Mare tot een onvoorstelbare daad drijft. De gevolgen zijn verstrekkender dan iemand voor mogelijk heeft gehouden. Schaduwdochter is een psychologische thriller over liefde, vriendschap, onschuld en verlies.

stickers-Review

Schaduwdochter

Het verhaal lijkt vlot te lopen, en al snel zit ik om herkenbare situaties te grinniken.
Wegvluchten uit De Sting, omdat de muziek te hard staat!

Per hoofdstuk word er van 1999 naar 2003 geswitcht, en vice versa. En al snel begint me dat ongelooflijk te irriteren. De hoofdstukken zijn kort. Veel te kort! Vaak niet meer een één bladzijde. Zodoende blijf je maar omschakelen, en persoonlijk kom ik daardoor niet zo lekker in het verhaal.

Het huwelijk van Mare en Dries loopt op de klippen, en mijn eerste indruk is dat Mare het er moeilijker mee heeft dan Dries, Ze blijft er ook langer bij stilstaan.

Het deed me denken aan die kettinkjes, die in mijn puberteit erg in waren, met een hartje in twee delen. De ene helft voor jezelf, de andere helft voor je geliefde. Als je samen was, legde je ze tegen elkaar aan, zodat je samen één hart vormde. Zo voelde mijn gemis ook. Alsof ik nog steeds met die ene helft om mijn nek liep, terwijl de andere helft er nooit meer bij zou passen.

Is het een slecht verhaal? nee absoluut niet. Wat mij betreft zit er genoeg potentie in, spanning ook. Alleen de korte hoofdstukken 🙁
Is het een heel spannend verhaal? Nee, dat nu ook weer niet.

De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen.

Wat mij totaal verraste was de ontknoping! Ben ik me toch mooi op het verkeerde been gezet! Het is met recht een psychologische thriller.

Ik vind dat Anita Larkens met Schaduwdochter een leuk boek geschreven heeft, wat beslist in je vakantiekoffer past.