Stad van Beenderen door Cassandra Clare | Een Boek ReviewStad van Beenderen door Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #1
Gepubliceerd door: The House of Books gepubliceerd op October 2010
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 479
ISBN: 9789044340952
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

De 15-jarige Clary weet niet wat haar overkomt als ze getuige is van een moord gepleegd door drie getatoeëerde jongeren met vreemde wapens.
Clary wil de politie inschakelen, maar wat moet je zeggen als het slachtoffer voor je ogen oplost? Daarbij komt ook nog dat Clary als enige de moordenaars kan zien. De jongeren vertellen Clary dat ze schaduwjagers zijn: geheime krijgers die ervoor zorgen de demonen op aarde worden opgeruimd. Een van hen, Jace, lijkt op een engel, maar gedraagt zich heel irritant. Binnen vierentwintig uur raakt Clary helemaal opgeslokt door Jace en zijn wereld. Kort daarop verdwijnt Clary's moeder en wordt Clary zelfs bijna door een demon vermoord. Maar waarom zou een demon geïnteresseerd zin in gewone burgers zoals Clary en haar moeder? En hoe komt het dat Clary de schaduwjagers kan zien?

stickers-Review

Alweer een boek wat ik van mijn dochters moest lezen!Ik heb regelmatig zitten grinniken, terwijl ik dit boek zat te lezen.
Al lezend bekruipt me de vergelijking met de 2e WO, met Hitler : en dan heb ik het over Valentijn die een bepaald gedeelte van de bevolking, de benedelingen, totaal wil uitroeien.

Valentijn was krankzinnig. zei hij. Briljant maar krankzinnig. Demonen en benedenlingen vermoorden was het enige wat hem bezighield. Hij wilde de wereld puur maken. Hij zou zijn eigen zoon nog opofferen voor dat doel en hij kon niet begrijpen waarom anderen dat niet wilden.

Het boek leest lekker vlot weg, De karakters spreken me aan, de humor en actie ook. Leuk vind ik dat de wereld van de schaduwjager goed word beschreven en uitgelegd. Je kan het bij wijze van spreken voor je zien.
Een aanrader voor de vakantie!