Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Stil in de stad door Milou van der Will | Een Boek ReviewStil in de stad Serie: Benthe Berg #2
Gepubliceerd door: The House of Books gepubliceerd op september 15th 2015
Genre: Thriller
Pagina's: 336
ISBN: 9789044348040
Format: eBook
Bookspot
Goodreads
five-stars

Misdaadjournaliste Benthe Berg ontmoet tijdens een reportage in de Haagse rosse buurt een prostituee die zegt dat ze belangrijke informatie voor haar heeft. Het is het eerste puzzelstukje in een gevaarlijke zoektocht. Benthe komt terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, en duikt ondertussen in de recente mysterieuze moordzaak op een oud-minister. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een groot schandaal. Ze ontmaskert niet alleen een netwerk van mensenhandelaren, maar ook van hoge ambtenaren die meer op hun kerfstok hebben dan op hun visitekaartje staat.

review

Van Milou van der Will heb ik eerder een boek mogen recenseren: In mijn bloed (Benthe Berg #1)
Een boek waar ik zeer enthousiast over ben. Dat hield dus een opfriscursus in en heb ik het boek herlezen.

Dit boek eindigt zo:

View Spoiler »

Stil in de stad

Het verhaal gaat verder waar het vorige geëindigd is, Benthe bezoekt haar vader in de gevangenis.

Nu gaat het gebeuren.
Hij is mijn vader.
En een moordenaar, ook dat.

Benthe zit er totaal doorheen, en verdrinkt haar verdriet.
En dan is er een aanslag op haar vriendin Eva, die alles verandert.
Een aanslag uitgevoerd door een bende.

Geen toeval
Zeker geen toeval. Er is alleen iets wat me niet lekker zit.
Vertel.
Het is volgens mij nog nooit misgegaan, zo’n aanslag. De slachtoffers van die bende overleven het nooit, echt never ever nooit. Dit zijn pro’s.

Het begin van het boek, wat een binnenkomer!

Ik zag bloed liggen op de trap. het was voor de flat van onze vriendin zij woont daar met twee meiden die we niet kennen. Noordat u het vraagt, ik weet het niet. Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik ben bang.
Ik ben zo bang mevrouw. het moet stoppen. We moeten vluchten, mijn zus en ik.

Conclusie

In het boek wordt veel aandacht besteed aan de gruwelijke wereld van vrouwenhandel.
Het duurde even eer het verhaal op gang kwam, maar jeminee dan wordt het toch een partij spannend. Ik vind het een goed vervolg op In mijn bloed en het feit dat het persoonlijke leven van Benthe niet op rolletjes loopt maakt het hele gebeuren een stuk geloofwaardiger.
Ik ben zeer benieuwd naar het volgende deel in de Benthe Berg serie, die zit er beslist aan te komen met zo’n einde 😉