The Brightest Night

Let op:Deze recensie zou spoilers kunnen bevatten als je de eerdere boeken (nog) niet gelezen hebt!

The Brightest Night

The Brightest Night gaat letterlijk verder waar The Burning Shadow eindigt. Ik zat direct weer in het verhaal. Net alsof ik gisteren The Burning Shadow gelezen had, in plaats van dik een jaar geleden.

De spanning zit er meteen weer in en ik zat al heel snel weer op het puntje van mijn stoel! Vooral de ontwikkelingen Tussen Luc en Evie trekken mijn aandacht. Ze zijn zo leuk samen.

We zijn voor elkaar gemaakt.
Dat had Eaton tegen ons gezegd. Hij had gezegd dat Daedalus ervoor had gezorgd dat we elkaar leerden kennen, toen ik nog Nadia was geweest. Dat ze erop hadden gerekend dat hij een band met haar, met mij, zou ontwikkelen en dat ze hem door middel van die band de baas konden zijn.
Net zoals ze dat hadden geprobeerd met Dawson en Beth, met Damon en Kat en waarschijnlijk nog talloze anderen.

Hoewel Evie en Luc de hoofdpersonages zijn is het leuk om verder te lezen over Kat en Daemon, Beth en Dawson en niet te vergeten Grayson.

Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Daedalus een steeds grotere dreiging wordt

Feit blijft dat er mensen zijn die denken dat één procent van de bevolking de baas is over ons allemaal. Ze denken dat er een soort geheime regering vanuit de coulissen werkt en daar hebben ze gelijk in. Het grote publiek weet niet dat Daedalus bestaat, dat die organisatie overal een vinger in de pap heeft, maar ze zijn er nog niet in geslaagd om de macht overal ter wereld in hande te krijgen.

De hele wereld overheersen. Ze balde haar vuisten en ontspande ze toen weer. Dat is zo’n dom cliché, net een plot uit een Avengers-film, maar als je er even over nadenkt, is het heel voor de hand liggend.

Evie

Ik ben onder de indruk van de ontwikkelingen die Evie doormaakt, van een afhankelijk meisje wat telkens gered moet worden naar een zelfstandige slimme badass vrouw.

Op een dag ga je opnieuw kracht ontlenen aan de naam die je bij je geboorte hebt gekregen.

Conlusie

Wauw en nog eens wauw! Wat een verhaal en wat een einde en wat een cliffhanger!!
Nu heb ik al eens eerder last van een gruwelijke bookhangover gehad en wel met Koninkrijk van As van Sarah J. Maas.
In deze recensie schreef ik: Worst Bookhangover Ever!
Wel voeg daar The Brightest Night maar aan toe. Wat mij betreft staan deze twee boeken met stip op nummer een wat bookhangovers betreft!
Rest mij, en met mij vele anderen het wachten op deel vier wat helaas minstens een jaar gaat duren.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom de verschijning van The Brightest Night.

 

The Brightest Night

bron: Zomer & Keuning

Lees hier de recensies van de andere bloggers:
Banger SistersAwesome Book LoverThe Spine BreakersMy Winged Books Thrillers and more FavoritezBezeten boekenReviews & RosesLeesmee