review

Thuis

Thuis is deel drie van de 100-serie. Deel 1: De 100 en deel 2:  Dag 21 gingen hieraan vooraf.

Einde deel 2 De honderd zouden binnenkort niet meer de honderd zijn.
De rest van de Kolonie kwam naar de aarde.

Thuis

Het verhaal word wederom vanuit het perspectief van Clarke, Wells, Bellamy en Glass verteld.
Wat ik absoluut niet als storend ervaren heb.
Natuurlijk denkt de vicekanselier Rhodes, dat hij op aarde ook het heft in handen kan nemen en door kan gaan met het regime wat er in de ruimte gevoerd werd.

…. en we konden de menselijke soort in leven houden omdat we respect hadden voor autoriteit, deden wat van ons werd verwacht en de orde handhaafden.

Totaal de ervaring van de groep negerend die al ruim 21 dagen het in een vreemde, vijandige, omgeving overleefd heeft. En met bekers en wapens dreigen.

De aardbewoners, een van de groepen, leven heel anders zij leven in harmonie met elkaar en met de natuur.

Iedereen had en plek om te wonen en genoeg te eten, er liepen geen op macht beluste bewakers rond die ieders bewegingen in de gaten hielden.

En zij nemen het voor een aantal leden van de 100 (Bellamy, Clarke en Wells) op.

Wat jullie goed moeten onthouden is dat we niet alleen vechten om deze jonge mensen te helpen maar dat we ook vechten om onze manier van leven te verdedigen, We hebben geprobeerd om op een redelijke manier met onze nieuwe buren te praten, maar het is steeds duidelijker geworden dat vrede en samenwerking niet hun prioriteit is.

Conclusie

Het is een mooi verhaal waarin jonge mensen op een harde manier noodgedwongen volwassen worden en van elkaar afhankelijk zijn. Waardoor er respect en vriendschap en samenwerking ontstaan.

Tieners die tot een paar weken geleden heel gewone jonge mensen waren geweest, opgesloten vanwege een of andere opgeblazen overtreding.
Ze waren weggehaald bij hun familie, in een cel gegooid en vervolgens vergeten, voor zover ze wisten. Nu waren ze op een planeet ver weg van iedereen die ze ooit hadden gekend en liefgehad. Ze hadden alleen elkaar nog.

Kass Morgan heeft met Thuis wederom een goed boek geschreven, wat gelukkig geen al te zoet einde heeft. Kortom ik vind de 100 een serie die beslist de moeite waard is.