Trammelant op Texel

Trammelant op Texel

Dit boek is een nieuwe complete uitgave van drie korte novelles, die eerder als ebook los van elkaar zijn verschenen.
Hoofdpersonage in Trammelant op Texel is Kitty Elzenhof. Ze is communicatieadviseur en werkte samen met Mees, aan een belangrijk project, wanneer het langzaam maar zeker slechter me haar gaat. Ten slotte valt ze ziek uit.
Ze lijdt aan een burn-out en is al een maand thuis wanneer ze besluit om een weekje naar Texel te gaan om daar uit te waaien.
Het verhaal speelt in het heden met regelmatige flashbacks van het verleden.

Kitty

Tijdens de boottocht naat Texel ontdekt ze dat haar collega Mees ook aan boord is en ook een weekje naar Texel gaat met vrienden. Mees, die volgens haar de mede oorzaak van haar burn-out is.

Kitty? Ben jij dat?
Bijna laat ik het bekertje uit mijn handen vallen, maar ik weet net te voorkomen dat de gloeiendhete vloeistof op mijn schoot belandt. Mijn hart bonst ergens in mijn slokdarm en doet zijn best om er via mijn keel uit te klimmen. Dit kan niet waar zijn! Ik moet me vergissen, hij kan er niet zijn, niet hier, bij mij, op deze boot, op dit moment…

Conclusie

Trammelant op Texel is een heerlijke feelgood met een duister randje. Kitty lijdt aan een burn-out, wat zeer goed en herkenbaar beschreven word. De angst ontdekt te worden, terwijl je een weekje voor jezelf neemt, is zeer herkenbaar Bizar eigenlijk. Daarnaast wordt zijdelings Longcovid genoemd, wat natuurlijk zeer actueel is.
Het boek voelt een beetje als thuiskomen. Zeker wanneer Texel al enigzins bekend terrein is.
Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder een boek van Lily Frank gelezen heb. Shame on me! Ik vind dat ze fijne schrijfstijl heeft die zeker naar meer smaakt. Daarnaast heb ik een zwak voor boeken die een stuk Nederland beschrijven.

Deze recensie is onderdeel van de Trammelant op Texel blogtour.

Trammelant op Texel