Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Truth or Dance door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewTruth or Dance door Chinouk Thijssen
Serie: Truth or Dance #1
Gepubliceerd door: Clavis Young Adult gepubliceerd op September 21st 2018
Genre: Thriller
Also by this author: Wonderland, Fataal spel, Break a Leg , Dance or Die, Dubbelleven
Pagina's: 285
ISBN: 9789044834116
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
five-stars

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

Truth or Dance
Bij het boek heeft Chinouk een Spotify Playlist geleverd. Deze kan je HIER downloaden. Aanrader om die te luisteren tijdens het lezen!

Truth or Dance

Hoofdpersoon is India, het boek wordt vanuit haar perspectief in de ik vorm geschreven. Samen met haar vriendinnen Lisa, Nicky en Zoë zit ze in het laatste jaar van het Ballet Academie in Den Haag. Ze vormen een hechte vriendengroep. Ongevraagd worden ze alle vier aan een groepschat toegevoegd: Truth or Dance, en daarmee kunnen ze kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling.

Nu kun je van alles spuien, over het feit dat de vier dames zo dom zijn om in te gaan op het appje. Alles voor voor de hoofdrol! Tja dom? Egoïstisch? Misschien in onze leken-ogen. Om topsporter te zijn moet je egoïstisch zijn! Wel strekt het tot hun eer dat ze meer en meer gaan twijfelen aan het feit of het allemaal de moeite waard is.

Ik zucht. Een hoofdrol of een schoon geweten?
Wanneer ik zenuwachtig begin te worden van de afwachtende blikken van mijn vriendinnen zeg ik: Oké, we houden onze mond.

View Spoiler »

Ook worden er een aantal maatschappelijke problemen in dit verhaal aangekaart. Dat je niet alles klakkeloos moet accepteren wat er op je telefoon verschijnt en vooral niet te vergeten: discriminatie.

Conclusie

Met Truth or Dance flikt Chinouk Thijssen het weer! In het eerste hoofdstuk trekt ze je het verhaal in en laat je niet meer los! Helaas speelt het proloog drie jaar later, en de rest van het verhaal drie jaar eerder Je blijft vol vragen achter. Bedankt hoor Chinouk.
Daarnaast heb ik de plotwist niet aan zien komen, als ik soms al dacht dat ik wist hoe het in elkaar zat, wel even later bleek dat dus niet zo te zijn!
View Spoiler »
Als je het boek weglegt blijf je achter met veel onbeantwoorde vragen achter en wil je meteen door naar Truth or Dance deel 2 welke (pas) in juni verschijnt.