Verwonderen, Verbazing, Perplex! #WOT 5 en 50!
Genieten kan ik van heel veel zaken, en  ik prijs me een bevoorrecht mens!
Dat dit niet iedereen gegeven is,  heb ik pas op latere leeftijd ontdekt!!
Bij heel veel mensen is het gras bij de buren altijd groener! En de auto altijd beter , de keuken altijd mooier
Gelukkig kan ik blij zijn voor de buren waar het gras groener is, en de keuken mooier, ik gun het ze oprecht!
Zo kan ik me verwonderen over een omgezaagde boom, die naast ons huis ligt,aan blokken gezaagd en waar de groene blaadjes uit beginnen te lopen.Over bloemen die against all odds toch weer gaan bloeien.
Verrassen laat ik me door mijn over-buurman, die ondanks zijn hoge leeftijd nog zeer vitaal en actief is, en elke week mijn biologische groenten voor me mee neemt!
Door die klant, die ver in de 80 is, en die beweert dat ze altijd de juiste schoenen draagt! Die, als ik  haar vervolgens bij de buurt-super spot,  dan toch die geweldige stiletto-hakjes draagt! Lol ze heeft gewoon “pedicure-schoenen” gekocht en draagt die één keer in de zes weken.Geweldig.
Of de mevrouw, die rond de kerst met knal-groene nagellak aan komt zetten. “Van mijn kleindochter gekregen , tja nu moet ik wel kerstnagels hebben he! En op mijn leeftijd!!! (hahahaha) kan ik daar niet meer bij.”
Terwijl ze weet dat ik een broertjedood aan lakken heb. Maar ach …. Later hoor ik van de kleindochter dat iedereen haar geweldig knalgroene teennagel heeft moeten bewonderen!
Een andere klant , jonge jongen , staat midden in het leven: botkanker , mogelijk moet zijn been geamputeerd worden.Voor zijn leven word gevreesd.Onlangs is hij weer voor behandeling geweest, het gaat geweldig! Hij heeft beide benen nog, is genezen verklaard en woont sinds kort samen en hebben een eigen huis
Dagelijks laat ik me door het leven verwonderen,
Gisteren stond ik perplex, had de grootste lol, gelukkig even niet op het nieuws gelet,en toen kwam het voorbij . Bam!
Voetbalgeweld in Egypte mondt uit in bloedbad! 74 doden en honderden gewonden! Bij sport?????
Rond het veld stonden veel oproeragenten opgesteld, die ogenschijnlijk te beduusd waren om te reageren.
Zoals een bepaald iemand hierop reageerde:
“Dan past stilte en het tellen van je zegeningen.”
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier