review

Niet is wat het lijkt staat er op de achterflap! Graag wilde ik wat meer weten over de schrijver en google who is Alex Marwood? en kom op de site van Serena Mackesy uit.
Zij schreef in 2012 haar thrillerdebuut Tweespalt . Zelfs de schrijfster is niet wat ze is..

Waar is ze?

Het verhaal begint met politieverslagen van het weekend dat Coco verdween. Vervolgens is het verhaal in tweeën verdeeld, namelijk het weekend van 2004 en twaalf jaar later. Daarnaast wordt het ook uit verschillende perspectieven verteld, wat bij mij erg verwarrend overkwam. Het lijkt wel alsof het de vaart uit het verhaal haalt. maar misschien is dat juist de bedoeling van deze psychologische thriller. De hoofdrol is toch wel weggelegd voor Milly (Camilla). Een van de dochters uit het eerste huwelijk van Sean.

Het begin van het verhaal is erg verwarrend, ik heb meerdere keren teruggebladerd om te herlezen wat er nu precies gebeurde, en wie nu precies wat beweerde. Mede door de vele personen die hun verhaal doen.
Het gruwelijkste wat je ooit kan overkomen lijkt me: je kind verdwijnt, vreselijk.
Vervolgens lijkt iedereen die erbij betrokken is er een eigen agenda op na te houden. En bovendien zijn eigen reden te hebbem om de waarheid niet te vertellen. Wat in ieder geval erg duidelijk is: er is iets niet in de haak!

God, wat is het leven ingewikkeld. Ze hebben het altijd maar over familie en onvoorwaardelijke liefde, maar ze hebben geen idee hoe gecompliceerd dat is. Hoe complex die gevoelens zijn. Hoe nauw liefde en haat verwant zijn.

Conclusie

Het duurde even eer ik in het verhaal zat. maar toen…
het verhaal komt langzaam op gang, maar daarna kon ik het toch niet meer wegleggen. Continu speelt Maddie McCann door mijn hoofd
Het einde heeft nog een gruwelijke verassing in petto, terwijl je dacht dat alles klip en klaar was.
Kortom: met recht een spannende psychologische thriller!