Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Waar is ze? door Alex Marwood | Een Boek ReviewWaar is ze? door Alex Marwood
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op January 17th 2017
Genre: Mystery
Pagina's: 400
ISBN: 9789022579206
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Sorry voor deze algemene mail, maar ik heb jullie hulp hard nodig. Mijn peetdochter, Coco Jackson, verdween uit het­ vakantiehuis in Bournemouth waar ze met haar familie verbleef in de nacht van zondag op maandag 29/30 augustus. Opeens was ze er niet meer. Coco is drie jaar oud.

Als Coco, een van een tweeling, tijdens een familieweekend verdwijnt, ontstaat er een mediahype. Haar ouders zijn rijk en ­invloedrijk, net als alle vrienden met wie ze op vakantie ­waren dat weekend aan zee. Wat is er echt met Coco gebeurd?
Twaalf jaar later komt het gezelschap weer bij elkaar voor een herdenkingsweekend. Coco’s vader is overleden en de onderhuidse spanning is voelbaar. De donkerste geheimen worden langzaam blootgelegd...

review

Niet is wat het lijkt staat er op de achterflap! Graag wilde ik wat meer weten over de schrijver en google who is Alex Marwood? en kom op de site van Serena Mackesy uit.
Zij schreef in 2012 haar thrillerdebuut Tweespalt . Zelfs de schrijfster is niet wat ze is..

Waar is ze?

Het verhaal begint met politieverslagen van het weekend dat Coco verdween. Vervolgens is het verhaal in tweeën verdeeld, namelijk het weekend van 2004 en twaalf jaar later. Daarnaast wordt het ook uit verschillende perspectieven verteld, wat bij mij erg verwarrend overkwam. Het lijkt wel alsof het de vaart uit het verhaal haalt. maar misschien is dat juist de bedoeling van deze psychologische thriller. De hoofdrol is toch wel weggelegd voor Milly (Camilla). Een van de dochters uit het eerste huwelijk van Sean.

Het begin van het verhaal is erg verwarrend, ik heb meerdere keren teruggebladerd om te herlezen wat er nu precies gebeurde, en wie nu precies wat beweerde. Mede door de vele personen die hun verhaal doen.
Het gruwelijkste wat je ooit kan overkomen lijkt me: je kind verdwijnt, vreselijk.
Vervolgens lijkt iedereen die erbij betrokken is er een eigen agenda op na te houden. En bovendien zijn eigen reden te hebbem om de waarheid niet te vertellen. Wat in ieder geval erg duidelijk is: er is iets niet in de haak!

God, wat is het leven ingewikkeld. Ze hebben het altijd maar over familie en onvoorwaardelijke liefde, maar ze hebben geen idee hoe gecompliceerd dat is. Hoe complex die gevoelens zijn. Hoe nauw liefde en haat verwant zijn.

Conclusie

Het duurde even eer ik in het verhaal zat. maar toen…
het verhaal komt langzaam op gang, maar daarna kon ik het toch niet meer wegleggen. Continu speelt Maddie McCann door mijn hoofd
Het einde heeft nog een gruwelijke verassing in petto, terwijl je dacht dat alles klip en klaar was.
Kortom: met recht een spannende psychologische thriller!