50books_logoverkleindWat doet mij naar een boek grijpen? De titel? De omslag? De beschrijving? Of het totaal plaatje?

#50books: vraag 3 : Hoe belangrijk is het dat de titel van een boek de lading dekt?

Ik denk dat dat voor iedereen anders is, De titel zal zeker moeten aanspreken, maar een titel die de lading dekt? Mmm , persoonlijk heb ik met veel plezier heb ik de Dune-serie Van Frank Herbert gelezen, maar of de titel *Duin* de lading dekt? Absoluut niet. Wat mij aantrok was de cover en de flaptekst.

Oké een titel als *De Killing* spreekt absoluut aan. Maar Waterschapsheuvel? Nee, terwijl ik de laatste een prachtig verhaal vind. Ik denk dat er diep nagedacht wordt over hoe en wat van de titel, maar een titel die de lading dekt? Of dat perse noodzakelijk is? Nee, dat denk ik niet

#50books : Elke week op zondag word er een nieuwe boekvraag gepost.
Die door iedereen vrij mag worden ingevuld.
Het is een initiatief van Martha