Wie heeft er meer geld??
Donner ontkent achteruitgang koopkracht
DEN HAAG – Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken ontkent dat de koopkracht voor burgers dit jaar slechter uitvalt dan het kabinet op Prinsjesdag heeft aangekondigd.Minister Piet-Hein Donner.
Tijdens het wekelijkse vragenuurtje van de Tweede Kamer zei hij dat het huidige beeld nauwelijks afwijkt van eerdere ramingen.Donner was door VVDer Atzo Nicola naar de Kamer geroepen naar aanleiding van cijfers van het NIBUD, waaruit blijkt dat vrijwel iedereen er dit jaar op achteruit gaat. Maar volgens Donner wijken de nieuwe NIBUD-cijfers nauwelijks af van de voorspellingen die dit instituut in september presenteerde. Sommige inkomensgroepen, zoals tweeverdieners, gaan er zelfs ietsje minder op achteruit, zei hij
Voor zover uit de nieuwe berekeningen van het NIBUD een verslechtering blijkt, is die het gevolg van de iets hogere inflatie, aldus Donner. Die hangt vooral samen met de wisselkoers van de euro.
De NIBUD-cijfers wijken deels af van de koopkrachtplaatjes van het kabinet, maar dat was in september ook al zo, zei Donner verder. Dat komt omdat het NIBUD soms andere aannames hanteert dan het kabinet.
De oppositie noemde de uitlatingen van Donner ongeloofwaardig. VVD, GroenLinks en SP drongen aan op koopkrachtreparatie. (ANP)
Persoonlijk vind ik donner een jokkebrok!
en ben ik er heel nieuwsgierig naar wie er dan meer in zijn portemonnaie heeft???