Wonderkind door Marie Lu | Een Boek ReviewWonderkind door Marie Lu
Serie: Legend #2
Gepubliceerd door: Gottmer gepubliceerd op January 29th 2013
Genre: Distopian, Young Adult
Also by this author: Legend, Finale
Pagina's: 383
ISBN: 9789025751456
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
five-stars

Na een succesvolle lancering van het eerste deel in de Legend-serie brengen we nu met trots het tweede deel: Wonderkind. Aan het eind van boek 1 ontsnappen Day en June ternauwernood aan een executie dankzij de tussenkomst van de Patriotten. Deze rebellen, die loyaal zijn aan de voormalige Verenigde Staten, gooien het op een akkoordje met hen. Day krijgt een prothese voor zijn manke been. In ruil daarvoor moeten ze de Patriotten bijstaan bij de aanval tegen de Republiek. Het plan is om de nieuwe Elector Primo te vermoorden. Anden blijkt echter een sympathieke, niet-corrupte jonge jongen te zijn, die bovendien het leven van Days broer Eden redt. Dit brengt Day en June in een lastig pakket. Als de jonge Elector dan ook nog hevig verliefd wordt op June, wordt Day helemaal op de proef gesteld…

review

 

 

Na het laatste hoofdstuk ben ik benieuwd naar het volgende deel! Wonderkind het beloofd wat!

Zo eindigde mijn review van Legend.

Wonderkind

En die belofte word wat mij betreft meer dan goed gemaakt! Het boek gaat verder, negen dagen nadat Day en June uit Batalla Hall zijn ontsnapt en uit Los Angeles zijn weggevlucht.
De Patriotten willen Day en June helpen, maar vragen daar een hoge tol voor! Ze moeten allebei, op hun eigen manier helpen om de nieuwe Elector Primo te doden.

Hoewel beiden zich afvragen hoe een groep opstandelingen het zich kan veroorloven om zich op te houden in een van de grootste kazernes van Vegas, doet geen van beide (in eerste instantie) wat met die gedachte. Maar na een mislukte aanslag word het langzaam maar zeker duidelijk hoe de zaken liggen.

Mensen van de Republiek, besef wie de vijand is. Jullie vijand is de levenswijze van de Republiek, met de wetten en detraditis die ons onderdrukken, Jullie vijand is de regering die ons in deze situatie heeft gebracht. De regering van de vorige Elector. het Congres.
Maar de nieuwe Elector is ….Niet. Jullie. Vijand!

Favoriete Quote:

Day, de jongen van de straat met niets dan de kleren aan zijn lijf en de oprechtheid in zijn ogen, bezit mijn hart.
Hij is pure schoonheid, vanbinnen en vanbuiten.
Hij is het zilveren randje in een wereld vol duisternis.
Hij is mijn licht.

Persoonlijk vind ik dat Wonderkind Legend overtreft. En dus op naar deel drie: Finale!