Geluk * gunstig toeval ~ gunstige gebeurtenis ~ prettige loop van de omstandigheid.
Soms weet ik niet zo goed hoe ik met het woord om moet gaan , geluk! Is het een geluk dat ik nog leef ? Dat ik het motorongeluk overleefd heb? Jazeker. Maar is het een geluk dat mij dat overkomen is? Wel dat antwoord is niet zo simpel, Als het niet gebeurd was, dan had mijn toenmalige partner nog geleefd. Had ik naar alle waarschijnlijkheid mijn huidige partner niet ontmoet, en mijn meiden niet gehad! Dus is het nu geluk dat ik het ongeluk gehad heb of ……………..?
Ik kan bepaalde mensen letterlijk naar de strot vliegen , als ze beweren dat alles een doel heeft, dat je niets voor niets (huh??) zoiets meemaakt, en dat je er wat van leert! Dat soort vage zweverij daar koop ik niets voor.
Ik probeer er maar niet al te veel bij stil te staan. Voor mij zit geluk in heel veel kleine zaken. In een geintresseerde tweet, in bloemen, in zingende vogels, leuke ontmoetingen, in mijn familie, en vooral in mijn gezin. Kortom te veel om op te noemen en waarschijnlijk vergeet ik er ook een hoop.Geluk zit voor mij in het feit dat ik weer kan trainen, bij een andere vereniging. Lekker zwemmen zonder een hoop gezeur aan mijn hoofd. Ja we zijn niet meer clubloos!
Ik schreef al eerder over Geluk! KLIK Alleen in andere bewoordingen, (Verwonderen, Verbazing, Perplex! #WOT 5),  en sta nog steeds achter deze blog! Geluk ligt voor mij op straat , overal om me heen .
“Happiness is not something ready made.
It comes from your own actions.”
― Dalai Lama –

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.