#WOT deel 1, Vooruitzicht
Wij mensen denken de zaakjes op orde te hebben, en alles te kunnen regelen.
Lang geleden was ik op een cursus, en hoorde ik een bekende vertellen dat ze een mooie kinderwagen op zolder had staan. Er moest nog 3 jaar gewerkt worden, en dan konden er kinderen komen.
Fait accompli! Leuk vooruitzicht maarre, …. Wel eens stilgestaan bij?
Dus niet, de kids zijn er nog steeds niet.
Ik leef gezond , drink en rook niet, dus heb ik recht op gezond zijn. Alsof het zo werkt.
We hebben nergens recht op, gezondheid is een zegen die je moet koesteren zolang het je gegeven is.
Het vooruitzicht ziek te zijn en wat te mankeren is een akelig idee.
Op jonge leeftijd, na een motorongeluk, heb ik ervaren dat het geen vaststaand gegeven is. Juist in een fase waarin je denkt dat alleen anderen zoiets overkomt. Als je dan ook nog te horen krijgt dat het niets meer gaat worden.
Maar was dat wel mijn vooruitzicht? Omdat deskundigen mij dat voorhielden? Mwah..
Dat zullen we nog wel eens zien, was mijn idee, en ik ben gaan knokken, zo jong als ik was. Mij heeft het geleerd om voor jezelf te gaan. Om je niet neer te leggen bij *deskundige vooruitzichten*, en om naar jezelf te luisteren en daar vervolgens voor de volle 100% voor te gaan!
Soms kan ik het wel uitschreeuwen, laat je leven niet bepalen door anderen. Wat anderen vinden, zeggen of doen.
Luister naar jezelf!!

You really have to listen to yourself and know if what someone is saying is true for you.
-Onbekend

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht.
Vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier