#WOT deel 47,
Onafhankelijkheid ~ 1) Autonomie 2) Toestand van vrij te zijn 3) Vrijheid 4) Zelfstandigheid 5) Zelfbestuur
~Zelfstandig een mening of oordeel vormen of actie ondernemen, zonder zich te laten beïnvloeden door anderen. Een eigen koers varen.
Lang heb ik gedacht dat ik onafhankelijk was. Dat ik zo weg kon trekken uit ons kneuterige landje, en de boel de boel kon laten. Maar bij nader inzien is in mijn geval wel gebleken dat met het strijken van de jaren, de touwtjes, waarmee je aan je familie en vrienden vastzit, steeds strakker aangetrokken worden. Natuurlijk laat ik dat zelf gebeuren. Sta ik toe dat het gebeurd. Ik zou niets anders willen, en daar zit hem de kneep. Ik wil erbij zijn als mijn nichtje haar zwemdiploma haalt, en ik wil sinterklaas en kerst in de familie-sfeer vieren. Ik vind het heerlijk om één keer per jaar een bbq-feest te organiseren, en allen die ik liefheb te zien en te spreken.
Eigenlijk wil ik niet bij de mijnen weg. Liefde ..
Om in de familie-sfeer te blijven, onafhankelijk ben ik ook niet wat mijn eigen gezin betreft! Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om eruit of op te stappen. Ik zou het niet eens kunnen. Daar is de liefde, die ik voor ze voel, te groot voor. De drang om er voor ze te zijn en te zorgen, en om te lachen en huilen met elkaar. Liefde ..
Voor mij persoonlijk is het de liefde die mij afhankelijk en dus niet onafhankelijk maakt.
I don’t care!
Afhankelijk ben ik ook van mijn medicijnen, van de artsen en fysiotherapeuten om me heen. Zonder hen zou ik niet kunnen functioneren. Na een zwaar ongeval, en gezegend met een darm- en longziekte, kan ik zonder te overdrijven stellen dat deze zaken zeer essentieel voor mij zijn.
Ben ik onafhankelijk? Niet duss 🙂
Vind ik het erg? Ook niet dus
En toch voel ik me onafhankelijk en vrij.
Zou dat mede komen omdat je weet, dat als de nood aan de man is , je het wel alleen kan?
Dat ik dat in het verleden ook wel bewezen heb? Geen idee, maar het maakt je wel sterk .
“Freedom is the will to be responsible to ourselves” Friedrich Nietzsche
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen. wil je hier meer over weten? Lees dan hier