#WOT deel 49, Zintuig
Zintuig ~ 1) Affector 2) Deel van het lichaam 3) Gehoor 4) Gevoeglijk 5) Gevoel 6) Lichaamsdeel 7) Orgaan 8) Orgaan dat prikkels waarneemt 9) Receptor 10) Reuk 11) Waarnemingsorgaan 12) Zielsvermogen 13) Zin
Een van mijn hobbies is lezen. Vroeger zag je me nooit zonder een boek. Nu is dat beduidend minder en daar kan ik een aantal oorzaken voor opnoemen. Een hoofdoorzaak is internet, social media en mijn laptop. Eerlijkheidshalve moet ik dat toegeven.Een andere oorzaak is mijn gezin, en de drukte er om heen.
Toch weerhoud het mij niet van lezen, alleen wel in mindere mate. Ik vind het knus om met de houtkachel en waxinelichtjes aan, gezellig met mijn gezin naar een film of serie te kijken. Tja en dan ga je toch niet zitten lezen.
Iris en IlseDonderdag 22 november hebben mijn meiden, een vriendin van de leesclub, Ilse,en ik het Literair Diner 2012 in Strijen bezocht.
Bibliotheken, boekwinkels, musea en media vierden de hele maand november Nederland Leest.
De Bibliotheek Hoeksche Waard vierde dit feestelijk met een inmiddels al 7e Literair Diner in Strijen op donderdagavond 22 november.
Vorig jaar heb ik het literair diner ook bezocht, het ging toen over het boek *Het leven is verrukkulluk* van Remco Campert
Merel en ikDit jaar stond ‘De Donkere Kamer van Damokles’ van W.F. Hermans centraal.
Samen eten en lezen en vooral: profiteren van een literaire avond uit.
Oftewel gebruikmaken van een zintuig , eigenlijk meerdere zintuigen. In ons geval ogen, oren , reuk een smaak. Een heerlijke feestavond vol van eten, drinken en geanimeerd praten over Hermans’ klassieker. De avond werd gedragen door Rop Janze: een cabaretvoorstelling over angst en heldendom, verraad en verzet, waarheid en bedrog.
Het leuke van zo’n avond is dat je allerlei zaken combineerd. De meiden hadden weer een boek voor op hun leeslijst 😉 We hebben ons allemaal maar weer eens in W.F. Hermans verdiept. Een last but not least een leuke en gezellige avond meegemaakt! Op naar volgend jaar!
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier