Easy Rider , een film uit 1969 , demonstreerde al hoe er gereageerd kan worden op anders zijn. Misschien een beetje overdreven, maar er zit vreselijk veel waarheid in!
Wat is nu precies anders? Niet hetzelfde, Afwijkend, Anderszins, Afwijkend van de norm, Abnormaal, Alias, Beter ….
Wie bepaalt de norm wat anders is?Wie vertelt mij wat afwijkend is en dat het negatief is? Wie zegt me dat juist anders zijn beter is en daardoor verfrissend?
Doordat niemand hetzelfde is kunnen we van elkaar leren. Het is een vooroordeel wat stuk maakt.
In onze omgeving hebben we een aantal fascinerende “andere” mensen. Fascinerend juist door hun afwijkende manier van denken en doen. Verhelderend vaak. Nieuwsgierig ben ik naar,  wat voor een volwassen mensen hier uit groeien! In mijn fantasie zie ik rechters en minister-presidenten!
Wat mij opgevallen is,  bij de zwemvereniging zijn veel “andere” mensen : met een lichamelijke handicap, met ADHD, met syndroom van asperger, met zware astma , …..het maakt niet uit, en het kan allemaal. En dit allemaal in hetzelfde team . En allemaal zwemmen we (met wisselende successen) wedstrijden.
Dit heb ik met bv voetbal nog niet meegemaakt, terwijl daar bijna alle sponsorgelden heengaan! Zowel hier lokaal als in de rest van het land. De jeugd gaat heel normaal met elkaar om, en accepteert elkaars “anderszijn”. Kortom sport verbroederd, ook terwijl je anders bent!
#WOT Write On Thursday
Dat is waar #WOT voor staat.
Een initiatief van Karin Ramaker.
Iedere donderdag presenteert zij een woord waarmee ik
– net als vele andere blogger -aan de slag ga voor een blog.
Deze week is het de woord “anders”