Kwetsuur * beschadiging, verwonding, wonde, blessure, letsel, wond”
Ook dit keer lang nagedacht of ik deze #WOT over zou slaan of niet. Een zwaar beladen woord, waarschijnlijk voor veel mensen. Vaak zie je aan de buitenkant niet wat een kwetsuren men heeft. En dat hoeft ook niet, al zou het soms wel handig zijn! Het lijkt of men tegenwoordig maar alles eruit mag gooien,  alles moet zeggen, zonder over eventuele gevolgen na te denken.
Van de week kwam mijn dochter totaal gestresst thuis. Ze had twee uur lang (tijdens les is ,er is zeker niets beters te doen!) grapjes en snerende opmerkingen aan moeten horen van een stel stoere gozers over de Kreek en de malloten die daar behandeld worden. (ggz yulius, geestelijke gezondheidszorg). Dat mijn dochter in 2003 een zeer vervelend ongeluk heeft gehad, kan je niet aan haar zien . De kwetsuren zitten letterlijk inwendig. Dat zij hieraan een zwaar  PSS-syndoom overhield is niet zichtbaar. Ook niet zichtbaar is dat zij daar oa bij de Kreek voor behandeld is. De zogenaamde geintjes kwamen hard aan!
Gelukkig heb ik een sterke dochter, die deze kwetsende uren gelaten , maar inwendig laaiend, heeft ondergaan. Thuis kwam het er terecht allemaal uit. Mijn stoere meid! Way to GO!
Een goede observator zou misschien mijn littekens opmerken, maar als het aan mij ligt vallen mijn kwetsuren niet op. Dat ik op 17 jarige leeftijd mijn nek gebroken heb (en nog veel meer) is ook niet zichtbaar. Het liefst hou ik het zo. Maar af en toe loop je toch tegen je eigen beperkingen op. En die zijn zowel geestelijk als lichamelijk. Geestelijk heb ik toendertijd een zware dreun gehad. Daar ben ik ook voor behandeld. Bepaalde (goed bedoelde  ….?) opmerkingen kunnen als een dreun binnenkomen. Hoe herkenbaar was deze situatie met mijn meissie. Waardeloos, het enige wat me te doen stond was luisteren. ……..
Ik zou ze wel willen begraven , deze herinneringen, maar helaas gaat dat niet. Iets wat zo diep in je leven ingegrepen heeft, en zoveel invloed heeft gehad, kan je niet zomaar wegstoppen. Wel kan ik er mee-leven.  En dat is wat ik ook voor haar wens. Het lijkt erop dat deze wens uitgekomen is!
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
~Plato~
De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden en blogposts lezen, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de comments te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.