YALFest NL 2016

Afgelopen zondag, 24 april, was het eindelijk zover! De allereerste editie van YALFest NL, YALFest NL 2016. Lang heel lang naar uitgekeken.
Alle boeken van Tahereh Mafi en de eerste twee van Ransom Riggs gelezen. De andere auteurs staan nog op mijn wenslijst.

Redelijk vroeg uit Strijen vertrokken en op naar Utrecht, naar de Winkel van Sinkel. Waar het Yalfest gehouden werd. Een gave locatie.

We waren redelijk op tijd en besloten een bak koffie te doen. Maar verder dan de Utrechtse Kinderboekenwinkel kwamen we niet 🙂 Wat een leuke winkel! Met trouwens een uitgebreide YA assortiment. Nog leuker was het gesprek wat we met Maria Postema hadden. Zij heeft notabene onder andere Twilight, Hunger Games, Divergent en Gone vertaald! En later stond ze boeken te verkopen op? Ja natuurlijk: het Yalfest.

Tijd om in de rij te gaan staan om de Winkel van Sinkel binnen te gaan. Netjes geregeld met de polsbandjes, zo weet iedereen waar die aan toe is.
Wauw en de Goodiebag!! Wat leuk!! Er zit onder andere het nieuwe boek van Veronica Rossi in!! Riders!! Welke in mei uitkomt.
Deze stond op mijn wishlist. Ook leuk de boekenleggers en de veren pen! Ach de inhoud was leuk.

En toen het Yalfest. Van het hoofdprogramma, het interview en de quiz met de auteurs heb ik niets gezien. En dan verslapt je aandacht toch wel snel. Jammer een verhoogd podium lijkt mij een vereiste. Verder hing er notabene boven het podium een scherm, en werd naar boven gestreamt …

Daarna de lunch, daar zal ik maar niet al te veel over uitweiden. Schandalig vond ik het om te zie hoe een aantal dames onbeschaamd in allerlei tassen stonden te graaien. Nu is lauwe melk niet zo mijn ding, mag ik geen varkensvlees (broodje ham) en was het broodje kaas totaal verweekt.
Snel een andere optie gezocht en gevonden. En zalig gegeten.

Vervolgens terug naar het Yalfest, Na de lunch stond wat mij betreft de Workshop Instagram op de lijst. Deze was leuk. Goed gepresenteerd en georganiseerd.
Bedankt Sjoukje Croux

En toen op voor het fotomoment, nou ja fotoseconde.
Ik voelde me vreselijk opgelaten, die arme auteurs, uren daar zitten met kramp in hun kaken.
Alsof je in een dierentuin met Bokito op de foto gaat. Flits en weg.

YALfest 2016

In de Goodiebag zaten bookplates met handtekeningen van alle aanwezige auteurs. Eentje ervan leek wel van Roald Dahl!
bookplates met handtekeningen
Persoonlijk ga ik voortaan voor een gesigneerd boek.
Met een wat uitgebreider en persoonlijker fotomoment.