Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Zie mij door Nicholas Sparks | Een Boek ReviewZie Mij door Nicholas Sparks
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op October 4th 2016
Genre: Fiction, Romance
Also by this author: Leven voor de liefde
Pagina's: 496
ISBN: 9789022578544
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Gevoelig en romantisch, en met een spannend plot dat je meesleurt tot de laatste bladzijde
Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lesbevoegdheid. Elke dag houdt hij zichzelf weer voor hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie.
Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar ze heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor ze gedwongen was uit haar geboortestad te verhuizen, en diep vanbinnen twijfelt ze over alles waar ze ooit zeker van was.
Een plotselinge ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Tegen alle verwachtingen in groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Net op dat moment wordt Maria geconfronteerd met haar verleden. Op vreselijke manieren worden Colin en Maria bedreigd. Is hun liefde sterk genoeg?
De pers over de boeken van Nicholas Sparks
‘Een van de mooiste dingen aan het lezen van een roman van Sparks is… dat je elke keer de kans krijgt om opnieuw verliefd op hem te worden.’ The Guardian
‘Sparks’ romans werken ontspannend.’ The Boston Globe
‘Nicholas Sparks weet hoe hij de juiste snaar moet raken, en dat bewijst hij weer met dit dubbele liefdesverhaal.’ Daily Mail

review

Een geweldige feel good roman, die al spetterend begint. Knap dat je zo in het verhaal van deze twee mensen getrokken word, zodat je het eerste, enigszins onheilspellende hoofdstuk vergeet.

Zie mij

Een heerlijke roman over twee mensen die ieder hun eigen rugzak met hun eigen verleden dragen, maar die elkaar zien zoals ze echt zijn! En niet zoals bijna de rest van de wereld ze ziet.
“See me just as I see you.”

Het verhaal wordt om en om, per hoofdstuk, vanuit twee perspectieven verteld. Vanuit Colin Hancock en vanuit Maria Sanchez.
Hun allereerste ontmoeting is hilarisch en onheilspellend.

Vijf-zes-acht-een.
Geef je me je pincode?
Je kan de telefoon niet gebruiken tenzij je die hebt merkte hij op.
Vind je het niet gevaarlijk om hem aan een vreemde te geven?
Ga je mijn telefoon stelen?
Nee natuurlijk niet.
Dan maak ik me er geen zorgen over.

Er staan een paar pittige levenslessen in, die we ons allemaal ter harte zouden moeten nemen!

Je bent hier allemaal heel openhartig over, observeerde Maria.
Ik geef gewoon antwoord op je vragen.
Maak je je er geen zorgen over wat ik er misschien van vind?
Niet echt.
Maakt het je niet uit wat andere mensen van je denken?
Tot op zekere hoogte wel. Dat doet iedereen. Maar als je een oordeel over me velt, moet je wel eerst weten wie ik echt ben, niet alleen dat deel wat ik je besluit te vertellen. Ik zou liever eerlijk over alles zijn en jou laten beslissen over of je wel of niet met me wilt blijven praten.

Ik geloof dat het je heel veel kan schelen hoe je overkomt op andere mensen, maar volgens mij is dat een vergissing. Uiteindelijk ben jezelf de enige die je echt tevreden kunt stellen. Wat anderen ervan vinden moeten zij weten.

Het leuke is, ik heb ook wat opgestoken van het boek!
Zo wist ik bijvoorbeeld niet wat suppen of happy sack was, heb heb het natuurlijk gegoogelt en hoppa weer wat geleerd 😉

Conclusie

Ik heb genoten van dit boek, zoals ik al eerder schreef: Een geweldige feel good roman, waarin ook een hoop spanning verwerkt is!
Een aanrader!