Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Zoektocht terug door Marina Folkers | Een Boek ReviewZoektocht terug door Marina Folkers
Gepubliceerd door: Uitgeverij Ellessy gepubliceerd op April 1st 2017
Genre: Chicklit, Feelgood
Also by this author: Onder de sterren van Montpellier, Meer dan ooit, Ik hou je vast
Pagina's: 358
ISBN: 9789086603367
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
three-stars

"Ze hield haar adem in. Dit kon niet waar zijn. Toch... die stem... Het was alsof ze teruggezogen werd in de tijd."

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al haar zekerheden, waaronder haar jarenlange, stabiele relatie, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, waarbij ze probeert een pijnlijk geheim verborgen te houden. Dit wordt haar echter moeilijk gemaakt door Max Jordan - filmster en befaamd charmeur -, die met plezier aan haar overtuigingen rammelt en daarmee de boel nog meer op de kop zet.
Via het bruisende uitgaansleven van Londen en de stranden van Cornwall raakt Caitlin het spoor totaal bijster. Lukt het haar de weg weer terug te vinden?
Over de auteur:
Marina Folkers woont in Barneveld. Haar hart ligt bij het schrijven van romans. Ook heeft ze een tijdje geschreven voor En Route, een blad voor Frankrijkliefhebbers. Ze laat zich graag inspireren door mooie muziek en is verliefd op Londen, waar ook haar debuutroman Faye en Sean, a love story zich afspeelt.
De pers over Faye en Sean, a love story: "Een heerlijk liefdesverhaal dat een hoge plek in de top der feelgoodboeken verdient." (Diana van Eynde voor Hebban.nl)

review

Zoektocht terug

Vanaf praktisch de eerste bladzijde lijkt het duidelijk dat Caitlin een duister geheim heeft waar ze nog steeds mee worstelt. Zozeer dat ze zichzelf lijkt te verloochenen.

Ze wist dat ze zich druk maakte om niets. Ze moest simpelweg een tienpuntenlijstje maken om orde te scheppen in haar hoofd, precies zoals ze zichzelf had aangeleerd. Dan zou ze vanzelf zien dat er niets aan de hand was.

Het verhaal wordt zowel uit het oogpunt van Caitlin, als vanuit Max geschreven.
Het boek begint veelbelovend en lijkt mij te verrassen, tot ongeveer bladzijde 167, dan begint de onzekerheid van Caitlin mij te ergeren.

Was dit het? Einde Max? Was dit waar hij op gedoeld had vlak voor hij haar had gekust?
Wist hij oen al dat hij haar niet meer zou zien? En die kus dan? Was dat niets meer en minder dan een mooi moment, waar hij het aldoor over had? Een mooi moment dat verder niets te betekenen had? Had ze er teveel waarde aan gehecht?

Het duurde daarna wel weer even eer ik er weer in het verhaal zat.
Later blijkt dat deze onzekerheid een functie heeft, en wederzijds is.
Zowel Max als Caitlin worstelen met hun eigen demonen en onzekerheden.

Hij wist wat ze voor hem voelde. Het probleem was dat hij op iemand verliefd was, die zich net zo verscheurd voelde als hij en ook een strijd te leveren had tegen angst.

Conclusie

Ik was erg benieuwd naar dit boek, wat ik ervan verwachtte? Geen idee.
In plaats daarvan kreeg ik een heel leuk boek, een verhaal wat me zo vastpinde, dat ik het in no-time uithad. Wat mede veroorzaakt werd door de prettige schrijfstijl
Met de zomervakantie in aantocht zou ik zeggen: In je koffer!