45 jaar bestaan  ZV Strijen

Op 16 april vierde ZV Strijen haar 45 jarig bestaan in het LACO zwembad van Strijen. Dit heugelijke feit werd gevierd met een training van 3 uur onder leiding van oud-olympisch kampioen Martijn Zuijdweg.

Tijdens de opening werd even stil gestaan bij de eerste jaren van de vereniging. De oud-voorzitter en oprichter van de vereniging, Schil Overwater, was langsgekomen om te vertellen over het begin. In de eerste jaren werd nog buiten gezwommen in het open water. De heer Overwater is er ook mede verantwoordelijk voor dat we tegenwoordig in het huidige sportcomplex kunnen zwemmen. 45 Jaar historie waarin ZV Strijen op heel hoog niveau in de nationale competities heeft meegedaan. De training werd dit keer verzorgd door Martijn Zuijdweg en Uli van Us.

Martijn met een ruime praktische ervaring op Olympisch niveau en Uli met een ruime theoretische ervaring van 22 jaar lesgeven. Onder leiding van Uli van Us kwam de kennis van de keerpunten weer terug.  In het laatste half-uur van de training konden de zwemmers het opnemen tegen Martijn over 50 meter vrijeslag. De meest gehoorde opmerking was dat Martijn helemaal niet bewoog. Althans zo leek het, Martijn liet zien dat hij het zwemmen op hoog niveau nog niet verleerd was.

Het is een bijzonder leuke en leerzame training geworden waarin we hopelijk allemaal weer wat wijzer zijn geworden wat betreft keerpunten en het starten. .