De laatste vrouw door Chantal van Mierlo | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De laatste vrouw door Chantal van Mierlo | Een Boek ReviewDe laatste vrouw door Chantal van Mierlo
Serie: Julia Menken #2
Gepubliceerd door: De Crime Compagnie gepubliceerd op March 14th 2022
Genre: Thriller
Also by this author: De verloren jongen
Pagina's: 300
ISBN: 9789461095862
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Na een vreselijk verlies heeft gedragsdeskundige Julia Menken grote moeite om haar leven weer op te pakken. Met tegenzin wordt ze op een grote zaak gezet waarbij jonge vrouwen in de Brabantse Peel spoorloos verdwijnen. Ze kan haar gedachten maar nauwelijks bij haar werk houden, en dan dreigt ze ook nog eens de voogdij over haar zoon Mees kwijt te raken…

De laatste vrouw

Eerder las en recenseerde ik van Chantal van Mierlo: De verloren jongen

De laatste vrouw

Ik raad je aan om de boeken op volgorde te lezen. Dat maakt alles veel duidelijker en verklaart een hoop.
Deze recensie kan SPOILERS bevatten over deel 1: De verloren jongen.

Julia

Net zoals in De verloren jongen is Julia Menken, gedragskundige , de hoofdpersonage. Inmiddels is er een jaar verstreken. Na een zwaar persoonlijk verlies probeert Julia het dagelijkse leven weer op te pakken, wat haar niet al te best lukt.

Een jaar en twaalf dagen geleden was alles zwart geworden. En het ergste was dat de wereld door bleef draaien. Dat iedereen maar doorging met zijn leven. Mensen hadden er geen benul van welke ramp zich had voltrokken.

In Oost-Brabant, in de regio De Peel, verdwijnen vrouwen. Drie vrouwen. Julia wordt, ondanks haar depressie, op de zaak De Peelvrouwen gezet. Ze gaat met met Rudi de Leeuw, chef districtsrecherche Helmond samenwerken. Zonder een enkele aanwijzing moet ze proberen om een daderprofiel te maken. Zonder dat ze het echt in de gaten heeft is Maarten Brouwer, officier van Justitie, haar vaste rots geworden.

Maarten

En dan verdwijnt haar enige stabiele factor in Julia’s leven van de radar. Maarten’s huideige zaak maakt het noodzakelijk dat hij onderduikt.

Ze belde naar Maartens kantoor. Zijn assistente Evita vertelde haar vriendelijk dat Maarten op dit moment niet te bereiken was.
Maar waarom dan niet? vroeg Julia.
Maarten werkt aan een zaak die nogal gevoelig ligt, zei Evita. Het is op dit moment beter dat niemand weet waar hij is.
Dus hij wordt bedreigd? vroeg Julia
Ik mag daar niets over zeggen, zei Evita.
Dank je. Ik weet voldoende, zei Julia en ze verbrak de verbinding. Ondergedoken dus.

Conclusie

Deze ingredienten zijn de basis van een ontzettend spannend en smeuiig verhaal. Vond ik van De verloren jongen dat Chantal van Mierlo zich in een klap een plekje verworven heeft naast thrillerauteurs zoals bijvoorbeeld Robert Bryndza. Met de laatste Vrouw rijst bij mij de vraag wanneer deze serie verfilmd wordt! AL je leest wat Maarten gebeurd, moet ik direct aan de actualiteit denken..
Ik kijk uit naar De onbekende man, deel 3 van deze trilogie.

De kleine theetuin in de zon door Anne West | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De kleine theetuin in de zon door Anne West | Een Boek ReviewDe kleine theetuin in de zon door Anne West
Serie: De theetuin #2
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op 28 juni 2022
Genre: Feelgood
Also by this author: De kleine theetuin in de duinen
Pagina's: 304
ISBN: 9789020549126
Format: Paperback
Goodreads
four-stars

De theetuin van Fleur is een groot succes. Rosa is uitgekocht en Fleur vraagt oud-klasgenoot Laura om hulp. Met tegenzin gaat Laura met haar ernstig zieke broer Alistair naar Texel. Kan ze haar draai op het eiland vinden? Rosa werkt samen met Kyra in hun atelier op Texel. Maar als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Haar faalangst komt weer opzetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van Alistair, voor wie ze steeds meer gevoelens krijgt, ondanks haar huidige relatie.

'De kleine theethuin in de zon' is het tweede deel van de heerlijke feelgoodserie De Theetuin van Anne West. Eerder verscheen in de serie ook 'De kleine theetuin in de duinen'.

De kleine theetuin in de zon

Eerder las en recenseerde ik van Anne West: De kleine theetuin in de duinen.
 

De kleine theetuin in de zon

De kleine theetuin in de zon is los te lezen van het eerste deel van deze serie: De kleine theetuin in de duinen. Heb je deel 1 wel gelezen, dan zie je door de ogen van de nieuwe hoofdpersonen uit deel 2 wel hoe het verder gaat met de nichtjes Rosa en Fleur op Texel.
Hoofdpersonen in De kleine theetuin in de zon zijn Kyra en Laura.

Kyra

Kyra is een vriendin van Fleur en Rosa. Ze is een ongelooflijk onzeker iemand, die continu twjfelt aan haar eigen kunnen. Enigzins doelloos brengt ze haar dagen door met het helpen van Fleur met de theetuin, in plaats van zich volledig te focussen op haar kunst. Ik zou haar we willen toeroepen, focus, ga aan de slag en stop met dit uitstelgedrag!

Opeens was alles anders. Hun atelier, net open, stond nu al op de rand van de afgrond. En er was maar één persoon die de redding van het atelier kon bewerkstelligen: dat was zijzelf. De moed zonk Kyra in de schoenen. Hoe luidde die uitspraak ook alweer? Je kunt de toekomst voorspellen aan de hand van iemands verleden? Nou, dan zag het er niet best voor haar uit.

Laura

Laura is werkzaam als als hoofdpatissier in een bekend vijsterrenhotel in Amsterdam, haar grote droom, waar ze veel voor heeft opgegeven. Maar zoals vaak zijn dromen bedrog.
In een impuls neemt ze ontslag.

Ze moest voortaan onder Sander werken, die liegende, bedriegende, ongetalenteerde loser. Nee, dat kon ze niet verdragen. Dat nooit O, ik ga inderdaad naar huis, daar kun je zeker van zijn. Maar ik kom niet meer terug. Steek die zogenaamd nieuwe functie maar ergens waar…
Laura! David keek haar zo duister aan dat ze stilviel in haar woordenbrij. Ik heb dit niet gehoord. Ik wil dat je hier rustig over nadenkt. Je hebt nog steeds een baan.
Laura stond hijgend voor hem en juist op dat moment schoot haar iets te binnen. De theetuin op Texel. Dat klopt. Ik heb ook een baan. Ergens anders, waar ze me wel waarderen. Daar ga ik naartoe.

Conclusie

Ik vind dat Anne West, met De kleine theetuin in de zon, een zalig zomers boek heeft geschreven. Alleen de cover al brengt je in een zonnige mood. Het boek had mij zo in zijn greep had dat ik het uit had eer ik het in de gaten had. Ik kijk echt uit naar het derde deel, want ik ben echt nog niet klaar met dit verhaal en ben zeer benieuwd naar het gezamelijke verleden van Fleur, Rosa en hun ouders.
Weet je nog niet wat te lezen in de vakantie? Neem de eerste twee delen van deze zomerse serie mee. Leesplezier gegarandeerd.

Dromen van het strandhuis door | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Dromen van het strandhuis door  | Een Boek ReviewDromen van het strandhuis door Mary Alice Monroe
Serie: Beach House #2
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op June 11th 2021
Genre: Feelgood
Pagina's: 460
ISBN: 9789401615020
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Toy ontworstelde zich aan een gewelddadige relatie en voedt haar dochtertje nu in haar eentje op. In het zee-aquarium waar ze werkt vindt ze een nieuwe uitdaging als ze samen met haar aantrekkelijke baas Ethan een ziekenhuis voor zeeschildpadden begint. Er springt een voorzichtige vonk over tussen hen, maar Toys ex maakt het haar ondertussen niet gemakkelijk. Hoewel Toy sterk is, blijft ze bang voor verandering en houdt ze niet van risico’s. Met hulp van haar vriendinnen Caretta, Florence en Emmaline probeert Toy t ch haar angsten onder ogen te zien en haar dromen waar te maken. Niemand schrijft mooier over de natuur, de zoektocht naar jezelf en een leven vol liefde dan Mary Alice Monroe

Dromen van het strandhuis

Dromen van het strandhuis

Dromen van het strandhuis is het tweede deel van de Beach House serie. Hoofpersonage is Toy Sooner. Ze heeft een klein dochtertje, Little Lovie. De echte naam van Little Lovie is Olivia. Zij is vernoemd naar Olivia Rutledge, de moeder van Carreta Rutledge, die in het eerste boek van deze serie is overleden.

Toy

Toy werkt als aquarist bij het South Carolina Aquarium. Naast haar werk in het zee-aquarium is Toy ook lid van van het schildpadteam op het eiland. Ze in woont het strandhuis, waar ze  mantelzorger van Lovie was voordat deze stierf. Ze voedt haar dochter Little Lovie alleen op, balancerend tussen het alleenstaande moederschap en haar baan.
Na het opvangen van Grote Meid, een vrouwelijke onechte karetschildpad, mag deze in een bassin in het Aquarium. Omdat Toy twee stages heeft gedaan bij de Karen Beasley Zeeschildpaddenkliniek mag zij, in nauwe samenwerking met Ethan, haar baas, voor Grote Meid gaan zorgen. Al snel loopt het aantal gestrande schildpadden op. Dit lijkt de start te worden voor een officiële schildpaddenkliniek bij het Aquarium, het geesteskind van Toy. Alleen moet hiervoor een subsidie aangevraagd worden wat ze samen met Ethan gaat proberen te regelen.

Conclusie

Een heerlijke verassende feelgood waar de liefde van Mary Alice Monroe voor de natuur van de pagina’s afspat. Je kan wel stellen dat ik genoten heb van dit boek, en heel snel Terug naar het strandhuis, deel 1, ga lezen. daarnaast kijk ik uit naar het volgende deel: Herinneringen aan het strandhuis van Mary Alice Monroe, deel 3, welke in augustus verwacht wordt.

De verloren jongen door Chantal van Mierlo | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De verloren jongen door Chantal van Mierlo | Een Boek ReviewDe verloren jongen door Chantal van Mierlo
Serie: Julia Menken #1
Gepubliceerd door: De Crime Compagnie gepubliceerd op February 15th 2022
Genre: Thriller
Also by this author: De laatste vrouw
Pagina's: 374
ISBN: 9789461095961
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas de zaak toegewezen. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?

De verloren jongen

De verloren jongen

Hoofpersonage in De verloren jongen is Julia Menken, gedragskundige.
Midden in Arnhem, op klaarlichte dag, wordt een tiener op gruwelijke wijze vermoord. Reden voor de officier van Justitie, Maarten Brouwer, om Julia erbij te halen. Maarten en Julia delen een verleden.
De verloren jongen is het eerste deel van een trilogie. Ik raad je aan om deze op volgorde te lezen.

Julia Menken

Ze is getrouwd met Daniel en heeft twee jonge kinderen, Evi en Mees. Thuis loop het niet zo als het zou moeten. Na een faliekant misgelopen zaak wilde Julia weg uit het veld en is gestopt met haar werk als rechercheur. Vervolgens is zij een opleiding tot profiler bij de FBI gaan volgen. Momenteel werkt ze als gedragskundige binnen de Landelijke Eenheid in Zoetermeer. Daar werkt ze alleen nog maar aan oude zaken.
Haar terugkeer in het veld verloopt niet echt soepel.

Ze ging de kamer binnen en sloot de deur achter zich. Justus hield zijn ogen op haar gericht.
Wat is jouw probleem?’ vroeg ze.
Ik heb er een probleem mee wanneer buitenstaanders zich bemoeien met dingen waar ze geen verstand van hebben.
Heb je het over mij? Want ik voel me niet direct aangesproken.
Hij draaide zich om en rommelde in een lade. Een profiler. Het lijkt hier wel een Netflix-serie. Een psycholoogje dat politiewerk komt oplossen. Het moet niet gekker worden.

Conclusie

Wat een geweldige kennismaking met deze, voor mij, nieuwe auteur: Chantal van Mierlo. In een klap heeft ze zich, naar mijn mening, een plekje verworven naast thrillerauteurs zoals bijvoorbeeld Robert Bryndza.
Gelukkig kan ik meteen door met het volgende deel, Julia Menken deel 2, De laatste vrouw. Nog beter nieuws: in de loop van dit haar komt ook Julia Menken 3, De onbekende man uit.

De kleine theetuin in de duinen door Anne West | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De kleine theetuin in de duinen door Anne West | Een Boek ReviewDe kleine theetuin in de duinen door Anne West
Serie: De theetuin #1
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op June 8th 2021
Genre: Feelgood
Also by this author: De kleine theetuin in de zon
Pagina's: 302
ISBN: 9789020543445
Format: Paperback
Goodreads
four-stars

Wat doe je als alle herinneringen worden overschaduwd?

Nichtjes en zakenpartners Fleur en Rosa zijn altijd heel close geweest, tot er een man tussenkwam. Rosa werd smoorverliefd op Fleurs vriend Cas en Cas voelde hetzelfde. Ze zijn nu samen, maar hun geluk heeft een prijs: hun vriendinnengroep staat volledig aan Fleurs kant en de sfeer tussen de nichtjes is akelig onderkoeld.

Bij de opening van de derde vestiging van hun patisserie voelen Fleur en Rosa allebei dat er iets niet goed zit. Ze weten niet hoe ze dit moeten doorbreken, dus als ze ieder een brief van hun opa krijgen waarin hij schrijft dat zijn bakkerij op Texel in zwaar weer verkeerd, besluiten ze los van elkaar om daarheen te gaan. Op Texel komen ze elkaar weer tegen... en nu kunnen ze elkaar niet meer ontlopen.

De kleine theetuin in de duinen

De kleine theetuin in de duinen

Het verhaal begint met een gelukkig, bijna idyllisch proloog. Wat ineens verandert in niet meer zo idyllisch. Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt.
Hoodpersonages zijn Fleur en Rosa, zij zijn nichtjes, beste vriendinnen, en praktisch als zusjes opgegroeid.
Helaas is de relatie tussen beide bekoeld. Wel zijn ze zakenpartners en hebben ze net hun derde patisserie winkel geopend: Maison RosaFleur Centum.

Fleur

Fleur is succesvol paitssier. Zij bakt en regelt alles in de drie winkels, wat aardig wat hectiek en stress oplevert. Daarnaast zorgt de slechte relatie met Rosa ook voor veel stress.

Fleur haalde opgelucht adem. Wat een belachelijke vertoning was dit. Ging haar leven er nu zo uitzien? Overal de schijn ophouden? Overal liegen? Dat kon ze niet opbrengen. Dat wist ze nu al. Ze was zo moe van dit alles.

Rosa

Rosa is succesvol ontwerpster van winkels. De relatie van haar met Cas, de ex van Fleur, heeft voor een tweedeling gezorgd, zowel in hun familie als in hun vriendenkring.

Cas volgde haar blik. Ze zullen eraan moeten wennen!
Fleurs familie is ook mijn familie.
Ik weet het, lieverd
Rosa zweeg. Hoe kon ze ooit aan Cas uitleggen hoe eenzaam en schuldig ze zich voelde? Door voor Cas te kiezen, had ze vrijwel iedereen van zich vervreemd. Zij was gewoon degene die Cas van Fleur had afgepakt. Als een ware mannenverslindster en diva was ze op haar doel af gegaan en ze had de man van een ander ingepikt. Alleen was het zo niet gegaan. Helaas wilde niemand dat verhaal horen.

En dan valt er bij beide een handgeschreven brief bij beiden op de mat. De brief is afkomstig van hun opa.

opa Leen

Hij dreigt uit zijn zaak, een bakkerij met theetuin, gezet te worden. Sinds de dood van zijn vrouw, Nellie, lopen de zaken niet meer zo goed. En dat is nog zachtjes uitgedrukt.
Zijn kleindochters waren druk met hun eigen leven en zijn al lange tijd niet meer op Texel geweest. En dt terwijl ze heel close zijn geweest en zo goed al alles van hun opa geleerd hebben.

Conlusie

Mijn eerste indruk was, dat Fleur wel lang in haar verdriet en wrok blijft hangen. Maar probeer je eens voor te stellen dat dit jou zou overkomen? Dan vind ik het eigenlijk nog wel meevallen. Natuurlijk is het een feelgood, en al spat het niet van de eerste bladzijde af, het zit er duidelijk wel in. Ik vind dat Anne West een heel prettig boek heeft geschreven. Ik kijk uit naat het tweede deel. Kom maar op met het vervolg. Ik ben echt nog niet klaar met dit verhaal en ben zeer benieuwd naar het gezamelijke verleden van Fleur, Rosa en hun ouders.

Fluisterwoud door Jennifer Murgia | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Fluisterwoud door  Jennifer Murgia | Een Boek ReviewFluisterwoud door Jennifer Murgia
Serie: Forest of Whispers #1
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op 29 April 2022
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: Ster van Acht, Cirkel van Oneindigheid
Pagina's: 307
ISBN: 9789493265011
Format: Paperback
Goodreads
four-stars

Doordat ze is opgevoed door een oude waarzegster in het Duistere Woud, heeft Rune twee waardevolle lessen geleerd: neem alleen uit het woud wat je écht nodig hebt, en kijk nooit, maar dan ook nooit iemand in de ogen in het dorp. Want lang geleden is er iets vreselijks gebeurd in het bos... en nu spoken de fluisteringen van een bruut omgekomen moeder met een geheim daar rond.

Rune wordt gedwongen om alles wat ze ooit heeft gekend te ontvluchten, en hoort al snel over een erfenis waar ze aan verbonden is; eentje die doordrenkt is met angst, hekserij en moord. Een geboorterecht dat verder reikt dan het graf en doordringt tot in het woud, waar Rune niet langer veilig is..

Fluisterwoud

Fluisterwoud is een Young Adult Fantasy verhaal welke zich rond 1627 in Duitsland afspeelt. Hoofdpersonages zijn Rune en Laurentz.

Rune

De zestienjarige Rune is opgegroeid in het Zwarte Woud in Beieren, opgevoed door een oude vrouw, Matilde, een genezeres die de toekomst voorspelt met behulp van runenstenen. Rune is het vreemde meisje uit het bos, de leerling van de zogenaamde heks. Ze woont in het Zwarte Woud met zijn donkere schaduwen, welke een diep duister geheim bevat.
Ze voelt zich angstig wanneer ze aanrakingen en gefluister hoort, welke van haar overleden moeder afkomstig zijn.

En dan raakt iets warms en onaangenaams mijn oor aan. Ik draai me snel om maar zie niets anders dan rijen en rijen bomen. Dan komt het opnieuw: gefluister in mijn oor, een lichte aanraking op mijn huid, vingers die zachtjes door mijn haar strijken. De bomen bewegen niet. Er waait geen enkel briesje en toch ben ik er zeker van dat ik niet alleen ben.

Laurentz

Laurentz is opvolger van de Rijksgraaf van Kasteel Eltz. Wanneer zijn vader met andere zaken bezig is, ontvangt hij de Prins Bisschop.  Een koude gereserveerde man. Hij ergert zich aan de wilde beschuldigingen van de bisschop en besluit om zelf op onderzoek uit te gaan.

Bedoelt u dat er meer aan de hand is dan de pest?’ vraag ik. Hij leunt naar voren en kijkt me aan. Ik vraag je om dit tussen ons te houden, Laurentz. Als je vaders opvolger zul je in het voordeel zijn als je de echte gevaren rondom ons ziet. De bisschop draait aan de gouden ring om zijn vinger. We hebben hier te maken met ketterij. Wees op je hoede voor de sluwe vrouw die zich verbergt voor de anderen. Als je waarde hecht aan je ziel.

Conclusie

Een betoverende historisch verhaal over heksen in het Zwarte Woud van Beieren met magie, gevaar, romantiek en duistere geheimen, wat wil je nog meer? Ik had dit allerminst verwacht. Een veelbelovend begin van een nieuwe serie en ik kan niet wachten om het vervolg hiervan te lezen.

Deze recensie is onderdeel van de Fluisterwoud blogtour.
Fluisterwoud

Alles voor jou door Susanne Koster | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Alles voor jou door Susanne Koster | Een Boek ReviewAlles voor jou door Susanne Koster
Gepubliceerd door: Clavis Young Adult gepubliceerd op December 18th 2020
Genre: Thriller, Young Adult
Also by this author: Zwarte lieveling , Achtergelaten, Een gedroomd einde
Pagina's: 259
ISBN: 9789044839685
Format: Hardcover
Goodreads
five-stars

Een spannende psychologische roman over vriendschap, jaloezie en wraak. Voor young adults. Donna en Sem zijn al jaren beste vrienden en kennen elkaar als geen ander. Maar wanneer Donna in hetzelfde huis als Sem op kamers gaat wonen, ontstaan er scheurtjes in hun hechte vriendschapsband. Als er dan ook nog sprake is van een nieuwe liefde, wordt hun vriendschap tot het uiterste getest. Geheimzinnige incidenten zetten hun toch al gespannen relatie op scherp. Met dramatische gevolgen.

Alles voor jou
Eerder las en recenseerde ik van Suzanne Koster: Zwarte lieveling, Achtergelaten en Een gedroomd einde.

Alles voor jou

Het verhaal wordt vanuit de ik-persoon geschreven maar wisselt telkens van perspectief tusen Sem en Donna. Zij zijn al jaren bevriend.
Het verhaal begint als een heerlijke feelgood. Het kabbelt dan, op een paar incidenten na, rustig door totdat …

Sem

Sem heeft een medebewoner nodig anders trekt hij het finacieel niet. Donna biedt zichzelf aan om bij hem te gaan wonen. Hij ziet haar als een medebewoonster maar zij noemt het een roommate.
Sem werkt zich als ontwerper van kleren, een slag in het ronde. Vervolgens maakt hij deze ook nog eens zelf maakt. Het lukt hem aardig om naam te maken in dit wereldje.
Dan ontmoet hij Noak de zoon van Carly, een van zijn opdrachtgevers, en is op slag verliefd.

Donna

Ik weet niet precies wat ik van Donna vind, ik vind haar opdringerig, stiekem, onaardig en heel aanhankelijk en toch …
Zij heeft vaak hoofdpijn aanvallen, waarbij ze helemaal out gaat. Ik moest meteen aan het proloog denken waarzij van een balkon valt.
Daarnaast is zij is een meisje wat absoluut (nog) niet op haar eigen benen kan staan.

Conclusie

Het boek is gebaseerd op de lange termijn gevolgen van traumatisch hersenletsel. Het even geduurd eer ik dat uitgepuzzeld had.
Tijdens het lezen bekroop mij een gevoel van herkenning …  Misery van Stephen King, daar moest ik aan denken. Suzanne heeft een heuse Young Adult thriller alla Stephen King geschreven en daarmee mij blij verrast.

De vloek van de slang door Lisa Maxwell | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De vloek van de slang door Lisa Maxwell | Een Boek ReviewDe vloek van de slang door Lisa Maxwell
Serie: The Last Magician #3
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op March 26th 2021
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: De Laatste Magiër , De duivelsdief
Pagina's: 704
ISBN: 9789022591512
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Spannende en meeslepende fantasy die zich afspeelt in een magisch Noord-Amerika

Esta is een ervaren dief met een aangeboren gave om door de tijd te reizen. Haar hele leven is ze getraind voor één missie: terugreizen naar het New York van 1902 om het Boek der Mysteriën te stelen. Maar dit boek bleek een groter gevaar te bewaren dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden: de wraakzuchtige godin Seshat zat gevangen tussen de pagina’s. Haar gruwelijke kracht leeft nu voort in Esta’s vriend Harte.

Esta en Harte zijn de enigen die Seshat kunnen tegenhouden, maar ze zijn gestrand in de tijd, ieder op een ander continent. Gescheiden door tijd en ruimte zal Esta al haar magie en sluwheid moeten aanwenden om Harte te redden en Seshat tegen te houden. Maar wat ze niet weet, is dat er een nog veel groter gevaar dreigt – gruwelijker en meedogenlozer dan Seshat en de Orde samen.

De vloek van de slang

De vloek van de slang is het derde deel in de The Last Magician-serie. Eerder las en recenseerde ik: De Laatste Magiër en De duivelsdief.
Heb je deze boeken (nog) niet gelezen dan zou het kunnen dat mijn recensie spoilers bevatten. Ik raad je aan om de boeken op volgorde te lezen.
 

De vloek van de slang

Het verhaal gaat verder waar De duivelsdief eindigt. Hoofdpersonages zijn: Harte, Esta, Jack Grew, Jericho Northwood (North), Maggie en Viola. In 1902 volgen we de verhaallijnen van Viola, Jianyu en Cela.
De enige die Seshat kunnen stoppen zijn Esta en Harte, die in 1904 zijn gestrand. Ieder op een ander continent, dat dan weer wel.

Esta

Het is nu ieder voor zich. Harte heeft Esta voor haar eigen bestwil verlaten

Al had Harte een heel goede reden om afstand van haar te nemen, maakte het niet minder pijnlijk. Toen ze nog in New York waren had hij haar geprobeerd te waarschuwen voor de gevaarlijke macht die in het boek der Mysteriën besloten lag. En in St. Louis had hij haar uitgelegd dat die macht zich meester had gemaakt van hem en dat het steeds moeilijker werd om haar in bedwang te houden. Maar gisteravond had die oeroude macht hem in de Festivalhal totaal overweldigd, en toen had Esta het eindelijk begrepen. Hartes stormgrauwe ogen waren helemaal zwart geworden en zijn gezichtsuitdrukking was zo onherkenbaar veranderd dat Esta meteen had gezien dat het niet Harte was die haar had aangekeken.
En toen ik hem wilde helpen en hem aanraakte? Ze huiverde bij de gedachte aan de machtige krachten die ze op dat moment had gevoeld en die háár wilden bezitten.

Harte

Helaas is de oude godin Seshat ontsnapt uit het boek der Mysteriën en huist ze nu in het lichaam van Harte. Die ongelooflijk zijn best doet om haar de baas te blijven. Maar dat wordt steeds zwaarder. HIj vlucht bij Esta weg nadat Seshat uitgehaald heeft en geprobeerd heeft om hem te overrompelen.
Vind de stenen. Kom terug met het Boek. Red het meisje.

Conclusie

Wat een serie, wat een personages en hoe ontzettend gaaf om dit allemaal bij elkaar te laten komen!
Door de korte hoofdstukken weet dit 705 pagina dikke boek je toch aan je stoel te kluisteren. Een Heerlijke serie.
Leuk nieuwtje: TLM4 officially has a title!! oftewel The Last Magician 4 heeft officeel een titel namelijk The Shattered City

The Shattered City

Vlieland door Kiki van Dijk | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Vlieland door Kiki van Dijk | Een Boek ReviewVlieland door Kiki van Dijk
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op 18 June 2021
Genre: Thriller
Also by this author: Winterberg
Pagina's: 282
ISBN: 9789401613996
Format: Paperback
Goodreads
three-stars

Charlie is reisblogger, maar moet het dit jaar noodgedwongen wat dichter bij huis zoeken. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping in Vlieland, grijpt ze haar kans. Het eiland trekt de laatste jaren veel hippe toeristen, dankzij de luxe restaurants, exclusieve winkeltjes en prachtige natuur. Op het eiland wil ze Sytze spreken, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en als Charlie wat mensen naar hem vraagt krijgt ze vreemde reacties. Dan verdwijnt er een meisje van de glamping. Sytze is de laatste die met haar is gezien, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Als Charlie door een zomerstorm gedwongen wordt langer op het eiland te blijven, gaat ze zelf op onderzoek uit, met gevaar voor eigen leven…

Vlieland

Van Kiki van Dijk Las en recenseerde ik eerder Winterberg. Je hoeft de boeken absoluut niet op volgorde te lezen.

Vlieland

Het verhaal begint met een spannend proloog, die je aanzet om door te blijven lezen.
Hoodpersonage is Charlie, een reisvlogger.

Charlie

Charlie is getrouwd met Jean, die tegelijkertijd ook haar manager is. Vanaf het begin af aan had ik mijn bedenkingen bij hem Een onsympatiek personage. Wat gaandeweg in het verhaal ook wel bevestigd wordt.

Whatever, je verzint vast iets leuks. Jean gaf haar een kus op haar voorhoofd, stond op en pakte zijn mobiel van tafel. Als je maar niet vergeet ook Suitsuit te taggen. Dan bel ik ondertussen hun agent en die Marie van Louis Vuitton. Kunnen ze je post meteen delen!
Nog voordat Charlie kon zeggen dat ze eigenlijk twee foto’ s wilde posten, was haar man al het dakterras opgelopen. Jean belde altijd graag buiten

Door de coronacrises zijn haar reizen momenteel minder spectaculair. Ze verblijft nu meer noodgedwongen in Europa.
Hoewel ze er geen zin heeft, drijft Jean zijn zin door en gaat (lees moet) Charlie naar Into the big nothing, een festival op Vlieland. Ze zal dan op een glamping (luxe camping) verblijven.
En dan wordt er een moord gepleegd, op een jong meisje, en verdwijnen er vervolgens ook twee. Charlie besluit om zelf op onderzoek te gaan en langer te blijven. Dit terwijl er een zware zomerstorm aan zit te komen.

Conclusie

Ik ben dol op Vlieland, en vind het gewoon al tof dat er een boek op het eiland afspeelt.
Wat ik van het verhaal en de hoofdpersonage vond? Ik vond Charlie niet altijd aardig. Zeker niet toen ze in het wilde weg mensen begon te beschuldigen.
Persoonlijk viel het verhaal mij wat tegen en kwam het mij op een aantal punten zelfs enigzins ongeloofwaardig over. Ik vind het (romantische) einde enigzins voorspelbaar. Desalnietemin heeft het mij wel vermaakt, op een moment dat ik luchtigheid hard nodig had.

Huis van lucht en adem door Sarah J. Maas

Huis van lucht en adem door Sarah J. MaasHuis van lucht en adem door Sarah J. Maas
Serie: Crescent City #2
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op January 25th 2022
Genre: Adult, Fantasy
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede
Pagina's: 512
ISBN: 9789022589694
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Crescent City – een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven.

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid? Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.

Huis van lucht en adem

Na Huis van Aarde en Bloed is het nu tijd voor deel twee. Huis van lucht en adem. Zou ik eerst deel een herlezen? Ik was te ongeduldig en gelukkig was het niet nodig. Het was alsof ik gisteren Huis van Aarde & Bloed gelezen had. Ik zat zo weer in het verhaal en het hield me aan mijn stoel gekluisterd. De quote op de achterklap is zo waar:

Wie begint kan niet meer stoppen met lezen. Deze wereld slokt je op en laat je niet meer los.

Huis van lucht en adem

Het verhaal begint met een spannend en gruwelijk proloog wat verderop in het boek langzaam maar zeker duidelijk begint te worden.
Bryce en Hunt krijgen niet echt de tijd om rustig hun leventje weer op te pakken. Al snel wordt duidelijk dat de vader van Bryce, de Herfstkoning, haar uitgehuwelijkt heeft.

Wat doe je hier?’ vroeg Ruhn verbeten.
Vanuit een ooghoek zag ze bliksemschichten rond Hunts vingertoppen fonkelen. Hunt kon deze klojo met één klap onschadelijk maken.
Cormac glimlachte. Met een geringschattende blik in zijn dode ogen maakte hij een spottende buiging voor Bryce. Ik kom kennismaken met mijn aanstaande bruid.

Ook Hunt krijgt het voor zijn kiezen, wanneer het blijkt dat twee oude vijanden van hem zich bij zijn triarii komen voegen.

In Hunts hoofd klonk gebulder. Sandriels triarii. Het grootste uitschot van het universum.
Ze kwamen hiernaartoe. Om zich aan te sluiten bij déze groep. In déze stad.
Er werd op de deur geklopt en Hunt draaide zijn hoofd om.
Binnen, zei Celestina.
Om Hunts vingertoppen knetterden bliksemschichten. De deur ging open en Pollux Antonius en Baxian Argos kwamen naar binnen.
De Hamer en de Hellehond.

Conclusie

Wat een fenomenaal verhaal met een denderense slotzin! Nee dit kan niet! Ik wil/moet doorlezen! Heeft ze dit nu echt gedaan of …….??
Het boek had van mij de dubbele omvang mogen hebben.
Vanaf de eerste bladzijde had het het verhaal mij te pakken en zo is dat is tot het einde toe gebleven. Een echte page turner!
Het is dat ik al fan van van Sarah J. Maas ben, anders was ik het meteen geworden.

Huis van lucht en adem
Door liefde is alles mogelijk.