Too Late door Colleen Hoover | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Too Late door Colleen Hoover | Een Boek ReviewToo late door Colleen Hoover
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op July 18th 2019
Genre: New Adult
Pagina's: 416
ISBN: 9789401914376
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

‘Too Late’ – de nieuwe, heftige new adult van Colleen Hoover – gaat over Sloan, die al twee jaar een relatie heeft met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg omdat hij de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt ondertussen ook steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek – ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend. ‘Too Late’ van Colleen Hoover bevat een dosis crime die ervoor zorgt dat het een enorme pageturner is. Let op: niet geschikt voor tere zieltjes!

‘Dit is misschien wel het heftigste en bijzonderste boek dat ik ooit gelezen heb’ – Chinouk Thijssen

Too Late

Het verhaal wordt om en om vertelt door Sloan, Carter en Asa in de ik-persoon.
Sloan heeft een relatie met Asa, een drugscrimineel. Nou ja een relatie, zij is in feite zijn bezit. Asa is een engerd, hij gaat aan de lopende band vreemd en vind dat heel normaal. Sloan moet dat niet in haar hoofd halen want dan zijn de rapen gaar.
Het begin zet mij meteen op scherp als Sloan tegen haar zin wakker wordt gemaakt.

Asa, mompel ik geïrriteerd. Ga van me af.
Hij drukt zijn gewicht tegen me aan, opnieuw en opnieuw, zijn stoppels prikken in mijn wang. Ik ben bijna klaar, schat, hijgt hij in mijn nek.
Ik doe een poging mijn handen onder die van hem weg te trekken, maar hij houdt ze alleen maar steviger vast, als een herinnering aan het feit dat ik niets meer ben dan een gevangene in mijn eigen bed, en dat hij de bewaker van de slaapkamer is.
Asa weet precies hoe hij ervoor moet zorgen dat ik me voel alsof mijn lichaam aan hem toebehoort. Hij doet daar nooit gemeen of dwingend over; hij is gewoon aanhankelijk en ik vind dat heel vervelend. Zoals nu.
Zes uur in de fucking ochtend.

Na een zware nacht valt Sloan tijdens college in slaap en zo ontmoet ze Carter die hetzelfde college volgt.
Sloan blijft ondanks alles bij Asa omdat hij de kosten van haar zieke broertje Stephen betaald. Asa heeft helaas alle touwtjes in handen en Sloan weet dat.

Ik huilde om het feit dat ik toesta wat hij me aandoet. Ik huilde om het feit dat ik het gevoel heb geen andere keus te hebben. Ik huilde om het feit dat ik nog steeds bij hem blijf, ondanks de persoon die hij is geworden. Ik huilde om het feit dat ik geen uitweg zie, hoe graag ik ook weg wil. Ik huilde om het feit dat ik me nog steeds zorgen maak als hij niet thuiskomt, hoe slecht hij ook is. Ik huilde omdat ik me realiseerde dat het niet uitmaakt wie hij is, want een deel van mij is nog steeds verliefd op hem, omdat ik niet anders weet.

Conclusie

Dit boek leest als een rit in een achtbaan. Ik werd van de ene emotie naar de andere geslingerd. Het knappe is, dat ondanks alle afschuw die ik voor Asa voel, er toch enige sympathie voor hem ontstaat. Door de schrijfstijl, de wisselende ik-vorm, ga je deels begrijpt hoe hij zo geworden is. Van afkeer naar medelijden. Colleen Hoover had mij met dit verhaal, zeker qua emoties, in een wurggreep. Wat een thriller is Too late.

Ik durf je niet te zeggen door Christina Lauren | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Ik durf je niet te zeggen door Christina Lauren  | Een Boek ReviewIk durf je niet te zeggen door Christina Lauren
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op October 4th 2019
Genre: Chicklit
Pagina's: 304
ISBN: 9789401611428
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Hazel is spontaan, extravert en soms wat onhandig. Josh is met zijn rustige, introverte en rationele karakter compleet het tegenovergestelde. Het klikt heel goed tussen de twee tegenpolen, en daar schrikken ze zelf ook een beetje van. Ze halen alles uit de kast om elkaar aan anderen te koppelen en organiseren de ene blind date na de andere. Want meer dan best friends forever zullen Josh en Hazel nooit worden, toch?
Ik durf je niet te zeggen is een herkenbaar, hilarisch en hartverwarmend verhaal over vriendschap, liefde en die ene persoon bij wie je altijd jezelf kunt zijn.

Ik durf je niet te zeggen

Het verhaal begint met een ontzettend grappig proloog. Deze gaat over de eerste ontmoetingen van Josh en Hazel tijdens hun studietijd. Hoofdpersonages zijn Hazel en Josh en het verhaal wordt om en om door Hazel en Josh in de ik-vorm vertelt.

Zonder teveel te verklappen quote ik het volgende:

Voordat we beginnen, zijn er een paar dingen die je over me moet weten:

1. Ik ben zowel blut als lui, een vreselijke combinatie.
2. Op feestjes voel ik me nooit op mijn gemak, en in een poging om te ontspannen is de kans groot dat ik net zolang blijf drinken tot ik topless
ben.
3. Meestal vind ik dieren leuker dan mensen.
4. Je kunt ervan opaan dat ik in netelige situaties het ergste zeg of doe dat je maar kunt bedenken.

Als ik daaraan toevoeg dat ik ontzettend heb zitten lachen, lijkt me dat voldoende. In ieder geval: mijn belangstelling was gewekt, en dat is het hele verhaal zo gebleven.

Het verhaal

Het verhaal gaat na het proloog met de eerste ontmoetingen, zeven jaar later verder. Hazel is inmiddels basisschoollerares geworden.

Voor iedereen die me nog van de universiteit kent is het misschien een schok om te horen dat ik uiteindelijk basisschoollerares ben geworden en dat het nu mijn verantwoordelijkheid is om onze onbevangen, leergierige jeugd iets bij te brengen. Maar toch ben ik er behoorlijk goed in, al zeg ik het zelf. Ten eerste ben ik niet bang om mezelf voor schut te zetten. En ten tweede spreekt de manier van denken van achtjarigen me op een spiritueel niveau aan. Groep vijf is mijn favoriete groep; kinderen van acht zijn hilarisch.

Toeval bestaat niet wordt weleens beweerd en Hazel en Josh ontmoeten elkaar weer tijdens een barbecue bij haar vriendin Emily die notabene de zus van Josh blijkt te zijn! Ook deze ontmoeting is hilarisch!

Hazel is een geweldige spontane meid die gelukkig zichzelf durft te zijn. Daarvan is ze zichzelf bewust. Soms wel iets te. En Josh, Hij is het tegenovergestelde van Hazel.

Met een schuldbewust glimlachje duwt ze zich bij de eetbar weg. Oké, sorry. Ik doe weer eens te Hazelachtig.
Wat bedoel je daarmee?’ vraag ik. Dat je te Hazelachtig doet? Met een theedoek in haar hand draait ze zich om en haalt haar schouders op. Ik ben te praatgraag, te maf, te uitbundig te wispelturig, te gretig. Ze spreidt haar handen. Te Hazelachtig.
Die dingen is ze inderdaad allemaal, maar daarom vind ik haar juist zo leuk. Ze is helemaal zichzelf.

Conclusie

Ik durf je niet te zeggen is een heerlijk romantisch verhaal vol met humor en hilarische situaties dat heel vlot leest zonder al te voorspelbaar te zijn. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog nooit een boek van dit schrijversduo, welke achter Christina Lauren schuilgaat, heb gelezen. Hier gaat beslist verandering inkomen.

Lef door Erna Barth | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Lef door Erna Barth | Een Boek ReviewLef door Erna Barth
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op March 2019
Genre: Thriller, Young Adult
Pagina's: 141
ISBN: 9789044834765
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Lef wordt wakker in een ziekenhuis. Hij weet niet meer wie hij is. De dokter en zijn moeder maken hem niet veel wijzer. Wie is die dokter eigenlijk? En is die vrouw wel zijn moeder? Lef gaat op onderzoek uit en ontdekt iets waardoor hij meteen uit het ziekenhuis moet vluchten. Op straat ontmoet hij Ilse. Zij is op zoek naar een vriendin die plots verdween. Vinden Lef en Ilse de antwoorden waarnaar ze op zoek zijn?

Een spannend en vlot verhaal over identiteit en duistere praktijken. Voor lezers vanaf 14 jaar.

Lef

Lef van Erna Barth is een Young Adult thriller die lekker weg leest. Het verhaal begint terwijl een jongen op het politiebureau zit tijdens een verhoor. Hem wordt gevraagd wat zijn naam is …

Een naam. Vanochtend had ik er een. Weliswaar een verkeerde, niet de mijne maar toch. Mijn handen beginnen weer te trillen. Ik klem ze stevig in elkaar. Wat moet ik zeggen?
De man kijkt me dwingend aan.
Ik sluit mijn ogen. Er schiet een woord door mijn hoofd. Lef. Noem mij maar Lef.
De rechercheur trekt zijn wenkbrauw op.
Omdat dit een van de weinige dingen is die ik nog weet, antwoord ik. Ik heb het, en ik heb het nodig. Lef.

En dan begint er een spannend verhaal met een moeder die wel of niet echt is. Een ziekenhuis waarvan de deuren en ramen op slot zitten. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In een rap tempo ontwikkelt het verhaal zich. En hoe!

Conclusie

Ik heb genoten van dit boek. Wat mij betreft had het best langer mogen duren, om meer en meer te weten komen. Maar ach dat is muggenzifterij.
Ik vind dat hier een veelbelovend debuut is neergezet wat smaakt naar meer!

Leugens & Lattes door Lauren Weisberger | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Leugens & Lattes door Lauren Weisberger | Een Boek ReviewLeugens & Lattes door Lauren Weisberger
Serie: The Devil Wears Prada #3
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op March 12th 2019
Genre: Chicklit
Pagina's: 336
ISBN: 9789402306255
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Emily uit De duivel draagt Prada krijgt de spin-off die ze verdient.’ Cosmopolitan

Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.
Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.
Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

De pers over Leugens en lattes
‘Weisberger is terug met een uitstekend Prada-vervolg. Dit boek kan niet anders dan een groot succes worden.’ Library Journal
‘Lauren Weisberger heeft de scherpste en grappigste pen van allemaal: ik ben gek op haar.’ Jenny Colgan, auteur van Café Zon & Zee
‘Vlot, grappig en vol goede roddels. Een must-have.’ PopSugar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste twee delen (nog) niet gelezen heb. Maar na het lezen van dit boek heb ik ze op mijn leeslijst geplaatst! Je kan dit boek prima los lezen.

Leugens & Lattes

Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende perspectieven namelijk die van Emily, Miriam en Karolina.
Emily leeft met Miles. Miriam met Paul en hun tweeling in Greenwich en Karolina is getrouwd met een senator, Graham en zijn zoon Harry.

Emily heeft haar weg gevonden in haar werk als troubleshooter, oftewel image consultant, voor bekendheden.
Karolina is een ex top model, getrouwd met een senator en is nu stiefmoeder van Harry.
Miriam heeft haar baan, als partner in een van de belangrijkste advocaten firma’s opgegeven om met haar man en kinderen naar Greenwich te verhuizen.

Karolina komt in de problemen, en via Miriam komt zij in contact met Emily, die haar imago gaat verzorgen.
Ik hou van de onderlinge relatie tussen deze drie dames. Ze accepteren elkaar volkomen zoals ze zijn en houden elkaar in evenwicht.

Conclusie

Ik heb af en toe met open mond zitten lezen, en zitten lachen, onder andere over de vagina operaties. Ik vind het een ontzettend grappig verhaal vol met schandalen, drama en humor. Het boek leest ontzettend vlot weg, ik had het in no-time uit en was heerlijke vakantievoer.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers | Een Boek ReviewVersplinterd Verlangen door Emma Zegers
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op 1 october 2019
Genre: New Adult
Pagina's: 300
ISBN: 9789492585424
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Linde de zanger van haar favoriete band bijna aanrijdt, beseft ze nog niet wat voor impact dit op haar leven zal hebben. Ze geeft knappe rockster Sverre alleen een lift en daarna gaan ze allebei verder met hun eigen leven. Denkt ze.

Alles verandert als ze na zijn concert samen op een hotelkamer belanden. Plotseling begint Linde de scheurtjes in haar eigen relatie op te merken. Haar vriend Finn denkt wel erg veel aan zichzelf en lijkt zich niet echt druk te maken over hoe zij zich voelt. Moet ze vechten voor iemand die dat niet voor haar doet of moet ze voor zichzelf kiezen?

Versplinterd Verlangen

Hoofdpersoon in dit boek is Linde, een afgestudeerde vrouw die naar haar studie communicatie besluit om het roer om te gooien en een cateringsbureau te gaan starten.

Na een bijna-aanrijding geeft Linde de zanger Sverre van haar favoriete band Shattered Dawn een lift naar zijn bestemming. Onmiddellijk begonnen er belletjes te rinkelen. Waar doet mij dit aan denken? Na wat piekeren wist ik het:

Zanger Eddie Vedder, frontman van Pearl Jam, werd in 1992 achterop de fiets naar zijn Amsterdamse hotel gebracht. Hij denkt nog vaak terug aan de vrouw die hem toen een lift gaf. Weet u wie zij was, of was u zelf deze redder in nood?

Een ontzettend leuk en origineel begin.

Na de lift gaat het leven voor beiden gewoon verder, denken ze.
Doordat haar vriend haar laat zitten en haar vriendin ziek is gaat Linde alleen naar het concert van Shattered Dawn en herkent Sverre haar.
Tja en dan …..

Linde tobt privé met aardig wat problemen , één van de redenen dat ze bij haar oma woont. Waarom ze ooit aan een relatie met Finn begonnen is is mij een raadsel. Linde komt bij mij over als een sterke vrouw, die weet wat ze wilt. Misschien zijn het haar onzekerheden die haar parten spelen?

Conclusie

Ik vind het een leuk en origineel verhaal met zoals ik al eerder schreef: En ontzettend leuk begin. Verder sprak de schrijfstijl mij aan, je las zo door.
Aardig detail: er wordt in dit boek aandacht besteed aan het aanzienlijke leeftijdverschil tussen Sverre en Linde.

Wat mij tegenviel was het gemak waar Linde, onervaren en al, op het laatste moment de catering voor een bruiloft verzorgt. Alsof het niets voorstelt.

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van Versplinterd Verlangen
De andere verslagen kan je hier vinden.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers

 

Zomer in het duincafé door Debbie Johnson | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Zomer in het duincafé door Debbie Johnson | Een Boek ReviewZomer in het duincafé door Debbie Johnson
Serie: Comfort Food Cafe #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op April 2nd 2019
Genre: Chicklit
Pagina's: 352
ISBN: 9789022586198
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Door de eerste bladzijde (hoofdstuk een: de advertentie) en het respons hierop (de sollicitatiebrief van Laura Walker, hoofdstuk twee) heb je het gevoel dat je al middenin het verhaal zit en de personage Laura al door en door kent. Ontzettend knap van Debbie Johnson dat ze je zo direct het verhaal intrekt.

Zomer in het duincafé

Hoofdpersonage is Laura Walker, een vijfendertigjarige vrouw die op twintigjarige leeftijd met haar jeugdliefde David getrouwd is. Ze vormen een gelukkig gezinnetje met hun twee kinderen tot David verongelukt. Met veel pijn en moeite weet Laura te overleven, en daarmee is ook alles gezegd.
Ze besluit te solliciteren als kok in het strandcafé. En wordt aangenomen. Ze vertrekt voor zes weken, met haar beide kinderen, Lizzie en Nate, en hun hond Jimbo naar Dorset.

Ondanks het grote verdriet heb ik regelmatig zitten lachen om bepaalde situaties:

Toen ik ermee bezig was, leek het volkomen logische, maar nu de man aan een strak ingeklemde vuilniszak staat te trekken, begin ik er spijt van te krijgen.Ik krijg nog meer spijt als hij er ten slotte grommend van inspanning in slaagt de vuilniszak los te trekken en er een prop van mijn vaal gewassen ondergoed als een kogel uit een slipjeskanon door de lucht vliegt en zich vervolgens om ons heen verstrooit.Een van mijn onderbroeken blijft hangen aan de autoantenne en een andere wordt opgevangen door Nate, die hem met
een kreet van afkeer op de grond gooit.
‘Nou,’ zegt de Lange Donkere Behulpzame Vent. ‘Ik ben Matt, trouwens. Aangezien een van je beha’s om mijn hoofd gewikkeld zit, lijkt dit me een goed moment om me voor te stellen’

Het Duincafé

Het Duincafé werkt louterend voor Laura en haar kinderen,

Ik geniet enorm van mijn tijd in Dorset. Ik maak nieuwe vrienden, ontwikkel nieuwe vaardigheden en doe ervaring op die bij mijn terugkeer naar de echte wereld en solliciteren in Manchester goed zullen staan op mijn cv. De kinderen vermaken zich met van alles en nog wat, hebben sinds hun aankomst niet één keer ‘ik verveel me’ gezegd en blaken van gezondheid doordat ze zoveel buiten zijn. 2elfs Jimbo heeft het naar zin – als hij wakker is, tenminste

Conclusie

Ik heb genoten van dit boek. Het is een zalige feelgoodroman die precies doet wat het moet doen. Ik heb het tijdens mijn vakantie gelezen en het heeft mij ontroerd en aan het lachen gemaakt: je mag rustig stellen dat het mij geraakt heeft. Het is een hoopvol verhaal over een krachtige vrouw, die door de juiste , niet pamperende omgeving, haar eigen krachten herontdekt.

Enigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Enigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut  | Een Boek ReviewEnigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op February 22nd 2019
Genre: Young Adult
Pagina's: 284
ISBN: 9789044834024
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
three-stars

Een intrigerend verhaal dat nog lang zal nazinderen. Clavis-debuut van thrillerauteur Guido Eekhaut. Voor young adults.

De vijftienjarige Britt woont op Titan — de grootste maan van Saturnus — samen met enkele duizenden vrouwen en de Turing, humanoïde robots. Django, een Turing, neemt Britt mee naar de methaanmeren om er op de Kraken te jagen. Die lijken primitief, maar blijken intelligent en zijn in staat de menselijke geest te beïnvloeden. Kunnen zij de Turing en de mensen helpen met hun grootste ambitie: naar de sterren reizen?

Enigma. Het geheim van de kraken

Het is een interessant gegeven: Britt, een vijftienjarig meisje woont op Titan, de grootste maan van planeet Saturnus. Tezamen ande vrouwen en met robots, de Turing.

Vaag wordt er verwezen naar een lopend conflict tussen de mensen en de Turing:

Wat er op Aarde gebeurt, kan niet op Titan. Daar zorgen de Turing wel voor. Die regelen het evenwicht. Hier is geen Machine, die alles organiseert. Hier leven vrije mensen, die met de Turing samenwerken. De mensen op Aarde hebben ook Turing, maar wantrouwen hen. Daarom zijn er problemen geweest, tussen mensen en Turing. Omdat op Aarde de Turing door mensen beschouwd werden als werktuigen van de Machine.

Gaandeweg wordt duidelijk dat Britt gebruikt/misbruikt wordt om contact met de Kraken te leggen. Om zo hun geheim te achterhalen en de Turing te helpen om naar de sterren te reizen.

Wat ze niet begrijpt, is dat Django haar – en andere mensen- meeneemt om op de Kraken te jagen. Dat is op de een of andere manier niet logisch.
Er is iets anders wat Britt vermoedt. Dat de Turing veel van hun kennis niet met mensen delen. Dat de Turing heel wat kennis bezitten die ze voor zichzelf houden.

Conclusie

Het is lang geleden dat ik zoveel moeite had om een recensie te schrijven. Persoonlijk wijt ik het aan de schrijfstijl van Guido Eekhaut. Deze komt bij mij afstandelijk over. Het raakt mij maar niet. Wat op zich erg jammer is, er blijft mij teveel onduidelijk. Erg jammer want ik blijf het een ontzettend interessant gegeven vinden

Ze gaat nergens naartoe.
Behalve dan naar het oppervlak, naar de meren. Naar de Kraken
We zullen zo meteen iets vertellen over de Kragen.
Maar nu nog even niet

The Darkest Star door Jennifer L. Armentrout | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

The Darkest Star door  Jennifer L. Armentrout | Een Boek ReviewThe Darkest Star door Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin #1
gepubliceerd op July 23rd 2019
Also by this author: Val voor mij, Witheet, Steenkoud, Ademloos, Wacht op mij
Pagina's: 416
ISBN: 9789401915854
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

"The Darkest Star' is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In "The Darkest Star' komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc "gewoon' een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem. "The Darkest Star' is een fantasyverhaal vol romance en suspense, met ook nog die heerlijke Armentrout-humor. "Lux is absoluut een van mijn favo series aller tijden! Stiekem zou het van mij nog wel een vervolg mogen krijgen…' KwanteinWonderland.com

JLA Release Party

Tijdens de gezellige JLA Release Party van Zomer & Keuning kregen we een waanzinnige goodiebag waar jaja The darkest Star in zat!

The Darkest Star is na de Lux-serie het eerste deel van de spin-off Origin. Je zou de series los van elkaar kunnen lezen, maar het leesplezier wordt wel vergroot met een feest van herkenning als oude bekenden voorbijkomen. Bepaalde grapjes en verwijzingen zul je dan overduidelijk missen.
Ik ben erg blij dat Uitgeverij Zomer & Keuning na lang beraad heeft gekozen om voor de Nederlandse versie de Engelstalige titels te behouden. De vindbaarheid, maar vooral de herkenbaarheid, van de serie is zo stukken eenvoudiger geworden.

The Darkest Star

Het verhaal begint op de typische Jennifer Armentrout manier: Je wordt door de eerste zinnen direct het verhaal ingezogen.

Mijn moeder kon maar beter niet weten dat ik op het punt stond om bij Foretoken naar binnen te gaan, want dan zou ze me wat aandoen. Echt waar. Als in: me vermoorden en mijn lijk wegstoppen in een diep, donker graf. En mijn moeder kennende had ze er nog de middelen voor ook.

Het verhaal speelt zich af, vier jaar na de invasie van de Luxen.
Hoofdpersonen zijn Evie en Luc. Natuurlijk ontmoet Evie Luc, die overduidelijk niet menselijk is, tijdens het verboden bezoek aan Foretoken en dan is de beer los!
De plottwist die zich tijdens het verhaal zich aandient maakt duidelijk dat er veel en veel meer aan de hand is dan alleen een crush.

Conclusie

Het is moeilijk om na de Lux-serie onbevangen en zonder verwachtingen aan The Darkest Star te beginnen. Vooral omdat de Luxen er een rol inspelen. Aan de ene kant was het niet helemaal wat ik verwachte, ja duhh schrijf lekker door over Daemon en Katy en de rest, aan de andere kant is Jennifer er absoluut in geslaagd om mijn aandacht trekken. Met compleet nieuwe karakters welke per boek, er komen er nog twee, zich vast een plekje in mijn hart weten te veroveren naast Daemon en Katy! Ik wacht met smart op deel 2: The Burning Shadow, welke acht oktober uitkomt.

08-10-2019

Break a Leg door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Break a Leg door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewBreak a Leg door Chinouk Thijssen
Serie: Truth or Dance #2
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op May 28th 2019
Genre: Thriller
Also by this author: Wonderland, Fataal spel, Truth or Dance
Pagina's: 270
ISBN: 9789044836219
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Het spannende en spectaculaire tweede deel van de trilogie ‘Truth or Dance’, waarin niemand te vertrouwen is.

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

review

Break a leg

Het proloog in Break a Leg is, net zoals in Truth or Dance, ontzettend spannend.  Chinouk is hier echt een kei in, en laat je, verdorie, alweer  achter met een gevoel van: ja dag!! Ik wil meer weten!!
En dan komt het allerergste pas! Het Is Pas Het Begin Van Het Boek, en daarnaast moeten we, helaas, wachten op de ontknoping in deel 3: Dance or Die.

Het Verhaal

Het verhaal gaat praktisch verder waar het geëindigd is. In de zomer zijn India, Nikki, Lisa en Zoë samen in een huis getrokken. Ze hebben niets meer van Truth or Dance gehoord.

Nieuw jaar, nieuwe kansen, India. Vergeet Truth or trance. De eerste schooldag is begonnen en we hebben nog steeds geen bericht ontvangen. Misschien is het wel echt afgelopen.

Maar ja dat is hopen tegen beter weten in, natuurlijk is het niet afgelopen. Er valt serieus een dode!! En bij één zal het waarschijnlijk niet blijven!
(zoals Chinouk zei tijdens een signeersessie: vanaf deel twee mag ik moorden)

View Spoiler »

 

Cover

Tja wat moet je over de cover vertellen, deze is prachtig!

Conclusie

Inmiddels ben ik natuurlijk druk bezig met de complottheorie en maak zelfs tijdens het lezen aantekeningen in mijn telefoon. Dat zegt volgens mij voldoende over de serie en dit boek! Gewoon vreselijk spannend!! Nu nog wachten op Dance or die welke 21-121-10-2019 verschijnt.

 

Dance or die door Chinouk Thijssen

Foto gepikt van Chinouk

De dromenweefster door Cristina Caboni | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De dromenweefster door Cristina Caboni | Een Boek ReviewDe dromenweefster door Cristina Caboni
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op July 25th 2019
Genre: Romance
Pagina's: 352
ISBN: 9789401610971
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

De dromenweefster vertelt het verhaal van Camilla, die de ambitie heeft het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk te zien van haar overleden tante, die ze nooit gekend heeft. De
prachtige jurk is gemaakt door de legendarische Maribelle, die bekend stond om haar unieke creaties; elk kledingstuk ademde het karakter van de drager. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla. Ze besluit aan de hand van de jurk op zoek te gaan naar het verhaal van haar tante en dat van Maribelle. Ze weet: Parijs is de plek om haar avontuur te beginnen.

De dromenweefster

Het proloog en het begin van het verhaal kon mij niet zo boeien, dacht ik, maar zonder dat ik het in de gaten had weefde het verhaal zich onder mijn huid en moest ik gewoon door gaan met lezen!

De dromenweefster speelt zich af rondom meerdere hoofdpersonen. Namelijk rondom Caterina  Frau, Marianne Leclerc en Camilla Sampietri
Doordat het regelmatig om en om wordt vertelt en vanuit het heden en het verleden duurt het even, in mijn geval dan, eer je in het verhaal zit.

Caterina

Caterina groeit voornamelijk op bij haar verzorgster Rosa. een weefster.

Kom binnen, meisje, en kom naast me zitten. Wie zijn eigen angsten durft te overwinnen, is in staat de draad van het leven te weven. Pak nu die van jou en vervul je lot, lieveling van me.

Caterina is een lieve charmante vrouw met een groot geheim en geen gemakkelijk leven.
Caterina heeft een dochter, Marianne,en naar later blijkt nog een dochte, Adele.

Camilla

Camilla heeft Milaan met Marianne Leclerc en haar kleindochter Daniela Leclerk verlaten en werkt in een Juwelen van Stof, een naaiatelier in Bellagio. Hier volgt ze haar droom en haar idealen. Zij vermaakt jurken op een geweldige unieke manier. Marianne heeft Camilla in huis en haar leven opgenomen toen Camilla’s ouders beiden overleden waren.

Die jurken, die van anderen waren geweest, kregen een nieuw leven, haar idee van mode die niet alleen gebaseerd was op emotie, maar ook voor een groot deel op inhoud.

Caterina heeft Marianne op haar sterfbed gevraagd om haar verdwenen zus Adele te gaan zoeken.

Je hebt een zus”, zei ze. Haar naam is Adele. In het begin dacht ik dat ik het verkeerd had begrepen, ik bleef haar prachtige, maar door de inspanning en pijn verbleekte gezicht aaien- 2e hield mijn handen vast. “Jij moet haar zoeken, Marianne, vind je zus en geef haar wat er in de kist in mijn werkkamer ligt. Alles heb ik voor haar gemaaid, elk kledingstuk.

Marianne vraagt Camilla om Adele voor haar te gaan zoeken, vervolgens ontdekt Camilla iets een van die jurken.
En zo komt het verhaal op stoom.

Conclusie

Het verhaal en de personages zijn via fijne weefdraadjes met elkaar verweven. Geen van de hoofdpersonen hebben een makkelijk leven, maar maken er wel het beste van.
Langzaam maar zeker komt de waarheid op een onthutsende manier boven water.
Ik vind het een fascinerend, ontroerend boek. Trouwens, het is nog niet te laat om deze in je koffer te stoppen.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom het boek De dromenweefster van Cristina Caboni en uitgegeven door Xander Uitgevers.
Hier is de link naar de tour.

Hoi! Ik ben Linda!

linda en boek

Currently Reading

De kleuren van schaduw door V.E. Schwab | Een Boek Review

 
   

      2019 Reading Challenge   

       
          2019 Reading Challenge       
     
        Linda has             read 0 books toward             her goal of             55 books.     
     
       
hide
     
     
        0 of 55 (0%)     
       
          view books