Het onzichtbare leven van Addie LaRue door V.E. Schwab | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Het onzichtbare leven van Addie LaRue door V.E. Schwab | Een Boek ReviewHet onzichtbare leven van Addie LaRue Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op January 19th 2021
Genre: Fantasy
Pagina's: 576
ISBN: 9789022591932
Format: Limited edition
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

~ Limited Edition ~

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent...

Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Het verhaal speelt zich af tussen 1698 en 2014 met Addie Larue als hoofdpersonage.

Addie

Adeline(Addie) LaRue is ontevreden met haar benauwde leventje in het dorpje Villon, ze wil meer, ze wil weg en hoopt dat via een van de oude goden te kunnen regelen. Ondanks de waarschuwing van een oude vriendin:

Je moet je nederig opstellen. Je moet ze een geschenk aanbieden. Iets wat waardevol voor je is. En je moet voorzichtig zijn met wat je van ze vraagt.
Daar denkt Adeline even over na. Is dat alles?
Estelles gezicht betrekt. De oude goden zijn misschien groot, maar ze zijn niet vriendelijk en barmhartig. Ze zijn wispelturig, grillig, als maanlicht op het water of schimmen in een storm. Als je ze toch per se wilt aanroepen moet je oppassen: je moet uitkijken waar je om vraagt, bereid zijn om de prijs te betalen. En hoe wanhopig of ellendig je je ook voelt, je moet nooit bidden tot de goden die pas na het donker antwoord geven.

Wanneer Adeline gedwongen wordt te trouwen, loopt ze op het allerlaatste moment weg. Ze vlucht de bossen in en roept de goden aan. Ze smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Zich niet realiserend dat het inmiddels al donker is. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Jij maakte een fout, zegt de duisternis, die de laatste afstand tussen hen tweeën overbrugt.
Weet je het niet meer, Adeline? Hij fluistert nu. Je was zo onbezonnen, zo brutaal, je struikelde over je woorden alsof het boomwortels waren. Ratelde maar door over alle dingen die je niet wilde.
Je vroeg om een eeuwigheid en ik zei nee. Je smeekte en bad, en toen, weet je nog wat je toen zei? En wanneer hij verder spreekt, is zijn stem nog steeds zijn stem, maar ze hoort ook haar eigen echo.
Neem mijn leven dan als ik er klaar mee ben. Je mag mijn ziel hebben als ik die niet meer hoef.

Inmiddels weet Addie maar al te goed dat het in sprookjes wemelt van domme mensen die domme dingen doen, dat het waarschuwende verhalen zijn over goden en monsters en hebberige stervelingen die teveel willen en vervolgens niet snappen wat ze zijn kwijtgeraakt.
Het dringt pas tot ze door als ze de prijs al betaald hebben, en dan is het te laat om het terug te krijgen.

 

Addie leeft ondertussen al ruim driehonderd jaar, driehonderd jaar in vrijheid en vergetelheid. Immers zodra er een deur achter haar sluit wordt zij vergeten. Maar Addie blijft haar grenzen opzoeken, zij is een ongelooflijk sterke vrouw en ongemerkt weet zij toch haar sporen achter te laten.

quote

Wat ze nodig heeft zijn verhalen.
Verhalen zijn een manier om je kern in stand te houden om herinnerd te worden. En om te vergeten.
Verhalen heb je in vele vormen: in houtskool en in muziek, in schilderijen, gedichten en films. En boeken.
Boeken, heeft ze ontdekt, zijn een manier om duizend levens te leiden – of om kracht te vinden in een heel lang leven

Conclusie

Het duurde even. Het verhaal kon mij niet meteen pakken. Naast het feit dat het een prachtig boek is, blijkt het ook een geweldig verhaal te zijn. Jawel, ongemerkt ging Het onzichtbare leven van Addie LaRue onder mijn huid zitten en moest en zou ik doorlezen. Het is een verhaal over kracht, doorzettingsvermogen en een zoektocht naar liefde. Een geweldig verhaal wat mij niet meer losliet.

Tot slot een groot compliment voor Uitgeverij de Boekerij voor de prachtige vormgeving van dit prachtige boek!

Het onzichtbare leven Addie Larue

De vermissing door Michael Berg | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De vermissing door Michael Berg | Een Boek ReviewDe vermissing Gepubliceerd door: The House of Books gepubliceerd op May 12th 2021
Genre: Thriller
Pagina's: 320
ISBN: 9789044351583
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Chantal Zwart wordt geconfronteerd met de vermissing van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een prentbriefkaart stuurt. Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders van Ella Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantal begint aan haar zoektocht. En iemand volgt haar...

De vermissing

Dit wordt het derde boek wat ik van Michael Berg lees. Eerder las ik Broertje en Ik zie je

De vermissing

De vermissing begint met een angstaanjagend proloog: een ouder echtpaar, Camille en Nicolas Durieux, worden op een zeer agressieve manier overvallen. Vervolgens wordt het verhaal voortgezet met hoofdstukken Eerder en heden. Daarnaast houdt iemand een dagboek bij.
Hoofdpersonage in het boek is Chantal Zwart. Zij is journalist en oud klasgenote van Ella Drukker. Chantal heeft Ella twintig jaar geleden voor het laatst gezien.
Het verhaal wordt door meerdere personen vertelt en komt langzaam op gang. althans, daar lijkt het op. Ik hou ervan om een boek ingesleurd te worden en bij dit verhaal duurde dat even. Maar toen was het in mijn geval wel echt raak.

Chantal

Chantal Zwart freelance journalist. Zij wordt door de ouders, voornamelijk de moeder van Ella uitgenodigd en gevraagd om onderzoek te doen naar de verdwijning van Ella. Na het bezoek aan de ouders van Ella wordt het al snel duidelijk dat Chantal gevolgd wordt. Geleid door, in eerste instantie, een schuldgevoel, besluit Chantal Ella te gaan zoeken. Al vrij snel wordt het duidelijk  dat er zaken bij familie Drukker spelen die het daglicht niet kunnen verdragen. van het een volgt het ander ….

Jij bent Ella’s beste vriendin. Mevrouw Drukker pakte Chantals handen stevig vast.
Was, dacht Chantal, twijfelend of ze echt zulke dikke vriendinnen waren geweest.

Ella

Ella komt uit een zwaar gereformeerd gezin. Zij is al tien jaar vermist, maar tot voor kort stuurde ze met speciale dagen, regelmatig kaarten naar haar ouders. Todat dat in één keer ophield.
Ineens, ergens in hoofdstuk een komt er een kort stukje geschreven door Ella. Wat natuurlijk veel vragen oproept maar ook al aardig wat verklaart.

Grote stevige borsten.Daar houdt hij van.
Ik mis hem.
Ik schrijf het op, om hem niet te vergeten. De kroniek van ee getoorde liefde.
Hoelang moet ik nog wachten voor we weer samen zijn? Ieder normaal mens zou allang gek zijn geworden. Hij zegt dat ik gek ben. Net zo gek als hij. Daarom horen we bij elkaar, omdat de goden zo hebbem beschikt.
De goden zijn gek.
Ik schrijf het op, zoals ik alles wat in me opkomt opschrijf. Mijn hele leven, hoe we elkaar hebben omtmoet en hoe het daarna volledig uit de hand is gelopen.

Conclusie

Zoals ik al eerder schreef, begon het verhaal al kabbelend. Door de prettige schrijsfstijl van Michael Berg waande ik me helemaal in Parijs. Ongemerkt vormen de draadjes, die Michael Berg al schrijvend geweven heeft, een web die je als lezer gevangen houdt en wel tot bijna de laatste letter. De spanning heerst alom en houd je aan het boek gekleefd. Het zal en moet uit! Kortom, een geweldig verhaal!

Thuis in het kunstcafé door Sue McDonagh | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Thuis in het kunstcafé door Sue McDonagh | Een Boek ReviewThuis in het kunstcafé door Sue McDonagh
Serie: The Art Café #3
Gepubliceerd door: Choc Lit NL gepubliceerd op 17 mei 2021
Genre: Romance
Also by this author: Ontmoeting in het Kunstcafé
Pagina's: 330
ISBN: 9789492585783
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Wat een perfecte, romantische vakantie had moeten worden, eindigt in een drama voor Flora. Uit wraak steelt ze de motor van haar vriendje en vlucht naar de kust van Wales voor een welverdiende vakantie voor één.

Maar zo alleen is ze niet. Al snel vindt ze aansluiting bij de gezellige mensen die werken in het plaatselijke Kunstcafé, waar de beroemde warme chocolademelk en het heerlijke gebak haar een steuntje in de rug zijn. En als er dan ook nog een badmeester uit Australië in haar leven opduikt en haar hulp biedt als ze die het meest nodig heeft, begint ze te beseffen dat ze niet langer het gevoel heeft dat ze enkel in Wales op vakantie is.

Kan ze de plek waar ze naartoe is gevlucht ooit een thuis noemen?

Thuis in het kunstcafé

Thuis in het kunstcafé

Thuis in het kunstcafé is het derde deel van The Art Café-serie en is een een compleet los te lezen boek. Het speelt zich in hetzelfde café af als Zomer in het kunstcafé en Ontmoeting in het Kunstcafé.
Hoofdpersonages zijn Flora en Jake, beide hebben de nodige problemen. Kunnen ze elkaar hiermee helpen?

Flora

Wanneer Flora haar baas van de kapperszaak vraagt om wat eerder te mogen vertrekken vraagt deze om een gunst voor een gunst oftewel sexuele intimidatie. Als antwoord hierop verkoopt ze haar baas een kopstoot en is ze werkloos.

Hij duwde zich zichzelf tegen haar aan zodat ze zich schrap moet zetten tegen de wasbak of ze zou over het gezicht van de klant vallen. Ik kan je een gunst verlenen als je mij ook een gunst verleent, fluistert hij in haar oor. Even verbijsterd keek ze om terwijl hij haar handen beetpakte. Harop zei hij: Nee Flora, zo doe je een hoofdmassage! terwijl hij met zijn steeds harder wordende kruis tegen haar kont aanwreef.
Woedend en met haar handen gevangen, stampte Flora hard op zijn voet en schoot met haar hoofd achteruit tegen zijn gezicht

Boos verlaat ze haar werk en wordt thuis geconfronteerd met een vreemdgaande vriend. In een opwelling vertrekt ze, met de motor van haar inmiddels ex, alleen naar het schiereiland Gower in Zuid-Wales. Als klein kind heeft ze hier vele vakanties met haar ouders doorgebracht.
Ze had hier een romantisch verjaardagsweekend gepland maar is nu alleen. Eenmaal ter plekke aangekomen besluit Flora om te gaan bodyboarden.
Tijdens het bodyboarden laat ze haar gedachten gaan en ongemerkt drijft ze te ver af. Gelukig wordt ze gered door Jake, een strandwacht. Flora bezoekt het Kunstcafé en daar ontmoet ze Jake weer. Ze bied aan om zijn haar te doen, en zo gaat het balletje rollen. Al snel raakt ze bevriend met de mensen (lees bekenden) uit het KunsCafé.

Jake

Na lange tijd over de wereld gezwerfd te hebben, leek Jake zijn plek in Australië gevonden te hebben als professionele strandwacht. Hij behoorde tot de top van Surf Life Saving. Maar na twee jaar daar gewoond te hebben is hij nu toch terug bij zijn grootouders. Terug in het hotel waar hij opgegroeid is nadat zijn ouders waren overleden. Hier loopt niet alles van een leien dakje.
Na de ontmoeting met Flora stemt hij in om een transformatie, knipbeurt door Flora, in het Kunstcafé te ondergaan, terwijl hij gefimd wordt.

Conclusie

Het is een heerlijk verhaal vol humor. In vergelijking met de vorige twee boeken vind ik dat Sue McDonagh zichzelf enorm verbeterd heeft. Ik heb genoten van dit boek, het warrige, wat mij in haar vorige boeken stoorde is volkomen verdwenen. In plaats daarvan zet ze hier een volwaardige feelgood neer waar ik enorm van genoten heb.

Thuis in het Duincafé door Debbie Johnson | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Thuis in het Duincafé door Debbie Johnson | Een Boek ReviewThuis in het Duincafé door Debbie Johnson
Serie: Comfort Food Cafe #3
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op July 20th 2020
Genre: Chicklit, Feelgood
Also by this author: Zomer in het duincafé , Kerstmis in het Duincafé
Pagina's: 332
ISBN: 9789022590539
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Als Zoë’s beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoë’s leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen, en moet opeens veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken. Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoe en Martha direct onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha’s mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…

Thuis in het Duincafé

Inmiddels ben ik een van fan de Duincafé serie (Comfort Food Cafe) en las en recenseerde ik eerder Kerstmis in het Duincafé en Zomer in het duincafé.

Thuis in het Duincafé

Thuis in het Duincafé begint met een triest proloog: Zoë herleest een brief van de inmiddels overleden Kate, de moeder van Martha en beste vriendin van Zoë.
Inmiddels is het zes maanden geleden dat Kate overleden is en Zoë de voogdij over Martha heeft gekregen.
Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Zoë in de ik vorm geschreven.

Zoë

Beide levens staan in één klap op hun kop, en zowel Martha als Zoë gaan op hun eigen manier met hun verdriet om.  Zoë is  bij Martha in huis getrokken. Martha is zestien jaar oud en gruwelijk aan het puberen. Je kan wel stellen dat ze enigzinsin in een negatieve spiraal terecht is gekomen.
Wanneer er een brief van de oude school van Martha komt, waarin duidelijk wordt gemaakt dat alle vakken die Martha wilde volgen volgeboekt waren, is de maat voor Zoë vol. Er volgt een drastische beslissing: Zoë besluit om zowel haar leven als dat van Martha drastisch te gaan veranderen. Ze zegt haar baan op en besluit om voor zes maanden naar Dorset te gaan, naar Budbury, om in the Rockery van Cherrie Moon te gaan wonen.

Martha doet alsof de omgeving haar niets interessert, maar ik merk dat ze alles registreert en in zich opneemt. Of ze het liefst zou overgeven of jubelen valt niet te zeggen. Haar gezicht is volkomen uitdrukkingsloos en verraadt geen enkele emote.
Ik probeer er niet bij stil te staan, en niet bang te zijn dat ik haar kapot heb gemaakt. Dat ik haar weerstand zo heb gebroken dat er niets van over is. Dat ik precies heb gedaan wat Kate niet wilde en haar in een keurslijf heb gedwongen waar ze niet in past.

Budbury, het Duincafé

De aankomst in Budbury is hilarisch. Zoë en Martha worden door de dorpelingen hartelijk ontvangen. Natuurlijk komen de oude bekenden, uit de vorige twee boeken, voorbij en ben ik weer thuis, thuis in het Duincafé.

Het ziet er allemaal gezellig, verzorgd en verwelkomend uit. En dat verwelkomend zou wel eens kunnen komen door het enorme spandoek aan de muur waarop in handgeschreven regenboogkleurige glitterletters WELKOM IN BUDBURY MARTHA EN ZOË! staat.

 

Het is moeilijk om het woord normaal te gebruiken als je oog in oog staat met Dracula, Frankenstein en de Mummy, die een hoepelwedstrijd aan het houden zijn

Wanneer Zoë, tijdens haar eerste bezoek aan het Duincafé, achterin het café de boekenplaken ontdekt, begint het bij haar te kriebelen om de boeken te ordenen.

Onder de spelletjes begint de magie, althans voor mij. Er staan rijen en rijen pockets -Danielle Steel, Jilly Cooper, Thomas Hardy, …
Voor een saaie oude boekenwurm als ik is het een paradijs.

En dan staat plots Martha’s mysterieuze en lang afwezige vader op de stoep …..

Conclusie

Ik heb gelachen en gehuild, voor mij waren de emoties vaak heel herkenbaar. In deze tijd zullen er weinig mensen rondlopen die niet in hun naaste kring, het leed dat borstkanker heet hebben meegemaakt. Ik vind het knap dat je in een feelgood roman dit onderwerp, en de daarmee verbonden rouwverwerking, verwerkt. De mensen weet te raken en toch een geweldige emotionele feelgood roman neerzet.

Er was eens het hart van een schurk / Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Er was eens het hart van een schurk / Een Boek ReviewEr was eens het hart van een schurk door Cathinca Van Sprundel, Marijke F Jansen, Miranda Peters, Sandra J. Paul, Suzanne Peters
Serie: Er was eens #2
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op April 15th 2021
Genre: Young Adult
Also by this author: De Vrouwe van Myrdin, Wonderland
Pagina's: 260
ISBN: 9789492585677
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt.
Cathinca van Sprundel, Miranda Peters, Marijke F. Jansen, Sandra J. Paul en Suzanne Peters kozen voor de verhalen in deze bundel eens niet voor het perspectief van de helden, maar juist voor dat van de slechteriken. Het zijn dus vijf verhalen die bekend in de oren klinken, maar die verteld worden vanuit de personen die er niet zo goed vanaf komen.
Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken?
Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft.
Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt.

Noorderlicht

Er was eens het hart van een schurk bestaat uit vijf verhalen van vijf verschillende auteurs

Zielenspiegel

door Miranda Peters
Er was eens een meisje, Evi, die niet horen wilde.
Vanaf het begin van het verhaal had ik een sterk vernoeden van wat er te gebeuren stond. Ik leefde met Evi mee en al snel kreeg ik het gevoel: DOE HET NIET! Je kent het wel, dat wat je ook bij een griezelfilm/detective krijgt. Maar ja, het hart van een schurk he. Maar wie dat dan heeft?

Meerminhart

door Cathinca van Sprundel
Er was eens een meermim, Oreana, die haar hart verloor aan een meerman, Eneas. Helaas maakt in dit geval liefde maakt blind. En ook hier geldt het hart van een schurk, maar wie is dan de schurk?

Nocturna

door Sandra J. Paul
Er was eens een prinses die alles kreeg wat haar hartje begeerde, Melinda, en er was eens een prinses die het gras bij de buren, in dit geval bij Melinda, groener vond dan bij haar, Nocturna. Zij wordt hier zo door verblind zodat ze de werkrlijkheid niet meer kan zien. Wees voorzichtig met wat je wenst, want het kan wel eens uitkomen.
Vervolgens rijst de vraag: Wie heeft het hart van een schurk?

Moerasmeisje

door Marijke F Jansen
Er was eens een meisje die te goed voor deze wereld lijkt te zijn. Die in barre tijden het hoofd hoog weet te houden. Tot ze er, op een harde manier, achter komt wat barre tijden en jaloezie, met mensen doet. Wie heeft dan het hart van een schurk?

Niemand weet, niemand weet

door Suzanne Peters
Er was een een jongen, Damian, die graag een meisje in nood wilde helpen, maar wie is er nu in nood en wie heeft het hart van een schurk?

Conclusie

Tjonge jonge wat heb ik genoten! Ik zou heel graag verder willen lezen! Ik ben geraakt door elk verhaal het een wat meer dan de ander maar wat maakt dat uit. Bij alle vijf verhalen wilde ik meer. Er was eens het hart van een schurk is wat mij betreft een groot succes.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour

 Er was eens het hart van een schurk

De Gevallen Koning door Holly Black | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De Gevallen Koning door Holly Black | Een Boek ReviewDe Gevallen Koning door Holly Black
Serie: The Folk of the Air #2
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op November 13th 2020
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 332
ISBN: 9789022591611
Format: Limited edition
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

- Limited Edition -

De opvolger van De wrede prins, dat werd bejubeld door bloggers, boekhandelaren en pers

Voor de fans van Sarah J. Maas en Leigh Bardugo

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

De Gevallen Koning

De Gevallen Koning

Het boek begint met een proloog, waarin kort teruggeblikt wordt op De Wrede Prins, wat mij direct weer duidelijk maakt dat Jude weigert om bang te zijn. En dat terwijl ze daar alle redenen voor heeft.
Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van Jude.

De moordenaar van haar ouders was nu haar pleegvader. Madoc, de generaal van de opperkoning, die haar wilde leren hoe ze te snel kon rijden en hoe ze tot de dood kon vechten. Het deed er niet toe hoe hard ze naar hem uithaalde, daar moest hij alleen maar om lachen. Haar woede beviel hem. Pit noemde hij het. Zij vond het ook beter om boos te zijn, beter dan zich ervan bewust te zijn dat ze een sterveling tussen monsters was.

Jude

Jude is hofmeester van Cardan, terwijl ze in het echt de touwtjes in handen heeft. Uit alle macht probeert ze alle ballen in de lucht te houden.
View Spoiler »

Cardan

Cardan neemt het ervan, hij is de nieuwe koning en laat al het werk aan Jude over. Althans …. daar lijkt het op.

De nieuwe opperkoning van Faerie hangt ontspannen op zijn troon, met zijn kroon brutaal schuin op zijn hoofd. Zijn lange bloedrode mantel die schurkachtig aandoet is op zijn schouders bevestigd en veegt over de vloer. Een oorbel schittert bij het topje van een puntoor. Zware ringen glinsteren bij zijn knokkels. Zijn meest opzichtige versiering is echter zijn zachte, ontrevreden mond. Daardoor ziet hij eruit als de eikel die hij is.

Conclusie

Ik hou van deze serie! In het begin, met De Wrede Prins, had ik even moeite. Maar nu absoluut niet meer. Wat een geweldige boek! De plottwist heeft mij verrast, door de titel van deel drie had ik dat kunnen verwachten, en toch ..

Aangezien acht april deel drie: De Verbannen Koningin uikomt was het de hoogste tijd dat deze recensie online kwam. Daarnaast hoef ik niet lang te wachten om het einde van deze geweldige Elfhame-trilogie te lezen!
De vormgeving van het boek is prachtig! Net zoals bij De Wrede Prins heeft uitgeverij De Boekerij echt alles uit de kast gehaald. Om iets de noemen: de omslag is prachtig. En dan moet de rest nog komen! Het is een gebonden editie met zilveren boekblok. Dan is er ook nog gouden kleur op snee. Elk hoofdstuk begint met prachtig getekende decoratie. En als kers op de taart zitten er prachtige schutbladillustraties in die gemaakt zijn door StarbitCreations.

De gevallen koning

Foto credit: De Boekerij

Misverstand in de middle of nowhere door Lis Lucassen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Misverstand in de middle of nowhere door Lis Lucassen | Een Boek ReviewMisverstand in de middle of nowhere door Lis Lucassen
Serie: Misverstand #1
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op June 3rd 2020
Genre: Feelgood
Also by this author: Grenzeloos, Genadeloos
Pagina's: 240
ISBN: 9789020538281
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Misverstand in de middle of nowhere is het begin van een nieuwe Nederlandse feelgoodserie door Lis Lucassen.

Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. Een roman om van te smullen.

Misverstand in de middle of nowhere

Ik hou van de schrijfstijl van Lis Lucassen. Eerder las ik van haar Grenzeloos, Genadeloos, en de novelles Gestrand en Misverstand in Milaan (Misverstand #0.5)

Misverstand in de middle of nowhere

Hoofdpersonen zijn Dorothee en Wes. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Dorothee (Door) en Wes in de ik-vorm geschreven.

Door

Het verhaal begint met een proloog, waardoor Het Misverstand op humoristische wijze duidelijk wordt gemaakt. Ze slaat een vermeende inbreker met een hockeystick neer. Vervolgens begint het boek vijf dagen eerder, als ze verneemt dat haar opa Boaz, die in de Achterhoek woonde, is overleden. Vroeger waren Door en haar opa heel close, nadat haar vader overleden is zijn Door en haar moeder van hem vervreemd. Door is tot zijn erfgenaam benoemd, mits ze aan een aantal voorwaarden voldoet.

1 De erfgenaam ontvangt de erfenis niet eerder dan dat zij dertig dagen onafgebroken in de woning aan de Vordenseweg 28 heeft verbleven.
2 Het is die dertig dagen niet toegestaan iets aan de woning, de garage of op het erf te veranderen of te verwijderen.
3 De termijn van dertig dagen gaat in uiterlijk vier weken nadat de erflater is overleden.

Voor Door lijkt het alsof ze in een rollercoaster beland is: haar vriend Ivar vertrekt naar Amerika, zonder haar, en laat haar alleen achter in Amsterdam. De huur kan ze alleen niet opbrengen en ze trekt weer bij haar moeder in. Als klap op de vuurpijl hebben ze op haar werk vergeten haar op de hoogte te brengen van het feit dat er een faillissement aangevraagd is en ze dus werkeloos is. Vervolgens blijkt haar moeder heeft een nieuwe vriend te hebben die toevallig een vacature heeft en Door zo een duwtje richting de Achterhoek geeft.

Het was leuk je te ontmoeten, Sjors. En bedankt voor het aanbod, maar ik ben de komende maand helaas niet in de gelegenheid om de vacature voor administratief medewerker te vervullen.
Ik sta op het punt om af te reizen naar het oosten. Iets met een erfenis.

Wes

Na een hele slechte jeugd heeft Boaz, de opa van Door, Wes in huis genomen.

Laten we het erop houden dat ik een tijdje van het ene tehuis naar het andere ben. gegaan, tot ik op mijn zeventiende besloot weg te lopen. Om een lang verhaal kort te maken: ik brak in bij Boaz in de garage en heb daar een paar nachten geslapen. Boaz had me direct al betrapt, maar heeft me eerst een paar dagen gelaten, net gedaan alsof hij niet doorhad dat er iedere avond rond half twaalf een verwaarloosde puber zijn garage in sloop. Na drie nachten maakte hij me de volgende ochtend wakker en zei dat ik kon komen ontbijten als ik zin had, maar dat ik dan wel naar het huis moest komen. En dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag was en dat ik wel gek zou zijn om het te laten schieten.

Conclusie

Het is een heerlijke feelgoed waarin je je af en toe in sprookjesland waant.
De korte hoofdstukken houden je aandacht bij het verhaal, je moet en zal verder lezen. Wat ik in mijn geval ook gebeurd is.
Ondanks het heerlijke hoge feelgood gehalte kan je uit het verhaal enkele lessen trekken. Om een voorbeeld te geven: wacht niet te lang om degene waar je van houd te bezoeken want het kan zo te laat zijn.

Ik ben benieuwd naar Misverstand deel 2 : Misverstand in de urban jungle, waarin het verhaal van Amelia verteld wordt.

Misverstand in the urban jungle

Bestemming geluk door Aline van Wijnen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Bestemming geluk door Aline van Wijnen | Een Boek ReviewBestemming geluk door Aline van Wijnen door Aline van Wijnen
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op February 5th 2020
Genre: Feelgood
Pagina's: 304
ISBN: 9789022589038
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Melanie wegloopt voor het altaar, moet ze zichzelf en haar leven opnieuw uitvinden.

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Bestemming geluk

Bestemming geluk

Hoofdpersonen zijn Melanie en Alex. Het verhaal wordt ook uit beide perspectieven verteld.

Melanie

Het boek begint hilarisch, Melanie staat op het punt van trouwen en word rond gecommandeerd door een weddingplanner van dragonder formaat.

Positie fotograaf één trap linksonder, check. Fotograaf twee trap rechtsonder, check. Muziek, drie minuten.
Visagist, laatste check up, twee minuten. Assistentie, vader van de bruid, startpositie trap rechtsboven, check. Assistentie bruidegom, startpositie zaal, trap linksonder twee minuten, check. Getuige bruid, startpositie zaal, eerste rij stoel drie, een minuut. Getuige bruid!

Papa zwijgt. Maar zijn stem in mijn hoofd herhaalt wat hij zo vaak heeft gezegd: bij twijfel niet doen.
Een moment lang, het lijkt wel een eeuwigheid, kijken we elkaar aan, onder steeds luider wordend gefluister in de zaal. Dan draaien we ons tegelijkertijd om en bestijgen de trap, arm in arm zoals we gekomen zijn. Bij de deur van de kleedkamer klemt Alix zich hulpeloos vast aan haar draaiboek. Dit staat daar niet in.

Nadat Melanie op het laatste moment haar huwelijk met Duke heeft gecanceld moet zij nu de draad van haar leven weer oppakken. Haar werk in haar juwelierswinkel geeft haar rust. Gelukkig maar want ze zal de schulden van de bruiloft moeten betalen. Tijdens haar werk ontmoet ze Alex.
Ze heeft veel steun van haar vriendin Olivia en haar zus Cecile.

Alex

Alex is afgestudeerd in geschiedenis en werkte vroeger als journalist in Wit-Rusland, Vijftien jaar geleden is hij naar Nederland gevlucht.

Dit is mijn martelschrift. Ik heb het al tijden niet meer in mijn handen gehad.
Je martelschrift?
Een scheve lach verschijnt op zijn gezicht. Ooit schreef ik veel. Columns. Artikelen voor in de krant. Gedichtjes. Eigenlijk schreef ik alles van me af. Ik ben niet zo’n prater, schrijvenging me veel gemakkelijker af. Nu lukt het niet meer. Ik heb het zo vaak geprobeerd, het lukt me gewoon niet.

Conclusie

Ik heb genoten, Bestemming geluk is een verhaal over keuzes maken en om vooral niet met flow mee te gaan. En vooral niet dingen te doen omdat je denkt dat je dat moet doen.
Het is een verhaal van twee totaal verschillende personages. Aline van Wijnen heeft de haast schrijnende tegenstellingen, tussen een Nederlandse vrouw die met een zilveren lepel in de mond geboren is en de vluchteling uit Wit_Rusland, bijna pijnlijk beschreven. Een eye-opener.
Juist omdat Melanie en Alex zo totaal verschillen is het interessant om over hun verschillende visie te lezen.
Ik vond het zo grappig om een verwijzing naar Wendy Brokers en haar boek De laatste halte te lezen.

Storm and Fury door Jennifer L. Armentrout | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Storm and Fury door Jennifer L. Armentrout | Een Boek ReviewStorm and Fury Serie: The Harbinger #1
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op February 9th 2021
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 512
ISBN: 9789020538403
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

~ Limited Edition ~

Storm and Fury is het eerste deel van de bloedstollende Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout.

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Storm and Fury is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie.

Storm and Fury

Storm and Fury

Storm and Fury is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout. Het is een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie bestaande uit Witheet, Steenkoud en Ademloos.
Wanneer je van plan bent om beide series te gaan lezen zou ik je aanraden om eerst de Dark Elements te lezen voor je aan Harbringer begint. Je (her)kent veel personages en daarnaast bevat Storm and Fury spoilers over de Dark Elements.

Hoofpersonen in Storm and Fury zijn Trinity en Zayne (ja die!) Het boek wordt vanuit het perspectief van Trinity, in de ik-vorm, geschreven

Trinity

Trinity is achttien jaar en woont in een afgelegen ommuurde vesting bij de Wachters van de Potomac Highlands. Deze wachters beschermen Tinity en houden haar voor de rest van de wereld verborgen, al heeft het gros van de Wachters daar geen flauw benul van.
Ze kan spoken en geesten zien en er ook mee praten. Deze gave is onderdeel van een heel groot geheim, welke langzaam maar zeker onthult wordt.
Zij heeft een menselijke kant van haar moeder (met ook de slechte genen van die familie: ze lijdt aan een oogziekte en wordt langzaam maar zeker blind) en een niet-menselijke kant van haar vader.
Als de clan van Zayne om hulp vraagt besluit Trinity om met hun mee om ze te helpen.

Trinity is een wapen, en wat voor problemen jullie in DC ook hebben, ze kan jullie helpen. Maar zijn jullie bereid om haar te helpen?

Zayne

Zayne is een oude bekende uit de Dark Elements serie. Hij is lid van de clan uit Washington DC en komt samen met Nicolai en Dez bij de clan van Trinity op bezoek. Trinity staat de bespreking af te luisteren vanachter een gordijn als plots zonder waarschuwing Zayne, als enige, haar waarneemt.

Ik trok een ontstemd gezicht en voelde mijn vingers tintelen rond het gordijn toen Zayne opeens en schijnbaar zonder reden een stap naar achteren deed, zijn hoofd omdraaide en ….
Recht naar de plek waar ik stond.
Er … Er gebeurde iets.
Ik zag dat zijn lippen geluidloos woorden vormden.
Ik zie je

Conclusie

Ik heb genoten! Wat een heerlijk emotioneel boek.
Huisspook Kruimel vind ik een grappige personage en de verschijning van oude bekenden Roth, Layla en Cayman voegen wat mij betreft beslist veel toe.
Ik vind het geweldig dat Zayne zijn eigen verhaal heeft gekregen! Daarnaast eindigt het verhaal op zo’n manier dat je wel door wilt lezen en je bijna niet wachten op het volgende boek Rage and Ruin. Welke 28 april verwacht wordt. Leuk feit: is er net een cover reveal geweest van Harbringer deel drie: Grace and Glory, welke hopelijk ergens in de zomer van 2021 uit gaat komen.
 
Het intro van Storm and Fury krijgt een beladen betekenis als je beseft dat Jennifer L. Armentrout haar eigen oogziekte in het verhaal heeft verwerkt.
Voor jou, lezer, en voor de sterren die ik nog steeds kan zien.

Mijn complimenten aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor de geweldige vormgeving van het boek. De cover is waanzinnig, door de metallic cover komen de bliksemschichten duidelijk naar voren en de turquoise gekleurde pagina randen maken het plaatje compleet. Dit is een limited edition: alleen de eerste druk ziet er zo uit.

 

Valentijn in de sneeuw door Roz Marshall | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Valentijn in de sneeuw door Roz Marshall | Een Boek ReviewValentijn in de sneeuw door Roz Marshall
Serie: Liefde in de sneeuw #2
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op February 14th 2021
Genre: Feelgood
Pagina's: 100
ISBN: 9781393522348
Format: eBook
Goodreads
three-stars

Op een dag moet je stoppen met wegrennen voor het verleden...

Mike Cole, een skileraar uit Nieuw-Zeeland, komt tijdens zijn vele omzwervingen ook terecht in het koude Schotland. Tijdens het Valentijnsseizoen krijgt hij de kans om als kampioen uit te komen voor de skischool waar hij werkt, maar er zijn meer kapers op de kust om de jaarlijkse skiwedstrijd te winnen. Bovendien moet hij de geheime aanbidders van zich afslaan, en dat terwijl hij eigenlijk maar van een vrouw die aandacht zou willen: zijn heel erg getrouwde baas Jude...
Kan Mike zijn rusteloosheid van zich af zetten en zijn hart opnieuw openstellen? En zelfs als hij dat kan, heeft hij dan wel een kans bij Jude?
Valentijn in de sneeuw is een los te lezen novelle in de 'Liefde in de sneeuw'-serie van de Schotse Roz Marshall.

Valentijn in de sneeuw

Valentijn in de sneeuw

Hoofdpersonen in Valentijn in de sneeuw zijn Mike en Jude. Daarnaast loopt er ook een verhaal van Callum en Debbie, wat een volgend boek gaat worden gok ik zo.
Het verhaal speelt zich af in het Schotse wintersportplaatsje White Cairns.

Mike

Mike is langer dan de bedoeling was in White Cairns, Schotland, blijven hangen. Meestal blijft hij ergens maar een paar weken en vertrekt dan weer. Momenteel werkt hij voor de skischool waar Jude de manager van is.
Mike wordt door Sandy, zijn huisbaas uit de B&B gezet. Gelukkig heeft Jude een kleine kamer boven het kantoor beschikbaar.

Het spijt me enorm, Mike, zei de oudere man, je weet dat ik het niet zou vragen als het anders kon.
Gezien Sandy’s voorgeschiedenis, zoals het feit dat hij hem een dag voor kerst er ook al uitgooide, wist Mike dat nog niet zo zeker.
Maar deze boeking heb ik al eeuwen, ging Sandy verder, die in de ingang van de uitbundig gedecoreerde lounge van de B*B stond, enom eerlijk te zijn, toen jij vorig jaar hier opdook, dacht ik dat je voor een nacht of twee zou blijven, dus was het geen probleem. Maar het is nu … twee maanden?

Het lijkt wel of Mike voor zichzelf op de vlucht is

Hij was blij te horen dat Ben loyaal was aan de skischool – het was een leuk stel bij elkaar, dus hij snapte ook wel dat Ben genoot van het gezelschap, en Judes invloed zorgde voor een behulpzame en prettige werkomgeving voor iedereen inclusief hemzelf.
Ik geniet net zo goed van het werken hier.
Het was de eerste keer in ruim twee jaar dat hij langer dan een maand op dezelfde bleef, dus dat bewees wel wat.

Jude

Jude is de manager van de skischool White Cairns skischool in Schotland, die haar vader haar nagelaten heeft. Haar man, Alan is (met de zuiderzon?} naar Nieuw-Zeeland vertrokken en laat haar en haar dochter Lucy alleen achter. Mede hierdoor kan de skischool nieuwe opdrachten goed gebruiken. Gelukkig dient zich een goed aanbod van aan. Maar daarvoor moet er eerst aardig wat gebeuren. Zoals bijvoorbeeld een skiwedstrijd winnen. Of dat allemaal gaat lukken?

Conclusie

Een typisch Valentijnsverhaal? Valentijn in de sneeuw wekt wel deze verwachting, maar ik heb een probleem met het einde van het verhaal. Het heeft een abrupt einde, en voelt onaf, alsof een verhaal in tweeën geknipt is. Ik heb zelfs meerdere keren gecheckt of er geen pagina’s misten. Persoonlijk vind ik dit echt jammer, het is een leuk verhaal wat bij mij best wel wat verwachtingen wekte. Na Vang me op (Liefde in de sneeuw, #1), wat ik persoonlijk een nogal chaotisch verhaal vond, kon Valentijn in de sneeuw wel mijn aandacht trekken en vasthouden.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom de verschijning van Valentijn in de sneeuw
Valentijn in de sneeuw