Thuiskomen door Jackie van Laren | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Thuiskomen door Jackie van Laren | Een Boek ReviewThuiskomen door Jackie van Laren
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op 19 July 2019
Genre: Chicklit, Feelgood
Also by this author: Zin, Lief, Ziel, Vallen, Opstaan
Pagina's: 320
ISBN: 9789022587553
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Als twee singles elkaar bij een televisiespelletje ontmoeten, zet dit een reeks onverwachte gebeurtenissen in gang

Een fijn romantisch verhaal over liefde, familie en de behoefte aan geborgenheid

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.

De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?

Thuiskomen

Onderhand mag je mij wel beschouwen als Jackie van Laren– fan. Alle boeken heb ik tot nu toe van haar verslonden. Met als eerste: Zin

Thuiskomen
Iedereen heeft liefde nodig

Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Freddy van Ee en Odile Norton. Hoofdpersonages zijn Freddy, Nick en Odile. Het speelt zich af gedurende een aantal weken.

Freddy

Thuiskomen start komisch, zeker als je het boek gelezen hebt, en terugdenkt aan deze woorden.

Wat heb ik toch een hekel aan televisiespelletjes. Altijd al gehad, ook: televisiespelletjes en sitcoms. Daar krijg je me zo de kamer mee uit. Dan ga ik liever een taart bakken.

Zij is schrijfster en heeft het voorrecht om hiervan te kunnen bestaan.
En wat denk je: ze heeft zich door haar uitgeverij laten overhalen om plaats te nemen in een panel voor een televisiespelletje, Iedereen Wint, samen met onder andere Nick Jacobs. Het heeft als doel om geld op te halen voor gratis muziekles voor kinderen in achterstandswijken.

Nick

Nick is met spoed uit Amerika naar Nederland gekomen omdat zijn moeder een gebroken heup heeft. Omdat hij er toch is neemt hij deel aan het tv spel voor een goed doel.

Hij was een tijd geleden onderwerp van een docuserie over de grootste exportproducten uit Nederland: tulpen, kaas, xtc en muziek. Hij zat bij de muziek: de ene helft van het programma ging over Wessel Quist die dj; de andere over hem. Nick Jacobs, de leadzanger van Gather No Moss, een countryrockband die intussen niet meer bestaat, maar die in de Verenigde Staten legendarisch is geworden.

Nick woordt door Freddy gekscherend Mister Vergane Glorie genoemd.

De interactie tussen Freddy en Nick tijdens het tv spel is hilarisch

Ineens kan ik me niet meer inhouden en rolt er uit mijn mond: Vooruit, chagrijnige figuur, maak er wat van.
De zaal begint te grinniken en Nick kijkt me met sarcastich opgetrokken wenkbrauwen over de rand van zijn kaartje aan. Concentreer jij je nou maar op je eigen vragen, juffrouw theemuts met je bloemetjesjurk, zegt hij.
Het gegrinnik in de zaal wordt luider: een relletje!

Odile

Zij werkt in de ouderenzorg, geeft mensendiecktreapie. De moeder van Odile woont bij Freddy in de buurt. Wie haar vader is, is een geheim van haar moeder.
Odile woont samen met Yaïr, een kunstenaar die nog steeds niet doorgebroken is. Zij woont bij hem in en kan, denkt ze, geen kant op.

Intussen, vier jaar later, zie ik het wel anders. De grote doorbraak is nog niet gekomen, terwijl de frustraties alleen maar toenemen. En wie is over het algemeen de bliksemafleider voor al die frustraties? Juist, ik zei de gek.

Odile krijgt een telefoontje van haar moeder, wat haar leven totaal op zijn kop zet. Op stel en sprong pakt ze haar spullen in en vertrekt.

Conclusie

Jackie doet het weer, ik heb genoten, gelachen en gehuild.
De verwijzing naar Q, de dj, een van de hoofdpersonages in de Q-serie, vind ik super. Ik ben meteen de boeken gaan herlezen.
Daarnaast heb ik zitten grinniken over: voorspelbaar flutromannetje, terugdenkend aan het verhaal hierover op Facebook.
Laat mij absoluut duidelijk zijn: zo denk ik er niet over. In tegendeel zelfs. Ik vind de schrijfstijl van Jackie verfrissend. Ik vind het geweldig dat zij in een heerlijke feelgood verhaal praktisch altijd een maatschappelijk probleem verwerkt. Kortom ik hou van haar boeken.

Het Negende Huis door Leigh Bardugo | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Het Negende Huis door Leigh Bardugo | Een Boek ReviewHet Negende Huis door Leigh Bardugo
Serie: Alex Stern #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op 03 september 2020
Genre: Adult Fiction, Fantasy
Also by this author: Schim & Schaduw, Dreiging en Duisternis, Val en Verlossing, List & Leugens, Kraai en Koninkrijk
Pagina's: 448
ISBN: 9789022590652
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord blijkt al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.

Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het negende huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Het Negende Huis
Het Negende Huis

Het Negende Huis is het eerste deel in een nieuwe serie van Leigh Bardugo voor volwassenen.
Hoofdpersonage is Alex Stern, Galaxy Stern zoals haar oorspronkelijk naam is. Zij heeft een beurs voor Yale in New Haven. De Yale-universiteit is een van de hoogst aangeschreven particuliere universiteiten van de Verenigde Staten. Zij gaat deel uitmaken van Lethe, het Negende Huis, die toezicht moet houden op de Oude Acht onder begeleiding van Daniel Darlington.

De Geheime Genootschappen van de Sluier “De Oude Acht”

-Skull and Bones
Arm of rijk, voor de dood zijn we allen gelijk
-Scroll and Key
We hebben de kracht licht te brengen in dit donkere land en de macht om deze dode wereld tot leven te brengen
-Book and Snake
Alles is veranderlijk, niets vergaat voorgoed
-Wolf’s Head
De kracht van de roedel is de wolf. De kracht van de wolf is de roedel.
-Manuscript
Dromen bieden ons dromen en de verbeelding is eindeloos
-Aurelian Honor Society
-St Elmo
-Berzelius

Elk huis heeft (of had) zijn eigen specifieke magie. De huizen van de verenigingen staan op speciale plaatsen, en alleen daar is hun magie mogelijk. Verlaat een vereniging zijn oorspronkelijke huis, dan verliezen ze praktisch alle magie, en daarmee ook hun macht.

Het verhaal

Het verhaal begint met een proloog vanuit De vroege lente, hierbij werd mijn aandacht direct getrokken.

Dit was in de lente. Maar de ellende was op een donkere winteravond begonnen, toen Tara Hutchins was overleden en Alex dacht dat ze nog met alles weg zou komen.

Vervolgens gaat het verhaal verder in tijdperiodes Winter, wat vanuit Alex haar perspectief wordt geschreven en Vorige herfst, wat verteld wordt vanuit het perspectief van Darlington. Tegelijkertijd met de wisseling van het perspectief wordt ook van tijd gewisseld.

Alex is een gecompliceerd persoon Zij kan Grijslingen, geesten, zien en dat heeft haar leven totaal bepaald.
Darlington heeft ook de nodige bagage in zijn rugzak zitten.

En dan dompel je je onder in de wereld van Alex. Zij is in opleiding om Darlington in de toekomst te kunnen vervangen. Vervolgens verdwijnt Darlington en wordt er een meisje vermoord. Alex wordt gevraagd om naar de moordzaak te kijken.
De gebeurtenissen volgen elkaar nu snel op en, ondanks de vele informatie, gaat het verhaal lopen en loopt ook de spanning op. De uiteindelijke plottwist heeft mij van mijn stoel geblazen, die zag ik mooi niet aankomen.

Conclusie

Als je dit boek gaat lezen omdat je fan van de Grisha wereld ben kom je bedrogen uit. Wanneer je dit boek met een open mind gaat lezen en geen Young Adult verwacht dan zul je merken dat je een opbouwend eerste deel van een nieuwe volwassen reeks in een nieuwe vreemde wereld aan het lezen bent. Kenmerkend hiervoor is veel informatie. Langzaam maar zeker wordt je, bijna ongemerkt, steeds dieper in deze wereld getrokken.
Fijn dat er een kaart van het volledige universiteitsterrein voorin het boek zit. Ik heb hem regelmatig geraadpleegd.
Ik ben compleet om, wat een wereld, wat een verhaal! Ik kan niet wachten op het volgende deel.

Ik wil uitgeverij de Boekerij een groot compliment maken over het ontwerp van de cover en de gave gedecoreerde randen.

Winterberg door Kiki van Dijk | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Winterberg door Kiki van Dijk | Een Boek ReviewWinterberg door Kiki van Dijk
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op 20 november 2019
Genre: Thriller
Pagina's: 288
ISBN: 9789401611657
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Drie vriendinnen laten hun gezin een weekendje achter om samen te gaan skiën in Winterberg. Rose kent de plek op haar duimpje, ze heeft er als jonge astmapatiënt regelmatig gekuurd. Het oude familiehotel is niets veranderd en voelt meteen vertrouwd gezellig. Vooral wanneer de sportjournalisten die een skischanswedstrijd verslaan in de bar aanschuiven. Gedurende de nacht sneeuwt het dorp volledig in en verdwijnt Rose. Journalist Frank stuit op een groot geheim dat de geschiedenis van Rose' s familie en van Winterberg voorgoed zal veranderen. Kan hij ook op tijd achterhalen wat er met Rose is gebeurd?

Spanning tussen personages, een mysterie, een opbloeiende liefde, een moord… deze nieuwe winterse Kiki heeft het allemaal.

Winterberg

Winterberg

Winterberg, een skiweekend dat alles zal veranderen.
Het boek begint met een spannend proloog, waardoor je meteen het verhaal ingetrokken wordt. Je zal en moet weten wat er aan de hand is.
Het boek is geschreven vanuit de perspectieven van Roos en Frank.

Roos

Roos gaat met haar vriendinnen, Katinka en Janet, voor een relax weekendje, skiën in Winterberg. Ze heeft haar vriendinnen wat te vertellen.

Ik doe momenteel helemaal niets, zou Roos nu eigenlijk moeten zeggen, maar ze zei het niet. Anders had ze meteen alles moeten uitleggen en daar was het nog te vroeg voor.
Als het haar al lukte om het dit weekend met haar vriendinnen te delen.

Roos leed in haar jeugd aan astma en is daarom meerdere malen in Winterberg geweest om te kuren. Nu vlucht ze even, samen met haar vriendinnen, uit de werkelijkheid.

Hoezo had ze gedacht dat er niets veranderd zou zijn? Natuurlijk ging het leven hier ook gewoon door. Was ze nou zo’n tragisch figuur geworden die mooie jeugdherinneringen opzocht omdat het heden te pijnlijk werd?

Frank

Frank is sportjournalist bij RTL -sport. Hij is voor een verslag van het Nederlands schansspringteam in Winterberg. Eenmaal terug in het hotel blijkt dat hij in hetzelfde hotel als Roos en haar vriendinnen verblijft. Roos en hij raken ze met elkaar in gesprek.
De volgende dag is Roos verdwenen. De politie denkt aan een ongeluk.

De verdwijning van Roos (in combinatie met de zware sneeuwstorm) geeft Frank een legale reden om zich in deze zaak te verdiepen. Hij vermoedt dat er meer aan de hand is en gaat op onderzoek uit. Zijn onderzoek blijkt veel mensen te raken. Zelfs de Tweede Wereldoorlog komt hierbij naar voren en schijnt steeds belangrijker te worden.

Je hebt volkomen gelijk, dit is een heftig verhaal aan het worden, beaamde zijn baas nadat hij alles had aangehoord.
Binnen twee dagen is deze verdwijning veranderd van een mogelijke ordinaire ontvoering in een gelaagd oorlogsdrama.

Conclusie

Een spannend verhaal met een aantal verrassende plotwendingen die ik beslist niet zag aankomen. Ik hou van plotjes verzinnen en vaak zit ik goed maar hier zat ik er helemaal naast.

Genadeloos door Lis Lucassen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Genadeloos door Lis Lucassen | Een Boek ReviewGenadeloos door Lis Lucassen
Serie: California Campus #2
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op August 27th 2019
Genre: New Adult
Also by this author: Grenzeloos
Pagina's: 288
ISBN: 9789401915311
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

‘Genadeloos’, deel 2 in de California Campus-serie van Lis Lucassen, is een heerlijke new adult van Nederlandse bodem. Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar. Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde. ‘Genadeloos’ is na ‘Grenzeloos’ het tweede deel van Lis Lucassens California Campus-serie, waarin ook nog de novelle ‘Gestrand’

Genadeloos

Genadeloos

Genadeloos is het tweede deel van de California Campus serie. Eerder las ik Grenzeloos, en de novelles Gestrand en Gesloten.

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van zowel Dani, als Jackson, de twee hoofdpersonen, geschreven.
Dani is Nederland ontvlucht nadat er in haar gezin iets verschrikkelijks is gebeurd. Na een road trip door Amerika gaat ze een jaar studeren aan de Caltech universiteit. Daar aangekomen blijkt dat haar studentenkamer per ongeluk aan iemand anders verhuurd is. Gelukkig heeft een docent nog een kamer over in haar appartement. Maar ja als iets te mooi om waar te zijn is ..
Natuurlijk schuilt er een addertje onder het gras want haar zoon Jax woont er ook.

Super. Anne klapt kort in haar handen. Dan rijden we gewoon direct door. Jax zal inmiddels ook wel thuis zijn, dan kun je hem gelijk ontmoeten.
Sorry? Ik denk dat ik haar niet goed heb verstaan.
Jackson, mijn zoon. Hij studeert hier ook en het appartement is in principe van hem.

Zowel Jackson als Dani hebben een gigantische rugzak qua verleden, met een bult ellende.
Jackson ken ik nog uit Grenzeloos, waar hij een feestende, pretmakende losbol was. In tegenstelling tot hoe jij zich nu opstelt. Na een traumatische ervaring heeft hij een hekel aan “het campus- en football leven” en wil het liefste zo snel mogelijk afstuderen.

Ik ben er achter gekomen dat ik niet zo goed in vriendschap ben, hoor ik zachtjes naast me.
Ik heb de neiging om dingen te verkloten. Goed te verkloten. Zodanig dat … dat anderen daar het slachtoffer van worden.

Favoriete Quote

Als je echt van iemand houdt, kom je nooit van degene los. Echte liefde laat krasjes achter op je hart en er komt een moment dat je al die kleine littekens met trots zult dragen, omdat het het enige is wat je nog hebt van die liefde. De pijn ervan.

Conclusie

Ik hou van de schrijfstijl van Lis Lucassen en zij heeft mij met dit boek absoluut niet teleurgesteld. Het is, op het eerste gezicht, een heerlijk luchtig verhaal wat lekker wegleest. Bijna ongemerkt, komen er best zware onderwerpen aan de orde. Zooals rouw en het omgaan met een schuldgevoel.
Dit is, wat mij betreft, kenmerkend voor de schrijfstijl van Lis Lucassen. En een van de redenen waarom ik haar boeken zo graag lees.

Kerst op het eiland Skye door Kirsty Ferry | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Kerst op het eiland Skye door Kirsty Ferry | Een Boek ReviewKerst op het eiland Skye door Kirsty Ferry
Serie: Tempest Sisters #4
Gepubliceerd door: Choc Lit NL gepubliceerd op November 30th
Genre: Romance
Also by this author: De betovering van Kerstmis
Pagina's: 160
ISBN: 9789492585608
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Wat zou jij ervoor over hebben om met kerst bij degene te zijn van wie je houdt?
Het Eiland Skye is een plek vol magie, met name rond de kersttijd, en er is geen plek op aarde waar Zac Fallon liever de kerstdagen zou doorbrengen. Maar hoewel Zac alles heeft wat zijn hart begeert op het eiland, is er toch een iemand die mist, en dat is Ivy McFarlane.
Ivy werkte ooit met Zac samen, maar sloeg haar vleugels uit en verhuisde naar Glastonbury. Sindsdien mist hij haar ontzettend. Nu is het bijna kerst en Zac realiseert zich dat Ivy een gat in zijn leven heeft achtergelaten dat hij niet kan verdragen. En dus gaat hij op pad om Ivy op tijd naar Skye te halen om samen kerst te vieren, maar zal het hem lukken voor Kerstmis terug te zijn... en zal Ivy hem wel willen vergezellen?
Een nieuw romantisch verhaal van de hand van Kirsty Ferry, bekend van de boeken over het hotel Carrick Park (De betovering van Kerstmis en Zomer op Carrick Park)!

Kerst op het eiland Skye

Vorig jaar las ik met veel plezier De betovering van Kerstmis. Zodoende was ik heel benieuwd naar dit boek.

Kerst op het eiland Skye

Kerst op het eiland Skye begint met een geweldige quote:

Waar de helden net zoals chocola zijn – onweerstaanbaar!

Veeg mij maar op.

De hoofdpersonages zijn Zac en Ivy. Het verhaal wordt door hun beiden vertelt en begint met een proloog waarin duidelijk wordt dat Ivy vertrekt naar Glastonbury. Zac vind dat niet zo’n succes.

Inmiddels, het is bijna kerst, woont Ivy al acht maanden in Glastonbury en, hoe betoverend en prachtig het er ook is, het voelt helemaal niet als thuis.

Verrassend genoeg – en ze had nooit gedacht dat ooit toe te moeten geven, voelde Glastonbury helemaal niet als thuis, hoe betoverend en prachtig het ook was. Er ontbrak gewoon iets aan. En dat iets was een stille, creatieve man met lichtbruin haar dat hij altijd vergat te knippen, met de vrolijkste , zachtste donkerste ogen die ze ooit had gezien en met een glimlach die de Schotse mist deed oplossen.

Ondanks de vele avonden met vrienden, een stuk of drie pubs en een ceilidh, mist ook Zac iets.

Het probleem, zo had hij gedacht – en dat dacht hij nog steeds, terwijl hij door de serre naar het zwakke schijnsel van de boom staarde was dat Ivy McFarlane hier niet was. En waar zij niet was, zou het niet erg feestelijk zijn, toch?

En zo tobben beiden door, Ivy doet alsof ze het geweldig in Galstonbury heeft, en Zac vind dat hij Ivy de ruimte moet geven. Kan deze impasse nog doorbroken worden zodat het alsnog een goede Kerst gaat worden?

Conclusie

Ik heb genoten van dit kerstverhaal, luchtig en ongecompliceerd precies zoals het zijn moet.
Kerstverhalen, zowel boeken als films, zijn mijn guilty pleasure. Ik geniet daar zo ongelooflijk van. Daarnaast hebben kerstboeken een aparte plank in mijn boekenkast. Bij de post hoort een foto voor insta, een goede smoes om mijn kersttruien en sokken te voorschijn te halen. Nu mijn kerstboom nog!
Voeg daar aan toe dat ik van Schotland hou en absoluut van het Isle of Skye. (Waar we met de camper geweest zijn)
Oftewel een must read voor mij dus.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom de verschijning van Kerst op het eiland Skye.

Het Mes van de Sluipmoordenaar door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Het Mes van de Sluipmoordenaar door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHet Mes van de Sluipmoordenaar door Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #0.1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op July 14th 2020
Genre: Fantasy, Romance, Young Adult
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede
Pagina's: 416
ISBN: 9789022590638
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf…

Geen voorkennis van de serie vereist, dus perfect voor nieuwe lezers

Het Mes van de Sluipmoordenaar

Het Mes van de Sluipmoordenaar

Het Mes van de Sluipmoordenaar is een prequel van de Glazen Troon serie en bestaat uit 5 losse verhalen over vijf verschillende opdrachten. Namelijk: De sluipmoordenaar en de piratenheer, De sluipmoordenaar en de genezer, De sluipmoordenaar en de woestijn, De sluipmoordenaar en de onderwereld en De sluipmoordenaar en het koninkrijk.

Bij het boek wordt een prachtige verzamelbox geleverd.
Deze verhalen maken ongelooflijk veel duidelijk en verklaren veel personages die in later avonturen (lees boeken) te voorschijn komen.
Feit: in dit boek is de fantasy minder aanwezig. Maar het is een voorloper, en wel eentje die veel van en over Celaena verklaart. De verhalen eindigen waar De Glazen Troon begint en lezen als vijf hoofdstukken, je leest ze ademloos uit.

Conclusie
Mijn advies is om dit boek, Het Mes van de Sluipmoordenaar, te lezen voor het eerste deel van de Throne of Glass serie: De Glazen Troon. Ondanks het feit dat je dan nog niet van de magie en fantasy geproefd hebt.
Het Mes van de Sluipmoordenaar maakt zo vreselijk veel duidelijk. Als echte Sarah J Maas-fan heb ik genoten.Door dit boek ben ik de hele serie opnieuw gaan lezen.
Een must read voor alle Throne of Glass-fans!

The Brightest Night door Jennifer L. Armentrout Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

The Brightest Night door Jennifer L. Armentrout  Een Boek ReviewThe Brightest Night door Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin #3
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op November 3rd 2020
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: Val voor mij, Witheet, Steenkoud, Ademloos, Wacht op mij
Pagina's: 592
ISBN: 9789401915892
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Evie moet in The Brightest Night van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet...

The Brightest Night is het derde deel van de populaire Origin-serie van Jennifer L. Armentrout. Eerder verschenen The Darkest Star en The Burning Shadow.

The Brightest Night

Let op:Deze recensie zou spoilers kunnen bevatten als je de eerdere boeken (nog) niet gelezen hebt!

The Brightest Night

The Brightest Night gaat letterlijk verder waar The Burning Shadow eindigt. Ik zat direct weer in het verhaal. Net alsof ik gisteren The Burning Shadow gelezen had, in plaats van dik een jaar geleden.

De spanning zit er meteen weer in en ik zat al heel snel weer op het puntje van mijn stoel! Vooral de ontwikkelingen Tussen Luc en Evie trekken mijn aandacht. Ze zijn zo leuk samen.

We zijn voor elkaar gemaakt.
Dat had Eaton tegen ons gezegd. Hij had gezegd dat Daedalus ervoor had gezorgd dat we elkaar leerden kennen, toen ik nog Nadia was geweest. Dat ze erop hadden gerekend dat hij een band met haar, met mij, zou ontwikkelen en dat ze hem door middel van die band de baas konden zijn.
Net zoals ze dat hadden geprobeerd met Dawson en Beth, met Damon en Kat en waarschijnlijk nog talloze anderen.

Hoewel Evie en Luc de hoofdpersonages zijn is het leuk om verder te lezen over Kat en Daemon, Beth en Dawson en niet te vergeten Grayson.

Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Daedalus een steeds grotere dreiging wordt

Feit blijft dat er mensen zijn die denken dat één procent van de bevolking de baas is over ons allemaal. Ze denken dat er een soort geheime regering vanuit de coulissen werkt en daar hebben ze gelijk in. Het grote publiek weet niet dat Daedalus bestaat, dat die organisatie overal een vinger in de pap heeft, maar ze zijn er nog niet in geslaagd om de macht overal ter wereld in hande te krijgen.

De hele wereld overheersen. Ze balde haar vuisten en ontspande ze toen weer. Dat is zo’n dom cliché, net een plot uit een Avengers-film, maar als je er even over nadenkt, is het heel voor de hand liggend.

Evie

Ik ben onder de indruk van de ontwikkelingen die Evie doormaakt, van een afhankelijk meisje wat telkens gered moet worden naar een zelfstandige slimme badass vrouw.

Op een dag ga je opnieuw kracht ontlenen aan de naam die je bij je geboorte hebt gekregen.

Conlusie

Wauw en nog eens wauw! Wat een verhaal en wat een einde en wat een cliffhanger!!
Nu heb ik al eens eerder last van een gruwelijke bookhangover gehad en wel met Koninkrijk van As van Sarah J. Maas.
In deze recensie schreef ik: Worst Bookhangover Ever!
Wel voeg daar The Brightest Night maar aan toe. Wat mij betreft staan deze twee boeken met stip op nummer een wat bookhangovers betreft!
Rest mij, en met mij vele anderen het wachten op deel vier wat helaas minstens een jaar gaat duren.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom de verschijning van The Brightest Night.

 

The Brightest Night

bron: Zomer & Keuning

Lees hier de recensies van de andere bloggers:
Banger SistersAwesome Book LoverThe Spine BreakersMy Winged Books Thrillers and more FavoritezBezeten boekenReviews & RosesLeesmee

De Wrede Prins door Holly Black | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De Wrede Prins door Holly Black | Een Boek ReviewDe Wrede Prins door Holly Black
Serie: The Folk of the Air #1
Gepubliceerd door: De Boekerij gepubliceerd op 27 februari 2020
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 349
ISBN: 9789022589571
Format: Limited edition
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

De wrede prins

De Wrede Prins

Hoofdpersoon in De Wrede Prins is Jude. Zij woonde met haar tweelingzus Taryn en haar oudere zus Vivienne bij haar ouders. Als deze door een vreemde man (Madoc) worden vermoord neemt hij ze allemaal mee naar Faerie. (waar geen vissticks,ketchup of televisie zijn)

Hij staarde naar Vivienne. Jij bent me ontnomen, zei hij. Ik ben gekomen om je mee te nemen naar je echte thuis, in Elfhame onder de heuvel. Daar zul je onvoorstelbaar rijk zijn. Daar zul je bij je eigen soort zijn.
Nee, zei Vivi met haar sombere, zachte stem. Ik ga helemaal nergens met jou naar toe.
Ik ben je vader.’ Zijn stem klonk nu hard, als het knallen van een zweep. Jij bent mijn erfgenaam, mijn bloed, en jij zult me in alles gehoorzamen.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik in eerste instantie Jude niet aardig vond. Ik weet het, als mens heeft zij het zwaar in Faerie. Ze woont inmiddels al ruim tien jaar in Elfhame.

Hier ben ik de rariteit, met mijn stompe vingers, ronde oren en de levensduur van een eendagsvlieg.

Naarmate het verhaal vordert krijg ik steeds meer bewondering voor haar stoerheid, voor haar wil niet te tonen hoe bang ze is.

Ja, ik ben bang voor ze, maar wat ze niet beseffen is dat ik dat altijd ben geweest, vanaf de dag dat ik hier kwam. Ik ben opgevoed door de man die mijn ouders heeft vermoord, ben opgevoed in een land vol monsters. Ik leef met die angst, hij dringt door tot in mijn botten, maar ik negeer hem. Als ik niet zou doen alsof ik niet bang ben, zou ik me voorgoed onder kleden en met uilendons gevulde spreien in Madocs landhuis verstoppen. Ik zou daar liggen gillen tot er niets meer van me over was. Dat weiger ik. Dat zal ik niet doen.

Conclusie

Tot slot wil ik Uitgeverij De Boekerij een groot compliment geven voor de vormgeving van dit boek! Deze limited edition is een hardcover, YESS. Wanneer je de dust jacket eraf haalt blijft er een mooie groene groene linnen omslag over met een gouden kroon erin. Als je het boek opent zie je de prachtige illustraties van Salome Totzldze op de schutbladen. Elk hoofdstuk start met een illustratie. Het goud op de snee maakt het natuurlijk af. Perfect!

Dubbelleven door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Dubbelleven door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewDubbelleven door Chinouk Thijssen
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op March 17th 2020
Genre: Comtemporary
Also by this author: Wonderland, Fataal spel, Truth or Dance, Break a Leg , Dance or Die
Pagina's: 232
ISBN: 9789044837131
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan haar toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha. Sander noemt Ivy’s vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen …

Dubbelleven

Dit is absoluut niet het eerste boek dat ik lees van Chinouk Thijssen.
Eerder las ik onder andere Fataal spel, Truth or dance, Break a leg en Dance or die

Dubbelleven

Hoofdpersoon in dit boek is Ivy Maron. Zij is zeventien jaar oud, zit op de modevakschool en haar hartsvriendinnen zijn Kim en Marsha. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Ivy, in de ik-persoon, verteld.

Ivy heeft haar vriendinnen verwaarloosd omdat ze een vriendje, Sander, heeft. Ze verbergt het feit dat ze een vriend heeft voor haar ouders.

Ik zwaai naar mijn beste vriendinnen, die voor het winkelcentrum op me staan te wachten. De knoop die ik daarnet nog in mijn maag voelde omdat ik zenuwachtig was om hen weer te zien – ik weet dat ik hen heb verwaarloosd sinds ik Sander heb ontmoet – verdwijnt meteen als ik hun gezichten zie.

Heb je het nou al aan je ouders verteld? vraagt Kim. Of weten ze nog steeds niet dat je een vriendje hebt?
Ik schud mijn hoofd. Ze hoeven echt niet alles over mij te weten, hoor. Ik heb mijn eigen leven, antwoord ik, maar wat ik bedoel is: ik durf het niet te vertellen, want ik weet zeker dat ze gek worden als ze horen hoe oud hij is.

Elk van de drie vriendinnen heeft problemen al staan die van Ivy natuurlijk in de spotlight. Stiekem wilde ik dat ik, tijdens mijn pubertijd, zulke vriendinnen had als Ivy.

En nu? Vraagt Marsha
Ik haal mijn schouders op. Het komt allemaal wel goed. We ….
Ik twijfel moet ik dan toch iets loslaten? Hij heeft iets bedacht. Het wordt geregeld, besluit ik.Binnenkort kunnen we weer normaal leven.
Marsha lacht en schudt haar hoofd. Heeft hij dat gezegd? Natuurlijk is het niet voorbij. Zo werkt het niet. Je gelooft hem echt blindelings hè? Als je dat gelooft ben je nog naïever dan ik dacht. En misschien toch iets te jong voor een jongen als Sander.

Conclusie

Dubbelleven is een contemporary over een meisje wat zichzelf verliest in de liefde, een heel reëel verhaal wat je zo voor je ogen ziet gebeuren. Het bevat een belangrijke boodschappen.
Eigenlijk zou dit verplichte kost op de middelbare school moeten zijn. Ik herkende een hoop zaken uit mijn eigen jeugd, zoals het verwaarlozen van je vriendinnen omdat je een (eerste) vriendje hebt.
Grappig en toepasselijk is dit artikel van Nynke de Jong

Huis van Aarde en Bloed door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Huis van Aarde en Bloed door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHuis van Aarde en Bloed door Sarah J. Maas
Serie: Crescent City #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op 3 March 2020
Genre: Adult, Fantasy
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede
Pagina's: 940
ISBN: 9789022589403
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Huis van Aarde en Bloed

Ik hou van Sarah J. Maas en heb vol verwachting uitgekeken naar Huis van Aarde en Bloed.
Zou zij mij weer weten te verrassen?
Direct met de openingszin had zij mij al te pakken en sleurde mij het verhaal in.

Er stond een wolf voor de deur van de galerie.

Huis van Aarde en Bloed

Hoofdpersonages zijn: Bryce Quinlan, Hunt Athalar en Ruhn Danaan. Er wordt voornamelijk uit het perspectief van Bryce en Hunt geschreven maar af en toe komt Ruhn ook om het hoekje kijken.

Bryce Quinlan

Bryce Quinlan is een half mens, half Fae. Ze woont samen met Danika in Cresent City, een bruisende stad vol gevaar en duistere geheimen. Samen leiden ze een, zo op het eerste gezicht, oppervlakkig leventje vol feesten, drank en drugs.

Door liefde is alles mogelijk.

Bryce Quinlan. Assistent van een tovenares. Voormalige danseres-in-de-dop met de verkeerde lichaamsbouw. Chronische dater met dikdoenerige, kwetsbare menselijke mannen die geen flauw idee hadden wat ze met haar aan moesten. Laat staan dat ze wisten wat ze met Danika aan moesten, als ze tenminste ooit ver genoeg doordrongen in de datingsmeltkroes.

Een gruwelijke gebeurtenis zet haar leven totaal op zijn kop.
Twee jaar later schijnt Bryce haar leventje weer op orde te hebben, tot de moorden weer beginnen. Zij moet in opdracht van Mica, de gouverneur van Cresent City, samenwerken met Hunt en de dader opsporen.

Hunt Athalar

Hunt Athalar is een gevallen engel en al tweeduizend jaar slaaf, momenteel bezit van Micah, aartsengel en gouverneur van Cresent City.

Roofdier. Moordenaar. Monster.
De Schaduw van de dood.
Umbra Mortis.

En nu lijfwacht van Bryce in opdracht van Micah. Samen moeten zij de moorden oplossen.

Ruhn Danaan

Ruhn Danaan is kroonprins van de Valbaraanse Fae, zoon van de Herfstkoning en familie van Bryce. Hij is al vijftien jaar commandant van De Auxiliaire Eenheid van de Fae. Samen met zijn beste vrienden: Flynn en Declan vormen zij de elite van de Auxiliaire Eenheid.
Op jonge leeftijd zijn Ruhn en Bryce gebrouilleerd. je merkt aan alles dat Ruhn aan alle kanten probeert het goed te maken, maar Bryce houdt de boot af.

Ruhn bleef langs de kasten lopen. Je hebt altijd een goede smaak gehad. Hij gooide de woorden eruit als een reddingsboei -in de stormachtige zee van hun relatie.
Ze keek niet op, maar zei ietwat stilletjes: dank je.
Ruhn zocht met zijn ogen de planken af, wachtend tot hij zich aangetrokken zou voelen door iets anders dan Bryce die de afgelopen dagen meer tegen hem had gezegd dan de afgelopen negen jaar.

Conclusie

Wat moet ik over dit boek zeggen? Behalve dat het een totaal OMG-reactie heeft? Dat het een geweldig verhaal is en ik niet kan wachten op deel twee, wat helaas pas in november 2021 verwacht wordt. En dan dat typische Sarah J Maas-effect. Op het moment dat je net in het verhaal komt, en je je comfortabel gaat voelen met het leventje en de wereld van Bryce, gebeurt er iets dat de hele boel op zijn kop zet!
Ik was laaiend op Sarah om een bepaalde gebeurtenis en heb het boek zelfs aan de kant gelegd. Niet te lang hoor, want het verhaal bleef trekken. Personages zoals Lehabah trekken continu de aandacht. Ik hou van Bryce en haar niet onder de indruk zijn van personen en hun reputatie. Niet is wat het lijkt, ook de personages niet.

De ongelijkheid van het klassensysteem wil ik graag nog even extra aandacht geven.

De meeste mensen konden het daarentegen niet echt waarderen dat ze al vijftienduizend jaar lang min of meer in slavernij leefde en als prooi, voedsel of hoeren dienden. Het deed er niet toe dat de keizerlijke senaat de mensen in de afgelopen eeuwen meer rechten had geschonken, uiteraard met toestemming van de Asteri. Het was nog steeds zo dat iemand die de regels aan zijn laars lapte onmiddellijk helemaal opnieuw kon beginnen: letterlijk als slaaf van de Republiek.

Met Huis van Aarde en Bloed zet Sarah een dijk van een verhaal neer wat wat beloofd voor de rest van de serie! Zij bewijst hier dat ze niet alleen geweldige Young Adult boeken kan schrijven, maar ook geweldige Adult schrijft. Terecht wordt ze op een lijn gezet met In de ban van de ring en Game of Thrones.

Spoiler 😂😉

Tot slot een Huis van Aarde en Bloed spoiler zonder woorden!

Hoi! Ik ben Linda!

linda en boek

Currently Reading

Het dorpje Happiness door Holly Martin | Een Boek Review

2020 Reading Challenge

2020 Reading Challenge
Linda has read 0 books toward her goal of 55 books.
hide