Break a Leg door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Break a Leg door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewBreak a Leg door Chinouk Thijssen
Serie: Truth or Dance #2
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op May 28th 2019
Genre: Thriller
Also by this author: Wonderland, Fataal spel, Truth or Dance
Pagina's: 270
ISBN: 9789044836219
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Het spannende en spectaculaire tweede deel van de trilogie ‘Truth or Dance’, waarin niemand te vertrouwen is.

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

review

Break a leg

Het proloog in Break a Leg is, net zoals in Truth or Dance, ontzettend spannend.  Chinouk is hier echt een kei in, en laat je, verdorie, alweer  achter met een gevoel van: ja dag!! Ik wil meer weten!!
En dan komt het allerergste pas! Het Is Pas Het Begin Van Het Boek, en daarnaast moeten we, helaas, wachten op de ontknoping in deel 3: Dance or Die.

Het Verhaal

Het verhaal gaat praktisch verder waar het geëindigd is. In de zomer zijn India, Nikki, Lisa en Zoë samen in een huis getrokken. Ze hebben niets meer van Truth or Dance gehoord.

Nieuw jaar, nieuwe kansen, India. Vergeet Truth or trance. De eerste schooldag is begonnen en we hebben nog steeds geen bericht ontvangen. Misschien is het wel echt afgelopen.

Maar ja dat is hopen tegen beter weten in, natuurlijk is het niet afgelopen. Er valt serieus een dode!! En bij één zal het waarschijnlijk niet blijven!
(zoals Chinouk zei tijdens een signeersessie: vanaf deel twee mag ik moorden)

View Spoiler »

 

Cover

Tja wat moet je over de cover vertellen, deze is prachtig!

Conclusie

Inmiddels ben ik natuurlijk druk bezig met de complottheorie en maak zelfs tijdens het lezen aantekeningen in mijn telefoon. Dat zegt volgens mij voldoende over de serie en dit boek! Gewoon vreselijk spannend!! Nu nog wachten op Dance or die welke 21-121-10-2019 verschijnt.

 

Dance or die door Chinouk Thijssen

Foto gepikt van Chinouk

De dromenweefster door Cristina Caboni | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De dromenweefster door Cristina Caboni | Een Boek ReviewDe dromenweefster door Cristina Caboni
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op July 25th 2019
Genre: Romance
Pagina's: 352
ISBN: 9789401610971
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

De dromenweefster vertelt het verhaal van Camilla, die de ambitie heeft het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk te zien van haar overleden tante, die ze nooit gekend heeft. De
prachtige jurk is gemaakt door de legendarische Maribelle, die bekend stond om haar unieke creaties; elk kledingstuk ademde het karakter van de drager. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla. Ze besluit aan de hand van de jurk op zoek te gaan naar het verhaal van haar tante en dat van Maribelle. Ze weet: Parijs is de plek om haar avontuur te beginnen.

De dromenweefster

Het proloog en het begin van het verhaal kon mij niet zo boeien, dacht ik, maar zonder dat ik het in de gaten had weefde het verhaal zich onder mijn huid en moest ik gewoon door gaan met lezen!

De dromenweefster speelt zich af rondom meerdere hoofdpersonen. Namelijk rondom Caterina  Frau, Marianne Leclerc en Camilla Sampietri
Doordat het regelmatig om en om wordt vertelt en vanuit het heden en het verleden duurt het even, in mijn geval dan, eer je in het verhaal zit.

Caterina

Caterina groeit voornamelijk op bij haar verzorgster Rosa. een weefster.

Kom binnen, meisje, en kom naast me zitten. Wie zijn eigen angsten durft te overwinnen, is in staat de draad van het leven te weven. Pak nu die van jou en vervul je lot, lieveling van me.

Caterina is een lieve charmante vrouw met een groot geheim en geen gemakkelijk leven.
Caterina heeft een dochter, Marianne,en naar later blijkt nog een dochte, Adele.

Camilla

Camilla heeft Milaan met Marianne Leclerc en haar kleindochter Daniela Leclerk verlaten en werkt in een Juwelen van Stof, een naaiatelier in Bellagio. Hier volgt ze haar droom en haar idealen. Zij vermaakt jurken op een geweldige unieke manier. Marianne heeft Camilla in huis en haar leven opgenomen toen Camilla’s ouders beiden overleden waren.

Die jurken, die van anderen waren geweest, kregen een nieuw leven, haar idee van mode die niet alleen gebaseerd was op emotie, maar ook voor een groot deel op inhoud.

Caterina heeft Marianne op haar sterfbed gevraagd om haar verdwenen zus Adele te gaan zoeken.

Je hebt een zus”, zei ze. Haar naam is Adele. In het begin dacht ik dat ik het verkeerd had begrepen, ik bleef haar prachtige, maar door de inspanning en pijn verbleekte gezicht aaien- 2e hield mijn handen vast. “Jij moet haar zoeken, Marianne, vind je zus en geef haar wat er in de kist in mijn werkkamer ligt. Alles heb ik voor haar gemaaid, elk kledingstuk.

Marianne vraagt Camilla om Adele voor haar te gaan zoeken, vervolgens ontdekt Camilla iets een van die jurken.
En zo komt het verhaal op stoom.

Conclusie

Het verhaal en de personages zijn via fijne weefdraadjes met elkaar verweven. Geen van de hoofdpersonen hebben een makkelijk leven, maar maken er wel het beste van.
Langzaam maar zeker komt de waarheid op een onthutsende manier boven water.
Ik vind het een fascinerend, ontroerend boek. Trouwens, het is nog niet te laat om deze in je koffer te stoppen.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom het boek De dromenweefster van Cristina Caboni en uitgegeven door Xander Uitgevers.
Hier is de link naar de tour.

Crazy Rich Asians door Kevin Kwan | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Crazy Rich Asians door Kevin Kwan | Een Boek ReviewCrazy Rich Asians door Kevin Kwan
Serie: Crazy Rich Asians #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op March 5th 2019
Genre: Feelgood, Romance
Pagina's: 449
ISBN: 9789022587126
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Rachel door haar vriend Nicholas wordt uitgenodigd een zomer in Singapore door te brengen om zijn familie te leren kennen, weet ze dat dit de eerste stap is naar een huwelijksaanzoek. Wat ze niet weet, is dat Nicholas een van de allerrijkste en meest gewilde huwelijkskandidaten van Azië is. En dat de societydames absoluut niet van plan zijn de hoofdprijs aan hun neus voorbij te laten gaan...

review

Dit is het boek van de succesvolle verfilming Crazy Rich Asians. Ik heb de film niet gezien en was erg nieuwsgierig naar het boek, vooral omdat het verhaal in het buitenland, omschreven wordt als ‘Een ongelooflijk geestig debuut over drie superrijke Chinese families’.

Crazy Rich Asians

Voorin het boek zit een stamboom van de drie families, en ja ik was hier reuze blij mee. Een aantal malen heb ik gecheckt over wie en welke familie ik nu weer aan het lezen was. In de loop van het verhaal was dat, gelukkig, niet meer nodig.

Het proloog

Het proloog begint al indrukwekkend als drie Chinese vrouwen met drie kinderen in hun gereserveerde suite in een hotel willen trekken. en ze vervolgens door de manager worden geweigerd, mede omdat ze nat geregend zijn. Maar voornamelijk omdat ze Chinees zijn. Ik denk dat deze man dit moment de rest van zijn leven betreurd.

‘Wat een toestand,’ verzuchtte Harry- ‘Ik bel Tommy Toh van de Singaporese ambassade wel even. Misschien kan hij wei wat regelen. Hoe heet dat racistische hotel?
Het Calthorpe,’ antwoordde Felicity.
Dat is toch dat hotel van Rupert Calthorpe- nogwat- nogwat?

En dan blijkt het een kleine wereld te zijn, en loopt het voor de Chinese familie goed af.
Zoals het een goed proloog betaamt was mijn aandacht inmiddels volledig gewekt.

Nicolas Young nodigt zijn vriendin Rachel uit om samen met hem de zomer in Singapore door te brengen. Dat hij lid van een steenrijke familie is, vergeet hij te vertellen, en dat je zo geen privacy hebt is ook meteen in het eerste hoofdstuk al duidelijk.

‘Nicky, hoeveel weet ze?’ vroeg Astrid.
‘Niet veel. Jij bent de enige die ze tot nu toe heeft gezien. Ze vindt dat je fantastische schoenen hebt en dat je echtgenoot je vreselijk verwent.
Dat is het wel zo ongeveer.’
‘Dan zou ik haar maar een beetje gaan voorbereiden op wat haar te wachten staat,’ zei Asirid lachend.
‘Wat valt er voor te bereiden? ‘ vroeg Nick luchtig.
‘Luister, Nicky,’zei Astrid op ernstige toon. ‘Je mag Rachel niet zomaar in het diepe gooien. Je moet haar vertellen wat haar te wachten staat, begrepen?»

De acties en reacties hierop zijn verbazingwekkend, ik heb regelmatig met open mond zitten lezen. Duidelijk wordt het wel dat geld alleen niet gelukkig maakt, ook al denken velen van wel, en dat ook rijke mensen kampen met problemen zoals vreemdgaan en jaloezie.

Conclusie

Waarom de recensies in de Nederlandse pers zo negatief zijn? Geen idee, ik vind het een ontzettend leuk, vermakelijk en romantisch verhaal. Ik kijk uit naar meer, en als knipoog naar de Nederlandse pers eindig ik dan ook met een Quote uit de Guardian:

Een grappig, extravagante en spectaculaire Komedie

Nee heb je door Charlotte de Monchy | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Nee heb je door Charlotte de Monchy | Een Boek ReviewNee heb je door Charlotte de Monchy
Gepubliceerd door: De Boekerij gepubliceerd op February 1st 2019
Genre: Chicklit, Feelgood
Also by this author: Eens gegeven
Pagina's: 352
ISBN: 9789022585979
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Bobbie verplicht op een ergonomische bal zit bij de bedrijfscoach, en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt als ze zich iets probeert te herinneren, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxeresort kan bouwen. De intentieverklaring is al getekend. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk de intentieverklaring nooit eerder te hebben gezien. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is zij het misschien zelf die het roer radicaal moet omgooien?

review

Vorig jaar las ik, met veel plezier, voor het eerst een boek van Charlotte de Monchy namelijk Eens gegeven. Ik heb uitgekeken naar het volgende boek, Nee heb je.

Nee heb je

Bobbie en haar zus Lauren waren heel close totdat ze op de begrafenis van hun buurmeisje ruzie krijgen.

We spraken elkaar daarna een tijdje niet. Hoe langer dat duurde, hoe moeilijker het werd om weer contact op te nemen. Lauren verhuisde naar Bali. Uiteindelijk hebben we elkaar noot meer gesproken.
Negen jaar is een lange tijd.

Omdat Bobbie overspannen is krijgt stuurt haar baas haar drie maanden naar Bali, wel met een missie natuurlijk!

Wilkerson Real Estate heeft daar grond gekocht. Op het intranet stond een vacature. Ze zoeken iemand die ter plekke alle papierwerk kan regelen en ik ben daar de perfecte persoon voor. Nico was dat met mij eens. En aangezien ik geen nieuw project toegewezen heb gekregen en mijn zus daar woont, kan ik werk en een eventueel weerzien combineren.

Helaas pakt het weerzien en de klus anders uit dan ze verwachtte. Haar zus zit niet op haar te wachten en Samuel Kranendonk, de plaatselijke eigenaar van de surfschool, wil zijn grond niet verkopen. Vervolgens besluit Bobbie om surflessen bij hem te nemen. Ondanks het feit dat ze negen jaar niet meer gezwommen heeft.

Conclusie

Dit verhaal heeft mij meerdere keren aan het lachen gemaakt. Daarnaast zit het vol met romance en worden serieuze problemen niet gemeden. Wat precies het geheim van Charlotte de Monchy is weet ik niet, maar met Nee heb je heeft ze alweer een heerlijk boek afgeleverd. Ze weet een actueel thema probleemloos naast de romance te presenteren. Een prima boek voor de zomervakantie!

Momentum door Shelena Shorts | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Momentum door Shelena Shorts | Een Boek ReviewMomentum door Shelena Shorts
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op June 17th 2019
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 300
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
three-stars

Als je onsterfelijk bent, wat is het leven je dan waard..?

Sophie Slone is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om 'het nieuwe meisje' op school te moeten zijn. Gelukkig mag ze van haar moeder, professor op de universiteit, haar laatste schooljaar via thuisstudie afmaken. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de knappe eerstejaarsstudent Weston ramt met haar auto, heeft ze er nog geen idee van hoe hij haar leven op z'n kop zal zetten. Wes slaat haar aanbod om de schade te betalen af. Al snel komt Sophie erachter dat Wes een aanzienlijk fortuin heeft dat hij van zijn ouders heeft geërfd.

Hoe beter ze hem echter leert kennen, hoe meer ze het gevoel heeft dat er dingen aan het verhaal over zijn tragische verleden niet kloppen. En Sophie is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Heeft Weston op de een of andere manier geleerd om de dood te slim af te zijn?

review

Momentum

Het verhaal wordt in de ik-vorm door de hoofdpersoon, Sophie vertelt. Zij is net achttien jaar geworden en is nogal op zichzelf, dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat zij en haar moeder inmiddels voor de tigste keer verhuisd zijn.

Want als het op school aankwam, hoefde ik eigenlijk nergens naartoe. Ik rolde letterlijk mijn bed uit, startte mijn laptop, poetste mijn tanden en logde in om mijn lessen te volgen. Nooit meer bad hair days – tenminste, geen die iemand kon zien – en geen bed vol stapels afgekeurde outfits. Het was lekker simpel.

Persoonlijk vond ik Sophie niet meteen sympathiek, ze kwam bij mij nogal egoistisch over.

‘Sophie, ik heb iemand ontmoet,’ zei ze schoorvoetend. Een man. Hij is heel erg aardig, verduidelijkte ze.
Dit was nog erger. Het was een gesprek over mannen.
Ik bleef naar mijn bakje staren en kauwen zodat ik haar niet in de ogen hoefde te kijken.

Oh nee. Ik deed mijn best om niet met mijn ogen te rollen. Het was allemaal te veel. Ik had mijn eigen problemen om uit te vogelen. Ik had geen zin om de moederrol op me te nemen.
De gedachte dat ze iemand ontmoet had vond ik dus helemaal niet erg. Maar dat betekende niet dat ik “ontmoet-de-dochter” hoefde te spelen. Nee, ik was blij dat ze het hier momenteel bij liet.

Het duurt even eer het verhaal op gang komt en mijn volledige interesse gewekt was. Dit was uiteindelijk aan het einde, het verhaal gaat uit met een bang!! Tja daar zit je dan, je wilt verder lezen en nu moet er gewacht worden op het volgende deel. Volgens mij heb je dan als auteur je doel bereikt.

Conclusie

Tijdens het lezen van het verhaal begon het bij mij te kriebelen, waar doet dit mij aan denken? Ineens wist ik het: Fallen van Lauren Kate! Ik hou wel van dit genre. Ondanks het feit dat ik pas laat in het verhaal zat doet het mij, zoals ik al eerder vertelde, smaken naar meer. Vooral het einde belooft wat voor het volgende deel in de serie. Ik ben benieuwd.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rond het verschijnen van dit boek. Het is vanaf 17 juni 2019 in de (online) boekenhandel verkrijgbaar.
De andere verslagen kan je hier vinden.

Vroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Vroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera | Een Boek ReviewVroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op January 24th 2019
Genre: Young Adult
Also by this author: Op het einde gaan ze allebei dood
Pagina's: 346
ISBN: 9789044831733
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Griffins wereld stort in. Zijn ex-vriendje Theo is namelijk plotseling gestorven. Ze woonden ver van elkaar vandaan en Theo had zelfs al een nieuwe relatie, maar diep vanbinnen was Griffin blijven geloven dat ze ooit weer samen zouden zijn. Die droom is nu voorgoed voorbij. En dan blijkt dat Griffin maar bij één iemand echt zijn hart kan luchten: Theo’s nieuwe vriendje Jackson. Kan Griffin de confrontatie aan, met zijn verleden én met zijn toekomst?

review

Vorig jaar las ik voor het eerst een boek van Adam Silvera. Namelijk Op het einde gaan ze allebei dood Vanaf de eerste bladzijde had het verhaal mij in zijn greep en ik ben zeer benieuwd of dat nu weer het geval is.

Vroeger is alles wat ik van je heb

Het verhaal wordt in de ik vorm door de New Yorkse Griffin vertelt. Het word afgewisseld met hoofdstukken Vroeger (Met verschillende data) en Vandaag. Wat zeer verhelderend werkt.

De ex van Griffin, Theo, is overleden en nu zit hij midden in een diep rouwproces. Ondanks het feit dat de relatie al een tijdje verbroken was en Theo ver weg in Californië met zijn nieuwe partner Jackson woonde, bleef Griffin van hem houden en hopen dat ze weer bij elkaar zouden komen. Op de begrafenis ontmoet Griffin Jackson. Beiden komen erachter dat hun gezamenlijke verdriet bindt en ze beginnen meer tijd met elkaar door te brengen.

In een parallel universum leef je nog, Theo, maar ik woon in de echte wereld, waar jij morgen in een open kist ligt opgebaard. Ik weet dat je nog ergens bent en naar me luistert. Laat ik je dus vertellen dat ik behoorlijk pissig ben, want je had gezworen dat je nooit zou doodgaan, en kijk nou. Wat het nog erger maakt, is dat het niet de eerste belofte is die je hebt gebroken.

Ik heb gevlogen, hijg ik.
Mijn leven is veranderd. Mijn eerste vlucht is een feit, even onherroepelijk als toen ik mijn maagdelijkheid aan jou verloor, even onherroepelijk als sommige dingen die ik liever ongedaan zou maken. Opeens loopt mijn hoofd over van mogelijkheden. Als ik hierheen kan vliegen voor jou, wat kan ik dan allemaal voor mezelf?

Conclusie

Adam Silvera is representatief voor diversiteit in zijn boeken. Griffin is een allesbehalve standaard hoofdpersoon (als die al bestaat) Hij heeft een dwangstoornis en valt op jongens.
Met Vroeger is alles wat ik van je heb heeft hij het weer geflikt. De tissues waren weer hard nodig! De plottwist aan het eind zag ik niet aankomen, en ja het boek heeft me op een positieve manier verrast.

Favoriete Quote

Puzzels zijn net als het leven, omdat je er een puinhoop van kunt maken en later gewoon opnieuw kunt beginnen, en de volgende keer pak je het waarschijnlijk slimmer aan.

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De laatste slag door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe laatste slag door Melinda Salisbury
Serie: The Sin Eater’s Daughter #3
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op October 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: De Vergiftigde Gave, De Slapende Prins
Pagina's: 431
ISBN: 9789044830224
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Het laatste deel in de historische fantasytrilogie. Laat je betoveren, met deze must read voor young adults.
Het is tijd voor de laatste strijd. De Slapende Prins vergroot zijn greep op Lormere en Regellan. Het haveloze groepje rebellen dat probeert hem te verslaan, wordt alsmaar wanhopiger. Twylla en Errin zijn ondertussen van elkaar gescheiden, maar weten allebei dat hun tijd begint te dringen. De spanning groeit, en Aurek zal alles op alles zetten om zijn positie op de troon te handhaven. Kunnen de twee meisjes elkaar vinden om de toekomst van het koninkrijk te redden?

review

Na De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1) en De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) is het eindelijk tijd voor het laatste deel in deze trilogie.
Tip: lees deze boeken niet los van elkaar.

De laatste slag

Het tweede deel: De Slapende Prins eindigde met een big bang! Oftewel met een gruwelijke cliffhanger waardoor je onmiddellijk verder wil lezen.
Nieuw in dit deel is dat het perspectief telkens wisselt van Twylla naar Errin en vice versa. Leuk, zeker nadat het eerste deel over Twylla vertelde en het tweede deel over Errin.
Zowel Twylla als Errin zitten in de problemen en eigenlijk ziet het er niet zo goed voor ze uit.

Twylla:
Dus we moeten eens praten, vervolgt Zuster Hoop. Ik moet weten wat je bedoelingen zijn. Ben je van plan weer te vluchten? Of ga je je plicht doen?
Mijn plicht. Al mijn leven lang ga ik gebukt onder allerlei verwachtingen: vroeger bij mijn moeder in de hut, in de kamer van Rulf, toen ik moest zingen voor koning Terryn. In het knekelhuis, waar ik voelde dat de draden van mijn leven met elkaar verweven waren als in de wandkleden die ik borduurde in een toren in Lormere. Zondeneter. Incarnatie van Daunen. Gifmoordenaar. Dat ben ik allemaal ooit geweest, meer zal ik nooit worden.
Ik zal hem tegenhouden, als dat is wat u bedoelt, zeg ik uiteindelijk, terwijl ik haar recht aankijk.

Errin:
Toen we de Grote Zaal ingingen en langs de lichamen van een van de Zusters en van de Zondeneter liepen, had ik het uitgeschreeuwd, en de Slapende Prins had gegrijnsd en een arm om me heen geslagen alsof we vrienden waren. Zijn triomf was voelbaar

Conclusie

Ik heb ontzettend naar dit boek uitgekeken en Melinda Salisbury heeft mij opnieuw blij verrast!
De groei die Twylla als personage doormaakt is enorm. Was ze aan het begin, in deel een, een onzeker dertienjarig meisje in dit laatste deel staat ze haar mannetje.

Quote uit mijn recensie van De vergiftigde gave:
Hoewel ik mij in het begin aan Twylla ergerde, ik vond dat ze klakkeloos deed wat de koningin wilde en alles maar gelaten over zich heen liet komen, werd dit gaandeweg minder. Zeker omdat ik mij besefte hoe jong ze was, en gezien haar ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in het boek

Nu heb ik gezien dat Melinda nog een boek in deze serie geschreven heeft: The Heart Collector, Laten we hopen dat Uitgeverij Clavis deze ook gaat vertalen en uitgeven?

The Heart collector door Melinda Salisbury

Ik wist het al door Kristin Harmel | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Ik wist het al door Kristin Harmel | Een Boek ReviewIk wist het al door Kristin Harmel
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op May 2th 2019
Genre: Chicklit, Fiction
Also by this author: Als we elkaar terugzien, Jij kan me helpen
Pagina's: 400
ISBN: 9789022579299
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?
Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?
De pers over Ik wist het al

‘Een warme, meeslepende roman.’ Kirkus Reviews
‘Harmels boeiende roman is een Ghost-achtig liefdesverhaal dat je steeds weer op het verkeerde been zet.’ People Magazine
‘Een aangrijpend verhaal over hoe je ondanks schuldgevoel en rouw opnieuw geluk kunt vinden.’ Booklist

review

Ik wist het al

Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en wordt door de hoofdpersoon, Kate, verteld. Inmiddels is het twaalf jaar geleden dat haar man Patrick is overleden. Kate vindt dat ze blij moet zijn met het huwelijksaanzoek van Dan en dat ze verder moet met haar leven.
Ik heb geleerd: bij twijfel niet doen en vanaf het begin heb ik dat Kate willen toeschreeuwen.

Onze vrienden applaudisseren en het voelt alsof de tijd stilstaat terwijl ik naar de perfecte solitaire diamant van Tiffany kijk. Een fractie van een seconde is de enige gedachte die door me heen gaat dat deze verschilt – te zeer verschilt – van de verlovingsring waarmee Patrick een aanzoek deed. Dan voel ik me ontzettend schuldig. Ik zou nu helemaal niet aan Patrick moeten denken. Wat is er met me aan de hand? Ik zou moeten bedenken of ik ja tegen Dan kan zeggen zonder dat ik hem het nieuws van de dokter heb verteld. Maar ja, ik kan geen nee zeggen met al die mensen erbij.

Kate heeft een hechte band met Joan, de moeder van Patrick.

Pats moeder lijkt me aardig, mompelt hij terwijl onze vrienden er ook bijkomen en in paartjes op de muziek wiegen.
Patrick, verbeter ik hem. Dan heeft de irritante gewoonte mijn man bij een bijnaam te noemen die hij nooit heeft gehad. En ja, ze is geweldig. Ik heb mazzel dat ze in mijn leven is.
Zeker, zegt hij. Hij zwijgt en voegt eraan toe: je bent dus van plan contact met haar te blijven houden?

Conclusie

De manier hoe Kate, met vallen en opstaan, uiteindelijk de regie over haar leven zelf weer in handen neemt vind ik bewonderenswaardig en zeer herkenbaar. De strijd die ze met zichzelf voert en de beslissingen die ze uiteindelijk neem zijn niet gemakkelijk. Het lijkt uiteindelijk een voorspelbaar verhaal te worden. Maar door de onverwachte plot weet Kristin Harmel mij blij te verrassen.

Favoriete quote

Ik wist al voordat ik jou ontmoette dat het voorbestemd was dat ik de jouwe zou worden.

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Jij Ik Alles door Catherine Isaac | Een Boek ReviewJij Ik Alles door Catherine Isaac
Gepubliceerd door: De Boekerij gepubliceerd op February 12th 2019
Genre: Chicklit, Romance
Pagina's: 346
ISBN: 9789022585825
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Een setting om heerlijk bij weg te dromen: een kasteel op het Franse platteland

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.

Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

De pers over Jij Ik Alles

‘Jij Ik Alles is een hartverscheurend verhaal over hoe ver we willen gaan voor de mensen van wie we houden.’ Cosmopolitan

‘Wat een heerlijk boek. Een gevoelig onderwerp, prachtig beschreven. Ik vond het geweldig.’ Jill Mansell, auteur van o.a. Ik zie je op het strand

‘Dit boek breekt absoluut je hart, maar het is zoveel meer dan alleen een tearjerker. De thema’s rouw, ouderschap en bovenal liefde in al haar vormen, maken van dit boek een van de grootste hits van deze zomer.’ The Sun

review

Jij Ik Alles

Het boek is in de ik vorm geschreven, en wordt door Jessica verteld. Mede daardoor en door de regelmatige flashbacks van Jessica begrijp je het hele verhaal beter.
De eerste zin van het proloog greep me bij mijn strot en liet mij niet meer los!

Soms grijpt het leven het mooiste en het rottigste wat het te bieden heeft en smijt dat op een en dezelfde dag voor je voeten.

Als William, het zoontje van Jessica, tien jaar is besluit zij om de zomervakantie bij haar ex Adam, de vader van William, door te brengen. Zodat die twee elkaar goed leren kennen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Mede omdat Jessica zich als een moederkloek opstelt:

Je bent toch niet vergeten dat William vroeger astma had he? zeg ik tegen Adam.
Hij redt het wel, antwoord hij afwijzend.
Ik frons. Hoe wéét je dat?
Hij wenkt William. Wanneer heeft hij voor het laatst een inhalator gebruikt? Toen droeg hij nog luiers toch?

Naast het verhaal rondom Adam en Jessica is het ook genieten van Becky en haar gezin en niet te vergeten de vrijgezelle Natasha, beide vriendinnen van Jessica

Conclusie

Dit keer geen luchtig ze leven lang en gelukkig verhaal, maar een prachtig verhaal,met romance én met een aantal beladen onderwerpen. Jij Ik Alles heeft mij tot tranen toe geroerd. Jawel hoor: de tissues op tafel! Daarnaast is er gelukkig ook ruimte voor humor en plezier. Zoals ik al zei: Catherine Isaac weet het verhaal luchtig te houden, ondanks een aantal heftige onderwerpen, ik heb zelfs regelmatig zitten grinniken.

Koninkrijk van As door Sarah J Maas | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Koninkrijk van As door Sarah J Maas | Een Boek ReviewKoninkrijk van As door Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #7
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op April 2nd 2019
Genre: Fantasy, Romance, Young Adult
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede
Pagina's: 914
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

review

Eindelijk! Eindelijk het zevende en laatste deel! Koninkrijk van As.
Deel 5,  Rijk van Stormen, eindigt met een giga cliffhanger. Deel zes, Toren van de Dageraad ging niet over Aelin, ondanks het einde van deel 5.
En dan nu …. eindelijk ……het laatste en zevende deel:

Koninkrijk van As

Wat een boek! Van lachen naar huilen, van niet verder willen lezen omdat je bang bent dat het niet goed gaat eindigen, naar niet verder willen lezen omdat het bijna afgelopen is. Serieus: tissues op tafel!

Enige leesimpressies

Fire Breathing Bitch Queen, Holy shit, Holy shit!!!!!! Plottwist Plottwist, Yayyyyyyy, Néééééééééé. Whyyyyyy, OMG Sarah J Maas I hate you, I love you Sarah J Maas. This is the end! I need more, Another plottwist! Bookhangover, Worst Bookhangover Ever!

Gaaf vind ik de verwijzing naar Feyre en Rhysand uit A Court of Thorns and Roses

View Spoiler »
Conclusie

Wat een boek! Wat een serie! En wat een volwaardig einde! Oef.
Ook in dit boek toont Sara J Maas wat een perfecte schrijfster ze is. Alles komt samen en alles komt op zijn pootjes terecht.
Ik ben totaal omvergeblazen. Het boek heeft aan al mijn verwachtingen en meer voldaan.

The top 10 moments from the Throne of Glass series

We are gearing up for the AU/NZ #KingdomofAshTour and wanted to reminisce about some of the best moments from the Throne of Glass series – we love this video of the top 10 moments from the series, as chosen by you! 😍

Geplaatst door The World of Sarah J. Maas op Woensdag 3 april 2019

Hoi! Ik ben Linda!

linda en boek

Currently Reading

Ik niet op jou door Sally Thorne | Een Boek ReviewZomer in het duincafé door Debbie Johnson | Een Boek Review

 
   

      2019 Reading Challenge   

       
          2019 Reading Challenge       
     
        Linda has             read 0 books toward             her goal of             55 books.     
     
       
hide
     
     
        0 of 55 (0%)     
       
          view books