The Burning Shadow door Jennifer L. Armentrout | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

The Burning Shadow door Jennifer L. Armentrout | Een Boek ReviewThe Burning Shadow door Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin #2
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op October 8th 2019
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: Val voor mij, Witheet, Steenkoud, Ademloos, Wacht op mij
Pagina's: 533
ISBN: 9789401915878
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Jennifer L. Armentrout is op dreef met de Origin-serie, waarin ‘The Burning Shadow’ het tweede deel is.

Nadat Evie Luc heeft ontmoet, is haar leven totaal veranderd. Ze is erachter gekomen dat ze niet altijd Evie is geweest, maar ze kan zich hier niets van herinneren. Haar zoektocht naar wie ze is-en was-brengt haar dichter bi] Luc, maar ook hij heeft niet overal antwoord op of wil haar dat niet geven. Eén ding weet Evie zeker: ze is verliefd. En niet zo'n beetje ook. Maar houdt Luc ook van haar of denkt hij nog steeds aan het meisje dat zij vroeger was?
Ondertussen heerst er grote paniek vanwege een mysterieus griepvirus, waar zelfs mensen aan overlijden. De Luxen worden beschuldigd voor de verspreiding van de ziekte, maar Luc en Evie weten zeker dat de Luxen onschuldig zijn en willen de waarheid achterhalen, die blijkt nog schokkender dan ze dachten.

De Origin-serie is een zijdelings vervolg op de Lux-serie, waarmee Jennifer L. Armentrout zichzelf voorgoed op de kaart zette als fantasyauteur. Haar fans hadden nog niet genoeg van de wereld die ze creëerde. Zijzelf gelukkig ook niet.

Na The Darkest Star keek ik met vol verwachting uit naar het vervolg: The Burning Shadow.

The Burning Shadow

Hoewel The Burning Shadow verder gaat waar The Darkest Star geëindigd was, had ik dat persé niet nodig. Het verhaal lag mij nog vers in het geheugen.
Zowel Evie als Luc denken dat alles opgelost is, maar is dat wel zo?

Micah had niet toegegeven dat hij foto’s had meegenomen en hij had ook ontkend dat hij mijn klasgenoot Andy en dat arme gezin in de stad had gedood. Omdat hij wel had toegegeven dat hij Colleen en Amanda had vermoord, waren Luc en ik ervan uitgegaan dat hij had gelogen.
Stel dat dat niet zo was?

De ontwikkeling die Evie doormaakt is gaaf. Van angstig afhankelijk wezentje naar een zelfstandige dame die zich het kaas niet van het brood laat eten. De relatie met Luc is om te smullen. En dan de plot twists in het boek, die zijn wekelijk zo, dat ze je met open mond achterlaten, hallelujah!

Ik heb gelachen om de pseudoniem op het valse paspoort wat Evie vind.

In de envelop zat een keurig stapeltje bankbiljetten van honderd dollar. Dit moest in totaal minstens een paar duizend dollar zijn. Onder het stapeltje zag ik een dun boekje met een donkergroene kaft. Een paspoort. Ik haalde het uit de envelop en viel bijna om van verbazing.
Mijn eigen gezicht keek me vanaf de pasfoto lachend aan. Het was dezelfde als op mijn rijbewijs, maar de naam eronder luidde niet Evie Dasher.
En zelfs niet Nadia.
Het ongemak verspreidde zich steeds verder, als een lastig onkruid. Wie is in vredesnaam Stephanie Brown? Ik draaide me naar haar om. Dit is een vervalst paspoort. En dat geld?

Conclusie

Wat een boek, wat een verhaal, en wat een einde!
Ik ben totaal voor de wereld van de Origins gevallen. Het feit dat er veel oude bekenden in voorkomen, onder andere uit de Lux -serie, maakt het alleen maar leuker.
Jeminee, nu tot het najaar van 2020 wachten op The Brightest Night, deel drie in de Origin serie.

Ciao Sicilia door Marelle Boersma | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Ciao Sicilia door Marelle Boersma | Een Boek ReviewCiao Sicilia door Marelle Boersma
Serie: Ik vertrek #3
Gepubliceerd door: De Crime Compagnie gepubliceerd op February 13th 2019
Genre: Thriller
Also by this author: Blind date, Chateau de Provence
Pagina's: 320
ISBN: 9789461093615
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Op het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat ze nooit meer terug kan. Haar werk als chocolatier, haar echtgenoot Benny en haar vriendschap met Daan, alles moet ze achterlaten. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië in de hoop dat ze daar nooit gevonden wordt...

Ciao Sicilia

Het verhaal wordt om en om vertelt door een aantal personages; Anne, Benny en Umberto. Hoofdpersonage in Ciao Sicilia is Anne.
Het begint met een brief die door Anne, gepost wordt. Dit gebaar maakt het definitief, ze kan nu niet meer terug. Ze zal alles in Nederland achter moeten laten. Ook haar beste vriend Daan en zijn banketbakkerij. Ze vertrekt met een hoop geld van haar man Benny

Ze hangt haar jas aan een haakje, zet haar handtas zorgvuldig in een hoek van de bakkerij en doet haar schort voor. Deze plek is haar toevluchtsoord geworden, een plek waar ze altijd welkom is.
Vanaf hun middelbare school waren ze een drie-eenheid: Daan, Christiaan en zijzelf. Altijd samen. Tot haar broer besloot een tussenjaar te nemen na zijn middelbare school. De dag voordat hij zou vertrekken, verongelukte hij- Soms denkt ze dat zijn ongeluk haar in de armen van de zelfverzekerde Benny heeft geduwd. Alles was ineens anders. Haar vader ging nog meer drinken, haar moeder stortte zich volledig op het verzorgen van iedereen om haar heen en zijzelf raakte haar anker kwijt.

Na een aantal avonturen en omzwervingen komt ze incognito als Sophie in het stadje Modica op Sicilië aan. Zij probeert hier haar draai te vinden, wat haar redelijk lukt. Helaas is niet alles wat het lijkt in dit plaatsje en moet je zeker niet iedereen vertrouwen.

Conclusie

Na Chateau de Provence is het tijd voor de volgende Ik vertrek: Ciao Sicilia
Het boek heeft een prachtige cover. Deze geeft de sfeer goed weer. Je waant je meteen in het zuiden.
Marelle Boersma heeft een fijn en spannend verhaal neergezet, hier en daar een tikje ongeloofwaardig, maar ach je moet hem gewoon uit lezen!

De drietand, de heks en de draak door Christopher Paolini | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De drietand, de heks en de draak door Christopher Paolini | Een Boek ReviewDe drietand, de heks en de draak door Christopher Paolini
Serie: Tales from Alagaësia #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op February 12th 2019
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: Eragon, Oudste, Brisingr, Erfenis
Pagina's: 240
ISBN: 9789022587157
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Het langverwachte nieuwe boek van Christopher Paolini: hoe vergaat het Eragon na Erfenis?

Welkom terug in de wereld van Alagaësia! Het is jaren geleden dat Eragon het land verliet om de nieuwe generatie Drakenrijders te stichten. Nu ziet hij zich geconfronteerd met een zee aan verantwoordelijkheden: een drakenvesting opzetten, leveranciers aantrekken, drakeneieren bewaken en het hoofd bieden aan vijandige Urgals en arrogante elven. Maar een visioen van de Eldunarí, onverwacht bezoek, en een mysterieuze Urgal-legende bieden de nodige afleiding…

De drietand, de heks en de draak is een doorlopend verhaal met Eragon in de hoofdrol. Eindelijk leren we hoe het hem vergaat na het einde van Erfenis. Eragons avonturen worden afgewisseld met uitstapjes naar andere werelddelen en uittreksels uit manuscripten, waaronder de memoires van de onvergetelijke heks Angela de kruidenvrouw, geschreven door haar inspirator Angela Paolini. Verlies jezelf in de ongeëvenaarde fantasie van Christopher Paolini in dit meeslepende nieuwe avontuur dat verdergaat waar de Erfgoed-serie ophield.

Voor de lezers van J.R.R. Tolkien en George R.R. Martin
De pers over de Erfgoed-serie
'Christopher Paolini is een van de meest succesvolle fantasyschrijvers van dit moment.' Algemeen Dagblad
'De Erfgoed-serie doet vaak aan In de ban van de ring denken. Dezelfde dreigende sfeer, dezelfde grote avonturen.' Elsevier
'De Efgoed-serie van Christopher Paolini is een wereldwijd succes.' Veronica Magazine

Deze recensie wijkt af van mijn normale recensies.
Daar mijn dochters en ik alle drie fan van Christopher Paolini zijn hebben wij besloten om De drietand, de heks en de draak te bespreken door middel van vragen die wij aan elkaar hebben gesteld.

Deze bespreking kan spoilers bevatten.

Vragen voor Linda:

Aan het einde van het boek leren we dat er een nieuw draken ei is uitgekomen. Dit zette mij aan het denken: kwam een draken ei niet alleen uit als een draak zijn rijder vond? Dus wie en van welk ras is de nieuwe rijder.

Pfoe dat is een goede vraag: één van de elfen misschien. Die waren er volgens mij bij, maar deze vraag wordt helaas niet in dit boek beantwoord, diep in mijn hart zou ik het Essie gunnen. Dit meisje heeft mij geraakt. Misschien Elva? Ik blijf het ontzettend spannend vinden en kan niet wachten op het vervolg, wat van mij best een langer verhaal mag zijn.

Eragon heeft sinds het begin van zijn verhaal een aardige ontwikkeling doorgemaakt. Van doodnormale boerenjongen, tot drakenrijder, tot de sleutel tot succes van het verzet, en nu heeft hij de taak op zich genomen om te zorgen voor de volgende generaties drakenrijders. Wat vind je van de ontwikkeling die Eragon als persoon heeft doorgemaakt tijdens zijn hele reis?

Het is een positieve ontwikkeling, Eragon wordt volwassener en accepteert de taken die hij moet volbrengen, wat niet wil zeggen dat dit zonder slag of stoot gaat. Zeker als je nagaat dat hij de nieuwe drakenrijder(s) moet opleiden. Ik denk dat het hij nu precies daar is waar hij moet zijn om aan deze taak te voldoen.

Het is inmiddels een tijdje geleden dat we de originele boeken hebben gelezen. Vond je het makkelijk om terug in deze wereld te duiken?

Vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal, geen moment, geen enkel moment had ik van huh? Ik zat direct in en wilde meer en meer te weten komen.
Jammer vind dat ik het dat het zo’n kort verhaal was. Maar er komen meer boeken aan dus …..

Er zijn nieuwe boeken aangekondigd, over wie denk je dat het volgende boek zal gaan?

Ik hoop dat het volgende boek over Murtagh gaat, en dat Essie hier ook een rol inspeelt. Logischer wijze zal het over de nieuwe draken en hun eventuele rijders gaan.

Vragen voor Iris

Het is jaren geleden sinds het laatste boek in deze serie uitkwam. Had je er moeite mee toen je weer in deze wereld dook?

Misschien in het begin een beetje, maar toen ik de eerste paar pagina’s erop had zitten klikte het verhaal en voelde het alsof ik thuis kwam! Ik zou de hele serie wel graag weer helemaal opnieuw willen lezen!

Urgals zijn wezens die waarde hechten aan fysieke kracht en geweld. Het verhaal dat ze aan Eragon vertellen gaat over een vrouwelijke urgal. Wraak is een van haar grootste beweegredenen, maar ze laat dit langzaam gaan en accepteert wat er in het verleden is gebeurd. Wat vond je hiervan?

Ik vond het een prachtig verhaal met een belangrijke boodschap. Ik vind wel dat dit niet de enige karakteristiek is van de urgal cultuur, naar mijn mening speelt eer ook een grote rol. Voor een kort verhaal vond ik dat het een grote karakter groei liet zien, wat ik altijd enorm kan waarderen!

Aan het einde van het boek leren we dat een nieuw drakenei is uitgekomen. Dit zette me aan het denken, een drakenei komt toch alleen uit als het zijn rijder vindt? Dus, wie en van welk ras zou de nieuwe rijder zijn?

Oh, dat kan! Al denk ik me ook te herinneren dat er in het verleden draken waren die geen rijders hadden. Als er wel een nieuwe rijder is, is er geen manier om te weten wie en van welk ras hij of zij is, aangezien ze allemaal in gelijke aantallen aanwezig zijn!

Ik heb de indruk dat Eragon niet zo gelukkig is, de administratieve taken bijvoorbeeld, die vallen hem zwaar. Ik heb sterk de indruk dat de verhalen hem helpen hem om alles weer in een ander perspectief te zien en hem helpen te ontspannen. Hoe hebben jullie dit ervaren?

Ik denk dat de verandering in omgeving en omstandigheden hem ook zwaar vallen. Door de boeken heen leert hij om te gaan met oorlog, en dat is alles wat hij kent. Het is een flinke verandering om ineens niet meer voor je leven hoeven te vechten. Daarnaast heeft hij ook enorm veel verantwoordelijkheden waar hij mee om moet leren gaan.

Vragen voor Merel

Over wie vond je het leukst om over te lezen? Welk personage vond je het leukst om weer terug te zien? En welk personage vond je het meest interessant?

Ik vond het heerlijk om weer over Eragon en Saphira te lezen. Ik ben opgegroeid met Eragon en Saphira, en eerlijk gezegd zou ik alles lezen waar deze twee in voorkomen. Maar naast deze twee was Murtagh een karakter waar ik altijd erg geïnteresseerd in was. Al die tijd, sinds Inheritance, heb ik me afgevraagd hoe het met hem ging, en waar hij zou eindigen in het leven. Zou hij rust vinden of niet? `Zou hij zichzelf kunnen vergeven en gelukkig kunnen zijn? Zodra er een mysterieuze vreemdeling werd beschreven had ik meteen het gevoel dat dit Murtagh moest zijn! Ik was super gelukkig toen ik inderdaad gelijk blek te hebben! Dus ik denk dat Murtagh toch wel mijn favoriete personage was om weer over te kunnen lezen.
Ik was blij om… EragonSaphiraMurtagh terug te zien! Het is één woord, en dus telt het als één personage toch? 😛
En voor het nieuwe personage.. Ik vond Essie erg interessant om over te lezen. Ze is een mini badass! Ik hoop dat we haar in de volgende boeken ergens nog eens tegen komen.

Vergeleken met de Inheritance Cycle, wat vond je van dit boek? Vond je het goed passen bij de eerdere boeken?

Moeilijke vraag dit! Dit boek heeft me eraan herinnerd wat voor goede schrijver Christopher Paolini is, en maakte me nostalgisch voor een re-read. Ik vind het atijd moeilijker om short stories te lezen, omdat je personages niet ziet groeien en een wereld niet ziet opbouwen, maar het boek was zo uit!

Aan het einde van het boek leren we dat er een nieuw draken ei is uitgekomen. Dit zette mij aan het denken: kwam een draken ei niet alleen uit als een draak zijn rijder vond? Dus wie en van welk ras is de nieuwe rijder.

Ja inderdaad! Dat vroeg ik me ook direct af! Het zou dus iemand moeten zijn die al in Mount Agnor was! Bovendien is er al een mens en een elf als drakenrijder, dus om de balans te houden zou het eerder een dwerg of urgal moeten zijn. Maar, laten we eerlijk zijn, het zijn drakeneieren die uitkomen, ze zouden het persoon kunnen kiezen die naar de beste snack ruikt en we zouden het nooit weten.

Ik heb de indruk dat Eragon niet zo gelukkig is, de administratieve taken bijvoorbeeld, die vallen hem zwaar. Ik heb sterk de indruk dat de verhalen hem helpen hem om alles weer in een ander perspectief te zien en hem helpen te ontspannen. Hoe hebben jullie dit ervaren?

Ik denk niet zozeer dat hij ongelukkig is. Het is meer dat hij teveel focust op de taken die hij nog moet uitvoeren en niet genoeg kijkt naar wat hij al volbracht heeft (wat echt onwijs veel is!). Ik denk ook niet dat we moeten vergeten wat hij allemaal heeft doorgemaakt. Hij zat in een situatie waar hij constant moest presteren, en alles op zijn schouders lag. Nu is de situatie plots anders, maar nog altijd trekt hij zich alles aan. Hij weegt heel zwaar aan alles wat hij nog moet doen, niets gaat snel genoeg. De verhalen geven hem enerzijds een afleiding en leren hem denk ik anderzijds ook dat er altijd dingen zullen zijn die nog gedaan moeten worden, en hij de wereld niet perfect zal krijgen.

Too Late door Colleen Hoover | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Too Late door Colleen Hoover | Een Boek ReviewToo late door Colleen Hoover
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op July 18th 2019
Genre: New Adult
Pagina's: 416
ISBN: 9789401914376
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

‘Too Late’ – de nieuwe, heftige new adult van Colleen Hoover – gaat over Sloan, die al twee jaar een relatie heeft met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg omdat hij de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt ondertussen ook steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek – ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend. ‘Too Late’ van Colleen Hoover bevat een dosis crime die ervoor zorgt dat het een enorme pageturner is. Let op: niet geschikt voor tere zieltjes!

‘Dit is misschien wel het heftigste en bijzonderste boek dat ik ooit gelezen heb’ – Chinouk Thijssen

Too Late

Het verhaal wordt om en om vertelt door Sloan, Carter en Asa in de ik-persoon.
Sloan heeft een relatie met Asa, een drugscrimineel. Nou ja een relatie, zij is in feite zijn bezit. Asa is een engerd, hij gaat aan de lopende band vreemd en vind dat heel normaal. Sloan moet dat niet in haar hoofd halen want dan zijn de rapen gaar.
Het begin zet mij meteen op scherp als Sloan tegen haar zin wakker wordt gemaakt.

Asa, mompel ik geïrriteerd. Ga van me af.
Hij drukt zijn gewicht tegen me aan, opnieuw en opnieuw, zijn stoppels prikken in mijn wang. Ik ben bijna klaar, schat, hijgt hij in mijn nek.
Ik doe een poging mijn handen onder die van hem weg te trekken, maar hij houdt ze alleen maar steviger vast, als een herinnering aan het feit dat ik niets meer ben dan een gevangene in mijn eigen bed, en dat hij de bewaker van de slaapkamer is.
Asa weet precies hoe hij ervoor moet zorgen dat ik me voel alsof mijn lichaam aan hem toebehoort. Hij doet daar nooit gemeen of dwingend over; hij is gewoon aanhankelijk en ik vind dat heel vervelend. Zoals nu.
Zes uur in de fucking ochtend.

Na een zware nacht valt Sloan tijdens college in slaap en zo ontmoet ze Carter die hetzelfde college volgt.
Sloan blijft ondanks alles bij Asa omdat hij de kosten van haar zieke broertje Stephen betaald. Asa heeft helaas alle touwtjes in handen en Sloan weet dat.

Ik huilde om het feit dat ik toesta wat hij me aandoet. Ik huilde om het feit dat ik het gevoel heb geen andere keus te hebben. Ik huilde om het feit dat ik nog steeds bij hem blijf, ondanks de persoon die hij is geworden. Ik huilde om het feit dat ik geen uitweg zie, hoe graag ik ook weg wil. Ik huilde om het feit dat ik me nog steeds zorgen maak als hij niet thuiskomt, hoe slecht hij ook is. Ik huilde omdat ik me realiseerde dat het niet uitmaakt wie hij is, want een deel van mij is nog steeds verliefd op hem, omdat ik niet anders weet.

Conclusie

Dit boek leest als een rit in een achtbaan. Ik werd van de ene emotie naar de andere geslingerd. Het knappe is, dat ondanks alle afschuw die ik voor Asa voel, er toch enige sympathie voor hem ontstaat. Door de schrijfstijl, de wisselende ik-vorm, ga je deels begrijpt hoe hij zo geworden is. Van afkeer naar medelijden. Colleen Hoover had mij met dit verhaal, zeker qua emoties, in een wurggreep. Wat een thriller is Too late.

Ik durf je niet te zeggen door Christina Lauren | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Ik durf je niet te zeggen door Christina Lauren  | Een Boek ReviewIk durf je niet te zeggen door Christina Lauren
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op October 4th 2019
Genre: Chicklit
Pagina's: 304
ISBN: 9789401611428
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Hazel is spontaan, extravert en soms wat onhandig. Josh is met zijn rustige, introverte en rationele karakter compleet het tegenovergestelde. Het klikt heel goed tussen de twee tegenpolen, en daar schrikken ze zelf ook een beetje van. Ze halen alles uit de kast om elkaar aan anderen te koppelen en organiseren de ene blind date na de andere. Want meer dan best friends forever zullen Josh en Hazel nooit worden, toch?
Ik durf je niet te zeggen is een herkenbaar, hilarisch en hartverwarmend verhaal over vriendschap, liefde en die ene persoon bij wie je altijd jezelf kunt zijn.

Ik durf je niet te zeggen

Het verhaal begint met een ontzettend grappig proloog. Deze gaat over de eerste ontmoetingen van Josh en Hazel tijdens hun studietijd. Hoofdpersonages zijn Hazel en Josh en het verhaal wordt om en om door Hazel en Josh in de ik-vorm vertelt.

Zonder teveel te verklappen quote ik het volgende:

Voordat we beginnen, zijn er een paar dingen die je over me moet weten:

1. Ik ben zowel blut als lui, een vreselijke combinatie.
2. Op feestjes voel ik me nooit op mijn gemak, en in een poging om te ontspannen is de kans groot dat ik net zolang blijf drinken tot ik topless
ben.
3. Meestal vind ik dieren leuker dan mensen.
4. Je kunt ervan opaan dat ik in netelige situaties het ergste zeg of doe dat je maar kunt bedenken.

Als ik daaraan toevoeg dat ik ontzettend heb zitten lachen, lijkt me dat voldoende. In ieder geval: mijn belangstelling was gewekt, en dat is het hele verhaal zo gebleven.

Het verhaal

Het verhaal gaat na het proloog met de eerste ontmoetingen, zeven jaar later verder. Hazel is inmiddels basisschoollerares geworden.

Voor iedereen die me nog van de universiteit kent is het misschien een schok om te horen dat ik uiteindelijk basisschoollerares ben geworden en dat het nu mijn verantwoordelijkheid is om onze onbevangen, leergierige jeugd iets bij te brengen. Maar toch ben ik er behoorlijk goed in, al zeg ik het zelf. Ten eerste ben ik niet bang om mezelf voor schut te zetten. En ten tweede spreekt de manier van denken van achtjarigen me op een spiritueel niveau aan. Groep vijf is mijn favoriete groep; kinderen van acht zijn hilarisch.

Toeval bestaat niet wordt weleens beweerd en Hazel en Josh ontmoeten elkaar weer tijdens een barbecue bij haar vriendin Emily die notabene de zus van Josh blijkt te zijn! Ook deze ontmoeting is hilarisch!

Hazel is een geweldige spontane meid die gelukkig zichzelf durft te zijn. Daarvan is ze zichzelf bewust. Soms wel iets te. En Josh, Hij is het tegenovergestelde van Hazel.

Met een schuldbewust glimlachje duwt ze zich bij de eetbar weg. Oké, sorry. Ik doe weer eens te Hazelachtig.
Wat bedoel je daarmee?’ vraag ik. Dat je te Hazelachtig doet? Met een theedoek in haar hand draait ze zich om en haalt haar schouders op. Ik ben te praatgraag, te maf, te uitbundig te wispelturig, te gretig. Ze spreidt haar handen. Te Hazelachtig.
Die dingen is ze inderdaad allemaal, maar daarom vind ik haar juist zo leuk. Ze is helemaal zichzelf.

Conclusie

Ik durf je niet te zeggen is een heerlijk romantisch verhaal vol met humor en hilarische situaties dat heel vlot leest zonder al te voorspelbaar te zijn. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog nooit een boek van dit schrijversduo, welke achter Christina Lauren schuilgaat, heb gelezen. Hier gaat beslist verandering inkomen.

Lef door Erna Barth | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Lef door Erna Barth | Een Boek ReviewLef door Erna Barth
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op March 2019
Genre: Thriller, Young Adult
Pagina's: 141
ISBN: 9789044834765
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Lef wordt wakker in een ziekenhuis. Hij weet niet meer wie hij is. De dokter en zijn moeder maken hem niet veel wijzer. Wie is die dokter eigenlijk? En is die vrouw wel zijn moeder? Lef gaat op onderzoek uit en ontdekt iets waardoor hij meteen uit het ziekenhuis moet vluchten. Op straat ontmoet hij Ilse. Zij is op zoek naar een vriendin die plots verdween. Vinden Lef en Ilse de antwoorden waarnaar ze op zoek zijn?

Een spannend en vlot verhaal over identiteit en duistere praktijken. Voor lezers vanaf 14 jaar.

Lef

Lef van Erna Barth is een Young Adult thriller die lekker weg leest. Het verhaal begint terwijl een jongen op het politiebureau zit tijdens een verhoor. Hem wordt gevraagd wat zijn naam is …

Een naam. Vanochtend had ik er een. Weliswaar een verkeerde, niet de mijne maar toch. Mijn handen beginnen weer te trillen. Ik klem ze stevig in elkaar. Wat moet ik zeggen?
De man kijkt me dwingend aan.
Ik sluit mijn ogen. Er schiet een woord door mijn hoofd. Lef. Noem mij maar Lef.
De rechercheur trekt zijn wenkbrauw op.
Omdat dit een van de weinige dingen is die ik nog weet, antwoord ik. Ik heb het, en ik heb het nodig. Lef.

En dan begint er een spannend verhaal met een moeder die wel of niet echt is. Een ziekenhuis waarvan de deuren en ramen op slot zitten. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In een rap tempo ontwikkelt het verhaal zich. En hoe!

Conclusie

Ik heb genoten van dit boek. Wat mij betreft had het best langer mogen duren, om meer en meer te weten komen. Maar ach dat is muggenzifterij.
Ik vind dat hier een veelbelovend debuut is neergezet wat smaakt naar meer!

Leugens & Lattes door Lauren Weisberger | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Leugens & Lattes door Lauren Weisberger | Een Boek ReviewLeugens & Lattes door Lauren Weisberger
Serie: The Devil Wears Prada #3
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op March 12th 2019
Genre: Chicklit
Pagina's: 336
ISBN: 9789402306255
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Emily uit De duivel draagt Prada krijgt de spin-off die ze verdient.’ Cosmopolitan

Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.
Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.
Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

De pers over Leugens en lattes
‘Weisberger is terug met een uitstekend Prada-vervolg. Dit boek kan niet anders dan een groot succes worden.’ Library Journal
‘Lauren Weisberger heeft de scherpste en grappigste pen van allemaal: ik ben gek op haar.’ Jenny Colgan, auteur van Café Zon & Zee
‘Vlot, grappig en vol goede roddels. Een must-have.’ PopSugar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste twee delen (nog) niet gelezen heb. Maar na het lezen van dit boek heb ik ze op mijn leeslijst geplaatst! Je kan dit boek prima los lezen.

Leugens & Lattes

Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende perspectieven namelijk die van Emily, Miriam en Karolina.
Emily leeft met Miles. Miriam met Paul en hun tweeling in Greenwich en Karolina is getrouwd met een senator, Graham en zijn zoon Harry.

Emily heeft haar weg gevonden in haar werk als troubleshooter, oftewel image consultant, voor bekendheden.
Karolina is een ex top model, getrouwd met een senator en is nu stiefmoeder van Harry.
Miriam heeft haar baan, als partner in een van de belangrijkste advocaten firma’s opgegeven om met haar man en kinderen naar Greenwich te verhuizen.

Karolina komt in de problemen, en via Miriam komt zij in contact met Emily, die haar imago gaat verzorgen.
Ik hou van de onderlinge relatie tussen deze drie dames. Ze accepteren elkaar volkomen zoals ze zijn en houden elkaar in evenwicht.

Conclusie

Ik heb af en toe met open mond zitten lezen, en zitten lachen, onder andere over de vagina operaties. Ik vind het een ontzettend grappig verhaal vol met schandalen, drama en humor. Het boek leest ontzettend vlot weg, ik had het in no-time uit en was heerlijke vakantievoer.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers | Een Boek ReviewVersplinterd Verlangen door Emma Zegers
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op 1 october 2019
Genre: New Adult
Pagina's: 300
ISBN: 9789492585424
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Linde de zanger van haar favoriete band bijna aanrijdt, beseft ze nog niet wat voor impact dit op haar leven zal hebben. Ze geeft knappe rockster Sverre alleen een lift en daarna gaan ze allebei verder met hun eigen leven. Denkt ze.

Alles verandert als ze na zijn concert samen op een hotelkamer belanden. Plotseling begint Linde de scheurtjes in haar eigen relatie op te merken. Haar vriend Finn denkt wel erg veel aan zichzelf en lijkt zich niet echt druk te maken over hoe zij zich voelt. Moet ze vechten voor iemand die dat niet voor haar doet of moet ze voor zichzelf kiezen?

Versplinterd Verlangen

Hoofdpersoon in dit boek is Linde, een afgestudeerde vrouw die naar haar studie communicatie besluit om het roer om te gooien en een cateringsbureau te gaan starten.

Na een bijna-aanrijding geeft Linde de zanger Sverre van haar favoriete band Shattered Dawn een lift naar zijn bestemming. Onmiddellijk begonnen er belletjes te rinkelen. Waar doet mij dit aan denken? Na wat piekeren wist ik het:

Zanger Eddie Vedder, frontman van Pearl Jam, werd in 1992 achterop de fiets naar zijn Amsterdamse hotel gebracht. Hij denkt nog vaak terug aan de vrouw die hem toen een lift gaf. Weet u wie zij was, of was u zelf deze redder in nood?

Een ontzettend leuk en origineel begin.

Na de lift gaat het leven voor beiden gewoon verder, denken ze.
Doordat haar vriend haar laat zitten en haar vriendin ziek is gaat Linde alleen naar het concert van Shattered Dawn en herkent Sverre haar.
Tja en dan …..

Linde tobt privé met aardig wat problemen , één van de redenen dat ze bij haar oma woont. Waarom ze ooit aan een relatie met Finn begonnen is is mij een raadsel. Linde komt bij mij over als een sterke vrouw, die weet wat ze wilt. Misschien zijn het haar onzekerheden die haar parten spelen?

Conclusie

Ik vind het een leuk en origineel verhaal met zoals ik al eerder schreef: En ontzettend leuk begin. Verder sprak de schrijfstijl mij aan, je las zo door.
Aardig detail: er wordt in dit boek aandacht besteed aan het aanzienlijke leeftijdverschil tussen Sverre en Linde.

Wat mij tegenviel was het gemak waar Linde, onervaren en al, op het laatste moment de catering voor een bruiloft verzorgt. Alsof het niets voorstelt.

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van Versplinterd Verlangen
De andere verslagen kan je hier vinden.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers

 

Zomer in het duincafé door Debbie Johnson | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Zomer in het duincafé door Debbie Johnson | Een Boek ReviewZomer in het duincafé door Debbie Johnson
Serie: Comfort Food Cafe #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op April 2nd 2019
Genre: Chicklit
Pagina's: 352
ISBN: 9789022586198
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Door de eerste bladzijde (hoofdstuk een: de advertentie) en het respons hierop (de sollicitatiebrief van Laura Walker, hoofdstuk twee) heb je het gevoel dat je al middenin het verhaal zit en de personage Laura al door en door kent. Ontzettend knap van Debbie Johnson dat ze je zo direct het verhaal intrekt.

Zomer in het duincafé

Hoofdpersonage is Laura Walker, een vijfendertigjarige vrouw die op twintigjarige leeftijd met haar jeugdliefde David getrouwd is. Ze vormen een gelukkig gezinnetje met hun twee kinderen tot David verongelukt. Met veel pijn en moeite weet Laura te overleven, en daarmee is ook alles gezegd.
Ze besluit te solliciteren als kok in het strandcafé. En wordt aangenomen. Ze vertrekt voor zes weken, met haar beide kinderen, Lizzie en Nate, en hun hond Jimbo naar Dorset.

Ondanks het grote verdriet heb ik regelmatig zitten lachen om bepaalde situaties:

Toen ik ermee bezig was, leek het volkomen logische, maar nu de man aan een strak ingeklemde vuilniszak staat te trekken, begin ik er spijt van te krijgen.Ik krijg nog meer spijt als hij er ten slotte grommend van inspanning in slaagt de vuilniszak los te trekken en er een prop van mijn vaal gewassen ondergoed als een kogel uit een slipjeskanon door de lucht vliegt en zich vervolgens om ons heen verstrooit.Een van mijn onderbroeken blijft hangen aan de autoantenne en een andere wordt opgevangen door Nate, die hem met
een kreet van afkeer op de grond gooit.
‘Nou,’ zegt de Lange Donkere Behulpzame Vent. ‘Ik ben Matt, trouwens. Aangezien een van je beha’s om mijn hoofd gewikkeld zit, lijkt dit me een goed moment om me voor te stellen’

Het Duincafé

Het Duincafé werkt louterend voor Laura en haar kinderen,

Ik geniet enorm van mijn tijd in Dorset. Ik maak nieuwe vrienden, ontwikkel nieuwe vaardigheden en doe ervaring op die bij mijn terugkeer naar de echte wereld en solliciteren in Manchester goed zullen staan op mijn cv. De kinderen vermaken zich met van alles en nog wat, hebben sinds hun aankomst niet één keer ‘ik verveel me’ gezegd en blaken van gezondheid doordat ze zoveel buiten zijn. 2elfs Jimbo heeft het naar zin – als hij wakker is, tenminste

Conclusie

Ik heb genoten van dit boek. Het is een zalige feelgoodroman die precies doet wat het moet doen. Ik heb het tijdens mijn vakantie gelezen en het heeft mij ontroerd en aan het lachen gemaakt: je mag rustig stellen dat het mij geraakt heeft. Het is een hoopvol verhaal over een krachtige vrouw, die door de juiste , niet pamperende omgeving, haar eigen krachten herontdekt.

Enigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Enigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut  | Een Boek ReviewEnigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op February 22nd 2019
Genre: Young Adult
Pagina's: 284
ISBN: 9789044834024
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
three-stars

Een intrigerend verhaal dat nog lang zal nazinderen. Clavis-debuut van thrillerauteur Guido Eekhaut. Voor young adults.

De vijftienjarige Britt woont op Titan — de grootste maan van Saturnus — samen met enkele duizenden vrouwen en de Turing, humanoïde robots. Django, een Turing, neemt Britt mee naar de methaanmeren om er op de Kraken te jagen. Die lijken primitief, maar blijken intelligent en zijn in staat de menselijke geest te beïnvloeden. Kunnen zij de Turing en de mensen helpen met hun grootste ambitie: naar de sterren reizen?

Enigma. Het geheim van de kraken

Het is een interessant gegeven: Britt, een vijftienjarig meisje woont op Titan, de grootste maan van planeet Saturnus. Tezamen ande vrouwen en met robots, de Turing.

Vaag wordt er verwezen naar een lopend conflict tussen de mensen en de Turing:

Wat er op Aarde gebeurt, kan niet op Titan. Daar zorgen de Turing wel voor. Die regelen het evenwicht. Hier is geen Machine, die alles organiseert. Hier leven vrije mensen, die met de Turing samenwerken. De mensen op Aarde hebben ook Turing, maar wantrouwen hen. Daarom zijn er problemen geweest, tussen mensen en Turing. Omdat op Aarde de Turing door mensen beschouwd werden als werktuigen van de Machine.

Gaandeweg wordt duidelijk dat Britt gebruikt/misbruikt wordt om contact met de Kraken te leggen. Om zo hun geheim te achterhalen en de Turing te helpen om naar de sterren te reizen.

Wat ze niet begrijpt, is dat Django haar – en andere mensen- meeneemt om op de Kraken te jagen. Dat is op de een of andere manier niet logisch.
Er is iets anders wat Britt vermoedt. Dat de Turing veel van hun kennis niet met mensen delen. Dat de Turing heel wat kennis bezitten die ze voor zichzelf houden.

Conclusie

Het is lang geleden dat ik zoveel moeite had om een recensie te schrijven. Persoonlijk wijt ik het aan de schrijfstijl van Guido Eekhaut. Deze komt bij mij afstandelijk over. Het raakt mij maar niet. Wat op zich erg jammer is, er blijft mij teveel onduidelijk. Erg jammer want ik blijf het een ontzettend interessant gegeven vinden

Ze gaat nergens naartoe.
Behalve dan naar het oppervlak, naar de meren. Naar de Kraken
We zullen zo meteen iets vertellen over de Kragen.
Maar nu nog even niet

Hoi! Ik ben Linda!

linda en boek

Currently Reading

Kerstmis in het Duincafé door Debbie Johnson | Een Boek Review

 
   

      2019 Reading Challenge   

       
          2019 Reading Challenge       
     
        Linda has             read 0 books toward             her goal of             55 books.     
     
       
hide
     
     
        0 of 55 (0%)     
       
          view books