De Gevallen Koning door Holly Black | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De Gevallen Koning door Holly Black | Een Boek ReviewDe Gevallen Koning door Holly Black
Serie: The Folk of the Air #2
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op November 13th 2020
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: De Wrede Prins
Pagina's: 332
ISBN: 9789022591611
Format: Limited edition
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

- Limited Edition -

De opvolger van De wrede prins, dat werd bejubeld door bloggers, boekhandelaren en pers

Voor de fans van Sarah J. Maas en Leigh Bardugo

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

De Gevallen Koning

De Gevallen Koning

Het boek begint met een proloog, waarin kort teruggeblikt wordt op De Wrede Prins, wat mij direct weer duidelijk maakt dat Jude weigert om bang te zijn. En dat terwijl ze daar alle redenen voor heeft.
Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van Jude.

De moordenaar van haar ouders was nu haar pleegvader. Madoc, de generaal van de opperkoning, die haar wilde leren hoe ze te snel kon rijden en hoe ze tot de dood kon vechten. Het deed er niet toe hoe hard ze naar hem uithaalde, daar moest hij alleen maar om lachen. Haar woede beviel hem. Pit noemde hij het. Zij vond het ook beter om boos te zijn, beter dan zich ervan bewust te zijn dat ze een sterveling tussen monsters was.

Jude

Jude is hofmeester van Cardan, terwijl ze in het echt de touwtjes in handen heeft. Uit alle macht probeert ze alle ballen in de lucht te houden.
View Spoiler »

Cardan

Cardan neemt het ervan, hij is de nieuwe koning en laat al het werk aan Jude over. Althans …. daar lijkt het op.

De nieuwe opperkoning van Faerie hangt ontspannen op zijn troon, met zijn kroon brutaal schuin op zijn hoofd. Zijn lange bloedrode mantel die schurkachtig aandoet is op zijn schouders bevestigd en veegt over de vloer. Een oorbel schittert bij het topje van een puntoor. Zware ringen glinsteren bij zijn knokkels. Zijn meest opzichtige versiering is echter zijn zachte, ontrevreden mond. Daardoor ziet hij eruit als de eikel die hij is.

Conclusie

Ik hou van deze serie! In het begin, met De Wrede Prins, had ik even moeite. Maar nu absoluut niet meer. Wat een geweldige boek! De plottwist heeft mij verrast, door de titel van deel drie had ik dat kunnen verwachten, en toch ..

Aangezien acht april deel drie: De Verbannen Koningin uikomt was het de hoogste tijd dat deze recensie online kwam. Daarnaast hoef ik niet lang te wachten om het einde van deze geweldige Elfhame-trilogie te lezen!
De vormgeving van het boek is prachtig! Net zoals bij De Wrede Prins heeft uitgeverij De Boekerij echt alles uit de kast gehaald. Om iets de noemen: de omslag is prachtig. En dan moet de rest nog komen! Het is een gebonden editie met zilveren boekblok. Dan is er ook nog gouden kleur op snee. Elk hoofdstuk begint met prachtig getekende decoratie. En als kers op de taart zitten er prachtige schutbladillustraties in die gemaakt zijn door StarbitCreations.

De gevallen koning

Foto credit: De Boekerij

Misverstand in de middle of nowhere door Lis Lucassen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Misverstand in de middle of nowhere door Lis Lucassen | Een Boek ReviewMisverstand in de middle of nowhere door Lis Lucassen
Serie: Misverstand #1
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op June 3rd 2020
Genre: Feelgood
Also by this author: Grenzeloos, Genadeloos
Pagina's: 240
ISBN: 9789020538281
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Misverstand in de middle of nowhere is het begin van een nieuwe Nederlandse feelgoodserie door Lis Lucassen.

Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. Een roman om van te smullen.

Misverstand in de middle of nowhere

Ik hou van de schrijfstijl van Lis Lucassen. Eerder las ik van haar Grenzeloos, Genadeloos, en de novelles Gestrand en Misverstand in Milaan (Misverstand #0.5)

Misverstand in de middle of nowhere

Hoofdpersonen zijn Dorothee en Wes. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Dorothee (Door) en Wes in de ik-vorm geschreven.

Door

Het verhaal begint met een proloog, waardoor Het Misverstand op humoristische wijze duidelijk wordt gemaakt. Ze slaat een vermeende inbreker met een hockeystick neer. Vervolgens begint het boek vijf dagen eerder, als ze verneemt dat haar opa Boaz, die in de Achterhoek woonde, is overleden. Vroeger waren Door en haar opa heel close, nadat haar vader overleden is zijn Door en haar moeder van hem vervreemd. Door is tot zijn erfgenaam benoemd, mits ze aan een aantal voorwaarden voldoet.

1 De erfgenaam ontvangt de erfenis niet eerder dan dat zij dertig dagen onafgebroken in de woning aan de Vordenseweg 28 heeft verbleven.
2 Het is die dertig dagen niet toegestaan iets aan de woning, de garage of op het erf te veranderen of te verwijderen.
3 De termijn van dertig dagen gaat in uiterlijk vier weken nadat de erflater is overleden.

Voor Door lijkt het alsof ze in een rollercoaster beland is: haar vriend Ivar vertrekt naar Amerika, zonder haar, en laat haar alleen achter in Amsterdam. De huur kan ze alleen niet opbrengen en ze trekt weer bij haar moeder in. Als klap op de vuurpijl hebben ze op haar werk vergeten haar op de hoogte te brengen van het feit dat er een faillissement aangevraagd is en ze dus werkeloos is. Vervolgens blijkt haar moeder heeft een nieuwe vriend te hebben die toevallig een vacature heeft en Door zo een duwtje richting de Achterhoek geeft.

Het was leuk je te ontmoeten, Sjors. En bedankt voor het aanbod, maar ik ben de komende maand helaas niet in de gelegenheid om de vacature voor administratief medewerker te vervullen.
Ik sta op het punt om af te reizen naar het oosten. Iets met een erfenis.

Wes

Na een hele slechte jeugd heeft Boaz, de opa van Door, Wes in huis genomen.

Laten we het erop houden dat ik een tijdje van het ene tehuis naar het andere ben. gegaan, tot ik op mijn zeventiende besloot weg te lopen. Om een lang verhaal kort te maken: ik brak in bij Boaz in de garage en heb daar een paar nachten geslapen. Boaz had me direct al betrapt, maar heeft me eerst een paar dagen gelaten, net gedaan alsof hij niet doorhad dat er iedere avond rond half twaalf een verwaarloosde puber zijn garage in sloop. Na drie nachten maakte hij me de volgende ochtend wakker en zei dat ik kon komen ontbijten als ik zin had, maar dat ik dan wel naar het huis moest komen. En dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag was en dat ik wel gek zou zijn om het te laten schieten.

Conclusie

Het is een heerlijke feelgoed waarin je je af en toe in sprookjesland waant.
De korte hoofdstukken houden je aandacht bij het verhaal, je moet en zal verder lezen. Wat ik in mijn geval ook gebeurd is.
Ondanks het heerlijke hoge feelgood gehalte kan je uit het verhaal enkele lessen trekken. Om een voorbeeld te geven: wacht niet te lang om degene waar je van houd te bezoeken want het kan zo te laat zijn.

Ik ben benieuwd naar Misverstand deel 2 : Misverstand in de urban jungle, waarin het verhaal van Amelia verteld wordt.

Misverstand in the urban jungle

Bestemming geluk door Aline van Wijnen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Bestemming geluk door Aline van Wijnen | Een Boek ReviewBestemming geluk door Aline van Wijnen door Aline van Wijnen
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op February 5th 2020
Genre: Feelgood
Pagina's: 304
ISBN: 9789022589038
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Melanie wegloopt voor het altaar, moet ze zichzelf en haar leven opnieuw uitvinden.

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Bestemming geluk

Bestemming geluk

Hoofdpersonen zijn Melanie en Alex. Het verhaal wordt ook uit beide perspectieven verteld.

Melanie

Het boek begint hilarisch, Melanie staat op het punt van trouwen en word rond gecommandeerd door een weddingplanner van dragonder formaat.

Positie fotograaf één trap linksonder, check. Fotograaf twee trap rechtsonder, check. Muziek, drie minuten.
Visagist, laatste check up, twee minuten. Assistentie, vader van de bruid, startpositie trap rechtsboven, check. Assistentie bruidegom, startpositie zaal, trap linksonder twee minuten, check. Getuige bruid, startpositie zaal, eerste rij stoel drie, een minuut. Getuige bruid!

Papa zwijgt. Maar zijn stem in mijn hoofd herhaalt wat hij zo vaak heeft gezegd: bij twijfel niet doen.
Een moment lang, het lijkt wel een eeuwigheid, kijken we elkaar aan, onder steeds luider wordend gefluister in de zaal. Dan draaien we ons tegelijkertijd om en bestijgen de trap, arm in arm zoals we gekomen zijn. Bij de deur van de kleedkamer klemt Alix zich hulpeloos vast aan haar draaiboek. Dit staat daar niet in.

Nadat Melanie op het laatste moment haar huwelijk met Duke heeft gecanceld moet zij nu de draad van haar leven weer oppakken. Haar werk in haar juwelierswinkel geeft haar rust. Gelukkig maar want ze zal de schulden van de bruiloft moeten betalen. Tijdens haar werk ontmoet ze Alex.
Ze heeft veel steun van haar vriendin Olivia en haar zus Cecile.

Alex

Alex is afgestudeerd in geschiedenis en werkte vroeger als journalist in Wit-Rusland, Vijftien jaar geleden is hij naar Nederland gevlucht.

Dit is mijn martelschrift. Ik heb het al tijden niet meer in mijn handen gehad.
Je martelschrift?
Een scheve lach verschijnt op zijn gezicht. Ooit schreef ik veel. Columns. Artikelen voor in de krant. Gedichtjes. Eigenlijk schreef ik alles van me af. Ik ben niet zo’n prater, schrijvenging me veel gemakkelijker af. Nu lukt het niet meer. Ik heb het zo vaak geprobeerd, het lukt me gewoon niet.

Conclusie

Ik heb genoten, Bestemming geluk is een verhaal over keuzes maken en om vooral niet met flow mee te gaan. En vooral niet dingen te doen omdat je denkt dat je dat moet doen.
Het is een verhaal van twee totaal verschillende personages. Aline van Wijnen heeft de haast schrijnende tegenstellingen, tussen een Nederlandse vrouw die met een zilveren lepel in de mond geboren is en de vluchteling uit Wit_Rusland, bijna pijnlijk beschreven. Een eye-opener.
Juist omdat Melanie en Alex zo totaal verschillen is het interessant om over hun verschillende visie te lezen.
Ik vond het zo grappig om een verwijzing naar Wendy Brokers en haar boek De laatste halte te lezen.

Storm and Fury door Jennifer L. Armentrout | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Storm and Fury door Jennifer L. Armentrout | Een Boek ReviewStorm and Fury door Jennifer L. Armentrout
Serie: The Harbinger #1
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op February 9th 2021
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: Val voor mij, Witheet, Steenkoud, Ademloos, Wacht op mij
Pagina's: 512
ISBN: 9789020538403
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Storm and Fury is het eerste deel van de bloedstollende Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout.

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Storm and Fury is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie.

Storm and Fury

Storm and Fury

Storm and Fury is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout. Het is een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie bestaande uit Witheet, Steenkoud en Ademloos.
Wanneer je van plan bent om beide series te gaan lezen zou ik je aanraden om eerst de Dark Elements te lezen voor je aan Harbringer begint. Je (her)kent veel personages en daarnaast bevat Storm and Fury spoilers over de Dark Elements.

Hoofpersonen in Storm and Fury zijn Trinity en Zayne (ja die!) Het boek wordt vanuit het perspectief van Trinity, in de ik-vorm, geschreven

Trinity

Trinity is achttien jaar en woont in een afgelegen ommuurde vesting bij de Wachters van de Potomac Highlands. Deze wachters beschermen Tinity en houden haar voor de rest van de wereld verborgen, al heeft het gros van de Wachters daar geen flauw benul van.
Ze kan spoken en geesten zien en er ook mee praten. Deze gave is onderdeel van een heel groot geheim, welke langzaam maar zeker onthult wordt.
Zij heeft een menselijke kant van haar moeder (met ook de slechte genen van die familie: ze lijdt aan een oogziekte en wordt langzaam maar zeker blind) en een niet-menselijke kant van haar vader.
Als de clan van Zayne om hulp vraagt besluit Trinity om met hun mee om ze te helpen.

Trinity is een wapen, en wat voor problemen jullie in DC ook hebben, ze kan jullie helpen. Maar zijn jullie bereid om haar te helpen?

Zayne

Zayne is een oude bekende uit de Dark Elements serie. Hij is lid van de clan uit Washington DC en komt samen met Nicolai en Dez bij de clan van Trinity op bezoek. Trinity staat de bespreking af te luisteren vanachter een gordijn als plots zonder waarschuwing Zayne, als enige, haar waarneemt.

Ik trok een ontstemd gezicht en voelde mijn vingers tintelen rond het gordijn toen Zayne opeens en schijnbaar zonder reden een stap naar achteren deed, zijn hoofd omdraaide en ….
Recht naar de plek waar ik stond.
Er … Er gebeurde iets.
Ik zag dat zijn lippen geluidloos woorden vormden.
Ik zie je

Conclusie

Ik heb genoten! Wat een heerlijk emotioneel boek.
Huisspook Kruimel vind ik een grappige personage en de verschijning van oude bekenden Roth, Layla en Cayman voegen wat mij betreft beslist veel toe.
Ik vind het geweldig dat Zayne zijn eigen verhaal heeft gekregen! Daarnaast eindigt het verhaal op zo’n manier dat je wel door wilt lezen en je bijna niet wachten op het volgende boek Rage and Ruin. Welke 28 april verwacht wordt. Leuk feit: is er net een cover reveal geweest van Harbringer deel drie: Grace and Glory, welke hopelijk ergens in de zomer van 2021 uit gaat komen.
Het intro van Storm and Fury krijgt een beladen betekenis als je beseft dat Jennifer L. Armentrout haar eigen oogziekte in het verhaal heeft verwerkt.
Voor jou, lezer, en voor de sterren die ik nog steeds kan zien.

Mijn complimenten aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor de geweldige vormgeving van het boek. De cover is waanzinnig, door de metallic cover komen de bliksemschichten duidelijk naar voren en de turquoise gekleurde pagina randen maken het plaatje compleet. Dit is een limited edition: alleen de eerste druk ziet er zo uit.

 

Valentijn in de sneeuw door Roz Marshall | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Valentijn in de sneeuw door Roz Marshall | Een Boek ReviewValentijn in de sneeuw door Roz Marshall
Serie: Liefde in de sneeuw #2
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op February 14th 2021
Genre: Feelgood
Pagina's: 100
ISBN: 9781393522348
Format: eBook
Goodreads
three-stars

Op een dag moet je stoppen met wegrennen voor het verleden...

Mike Cole, een skileraar uit Nieuw-Zeeland, komt tijdens zijn vele omzwervingen ook terecht in het koude Schotland. Tijdens het Valentijnsseizoen krijgt hij de kans om als kampioen uit te komen voor de skischool waar hij werkt, maar er zijn meer kapers op de kust om de jaarlijkse skiwedstrijd te winnen. Bovendien moet hij de geheime aanbidders van zich afslaan, en dat terwijl hij eigenlijk maar van een vrouw die aandacht zou willen: zijn heel erg getrouwde baas Jude...
Kan Mike zijn rusteloosheid van zich af zetten en zijn hart opnieuw openstellen? En zelfs als hij dat kan, heeft hij dan wel een kans bij Jude?
Valentijn in de sneeuw is een los te lezen novelle in de 'Liefde in de sneeuw'-serie van de Schotse Roz Marshall.

Valentijn in de sneeuw

Valentijn in de sneeuw

Hoofdpersonen in Valentijn in de sneeuw zijn Mike en Jude. Daarnaast loopt er ook een verhaal van Callum en Debbie, wat een volgend boek gaat worden gok ik zo.
Het verhaal speelt zich af in het Schotse wintersportplaatsje White Cairns.

Mike

Mike is langer dan de bedoeling was in White Cairns, Schotland, blijven hangen. Meestal blijft hij ergens maar een paar weken en vertrekt dan weer. Momenteel werkt hij voor de skischool waar Jude de manager van is.
Mike wordt door Sandy, zijn huisbaas uit de B&B gezet. Gelukkig heeft Jude een kleine kamer boven het kantoor beschikbaar.

Het spijt me enorm, Mike, zei de oudere man, je weet dat ik het niet zou vragen als het anders kon.
Gezien Sandy’s voorgeschiedenis, zoals het feit dat hij hem een dag voor kerst er ook al uitgooide, wist Mike dat nog niet zo zeker.
Maar deze boeking heb ik al eeuwen, ging Sandy verder, die in de ingang van de uitbundig gedecoreerde lounge van de B*B stond, enom eerlijk te zijn, toen jij vorig jaar hier opdook, dacht ik dat je voor een nacht of twee zou blijven, dus was het geen probleem. Maar het is nu … twee maanden?

Het lijkt wel of Mike voor zichzelf op de vlucht is

Hij was blij te horen dat Ben loyaal was aan de skischool – het was een leuk stel bij elkaar, dus hij snapte ook wel dat Ben genoot van het gezelschap, en Judes invloed zorgde voor een behulpzame en prettige werkomgeving voor iedereen inclusief hemzelf.
Ik geniet net zo goed van het werken hier.
Het was de eerste keer in ruim twee jaar dat hij langer dan een maand op dezelfde bleef, dus dat bewees wel wat.

Jude

Jude is de manager van de skischool White Cairns skischool in Schotland, die haar vader haar nagelaten heeft. Haar man, Alan is (met de zuiderzon?} naar Nieuw-Zeeland vertrokken en laat haar en haar dochter Lucy alleen achter. Mede hierdoor kan de skischool nieuwe opdrachten goed gebruiken. Gelukkig dient zich een goed aanbod van aan. Maar daarvoor moet er eerst aardig wat gebeuren. Zoals bijvoorbeeld een skiwedstrijd winnen. Of dat allemaal gaat lukken?

Conclusie

Een typisch Valentijnsverhaal? Valentijn in de sneeuw wekt wel deze verwachting, maar ik heb een probleem met het einde van het verhaal. Het heeft een abrupt einde, en voelt onaf, alsof een verhaal in tweeën geknipt is. Ik heb zelfs meerdere keren gecheckt of er geen pagina’s misten. Persoonlijk vind ik dit echt jammer, het is een leuk verhaal wat bij mij best wel wat verwachtingen wekte. Na Vang me op (Liefde in de sneeuw, #1), wat ik persoonlijk een nogal chaotisch verhaal vond, kon Valentijn in de sneeuw wel mijn aandacht trekken en vasthouden.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom de verschijning van Valentijn in de sneeuw
Valentijn in de sneeuw

Slapen in een zee van sterren door Christopher Paolini | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Slapen in een zee van sterren door Christopher Paolini | Een Boek ReviewSlapen in een zee van sterren door Christopher Paolini
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op October 6th 2020
Genre: Science Fiction
Also by this author: Eragon, Oudste, Brisingr, Erfenis, De drietand, de heks en de draak
Pagina's: 880
ISBN: 9789022590409)
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Kira Navárez werkt als xenobioloog op een ruimteschip. Het is haar taak om nog niet gekoloniseerde planeten te inventariseren en te kijken of ze bruikbaar zijn voor mensen. Na jaren trouwe dienst is Kira het constante ruimtereizen en gescheiden zijn van haar vriend Alan zat. Ze is klaar om haar carrière vaarwel te zeggen en te gaan settelen.

Voor het zover is, heeft Kira echter nog een laatste planeet te inventariseren. Het is een routinemissie en ze is als het goed is binnen een paar dagen terug bij Alan. Maar eenmaal op de planeet aangekomen gaat het mis. Kira valt, scheurt haar beschermende pak en raakt per ongeluk een onbekend object aan – het gevaarlijkste wat je tijdens de exploratiemissie kan overkomen. Niet veel later wordt ze gevonden door een -collega en mee teruggenomen naar het ruimteschip. Maar er is iets in haar gewekt… Nog op de ziekenboeg neemt datgene wat zich in Kira heeft genesteld de controle over en stort zich op haar collega’s. Kira is de enige overlevende. Al haar vrienden en collega’s zijn dood. Zo -begint een intergalactische race tegen de klok om de kracht die in Kira huist een halt toe te roepen – en te ontdekken wie erachter zit.

Slapen in een zee van sterren

Laat ik beginnen met gewoon te bekennen dat ik een fan van Christopher Paolini ben. De Inheritance serie, te beginnen met Eragon heb ik verslonden. Eindelijk na jaren en jaren wachten verschenen er weer nieuwe boeken van zijn hand. Eerst De drietand, de heks en de draak en nu Slapen in een zee van sterren. Toen ontdekte dat ik deze boeken mocht lezen en recenseren kon ik mijn geluk niet op!

Slapen in een zee van sterren

Het boek is in zes delen verdeeld, met ook nog vier bijlagen. Het eerste deel heet Exogenesis.
Exogenesis is the hypothesis that life originated elsewhere in the universe and was spread to Earth. Wat ik, in het kader van dit boek, super gevonden vind.

Kira

Kira Navárez is Xenobiologe. Ze onderzoekt buitenaardse levensvormen; xeno’s. Samen met haar team onderzoekt ze of er leven op andere planeten mogelijk is. Kira heeft het goed voor elkaar. Het werk op de planeet Adra (Adrasteia) zit er zo goed als op en ze is ten huwelijk gevraagd door geoloog Alan. Samen willen ze uiteindelijk een toekomst op deze planeet opbouwen. Als Kira voor een laatste klus erop uitgestuurd word gaat er iets goed mis: ze valt in een diepe spleet en komt in een grot terecht.

Het was genoeg om te zien dat ze in een ronde grot bevond van zo’n tien meter doorsnee.
Nee, geen grot.
De grond was vlak. De muren waren glad . Het plafond was gewelfd als een koepel. En in het midden van de ruimte stond een … stalagmiet?
Toen drong het tot haar door. De waarheid was zo onwaarschijnlijk dat ze zichzelf niet eens had toegestaan de mogelijkheid te overwegen, hoe onmisbaar ze ook was.
De grot was geen grot. Het was een geconstrueerde ruimte.

Ondanks haar training en opleiding kon Kira zich niet inhouden en onderzoekt een stof in de holte van de stalagmiet. Vervolgens komt de stof in beweging en bedekt het grootste gedeelte van Kira’s lichaam.

Het stof sijpelde over haar wang en verder haar gezicht op. Ze krijste opnieuw, maar sloot toen snel haar mond, kneep haar keel dicht en hield haar adem in.
Haar hart voelde alsof het elk moment kon ontploffen.
Het stof stroomde over haar ogen als pootjes van duizend piepkleine insecten. Een ogenblik later bedekte het ook haar mond. En toen het gebeurde voelde de droge, wriemelende belasting in haar neusgaten precies zo afgrijselijk als ze zich had ingebeeld.

Gelukkig wordt Kira gered, vier weken later ontwaakt ze in de ziekenboeg. Terwijl ze nog herstellende is raakt ze in paniek en neemt de stof, de xeno, het over en doodt bijna al haar collega’s. Als ze hierna weer bijkomt is ze zo goed als totaal door een zwarte buitenlandse stof bedekt. De zwarte stof, oftewel het pak, wat Kira Het zachte mes noemt, schijnt Kira koste wat het kost te beschermen,
Hier begint de reis van Kira, en als lezer mag je meereizen en ga je langzamerhand begrijpen wat het doel van dit alles is.

Conclusie

Wauw wat een verhaal! Hoe ontzettend gaaf en detaillistisch beschreven. Dit smaakt absoluut naar meer!

Ik hou je vast door Marina Folkers | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Ik hou je vast door Marina Folkers | Een Boek ReviewIk hou je vast door Marina Folkers
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op October 6th 2020
Genre: Feelgood
Also by this author: Zoektocht terug, Onder de sterren van Montpellier, Meer dan ooit
Pagina's: 267
ISBN: 9789020538113
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Ik hou je vast van Marina Folkers is een aangrijpende feelgoodroman over een heftig thema. Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

Marina Folkers' Ik hou je vast is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

Ik hou je vast

Inmiddels heb ik de nodige boeken van Marina Folkers met plezier gelezen, en was ik reuze benieuwd naar Ik hou je vast.

Ik hou je vast

Ik hou je vast is geschreven vanuit het perspectief van Millie en van Ethan.
In hun jeugd waren deze twee heel close en begon er zelfs wat moois te ontluiken.
Plots was dit, zonder opgaaf van reden voorbij.

Millie

Wat Millie betreft is, tot op heden, de reden van de verwijdering tussen Ethan en haar een raadsel.

Al die vragen. Ze werd er nu al gek van. Waarom kon het niet voor de verandering luid en duidelijk zijn? Waarom was hij niet gewoon de Ethan die hij vroeger was en van wie ze hoopte dat hij er nog was?

Ethan

Er is iets raadselachtigs, met Ethan aan de hand.

Ethan haaste zich naar zijn kantoor, maar de gang scheen nog nooit zo lang. Eindelijk bereikte hij zijn kantoor, sloot de deur en leunde er tegenaan. Met trillende handen wreef hij over zijn gezicht. Dit leek wel een nachtmerrie. Vreemd genoeg was het niet Millie aan wie hij dacht, maar iemand aan wie hij helemaal niet wilde denken. De bekende paniek greep hem bij de keel en flitsen uit het verleden verschenen voor zijn geestesoog. Wankelend liep hij naar zijn bureau en leunde daar voorovergebogen met beide handen op. Niet nu. Niet nu.

Conclusie

Marina Folkers behandeld een zeer gevoelig onderwerp op een respectvolle manier. Ze weet waar ze over schrijft en het geeft het verhaal een mooi en geloofwaardig einde. De mix van Feelgood en het serieuze van een best zwaar onderwerp is precies goed gedoseerd.

Je hebt één nieuwe volger door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Je hebt één nieuwe volger door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewJe hebt één nieuwe volger door Chinouk Thijssen
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op October 28th 2020
Genre: Thriller, Young Adult
Also by this author: Wonderland, Fataal spel, Truth or Dance, Break a Leg , Dance or Die
Pagina's: 208
ISBN: 9789044840247
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Je hebt één nieuwe volger

Yess, weer een boek aan de hand van Chinouk. Ben benieuwd of ze mij deze keer net zo weet te raken als de andere keren. Zoals bijvoorbeeld met Dubbelleven.

Je hebt één nieuwe volger

Je hebt één nieuwe volger wordt geschreven vanuit het perspectief van Sterre, Liz en ?

Ik verlaat de app waarin ik alles en iedereen in de gaten kan houden en leun achterover in de hoek van de bank.
Domme influencers bang maken – check.

Vier influencers,(Sterre, Liz, Romy en Brenda) worden uitgenodigd voor een promoreis naar Turkije. Het is de bedoeling dat zij zeven dagen verslag doen van het plaatsje Oba en vooral van de boerderij van de familie Semaran.
Liz is een ervaren influencer en vlogt op Instagram en Romy is haar fotograaf en Brenda is een reisblogger.

Sterre

Voor Sterre is dit haar eerste promoreis. Zij heeft een You Tubekanaal, en is nog niet zo lang bezig als vlogger. Liz helpt haar een handje door haat op Instagram te taggen en haar volgersaantal groeit enorm.
Er gebeuren vreemde dingen, accu’s die leeg zijn terwijl ze net geladen zijn, Reservebatterijen die verdwijnen en op vreemde plekken opduiken. Daarnaast krijgen ze langzaam maar zeker het gevoel dat ze bespied worden.

Ik ga even naar onze kamer. Ik ben een reserve accu kwijt.
Op het bed ligt hij niet. Ik kijk onder mijn kussen, onder de lakens, op het nachtkastje. Misschien op het kastje waarop de tv staat?
Nergens.
Ik trek een la open en nog een. Hebbes. Terwijl ik terugloop naar mijn bed, bedenk ik dat dat zeker niet de plek is waar ik de accu heb neergelegd. Ik heb de la nog niet één keer open gehad.

Conclusie

Chinouk heeft weer een top boek afgeleverd, ik hou van plotjes verzinnen en ben er redelijk goed in. Maar mijn gedachten vlogen van links naar rechts en mijn verdenkingen ook. De spanning bouwt zich langzaam maar zeker op en blijft zich maar opbouwen. En niet te vergeten het einde, dat heb ik niet zien aankomen. Een aanrader dus.

Zonder Gezicht door Robert Bryndza | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Zonder Gezicht door Robert Bryndza | Een Boek ReviewZonder Gezicht door Robert Bryndza
Serie: Kate Marshall #1
gepubliceerd op 7 July 2020
Also by this author: De stalker in de nacht, Donker Water, Laatste adem
Pagina's: 400
ISBN: 9789022588819
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate's carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

Zonder Gezicht

Na de zesdelige serie met Erika Foster in de hoofdrol is het nu tijd voor een nieuw hoofdpersonage: Kate Marshall! Vierhonderd pagina’s om haar te leren kennen. Zou zij mij net zo weten te bekoren als Erika Foster?

Zonder Gezicht

Het verhaal begint met een proloog waar je recht overeind in je stoel gaat zitten! Het speelt zich op dat moment in het verleden af, herfst 1995, en neemt meerdere hoofdstukken in beslag. Het maakt duidelijk waarom Kate geen rechercheur meer is.
Vervolgens gaat het verhaal vijftien jaar later, september 2010, verder.

Kate

Kate is verhuist van Londen naar Thurlow Bay, wat aan de zuidkust van Engeland ligt. Ze is niet langer meer werkzaam als rechercheur, maar werkt nu als hoogleraar criminologie aan de Universiteit van Ashdeanc. Daarbij ze geholpen wordt door haar assistent Tristan Harper.
Ze heeft een veertienjarige zoon, Jake, die bij haar ouders woont.

Nadat de Nine Elms-zaak haar hele wereld op zijn kop had gezet, was haar drinkgedrag een heus probleem geworden -onder andere doordat ze daardoor niet altijd een goede verantwoordelijke moeder kon zijn.

Elke ochtend, weer of geen weer, ging ze zwemmen. Het gaf haar het gevoel dat ze leefde. Het was goed voor haar stemming, een uitstekend tegengif tegen de duisternis die ze in haar hart altijd meedroeg.
De ontmaskering van Peter Conway als de Kannibaal van Nine Elms had haar bijna het leven gekost, maar de nasleep ervan was nog verwoestender gebleken. De pers was achter haar seksuele relatie met hem gekomen, waarna dit feit zelfs een belangrijke rol in zijn proces had gespeeld. Vijftien jaar na dato had ze nog steeds het gevoel dat ze de brokstukken aan het opruimen was.

Ze is uit een diep dal gekropen en heeft met vallen en opstaan inmiddels een nieuw leven opgebouwd. Dan wordt ze gebeld door Alan Hexham, een forensisch patholoog. Een telefoontje wat haar zorgvuldig opgebouwde leventje op zijn kop zet.

Kate, heb jij het druk?
Nee. Is er iets aan de hand?
Ik zou graag willen dat je naar het mortuarium kwam … Ik heb behoefte aan een second opinion
Een second opinion? vroeg ze. Alan was normaal gesproken altijd erg opgewekt, maar vanavond klonk hij overstuur, geschokt haast.
Ja. Alsjeblieft, Kate. Ik kan jouw hulp en inzichten nu echt goed gebruiken.

Conclusie

.
Ik heb genoten van Zonder Gezicht Het is geschreven met fijne korte hoofdstukken, die we inmiddels wel als een kenmerk van de schrijfstijl van Robert Bryndza kunnen beschouwen. Spanning is volop aanwezig en het eindigt met een wending die ik niet helemaal aan heb zien komen. en Kate? Die heb ik inmiddels in mijn hart gesloten en ik zie uit naar een volgend boek met haar in de hoofdrol.

Leven met een leugen door Wendy Brokers | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Leven met een leugen door Wendy Brokers | Een Boek ReviewLeven met een leugen door Wendy Brokers
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op 10 July 2019
Genre: Feelgood
Pagina's: 384
ISBN: 9789022587348
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Een heerlijke roman vol liefde, vriendschap, geheimen, verdriet en humor

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Bij toeval is Baguette met jam voor twee als boek ontstaan. Het begon als een kort verhaal  op Facebook. Het vervolg hierop: Leven met een leugen Had deze intentie wel van meet af aan. Ook dit is op Facebook als dagelijks vervolgverhaal verschenen. Daarnaast gaat Femke ook een eigen verhaal krijgen op Facebook en in vorm van een boek. Een trilogie dus!
Je kan de boeken los van elkaar lezen maar persoonlijk vind ik het een verrijking van je leeservaring als je het wel hebt gelezen.

Leven met een leugen

In dit verhaal draait het om (So)Fie en Jelle. Fie is de tweelingzus van Nate en Jelle is een vriend van hem.
Het begint bij een onverwachte ontmoeting, na zes jaar, met Jelle tijdens een begrafenis.

Het onderwerp waar ze haar gedachten helemaal niet naar uit wilde laten gaan, zeker niet nu, stond met zijn rug naar haar toe aan van de statafels op gedempte toon te praten met een oudere man. Die schouders en dat achterhoofd herkende ze uit duizend, net als de typische manier waarop hij zijn hoofd een tikje scheef hield als je zijn volle aandacht had.

Het mag duidelijk zijn dat ze ooit (jaren geleden) iets hebben gehad wat niet goed geeïndigd is.

Haar mond vertrok tot een bittere grimas. Als je het over goedgelovig had, was zij een schoolvoorbeeld. Misschien was ze nu iets meer gepokt en gemazeld, maar ze had nog steeds een soft spot voor hem.

Leuk detail: Net en Lizze uit Baguette met jam voor twee komen ook voorbij! Iets minder leuk detail: Jelle en Sofie hebben beide met grote problemen met iets wat in het verleden gebeurd is.

Conclusie

Ik heb weer genoten. Ik ben het boek zelfs voor een tweede keer gaan lezen, wat op zichzelf absoluut geen straf is! De tijd tussen het lezen en recenseren vond ik te lang dus herlezen maar. Ook deze tweede ronde heb ik genoten en heeft Wendy mij weer weten te ontroeren.
Verder wil ik uitgeverij de Boekerij complimenteren met de prachtige looks van het boek! Alleen die gave ronde hoekjes, en als je het boek openslaat ….
Zal ik je nog wat leukers vertellen? Deel drie in deze serie, Omkijken naar morgen, is inmiddels uit en hierin is de hoofdrol voor Femke Martens weggelegd

What do you want to do ?

New mail