De Wrede Prins door Holly Black | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De Wrede Prins door Holly Black | Een Boek ReviewDe Wrede Prins door Holly Black
Serie: The Folk of the Air #1
Gepubliceerd door: De Boekerij gepubliceerd op 27 februari 2020
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 349
ISBN: 9789022589571
Format: Limited edition
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

De wrede prins

De Wrede Prins

Hoofdpersoon in De Wrede Prins is Jude. Zij woonde met haar tweelingzus Taryn en haar oudere zus Vivienne bij haar ouders. Als deze door een vreemde man (Madoc) worden vermoord neemt hij ze allemaal mee naar Faerie. (waar geen vissticks,ketchup of televisie zijn)

Hij staarde naar Vivienne. Jij bent me ontnomen, zei hij. Ik ben gekomen om je mee te nemen naar je echte thuis, in Elfhame onder de heuvel. Daar zul je onvoorstelbaar rijk zijn. Daar zul je bij je eigen soort zijn.
Nee, zei Vivi met haar sombere, zachte stem. Ik ga helemaal nergens met jou naar toe.
Ik ben je vader.’ Zijn stem klonk nu hard, als het knallen van een zweep. Jij bent mijn erfgenaam, mijn bloed, en jij zult me in alles gehoorzamen.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik in eerste instantie Jude niet aardig vond. Ik weet het, als mens heeft zij het zwaar in Faerie. Ze woont inmiddels al ruim tien jaar in Elfhame.

Hier ben ik de rariteit, met mijn stompe vingers, ronde oren en de levensduur van een eendagsvlieg.

Naarmate het verhaal vordert krijg ik steeds meer bewondering voor haar stoerheid, voor haar wil niet te tonen hoe bang ze is.

Ja, ik ben bang voor ze, maar wat ze niet beseffen is dat ik dat altijd ben geweest, vanaf de dag dat ik hier kwam. Ik ben opgevoed door de man die mijn ouders heeft vermoord, ben opgevoed in een land vol monsters. Ik leef met die angst, hij dringt door tot in mijn botten, maar ik negeer hem. Als ik niet zou doen alsof ik niet bang ben, zou ik me voorgoed onder kleden en met uilendons gevulde spreien in Madocs landhuis verstoppen. Ik zou daar liggen gillen tot er niets meer van me over was. Dat weiger ik. Dat zal ik niet doen.

Conclusie

Tot slot wil ik Uitgeverij De Boekerij een groot compliment geven voor de vormgeving van dit boek! Deze limited edition is een hardcover, YESS. Wanneer je de dust jacket eraf haalt blijft er een mooie groene groene linnen omslag over met een gouden kroon erin. Als je het boek opent zie je de prachtige illustraties van Salome Totzldze op de schutbladen. Elk hoofdstuk start met een illustratie. Het goud op de snee maakt het natuurlijk af. Perfect!

Dubbelleven door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Dubbelleven door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewDubbelleven door Chinouk Thijssen
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op March 17th 2020
Genre: Comtemporary
Also by this author: Wonderland, Fataal spel, Truth or Dance, Break a Leg , Dance or Die
Pagina's: 232
ISBN: 9789044837131
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan haar toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha. Sander noemt Ivy’s vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen …

Dubbelleven

Dit is absoluut niet het eerste boek dat ik lees van Chinouk Thijssen.
Eerder las ik onder andere Fataal spel, Truth or dance, Break a leg en Dance or die

Dubbelleven

Hoofdpersoon in dit boek is Ivy Maron. Zij is zeventien jaar oud, zit op de modevakschool en haar hartsvriendinnen zijn Kim en Marsha. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Ivy, in de ik-persoon, verteld.

Ivy heeft haar vriendinnen verwaarloosd omdat ze een vriendje, Sander, heeft. Ze verbergt het feit dat ze een vriend heeft voor haar ouders.

Ik zwaai naar mijn beste vriendinnen, die voor het winkelcentrum op me staan te wachten. De knoop die ik daarnet nog in mijn maag voelde omdat ik zenuwachtig was om hen weer te zien – ik weet dat ik hen heb verwaarloosd sinds ik Sander heb ontmoet – verdwijnt meteen als ik hun gezichten zie.

Heb je het nou al aan je ouders verteld? vraagt Kim. Of weten ze nog steeds niet dat je een vriendje hebt?
Ik schud mijn hoofd. Ze hoeven echt niet alles over mij te weten, hoor. Ik heb mijn eigen leven, antwoord ik, maar wat ik bedoel is: ik durf het niet te vertellen, want ik weet zeker dat ze gek worden als ze horen hoe oud hij is.

Elk van de drie vriendinnen heeft problemen al staan die van Ivy natuurlijk in de spotlight. Stiekem wilde ik dat ik, tijdens mijn pubertijd, zulke vriendinnen had als Ivy.

En nu? Vraagt Marsha
Ik haal mijn schouders op. Het komt allemaal wel goed. We ….
Ik twijfel moet ik dan toch iets loslaten? Hij heeft iets bedacht. Het wordt geregeld, besluit ik.Binnenkort kunnen we weer normaal leven.
Marsha lacht en schudt haar hoofd. Heeft hij dat gezegd? Natuurlijk is het niet voorbij. Zo werkt het niet. Je gelooft hem echt blindelings hè? Als je dat gelooft ben je nog naïever dan ik dacht. En misschien toch iets te jong voor een jongen als Sander.

Conclusie

Dubbelleven is een contemporary over een meisje wat zichzelf verliest in de liefde, een heel reëel verhaal wat je zo voor je ogen ziet gebeuren. Het bevat een belangrijke boodschappen.
Eigenlijk zou dit verplichte kost op de middelbare school moeten zijn. Ik herkende een hoop zaken uit mijn eigen jeugd, zoals het verwaarlozen van je vriendinnen omdat je een (eerste) vriendje hebt.
Grappig en toepasselijk is dit artikel van Nynke de Jong

Huis van Aarde en Bloed door Sarah J. Maas | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Huis van Aarde en Bloed door Sarah J. Maas | Een Boek ReviewHuis van Aarde en Bloed door Sarah J. Maas
Serie: Crescent City #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op 3 March 2020
Genre: Adult, Fantasy
Also by this author: De Glazen Troon, De donkere kroon, Hof van doorns en rozen, Erfgenaam van Vuur, Hof van Mist en Woede
Pagina's: 940
ISBN: 9789022589403
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Huis van Aarde en Bloed

Ik hou van Sarah J. Maas en heb vol verwachting uitgekeken naar Huis van Aarde en Bloed.
Zou zij mij weer weten te verrassen?
Direct met de openingszin had zij mij al te pakken en sleurde mij het verhaal in.

Er stond een wolf voor de deur van de galerie.

Huis van Aarde en Bloed

Hoofdpersonages zijn: Bryce Quinlan, Hunt Athalar en Ruhn Danaan. Er wordt voornamelijk uit het perspectief van Bryce en Hunt geschreven maar af en toe komt Ruhn ook om het hoekje kijken.

Bryce Quinlan

Bryce Quinlan is een half mens, half Fae. Ze woont samen met Danika in Cresent City, een bruisende stad vol gevaar en duistere geheimen. Samen leiden ze een, zo op het eerste gezicht, oppervlakkig leventje vol feesten, drank en drugs.

Door liefde is alles mogelijk.

Bryce Quinlan. Assistent van een tovenares. Voormalige danseres-in-de-dop met de verkeerde lichaamsbouw. Chronische dater met dikdoenerige, kwetsbare menselijke mannen die geen flauw idee hadden wat ze met haar aan moesten. Laat staan dat ze wisten wat ze met Danika aan moesten, als ze tenminste ooit ver genoeg doordrongen in de datingsmeltkroes.

Een gruwelijke gebeurtenis zet haar leven totaal op zijn kop.
Twee jaar later schijnt Bryce haar leventje weer op orde te hebben, tot de moorden weer beginnen. Zij moet in opdracht van Mica, de gouverneur van Cresent City, samenwerken met Hunt en de dader opsporen.

Hunt Athalar

Hunt Athalar is een gevallen engel en al tweeduizend jaar slaaf, momenteel bezit van Micah, aartsengel en gouverneur van Cresent City.

Roofdier. Moordenaar. Monster.
De Schaduw van de dood.
Umbra Mortis.

En nu lijfwacht van Bryce in opdracht van Micah. Samen moeten zij de moorden oplossen.

Ruhn Danaan

Ruhn Danaan is kroonprins van de Valbaraanse Fae, zoon van de Herfstkoning en familie van Bryce. Hij is al vijftien jaar commandant van De Auxiliaire Eenheid van de Fae. Samen met zijn beste vrienden: Flynn en Declan vormen zij de elite van de Auxiliaire Eenheid.
Op jonge leeftijd zijn Ruhn en Bryce gebrouilleerd. je merkt aan alles dat Ruhn aan alle kanten probeert het goed te maken, maar Bryce houdt de boot af.

Ruhn bleef langs de kasten lopen. Je hebt altijd een goede smaak gehad. Hij gooide de woorden eruit als een reddingsboei -in de stormachtige zee van hun relatie.
Ze keek niet op, maar zei ietwat stilletjes: dank je.
Ruhn zocht met zijn ogen de planken af, wachtend tot hij zich aangetrokken zou voelen door iets anders dan Bryce die de afgelopen dagen meer tegen hem had gezegd dan de afgelopen negen jaar.

Conclusie

Wat moet ik over dit boek zeggen? Behalve dat het een totaal OMG-reactie heeft? Dat het een geweldig verhaal is en ik niet kan wachten op deel twee, wat helaas pas in november 2021 verwacht wordt. En dan dat typische Sarah J Maas-effect. Op het moment dat je net in het verhaal komt, en je je comfortabel gaat voelen met het leventje en de wereld van Bryce, gebeurt er iets dat de hele boel op zijn kop zet!
Ik was laaiend op Sarah om een bepaalde gebeurtenis en heb het boek zelfs aan de kant gelegd. Niet te lang hoor, want het verhaal bleef trekken. Personages zoals Lehabah trekken continu de aandacht. Ik hou van Bryce en haar niet onder de indruk zijn van personen en hun reputatie. Niet is wat het lijkt, ook de personages niet.

De ongelijkheid van het klassensysteem wil ik graag nog even extra aandacht geven.

De meeste mensen konden het daarentegen niet echt waarderen dat ze al vijftienduizend jaar lang min of meer in slavernij leefde en als prooi, voedsel of hoeren dienden. Het deed er niet toe dat de keizerlijke senaat de mensen in de afgelopen eeuwen meer rechten had geschonken, uiteraard met toestemming van de Asteri. Het was nog steeds zo dat iemand die de regels aan zijn laars lapte onmiddellijk helemaal opnieuw kon beginnen: letterlijk als slaaf van de Republiek.

Met Huis van Aarde en Bloed zet Sarah een dijk van een verhaal neer wat wat beloofd voor de rest van de serie! Zij bewijst hier dat ze niet alleen geweldige Young Adult boeken kan schrijven, maar ook geweldige Adult schrijft. Terecht wordt ze op een lijn gezet met In de ban van de ring en Game of Thrones.

Spoiler 😂😉

Tot slot een Huis van Aarde en Bloed spoiler zonder woorden!

Ontmoeting in het Kunstcafé door Sue McDonagh | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Ontmoeting in het Kunstcafé door Sue McDonagh | Een Boek ReviewOntmoeting in het Kunstcafé door Sue McDonagh
Serie: Kunstcafé #2
Gepubliceerd door: Choc Lit NL gepubliceerd op 02-05-2020
Genre: Romance
Pagina's: 317
ISBN: 9789492585493
Format: eBook
Koop op Bol
Goodreads
three-half-stars

Zou jij een bad boy met een leren jack en een vintage motor een kans geven?
Dat is de vraag die alleenstaande moeder Jo Morris zich moet stellen als ze tijdens een fietstochtje door het regenachtige Welshe landschap door Ed Griffiths, de lokale motormonteur, wordt aangereden. Jo werkt in het Kunstcafé en is zich maar al te bewust van de vele geruchten die de ronde doen over Eds reputatie.
Maar hoewel hij zeker geen engel is, heeft Ed iets prettigs over zich heen zich dat Jo maar moeilijk kan negeren. En als ze hem beter leert kennen en ziet hoe hij omgaat met haar zoontje Liam, begint ze zich af te vragen of Ed meer in zijn mars heeft dan alleen maar de bad boy uithangen.

Ontmoeting in het Kunstcafé

Ontmoeting in het Kunstcafé is een compleet los te lezen boek dat zich in hetzelfde café afspeelt als Zomer in het kunstcafé.

 

Ontmoeting in het Kunstcafé

Hoofdpersonage zijn Jo en Ed. Er wordt ook vanuit hun perspectief geschreven, soms zelfs op dezelfde bladzijde. Ik moest hier even aan wennen.
Jo een gescheiden vrouw. Zij woont samen met haar zoontje Liam. Zij werkt in het Kunstcafé wat eigendom is van Lucy en haar zakenpartner Richard. Het Kunstcafé ligt op het schiereiland Gower in Zuid-Wales.
Ed is de plaatselijke motor monteur.

Op de weg naar huis wordt Jo, die op de fiets is, aangereden door Ed, de plaatselijke motor monteur en bad boy. Haar fiets is total loss en Ed brengt haar naar school omdat ze ander geen vervoer heeft.

Ik weet wie je bent. Dubbele caramel macchiato met extra siroop en room.
Hij was Ed. Een van Lucy’s motor-vrienden. Knapste man op de planeet. Dacht hij zelf dan.

Jo huurt een woning van Chad Evans, een gladjanus. Hij wil de huur verhogen omdat Jo de tuin opgeknapt heeft!

Het is misschien een moestuin voor jou, maar het is wat wij huurbazen een verbetering van de grond noemen
O. Oké. Het was geen probleem. Dus, als dat alles is, meneer Evans. Jo. Ik denk niet dat je het begrijpt. Hij zette zijn voet op de stoep. Een verbetering van de grond betekent meer waarde.
We hebben de huur al vastgezet, meneer Evans.
Voor nu, ja. Maar deze zou best eens verhoogd kunnen worden zodra je huurcontract verlengd wordt.

Als er een probleem is met de huur, dan vind ik het geen probleem om “wel iets te regelen” met je.
Ik ben klaahaar, mama.
Veeg mijn billen nou!
Even wachten liefje, riep Jo naar boven en fronste naar haar huurbaas. Ïets regelen?
Ja. Je weet wel. Hij trok zijn wenkbrauwen wellustig omhoog, mocht Jo het niet begrijpen. Misschien eens per week?

Langzaam maar zeker kom je erachter dat Jo een moeilijk en verdrietig verleden met zich meedraagt, met daarnaast meerdere geheimen. Ook Ed is belast met een forse rugzak.
Alle twee lopen hier niet mee te koop. Al doen ze dat beiden om verschillende redenen.

Conclusie

Een lekker snel en makkelijk weg lezend boek, wat je in no time uit hebt. Het verhaal doet wat het moet doen, het leid je even van de dagelijkse problemen af.

Wat ik ,persoonlijk, ontzettend gaaf vind is dat er een verwijzing naar een van mijn favoriete kinderboeken in staat. Namelijk Over een kleine mol

 

Ontmoeting in het kunstcafé

Deze recensie is onderdeel van een blogtour.
Wat anderen hiervan denken kan je hier vinden

De duivelsdief door Lisa Maxwell | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De duivelsdief door Lisa Maxwell | Een Boek ReviewDe duivelsdief door Lisa Maxwell
Serie: The Last Magician #2
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op August 15th 2019
Also by this author: De Laatste Magiër
Pagina's: 656
ISBN: 9789022585559
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

New York, 1902. Magie is bijna uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten bezitten – leven in de schaduwen en verbergen wat ze zijn. Want het oude New York is een gevaarlijke plek waar meedogenloze geheime genootschappen de dienst uitmaken. Esta behoort tot de Mageus en is een geoefende dief met een aangeboren talent om de tijd te manipuleren. Ze moet al haar krachten aanwenden om de Mageus voor de ondergang te behoeden.

Esta’s ouders zijn vermoord. Haar leven is gestolen. En alles wat ze wist over magie bleek een leugen. Ze dacht dat het Boek der Mysteriën de sleutel zou zijn om de Mageus te redden uit de greep van de Orde, maar het gevaar op de bladzijden bleek groter dan ze ooit kon vermoeden. Om de verschrikkelijke kracht van het boek te beteugelen, moeten Esta en Harte vier elementaire stenen vinden die verspreid zijn over het continent. Maar oude en nieuwe vijanden liggen op de loer en zijn uit op wraak. Het verleden en de toekomst raken steeds meer met elkaar verbonden en de tijd om de geschiedenis te herschrijven raakt op – zelfs voor een dief die kan tijdreizen.

De duivelsdief

De duivelsdief gaat verder op het punt waar De Laatste Magiër eindigde. De Magiër Harte Darrigan en de dievegge Esta keren de stad New York de rug toe. Zij breken met behulp van Het Boek door de Barriére bij de Brooklyn Bridge heen.
Aanrader: lees eerst De Laatste Magiër anders, denk ik, kan je het verhaal niet duidelijk voor je zien.

De duivelsdief

Hoofdzaak is om te voorkomen dat de Ars Arcana, de vijf artefacten van de Orde, in handen komt van Nibsy Lorcan.

Jianyu riskeerde nog liever de dood in een vreemd land, zijn botten ver weg van zijn voorouders begraven, dan Nibsy Lorcan te zien winnen. Hij zou zelf het artefact vinden en die jongen, deze Logan, uitschakelen. Daarna zou hij Nibsy om zeep helpen en zo zijn vermoorde vriend Dolph wreken, zelfs als het zijn dood zou worden.

Oude Bekenden

Het verhaal speel af in twee periodes, namelijk 1902 en 1904. Daarnaast volgen we een stel bekenden: Darrigan, Esta, Logan, Jianyu, Viola, Nibsy, Jack

De inhoud van Het Boek krijgt steeds meer invloed op Harte, hij krijgt vreemde visioenen. Ook met Jack is er, met betrekking tot Het Boek, iets vreemds aan de hand.

Ze waren nog maar net halverwege op weg naar de sierlijke bronzen kooiliften toen Harte vanuit zijn ooghoek iets zag bewegen. Hij draaide zich om en het leek of de palmbomen, die door de hele foyer heen in groepjes bij elkaar stonden, in de wind bewogen. Terwijl hij er verbaasd naar bleef kijken verstomde de muziek en het enige wat hij nog hoorde was de wind. De foyer leek om hem heen te veranderen, te verglijden naar een andere plaats… een andere tijd…
Het was nacht, het plafond was veranderd in een donkere sterrenloze hemel, en de wind die de palmbomen deed ruisen droeg de geur van verraad mee, stroperig en metaalachtig als half gestold bloed… Een vriend die vijand werd, een vijand die het hart van magie zou verwoesten zodra hij de kans kreeg. Hij was onderweg…
Harte knipperde met zijn ogen en het visioen verdween.
Wie was onderweg?

Conclusie

Ondanks de lengte van het verhaal, 656 bladzijden, houdt Lisa Maxwell je aan je stoel genageld. Dit komt mede door de verschillende perspectieven van de verschillende personen zodat je, zonder dat je het in de gaten hebt, een heel eind op weg bent in het verhaal. Het is een sterk verhaal dat op het moment dat je aandacht dreigt te verslappen je gewoon het verhaal weer in trekt.
De nieuwe karakters zijn reuze intrigerend en wekken je interesse op.
Ik wil nog even speciaal aandacht geven aan de cover, die is namelijk GE-WEL-DIG! Zoals ook de cover van De Laatste Magiër GE-WEL-DIG is.
December 2020 wordt deel 3 verwacht, hopelijk brengt uitgeverij De Boekerij deze snel uit!

 

De duivelsdief

The Last Magician #2

Meer dan ooit door Marina Folkers | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Meer dan ooit door Marina Folkers | Een Boek ReviewMeer dan ooit door Marina Folkers
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op October 15th 2019
Genre: Feelgood, Romance
Also by this author: Zoektocht terug, Onder de sterren van Montpellier
Pagina's: 301
ISBN: 9789020536102
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

"Een plan begon zich te vormen in haar hoofd. Het was gekkenwerk eigenlijk. Op elk vlak, maar daar wilde ze niet eens over nadenken. Het was dé manier om uit haar nachtmerrie te stappen.”

Na een schokkende ontdekking, stort Lucie's wereld in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waar ze op had gehoopt.

David is eigenaar van de camping Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.

Meer dan ooit

Meer dan ooit

Hoofdpersonage in Meer dan ooit is Lucie. Haar man Jake is is onlangs overleden. Bij het opruimen van zijn spullen, met name zijn laptop, doet ze een vreselijke ontdekking wat haar wereld op de kop zet. Net nu ze een beetje aan het opkrabbelen is.

Verslagen klapte ze de laptop dicht en verborg haar gezicht in haar handen. Waarom was haar leven in zo’n nachtmerrie veranderd? Ze was nu niet alleen haar man verloren, maar ook herinneringen en dromen. En haar beste vriendin.

Vervolgens neemt ze een drastisch besluit, Ze neemt op staande voet ontslag, zet haar huis te koop en vertrekt halsoverkop naar Vaucluse in Frankrijk. Naar een vriendje uit een ver, ver verleden op zoek naar een luisterend oor en wat warmte.

Maar of dit goed gaat?

David groette met een verstrooide blik terwijl hij met een telefoon tegen zijn oor geklemd achter haar langs liep naar wat jaren geleden de keuken was, links achter de balie.
Un instant! Hij hield even zijn telefoon in de lucht om aan te geven dat hij in gesprek was. Terloops gleed zijn blik in haar richting om vervolgens weer zijn aandacht te richten op het telefoongesprek. Op het moment dat hij de ruimte achter de deur in wilde lopen, bleef hij plotseling staan en draaide zich met een ruk om. Met een blik die haar vertelde dat hij niet kon geloven wat hij zag, staarde hij haar aan. Zijn telefoon zakte een paar decimeter. Hij herstelde zich snel en was in een ommezien verdwenen en sloot de deur achter zich.
Dat was het. Lucie bleef als bevroren staan en een mix van emoties woedde vanbinnen. David.

Conclusie

Een heerlijk vlot lezend verhaal dat mij al snel in zijn greep had. Ik heb genoten van een heerlijk romantisch verhaal met een dieper liggende laag. Inderdaad: een prachtige feelgoodroman over loslaten en ontdekken wat echt belangrijk is in het leven.

De Ketting door Adrian McKinty | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De Ketting door Adrian McKinty | Een Boek ReviewDe Ketting door Adrian McKinty
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op July 9th 2019
Genre: Thriller
Pagina's: 352
ISBN: 9789022587898
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven.

Rachel maakt nu deel uit van De Ketting, een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen – en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn. De genieën achter De Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting maar zoveel druk kan verdragen... tot hij breekt.

De Ketting

De Ketting

Hoofdpersonage in de Ketting is Rachel Klein. Ze heeft een ongelooflijke zware tijd achter de rug. Ze is gescheiden van Marty, die fors van haar geprofiteerd heeft. Rachel had twee banen om het huis te betalen en om Marty zodat zijn rechtenstudie te bekostigen.

Het zou officieel een routinebezoekje aan de oncoloog moeten De halfjaarlijkse controle, om haar ervan te verzekeren dat alles in orde is en de borstkanker niet is teruggekeerd. Rachel heeft tegen Kylie gezegd dat ze zich geen zorgen hoeft te maken, want ze voelt zich prima en er is vrijwel zeker niets aan de hand.
Maar diep vanbinnen weet ze natuurlijk dat het best eens mis zou kunnen zijn. Haar oorspronkelijke afspraak stond op de dinsdag voor Thanksgiving, maar ze heeft vorige week bloed laten prikken in het lab, en toen dokter Reed de uitslag zag, heeft ze Rachel gevraagd al vandaag te komen. ‘s Ochtends als eerste.

Onderweg naar haar ziekenhuisafspraak krijgt ze een vreemd telefoontje en blijkt dat Kylie, haar dochter, ontvoerd is.

Je moet twee dingen goed onthouden, zegt een stem die vervormd via een of ander apparaatje.
Eén: je bent niet de eerste en je zult zeker niet de laatste zijn.
Twee: denk erom, het gaat niet om het geld. Het gaat om de Ketting.

Als tegenprestatie moet ze een hoop geld betalen en iemand ontvoeren die de plaats van haar dochter in de ketting kan innemen.

Gelukkig staat Rachel er niet alleen voor en heeft ze steun van haar broer Pete, een ex marinier.

Conclusie

Vanaf het begin heb ik mijzelf afgevraagd: wat zou ik doen?
Geen idee, ik ga door het vuur voor mijn meiden. Je denkt dat je nooit zoiets zou doen, maar ….
Kijk naar Rachel, al ben ik het niet altijd met haar eens, ik begrijp haar wel.

Er is iets gebeurd toen we Kylie meenamen. Iets verschrikkelijks. Niet met haar, met haar is alles oké. Maar ik heb iets heel ergs moeten doen, en de oude ik zou daar vreselijk door gekweld worden.
Maar weetje wat ik voel? Niks. Alleen maar opluchting. Ik heb gedaan wat ik moest doen en ik heb mijn zoontje terug. Dat is het enige wat telt.
Ik denk dat ik het wel begrijp.
Je moet gewoon nog even volhouden.
Zal ik doen.

Het feit dat het verhaal mij zo aan het denken zegt zegt voldoende. Adrian McKinty heeft hier een dijk van een verhaal neergezet.

Stille schreeuw door Angela Marsons | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Stille schreeuw door Angela Marsons | Een Boek ReviewStille schreeuw door Angela Marsons
Serie: D.I. Kim Stone #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op 07 januari 2020
Genre: Thriller
Pagina's: 368
ISBN: 9789022588413
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Het eerste deel van de spannende en zeer verslavende Kim Stone-serie
Voor de fans van M.J. Arlidge en Robert Bryndza
Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.
Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.
Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Stille Schreeuw

Stille schreeuw is het debuut van Angela Marsons en het eerste boek in de serie met inspecteur Kim Stone in de hoofdrol. Het eerste deel van een inmiddels twaalf delen bestaande serie zo ontdekte ik op Goodreads

Stille schreeuw

Het boek begint met een proloog uit 2004, Vijf personen hebben een onschuldig een kind vermoord.

Vijf gestalten vormden een vijfhoek rondom de heuvel vers uitgegraven grond. Alleen zij wisten dat dit een graf was.
Het spitten in bevroren grond onder de laag ijs en sneeuw leek op hakken in steen, maar ze wisselden elkaar af. Allemaal.
Een gat ter grootte van een volwassene zou langer hebben geduurd.

Vervolgens gaat het verhaal verder in het heden, als Teresa Wyatt, directrice van een privéschool wordt vermoord. Zij was blijkbaar één van de vijf. Meerdere moorden volgen.

Maar waarom ik? Teresa’s gedachten sloegen op hol. Zij was niet de zwakste schakel.
Ze schudde haar hoofd. ‘Ik heb niets gezegd,’ zei ze, Haar woorden waren amper hoorbaar.
Teresa realiseerde zich dat de anderen in het complot er geen idee van hadden wie ze in werkelijkheid moesten vrezen.

Het onderzoek komt in handen rechercheur Kim Stone en haar team. Kim lijkt een norse, niet zo sociale vrouw. Al snel blijkt dat daar persoonlijke redenen voor zijn.

Ze baande zich een weg naar het recherchekantoor zonder iemand goedemorgen te wensen en niemand deed dat bij haar. Kim was zich bewust van haar reputatie als kille, sociaal onhandige en emotieloze vrouw. Dit beeld weerhield collega’s ervan alledaagse onzingesprekjes te voeren en dat wilde ze graag zo houden.

Conclusie

Door het wisselen van het perspectief, van Kim naar de dader en naar het slachtoffer, zit je meteen in het verhaal. Door de korte hoofdstukken blijft dat ook zo. Het was een voor mij totaal verrassende ontknoping. Met Stille Schreeuw als een veelbelovend debuut van Angela Marsons wordt ik zeer nieuwsgierig naar de rest.

Gebroken door by Shelena Shorts | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Gebroken door by Shelena Shorts | Een Boek ReviewGebroken door Shelena Shorts
Serie: The Pace #2
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op 09-03-2020
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: Momentum
Pagina's: 300
ISBN: 9789492585486
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Na de bloedstollende gebeurtenissen in het najaar proberen Sophie en Wes het gewone leven weer op te pakken – voor zover hun leven gewoon is, natuurlijk. Door alles wat er gebeurd is, is nog maar eens duidelijk geworden hoe kostbaar hun tijd samen is. Ze zetten dan ook alles op alles om er het beste uit te halen.

Helaas wordt hun kortstondige geluk al snel verstoord door een mysterieuze reeks gebeurtenissen. Sophie wil Wes beschermen, maar hoe bescherm je een geheim als je zelf nog niet eens de hele waarheid kent en het bestaan van degene van wie je houdt ernstig bedreigd wordt?

Gebroken

Na het lezen van Momentum was ik benieuwd naar het vervolg hierop. Zou Shelena mij nu weten te boeien?

Gebroken

Gebroken gaat verder waar Momentum stopte.
Wes, Sophie en vooral de moeder van Sophie proberen hun leven weer op de rails te krijgen.

Maar het goede nieuws is dat ik er nog ben. Het slechte nieuws is dat ik zeker wist dat Wes zich druk aan het maken was over mijn toekomst. Ik wist alleen nog niet hoeveel. Mijn moeder maakte het onmogelijk voor me om met hem te praten toen ik in het ziekenhuis lag.

Samen proberen Wes en Sophie er het beste van te maken, maar helaas blijft het niet pais en free.
Het verhaal eindigt met een gigantische, onverwachte cliffhanger. Deze plottwist had ik niet aan zien komen. Vol verwachting wacht ik op de vertaling deel drie: The Iron Quill (The Pace #3) welke eind dit jaar uitkomt.

Conclusie

Na Momentum wilde ik verder. Het verhaal ging uit met een big bang en je wilt echt verder lezen.
Ik heb genoten van de groei die Sophie doormaakt, van watje naar een stoerder en socialer persoon. Hoewel ze nog steeds aan zichzelf denkt (wie niet?) heeft ze meer oog voor de menen om zich heen.

Iets in me wilde weer in huilen uitbarsten, maar de oude Sophie kwam even terug en kreeg grip op zichzelf.

Was ik in Momentum enigszins teleurgesteld, met Gebroken heeft Shelena Shorts mij blij verrast.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rond het verschijnen van dit boek. Het is vanaf 09 maart 2020 in de (online) boekenhandel verkrijgbaar.
De andere verslagen kan je hier vinden.

Gebroken

Droom van mij door Jennifer L. Armentrout | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Droom van mij door  Jennifer L. Armentrout | Een Boek ReviewDroom van mij door Jennifer L. Armentrout
Serie: Wait for You #4.5
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op December 10th 2019
Genre: New Adult, Romance
Also by this author: Val voor mij, Witheet, Steenkoud, Ademloos, Wacht op mij
Pagina's: 144
ISBN: 9789020535679
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Je zou het bijna vergeten met het succes van de Lux-serie, maar Jennifer L. Armentrout brak toch echt door met de Wacht op mij-serie. In die reeks verschijnt nu Droom van mij. De 28-jarige Abby loopt na een vreselijke date over straat en is ineens getuige van een moord. De politieagent die de zaak onderzoekt, is haar oud-klasgenoot Colton. Ze was vroeger verliefd op hem, maar heeft nooit gedacht dat het iets kon worden. Dat denkt ze trouwens nog steeds niet. Ze kan hooguit van hem dromen.

Een superfijn extraatje voor JLA-fans van het eerste uur, maar ook leuk voor wie door een korter verhaal wil kennismaken met het werk van deze auteur.

Droom van mij

Droom van mij

In Droom van mij zijn de hoofdrollen weggelegd voor Abby Ramsey en Colton Anders.

Abby

Abby en Kevin waren sinds de middelbare school samen. Dan overlijdt Kevin aan de gevolgen van een auto ongeluk en besluit Abby om terug te gaan naar de stad waar ze beiden op de middelbare school hebben gezeten.
Vier jaar later ontmoet ze Colton. Hij is de rechercheur die het moordonderzoek onderzoekt waarvan Abby getuige was.

Ik wist precies wie hij was.
Colton Anders.
O mijn god. Het was hem echt. Die hoge, krachtige jukbeenderen, die strakke lijn van zijn kaak, zijn volle lippen en die heldere, doordringende blauwe ogen die hadden geleid tot een beschamende hoeveelheid puberfantasieën.
God, ik was verschrikkelijk. Ik had de hele middelbare school een vriendje gehad – de jongen die uiteindelijk mijn man werd – maar Colton was er altijd geweest. Hij was de onbereikbare god op de middelbare school, de jongen voor wie je naar school ging en die je van een afstand begeerde, al was de kans om zijn aandacht te trekken nog kleiner dan de kans dat een ijspegel een dag zou overleven in de hel.

Colton

Colton is rechercheur en de broer van Reese, een van de hoofdpersonages in Val voor mij, het vierde deel in de Wait for You-serie

Colton was klassiek knap, net als zijn jongere broer Reece, en hij zag er meer uit alsof hij op weg was naar een fotoshoot dan dat hij bezig was met een moordonderzoek.

Conclusie

Ik hou van de Wait For You-serie Met veel plezier las ik Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mijKies voor mij en Vertrouw op Mij. Zou Jennifer met Droom van mij mij net zo weten te boeien?
Nou reken maar van Yess! Ook dit is weer eentje om van te smullen. Naast de romance in Droom van mij nog een belangrijk thema. Namelijk de herkenbare onzekerheid van Abby betreffende haar uiterlijk. Deze onzekerheid ligt niet alleen aan Abby, maar wordt ook sterk door de buitenwereld gevoed.

Je zou Heel knap zijn, als je maar wat zou afvallen.

Deze diepgang maakt wat mij betreft het verhaal nog aantrekkelijker.

Hoi! Ik ben Linda!

linda en boek

Currently Reading

Zonder Gezicht door Robert Bryndza | Een Boek Review

2020 Reading Challenge

2020 Reading Challenge
Linda has read 0 books toward her goal of 55 books.
hide