Leugens & Lattes door Lauren Weisberger | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Leugens & Lattes door Lauren Weisberger | Een Boek ReviewLeugens & Lattes door Lauren Weisberger
Serie: The Devil Wears Prada #3
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op March 12th 2019
Genre: Chicklit
Pagina's: 336
ISBN: 9789402306255
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Emily uit De duivel draagt Prada krijgt de spin-off die ze verdient.’ Cosmopolitan

Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.
Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.
Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

De pers over Leugens en lattes
‘Weisberger is terug met een uitstekend Prada-vervolg. Dit boek kan niet anders dan een groot succes worden.’ Library Journal
‘Lauren Weisberger heeft de scherpste en grappigste pen van allemaal: ik ben gek op haar.’ Jenny Colgan, auteur van Café Zon & Zee
‘Vlot, grappig en vol goede roddels. Een must-have.’ PopSugar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste twee delen (nog) niet gelezen heb. Maar na het lezen van dit boek heb ik ze op mijn leeslijst geplaatst! Je kan dit boek prima los lezen.

Leugens & Lattes

Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende perspectieven namelijk die van Emily, Miriam en Karolina.
Emily leeft met Miles. Miriam met Paul en hun tweeling in Greenwich en Karolina is getrouwd met een senator, Graham en zijn zoon Harry.

Emily heeft haar weg gevonden in haar werk als troubleshooter, oftewel image consultant, voor bekendheden.
Karolina is een ex top model, getrouwd met een senator en is nu stiefmoeder van Harry.
Miriam heeft haar baan, als partner in een van de belangrijkste advocaten firma’s opgegeven om met haar man en kinderen naar Greenwich te verhuizen.

Karolina komt in de problemen, en via Miriam komt zij in contact met Emily, die haar imago gaat verzorgen.
Ik hou van de onderlinge relatie tussen deze drie dames. Ze accepteren elkaar volkomen zoals ze zijn en houden elkaar in evenwicht.

Conclusie

Ik heb af en toe met open mond zitten lezen, en zitten lachen, onder andere over de vagina operaties. Ik vind het een ontzettend grappig verhaal vol met schandalen, drama en humor. Het boek leest ontzettend vlot weg, ik had het in no-time uit en was heerlijke vakantievoer.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers | Een Boek ReviewVersplinterd Verlangen door Emma Zegers
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op 1 october 2019
Genre: New Adult
Pagina's: 300
ISBN: 9789492585424
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Linde de zanger van haar favoriete band bijna aanrijdt, beseft ze nog niet wat voor impact dit op haar leven zal hebben. Ze geeft knappe rockster Sverre alleen een lift en daarna gaan ze allebei verder met hun eigen leven. Denkt ze.

Alles verandert als ze na zijn concert samen op een hotelkamer belanden. Plotseling begint Linde de scheurtjes in haar eigen relatie op te merken. Haar vriend Finn denkt wel erg veel aan zichzelf en lijkt zich niet echt druk te maken over hoe zij zich voelt. Moet ze vechten voor iemand die dat niet voor haar doet of moet ze voor zichzelf kiezen?

Versplinterd Verlangen

Hoofdpersoon in dit boek is Linde, een afgestudeerde vrouw die naar haar studie communicatie besluit om het roer om te gooien en een cateringsbureau te gaan starten.

Na een bijna-aanrijding geeft Linde de zanger Sverre van haar favoriete band Shattered Dawn een lift naar zijn bestemming. Onmiddellijk begonnen er belletjes te rinkelen. Waar doet mij dit aan denken? Na wat piekeren wist ik het:

Zanger Eddie Vedder, frontman van Pearl Jam, werd in 1992 achterop de fiets naar zijn Amsterdamse hotel gebracht. Hij denkt nog vaak terug aan de vrouw die hem toen een lift gaf. Weet u wie zij was, of was u zelf deze redder in nood?

Een ontzettend leuk en origineel begin.

Na de lift gaat het leven voor beiden gewoon verder, denken ze.
Doordat haar vriend haar laat zitten en haar vriendin ziek is gaat Linde alleen naar het concert van Shattered Dawn en herkent Sverre haar.
Tja en dan …..

Linde tobt privé met aardig wat problemen , één van de redenen dat ze bij haar oma woont. Waarom ze ooit aan een relatie met Finn begonnen is is mij een raadsel. Linde komt bij mij over als een sterke vrouw, die weet wat ze wilt. Misschien zijn het haar onzekerheden die haar parten spelen?

Conclusie

Ik vind het een leuk en origineel verhaal met zoals ik al eerder schreef: En ontzettend leuk begin. Verder sprak de schrijfstijl mij aan, je las zo door.
Aardig detail: er wordt in dit boek aandacht besteed aan het aanzienlijke leeftijdverschil tussen Sverre en Linde.

Wat mij tegenviel was het gemak waar Linde, onervaren en al, op het laatste moment de catering voor een bruiloft verzorgt. Alsof het niets voorstelt.

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van Versplinterd Verlangen
De andere verslagen kan je hier vinden.

Versplinterd Verlangen door Emma Zegers

 

Zomer in het duincafé door Debbie Johnson | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Zomer in het duincafé door Debbie Johnson | Een Boek ReviewZomer in het duincafé door Debbie Johnson
Serie: Comfort Food Cafe #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op April 2nd 2019
Genre: Chicklit
Pagina's: 352
ISBN: 9789022586198
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Door de eerste bladzijde (hoofdstuk een: de advertentie) en het respons hierop (de sollicitatiebrief van Laura Walker, hoofdstuk twee) heb je het gevoel dat je al middenin het verhaal zit en de personage Laura al door en door kent. Ontzettend knap van Debbie Johnson dat ze je zo direct het verhaal intrekt.

Zomer in het duincafé

Hoofdpersonage is Laura Walker, een vijfendertigjarige vrouw die op twintigjarige leeftijd met haar jeugdliefde David getrouwd is. Ze vormen een gelukkig gezinnetje met hun twee kinderen tot David verongelukt. Met veel pijn en moeite weet Laura te overleven, en daarmee is ook alles gezegd.
Ze besluit te solliciteren als kok in het strandcafé. En wordt aangenomen. Ze vertrekt voor zes weken, met haar beide kinderen, Lizzie en Nate, en hun hond Jimbo naar Dorset.

Ondanks het grote verdriet heb ik regelmatig zitten lachen om bepaalde situaties:

Toen ik ermee bezig was, leek het volkomen logische, maar nu de man aan een strak ingeklemde vuilniszak staat te trekken, begin ik er spijt van te krijgen.Ik krijg nog meer spijt als hij er ten slotte grommend van inspanning in slaagt de vuilniszak los te trekken en er een prop van mijn vaal gewassen ondergoed als een kogel uit een slipjeskanon door de lucht vliegt en zich vervolgens om ons heen verstrooit.Een van mijn onderbroeken blijft hangen aan de autoantenne en een andere wordt opgevangen door Nate, die hem met
een kreet van afkeer op de grond gooit.
‘Nou,’ zegt de Lange Donkere Behulpzame Vent. ‘Ik ben Matt, trouwens. Aangezien een van je beha’s om mijn hoofd gewikkeld zit, lijkt dit me een goed moment om me voor te stellen’

Het Duincafé

Het Duincafé werkt louterend voor Laura en haar kinderen,

Ik geniet enorm van mijn tijd in Dorset. Ik maak nieuwe vrienden, ontwikkel nieuwe vaardigheden en doe ervaring op die bij mijn terugkeer naar de echte wereld en solliciteren in Manchester goed zullen staan op mijn cv. De kinderen vermaken zich met van alles en nog wat, hebben sinds hun aankomst niet één keer ‘ik verveel me’ gezegd en blaken van gezondheid doordat ze zoveel buiten zijn. 2elfs Jimbo heeft het naar zin – als hij wakker is, tenminste

Conclusie

Ik heb genoten van dit boek. Het is een zalige feelgoodroman die precies doet wat het moet doen. Ik heb het tijdens mijn vakantie gelezen en het heeft mij ontroerd en aan het lachen gemaakt: je mag rustig stellen dat het mij geraakt heeft. Het is een hoopvol verhaal over een krachtige vrouw, die door de juiste , niet pamperende omgeving, haar eigen krachten herontdekt.

Enigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Enigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut  | Een Boek ReviewEnigma. Het geheim van de kraken door Guido Eekhaut
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op February 22nd 2019
Genre: Young Adult
Pagina's: 284
ISBN: 9789044834024
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
three-stars

Een intrigerend verhaal dat nog lang zal nazinderen. Clavis-debuut van thrillerauteur Guido Eekhaut. Voor young adults.

De vijftienjarige Britt woont op Titan — de grootste maan van Saturnus — samen met enkele duizenden vrouwen en de Turing, humanoïde robots. Django, een Turing, neemt Britt mee naar de methaanmeren om er op de Kraken te jagen. Die lijken primitief, maar blijken intelligent en zijn in staat de menselijke geest te beïnvloeden. Kunnen zij de Turing en de mensen helpen met hun grootste ambitie: naar de sterren reizen?

Enigma. Het geheim van de kraken

Het is een interessant gegeven: Britt, een vijftienjarig meisje woont op Titan, de grootste maan van planeet Saturnus. Tezamen ande vrouwen en met robots, de Turing.

Vaag wordt er verwezen naar een lopend conflict tussen de mensen en de Turing:

Wat er op Aarde gebeurt, kan niet op Titan. Daar zorgen de Turing wel voor. Die regelen het evenwicht. Hier is geen Machine, die alles organiseert. Hier leven vrije mensen, die met de Turing samenwerken. De mensen op Aarde hebben ook Turing, maar wantrouwen hen. Daarom zijn er problemen geweest, tussen mensen en Turing. Omdat op Aarde de Turing door mensen beschouwd werden als werktuigen van de Machine.

Gaandeweg wordt duidelijk dat Britt gebruikt/misbruikt wordt om contact met de Kraken te leggen. Om zo hun geheim te achterhalen en de Turing te helpen om naar de sterren te reizen.

Wat ze niet begrijpt, is dat Django haar – en andere mensen- meeneemt om op de Kraken te jagen. Dat is op de een of andere manier niet logisch.
Er is iets anders wat Britt vermoedt. Dat de Turing veel van hun kennis niet met mensen delen. Dat de Turing heel wat kennis bezitten die ze voor zichzelf houden.

Conclusie

Het is lang geleden dat ik zoveel moeite had om een recensie te schrijven. Persoonlijk wijt ik het aan de schrijfstijl van Guido Eekhaut. Deze komt bij mij afstandelijk over. Het raakt mij maar niet. Wat op zich erg jammer is, er blijft mij teveel onduidelijk. Erg jammer want ik blijf het een ontzettend interessant gegeven vinden

Ze gaat nergens naartoe.
Behalve dan naar het oppervlak, naar de meren. Naar de Kraken
We zullen zo meteen iets vertellen over de Kragen.
Maar nu nog even niet

The Darkest Star door Jennifer L. Armentrout | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

The Darkest Star door  Jennifer L. Armentrout | Een Boek ReviewThe Darkest Star door Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin #1
gepubliceerd op July 23rd 2019
Also by this author: Val voor mij, Witheet, Steenkoud, Ademloos, Wacht op mij
Pagina's: 416
ISBN: 9789401915854
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

"The Darkest Star' is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In "The Darkest Star' komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc "gewoon' een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem. "The Darkest Star' is een fantasyverhaal vol romance en suspense, met ook nog die heerlijke Armentrout-humor. "Lux is absoluut een van mijn favo series aller tijden! Stiekem zou het van mij nog wel een vervolg mogen krijgen…' KwanteinWonderland.com

JLA Release Party

Tijdens de gezellige JLA Release Party van Zomer & Keuning kregen we een waanzinnige goodiebag waar jaja The darkest Star in zat!

The Darkest Star is na de Lux-serie het eerste deel van de spin-off Origin. Je zou de series los van elkaar kunnen lezen, maar het leesplezier wordt wel vergroot met een feest van herkenning als oude bekenden voorbijkomen. Bepaalde grapjes en verwijzingen zul je dan overduidelijk missen.
Ik ben erg blij dat Uitgeverij Zomer & Keuning na lang beraad heeft gekozen om voor de Nederlandse versie de Engelstalige titels te behouden. De vindbaarheid, maar vooral de herkenbaarheid, van de serie is zo stukken eenvoudiger geworden.

The Darkest Star

Het verhaal begint op de typische Jennifer Armentrout manier: Je wordt door de eerste zinnen direct het verhaal ingezogen.

Mijn moeder kon maar beter niet weten dat ik op het punt stond om bij Foretoken naar binnen te gaan, want dan zou ze me wat aandoen. Echt waar. Als in: me vermoorden en mijn lijk wegstoppen in een diep, donker graf. En mijn moeder kennende had ze er nog de middelen voor ook.

Het verhaal speelt zich af, vier jaar na de invasie van de Luxen.
Hoofdpersonen zijn Evie en Luc. Natuurlijk ontmoet Evie Luc, die overduidelijk niet menselijk is, tijdens het verboden bezoek aan Foretoken en dan is de beer los!
De plottwist die zich tijdens het verhaal zich aandient maakt duidelijk dat er veel en veel meer aan de hand is dan alleen een crush.

Conclusie

Het is moeilijk om na de Lux-serie onbevangen en zonder verwachtingen aan The Darkest Star te beginnen. Vooral omdat de Luxen er een rol inspelen. Aan de ene kant was het niet helemaal wat ik verwachte, ja duhh schrijf lekker door over Daemon en Katy en de rest, aan de andere kant is Jennifer er absoluut in geslaagd om mijn aandacht trekken. Met compleet nieuwe karakters welke per boek, er komen er nog twee, zich vast een plekje in mijn hart weten te veroveren naast Daemon en Katy! Ik wacht met smart op deel 2: The Burning Shadow, welke acht oktober uitkomt.

08-10-2019

Break a Leg door Chinouk Thijssen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Break a Leg door Chinouk Thijssen | Een Boek ReviewBreak a Leg door Chinouk Thijssen
Serie: Truth or Dance #2
Gepubliceerd door: Clavis gepubliceerd op May 28th 2019
Genre: Thriller
Also by this author: Wonderland, Fataal spel, Truth or Dance
Pagina's: 270
ISBN: 9789044836219
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Het spannende en spectaculaire tweede deel van de trilogie ‘Truth or Dance’, waarin niemand te vertrouwen is.

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

review

Break a leg

Het proloog in Break a Leg is, net zoals in Truth or Dance, ontzettend spannend.  Chinouk is hier echt een kei in, en laat je, verdorie, alweer  achter met een gevoel van: ja dag!! Ik wil meer weten!!
En dan komt het allerergste pas! Het Is Pas Het Begin Van Het Boek, en daarnaast moeten we, helaas, wachten op de ontknoping in deel 3: Dance or Die.

Het Verhaal

Het verhaal gaat praktisch verder waar het geëindigd is. In de zomer zijn India, Nikki, Lisa en Zoë samen in een huis getrokken. Ze hebben niets meer van Truth or Dance gehoord.

Nieuw jaar, nieuwe kansen, India. Vergeet Truth or trance. De eerste schooldag is begonnen en we hebben nog steeds geen bericht ontvangen. Misschien is het wel echt afgelopen.

Maar ja dat is hopen tegen beter weten in, natuurlijk is het niet afgelopen. Er valt serieus een dode!! En bij één zal het waarschijnlijk niet blijven!
(zoals Chinouk zei tijdens een signeersessie: vanaf deel twee mag ik moorden)

View Spoiler »

 

Cover

Tja wat moet je over de cover vertellen, deze is prachtig!

Conclusie

Inmiddels ben ik natuurlijk druk bezig met de complottheorie en maak zelfs tijdens het lezen aantekeningen in mijn telefoon. Dat zegt volgens mij voldoende over de serie en dit boek! Gewoon vreselijk spannend!! Nu nog wachten op Dance or die welke 21-121-10-2019 verschijnt.

 

Dance or die door Chinouk Thijssen

Foto gepikt van Chinouk

De dromenweefster door Cristina Caboni | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

De dromenweefster door Cristina Caboni | Een Boek ReviewDe dromenweefster door Cristina Caboni
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op July 25th 2019
Genre: Romance
Pagina's: 352
ISBN: 9789401610971
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

De dromenweefster vertelt het verhaal van Camilla, die de ambitie heeft het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk te zien van haar overleden tante, die ze nooit gekend heeft. De
prachtige jurk is gemaakt door de legendarische Maribelle, die bekend stond om haar unieke creaties; elk kledingstuk ademde het karakter van de drager. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla. Ze besluit aan de hand van de jurk op zoek te gaan naar het verhaal van haar tante en dat van Maribelle. Ze weet: Parijs is de plek om haar avontuur te beginnen.

De dromenweefster

Het proloog en het begin van het verhaal kon mij niet zo boeien, dacht ik, maar zonder dat ik het in de gaten had weefde het verhaal zich onder mijn huid en moest ik gewoon door gaan met lezen!

De dromenweefster speelt zich af rondom meerdere hoofdpersonen. Namelijk rondom Caterina  Frau, Marianne Leclerc en Camilla Sampietri
Doordat het regelmatig om en om wordt vertelt en vanuit het heden en het verleden duurt het even, in mijn geval dan, eer je in het verhaal zit.

Caterina

Caterina groeit voornamelijk op bij haar verzorgster Rosa. een weefster.

Kom binnen, meisje, en kom naast me zitten. Wie zijn eigen angsten durft te overwinnen, is in staat de draad van het leven te weven. Pak nu die van jou en vervul je lot, lieveling van me.

Caterina is een lieve charmante vrouw met een groot geheim en geen gemakkelijk leven.
Caterina heeft een dochter, Marianne,en naar later blijkt nog een dochte, Adele.

Camilla

Camilla heeft Milaan met Marianne Leclerc en haar kleindochter Daniela Leclerk verlaten en werkt in een Juwelen van Stof, een naaiatelier in Bellagio. Hier volgt ze haar droom en haar idealen. Zij vermaakt jurken op een geweldige unieke manier. Marianne heeft Camilla in huis en haar leven opgenomen toen Camilla’s ouders beiden overleden waren.

Die jurken, die van anderen waren geweest, kregen een nieuw leven, haar idee van mode die niet alleen gebaseerd was op emotie, maar ook voor een groot deel op inhoud.

Caterina heeft Marianne op haar sterfbed gevraagd om haar verdwenen zus Adele te gaan zoeken.

Je hebt een zus”, zei ze. Haar naam is Adele. In het begin dacht ik dat ik het verkeerd had begrepen, ik bleef haar prachtige, maar door de inspanning en pijn verbleekte gezicht aaien- 2e hield mijn handen vast. “Jij moet haar zoeken, Marianne, vind je zus en geef haar wat er in de kist in mijn werkkamer ligt. Alles heb ik voor haar gemaaid, elk kledingstuk.

Marianne vraagt Camilla om Adele voor haar te gaan zoeken, vervolgens ontdekt Camilla iets een van die jurken.
En zo komt het verhaal op stoom.

Conclusie

Het verhaal en de personages zijn via fijne weefdraadjes met elkaar verweven. Geen van de hoofdpersonen hebben een makkelijk leven, maar maken er wel het beste van.
Langzaam maar zeker komt de waarheid op een onthutsende manier boven water.
Ik vind het een fascinerend, ontroerend boek. Trouwens, het is nog niet te laat om deze in je koffer te stoppen.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rondom het boek De dromenweefster van Cristina Caboni en uitgegeven door Xander Uitgevers.
Hier is de link naar de tour.

Crazy Rich Asians door Kevin Kwan | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Crazy Rich Asians door Kevin Kwan | Een Boek ReviewCrazy Rich Asians door Kevin Kwan
Serie: Crazy Rich Asians #1
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op March 5th 2019
Genre: Feelgood, Romance
Pagina's: 449
ISBN: 9789022587126
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Rachel door haar vriend Nicholas wordt uitgenodigd een zomer in Singapore door te brengen om zijn familie te leren kennen, weet ze dat dit de eerste stap is naar een huwelijksaanzoek. Wat ze niet weet, is dat Nicholas een van de allerrijkste en meest gewilde huwelijkskandidaten van Azië is. En dat de societydames absoluut niet van plan zijn de hoofdprijs aan hun neus voorbij te laten gaan...

review

Dit is het boek van de succesvolle verfilming Crazy Rich Asians. Ik heb de film niet gezien en was erg nieuwsgierig naar het boek, vooral omdat het verhaal in het buitenland, omschreven wordt als ‘Een ongelooflijk geestig debuut over drie superrijke Chinese families’.

Crazy Rich Asians

Voorin het boek zit een stamboom van de drie families, en ja ik was hier reuze blij mee. Een aantal malen heb ik gecheckt over wie en welke familie ik nu weer aan het lezen was. In de loop van het verhaal was dat, gelukkig, niet meer nodig.

Het proloog

Het proloog begint al indrukwekkend als drie Chinese vrouwen met drie kinderen in hun gereserveerde suite in een hotel willen trekken. en ze vervolgens door de manager worden geweigerd, mede omdat ze nat geregend zijn. Maar voornamelijk omdat ze Chinees zijn. Ik denk dat deze man dit moment de rest van zijn leven betreurd.

‘Wat een toestand,’ verzuchtte Harry- ‘Ik bel Tommy Toh van de Singaporese ambassade wel even. Misschien kan hij wei wat regelen. Hoe heet dat racistische hotel?
Het Calthorpe,’ antwoordde Felicity.
Dat is toch dat hotel van Rupert Calthorpe- nogwat- nogwat?

En dan blijkt het een kleine wereld te zijn, en loopt het voor de Chinese familie goed af.
Zoals het een goed proloog betaamt was mijn aandacht inmiddels volledig gewekt.

Nicolas Young nodigt zijn vriendin Rachel uit om samen met hem de zomer in Singapore door te brengen. Dat hij lid van een steenrijke familie is, vergeet hij te vertellen, en dat je zo geen privacy hebt is ook meteen in het eerste hoofdstuk al duidelijk.

‘Nicky, hoeveel weet ze?’ vroeg Astrid.
‘Niet veel. Jij bent de enige die ze tot nu toe heeft gezien. Ze vindt dat je fantastische schoenen hebt en dat je echtgenoot je vreselijk verwent.
Dat is het wel zo ongeveer.’
‘Dan zou ik haar maar een beetje gaan voorbereiden op wat haar te wachten staat,’ zei Asirid lachend.
‘Wat valt er voor te bereiden? ‘ vroeg Nick luchtig.
‘Luister, Nicky,’zei Astrid op ernstige toon. ‘Je mag Rachel niet zomaar in het diepe gooien. Je moet haar vertellen wat haar te wachten staat, begrepen?»

De acties en reacties hierop zijn verbazingwekkend, ik heb regelmatig met open mond zitten lezen. Duidelijk wordt het wel dat geld alleen niet gelukkig maakt, ook al denken velen van wel, en dat ook rijke mensen kampen met problemen zoals vreemdgaan en jaloezie.

Conclusie

Waarom de recensies in de Nederlandse pers zo negatief zijn? Geen idee, ik vind het een ontzettend leuk, vermakelijk en romantisch verhaal. Ik kijk uit naar meer, en als knipoog naar de Nederlandse pers eindig ik dan ook met een Quote uit de Guardian:

Een grappig, extravagante en spectaculaire Komedie

Nee heb je door Charlotte de Monchy | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Nee heb je door Charlotte de Monchy | Een Boek ReviewNee heb je door Charlotte de Monchy
Gepubliceerd door: De Boekerij gepubliceerd op February 1st 2019
Genre: Chicklit, Feelgood
Also by this author: Eens gegeven
Pagina's: 352
ISBN: 9789022585979
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Als Bobbie verplicht op een ergonomische bal zit bij de bedrijfscoach, en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt als ze zich iets probeert te herinneren, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxeresort kan bouwen. De intentieverklaring is al getekend. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk de intentieverklaring nooit eerder te hebben gezien. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is zij het misschien zelf die het roer radicaal moet omgooien?

review

Vorig jaar las ik, met veel plezier, voor het eerst een boek van Charlotte de Monchy namelijk Eens gegeven. Ik heb uitgekeken naar het volgende boek, Nee heb je.

Nee heb je

Bobbie en haar zus Lauren waren heel close totdat ze op de begrafenis van hun buurmeisje ruzie krijgen.

We spraken elkaar daarna een tijdje niet. Hoe langer dat duurde, hoe moeilijker het werd om weer contact op te nemen. Lauren verhuisde naar Bali. Uiteindelijk hebben we elkaar noot meer gesproken.
Negen jaar is een lange tijd.

Omdat Bobbie overspannen is krijgt stuurt haar baas haar drie maanden naar Bali, wel met een missie natuurlijk!

Wilkerson Real Estate heeft daar grond gekocht. Op het intranet stond een vacature. Ze zoeken iemand die ter plekke alle papierwerk kan regelen en ik ben daar de perfecte persoon voor. Nico was dat met mij eens. En aangezien ik geen nieuw project toegewezen heb gekregen en mijn zus daar woont, kan ik werk en een eventueel weerzien combineren.

Helaas pakt het weerzien en de klus anders uit dan ze verwachtte. Haar zus zit niet op haar te wachten en Samuel Kranendonk, de plaatselijke eigenaar van de surfschool, wil zijn grond niet verkopen. Vervolgens besluit Bobbie om surflessen bij hem te nemen. Ondanks het feit dat ze negen jaar niet meer gezwommen heeft.

Conclusie

Dit verhaal heeft mij meerdere keren aan het lachen gemaakt. Daarnaast zit het vol met romance en worden serieuze problemen niet gemeden. Wat precies het geheim van Charlotte de Monchy is weet ik niet, maar met Nee heb je heeft ze alweer een heerlijk boek afgeleverd. Ze weet een actueel thema probleemloos naast de romance te presenteren. Een prima boek voor de zomervakantie!

Momentum door Shelena Shorts | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van de review niet.

Momentum door Shelena Shorts | Een Boek ReviewMomentum door Shelena Shorts
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op June 17th 2019
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 300
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
three-stars

Als je onsterfelijk bent, wat is het leven je dan waard..?

Sophie Slone is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om 'het nieuwe meisje' op school te moeten zijn. Gelukkig mag ze van haar moeder, professor op de universiteit, haar laatste schooljaar via thuisstudie afmaken. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de knappe eerstejaarsstudent Weston ramt met haar auto, heeft ze er nog geen idee van hoe hij haar leven op z'n kop zal zetten. Wes slaat haar aanbod om de schade te betalen af. Al snel komt Sophie erachter dat Wes een aanzienlijk fortuin heeft dat hij van zijn ouders heeft geërfd.

Hoe beter ze hem echter leert kennen, hoe meer ze het gevoel heeft dat er dingen aan het verhaal over zijn tragische verleden niet kloppen. En Sophie is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Heeft Weston op de een of andere manier geleerd om de dood te slim af te zijn?

review

Momentum

Het verhaal wordt in de ik-vorm door de hoofdpersoon, Sophie vertelt. Zij is net achttien jaar geworden en is nogal op zichzelf, dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat zij en haar moeder inmiddels voor de tigste keer verhuisd zijn.

Want als het op school aankwam, hoefde ik eigenlijk nergens naartoe. Ik rolde letterlijk mijn bed uit, startte mijn laptop, poetste mijn tanden en logde in om mijn lessen te volgen. Nooit meer bad hair days – tenminste, geen die iemand kon zien – en geen bed vol stapels afgekeurde outfits. Het was lekker simpel.

Persoonlijk vond ik Sophie niet meteen sympathiek, ze kwam bij mij nogal egoistisch over.

‘Sophie, ik heb iemand ontmoet,’ zei ze schoorvoetend. Een man. Hij is heel erg aardig, verduidelijkte ze.
Dit was nog erger. Het was een gesprek over mannen.
Ik bleef naar mijn bakje staren en kauwen zodat ik haar niet in de ogen hoefde te kijken.

Oh nee. Ik deed mijn best om niet met mijn ogen te rollen. Het was allemaal te veel. Ik had mijn eigen problemen om uit te vogelen. Ik had geen zin om de moederrol op me te nemen.
De gedachte dat ze iemand ontmoet had vond ik dus helemaal niet erg. Maar dat betekende niet dat ik “ontmoet-de-dochter” hoefde te spelen. Nee, ik was blij dat ze het hier momenteel bij liet.

Het duurt even eer het verhaal op gang komt en mijn volledige interesse gewekt was. Dit was uiteindelijk aan het einde, het verhaal gaat uit met een bang!! Tja daar zit je dan, je wilt verder lezen en nu moet er gewacht worden op het volgende deel. Volgens mij heb je dan als auteur je doel bereikt.

Conclusie

Tijdens het lezen van het verhaal begon het bij mij te kriebelen, waar doet dit mij aan denken? Ineens wist ik het: Fallen van Lauren Kate! Ik hou wel van dit genre. Ondanks het feit dat ik pas laat in het verhaal zat doet het mij, zoals ik al eerder vertelde, smaken naar meer. Vooral het einde belooft wat voor het volgende deel in de serie. Ik ben benieuwd.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour rond het verschijnen van dit boek. Het is vanaf 17 juni 2019 in de (online) boekenhandel verkrijgbaar.
De andere verslagen kan je hier vinden.

Hoi! Ik ben Linda!

linda en boek

Currently Reading

Ik durf je niet te zeggen door Christina Lauren  | Een Boek Review

 
   

      2019 Reading Challenge   

       
          2019 Reading Challenge       
     
        Linda has             read 0 books toward             her goal of             55 books.     
     
       
hide
     
     
        0 of 55 (0%)     
       
          view books