Schaduwland door Robert Bryndza | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Schaduwland door Robert Bryndza | Een Boek ReviewSchaduwland door Robert Bryndza
Serie: Kate Marshall #2
Gepubliceerd door: Boekerij gepubliceerd op February 16th 2021
Genre: Thriller
Also by this author: De stalker in de nacht, Donker Water, Laatste adem, Zonder Gezicht
Pagina's: 320
ISBN: 9789022590119
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Je kunt hem niet zien. Maar hij jou wel…

Criminologe Kate Marshall is met haar zoon aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands, een stuwmeer dat ontstond toen een vallei en het gelijknamige dorpje onder water werden gezet. Er doen veel vreemde verhalen de ronde, en al -jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan verdwijnt ook een -jonge onderzoekster, Magdalena Rossi. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw – voordat het te laat is.

Schaduwland
Inmiddels heb ik al aardig wat boeken van Robert Bryndza gelezen. Zoals de gehele Erika Foster-serie. en als laatste boek, Zonder Gezicht, Kate Marshall #1

Schaduwland is het vervolg op Zonder Gezicht. Je zou de boeken apart kunnen lezen. persoonlijk vind ik het leuker als je het voorgaande deel eerst leest, je bent dan toch net iets meer van alles op de hoogte.

Schaduwland

Het verhaal begint met een huiveringwekkend proloog. Nadat een jongen, Simon, iets verdachts ziet wordt hij aangevallen.

Het was allemaal zo snel gegaan. De man had het lijk in de boot laten vallen en had hem aangevallen. Simon wist zeker dat het een man was, ook al had hij slechts een schim van hem opgevangen. Toen diegene de zaklamp uit Simons hand sloeg en hem een klap verkocht, had hij namelijk
een scherpe zweetgeur geroken. Hij had even teruggevochten, maar toen was hij tot zijn schaamte in paniek geraakt en het water in gerend. Hij had natuurlijk de andere kant op moeten rennen: terug naar het dichte bos rond het stuwmeer.

Vervolgens gaat het verhaal twee dagen later verder. Kate is met haar zoon Jake aan het duiken bij Shadow Sands, een diep kunstmatig meer, wanneer ze een lichaam vinden.

Maar wat Kate nog het meest verontrustte, was de blik op zijn gezicht: zijn ogen waren als in doodsangst wijd opengesperd.

De zaak wordt onderzocht door inspecteur Henry Ko, die zich er nogal makkelijk vanaf lijkt te maken. Hij doet de zaak af als een tragisch ongeluk.
Ondertussen begint het bij Kate te kriebelen en vraagt zij zich af hoe die jongen is overleden.
Zes weken later wordt zij benaderd door de moeder van het slachtoffer, die vindt dat deze zaak verder onderzoek waard is. Vooral omdat de politie niet geïnteresseerd is in hoe en wat, en ook niet naar de reden waarom de jongen midden in de nacht in het water lag.
Langzaam maar zeker rollen Kate en Tristan, haar assistent, de zaak in.

Conclusie

Het is een spannend verhaal wat goed in elkaar zit en lekker leest, mede door de korte hoofdstukken. Ik zat er meteen in, en dat is tot de laatste bladzijde zo gebleven.
Ik hou van Kate, een stoere, aboluut niet perfecte vrouw. Ze worstelt met haar eigen demonen. Net zoals Tristan die, vind hij zelf, een groot geheim heeft.
De beslissing die Kate op het einde neemt is veelbelovend en doet mij uitkijken naar het volgende deel.

quote
De wereld is een gevaarlijke plek om te leven-
niet vanwege de mensen die slecht zijn,
maar vanwege de mensen die daar niets tegen doen.
Albert Einstein

Leuk nieuwtje: in november verschijnt de nieuwe thriller van Robert Bryndza met Kate Marschall in de hoofdrol!

Vallend duister

Feniksbloed door Adam Silvera | Een Boek Review
Feniksbloed door Adam Silvera | Een Boek ReviewFeniksbloed door Adam Silvera
Serie: Infinity Cycle #1
Gepubliceerd door: Clavis Young Adult gepubliceerd op 30 August 2020
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: Op het einde gaan ze allebei dood, Vroeger is alles wat ik van je heb, Meer Gelukkig dan niet
Pagina's: 340
ISBN: 9789044834611
Format: Hardcover
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

De New Yorkse tweelingsbroers Brighton en Emil verafgoden de Spreukwachters, mensen die geboren worden met speciale krachten en strijden tegen iedereen die de magische wereld bedreigt. Brighton zou er alles voor even om zelf mee te strijden, maar probeert in afwachting beroemd te worden met zijn eigen YouTube-kanaal. En dan blijkt dat uitgerekend zijn broer en beste vriend Emil uitverkoren is. Maar Emil zit echt niet op een leven in de spotlights te wachten...

De eerste fantasyroman van bestellerauteur Adam Silvera is een razendsnel avontuur vol plotwendingen en atypische personages, rond twee broers die voor elkaar door het vuur gaan. Voor young adults.

Feniksbloed

Voor iedereen die niet gelooft dat hij een held kan worden.
Tijd om je vleugels uit te slaan

Feniksbloed

Feniksbloed is een Young Adult verhaal wat zich afspeelt in een wereld gevuld fabelwezens zoals spreukwachters, schimmen, feniksen en sterrelingen, welke ieder verschillende krachten bezitten.

Brighton en Emil

Brighton en Emil zijn een tweeling en staan op het punt om achttien te worden, wat meestal het moment is waarop bepaalde mensen, zoals sterrelingen, hun krachten krijgen.
Samen belanden ze midden in een gevecht tussen spreukwachters en sterrelingen en meteen is het verschil tussen de twee duidelijk, Brighton is een dromer die ervan droomt om beroemd te worden met zijn filmpjes en hij hoopt magische krachten te krijgen. Emil is een nuchtere slungelige jongen met een geweldig minderwaardigheidscomplex, zeker wat betreft zijn uiterlijk. Hij werkt bij het Museum voor Natuurwezens en is gefascineerd door feniksen.

Ik had geen idee dat er zoveel feniksen zijn, zei Charlie.
Massa’s feniksen, zeg ik.
Moet je kijken. Ik wijs naar de feniksmodellen die aan het plafond hangen. Er zijn tientallen soorten en onze curator, Kirk Bennett, heeft ervoor gezorgd dat onze bezoekers de populairste met eigen ogen kunnen zien.

En dan blijkt Emil krachten te hebben, terwijl ze in de metro aangevallen worden door een schim, openbaren deze zich.

Maar die maniak staat op het punt mijn broer uit de metro te gooien en ik ben bang dat als ik niet snel iets doe, hij straks dood en onherkenbaar verminkt op de treinsporen ligt. Ik ben nog nooit zo bang geweest.
Mijn vuist staat in brand.
Woeste, grote, grijsgouden vlammen laaien op met een hitte waarbij de zomerzon niks is, maar mijn huid verbrandt niet. Op de een of andere manier voel ik er niks van. De mensen om me heen verstijven als ze het vuur zien, zelfs de schim, die een stap achteruit zet en me vol ontzag aanstaart.

Vanaf dit moment had het verhaal mij in zijn greep en liet het mij niet meer los.

Conclusie

Ik had wat problemen om in het verhaal te komen. Maar zoals gewoonlijk met het eerste deel van een serie wordt je, zeker in het begin, overstelpt met allerlei feiten en gebeurtenissen. Eenmaal door het eerste gedeelte van het verhaal zat ik, zonder het in de gaten te hebben, op het puntje van mijn stoel. En snapte ik hoe het met allerlei groeperingen en krachten zat.
Adam Silvera heeft een schitterende wereld gecreëerd en ik kan niet wachten om verder te mogen lezen over Emil en Brighton. Volgens mij kan het alleen maar beter worden.
Net zoals Op het einde gaan ze allebei dood , Vroeger is alles wat ik van je heb en Meer Gelukkig dan niet heeft hij mij blij verrast met dit boek.
quote

Angst is een feniks.
Ook al zie je hem duizend keer in brand vliegen,
Hij komt altijd terug.
Leigh Bardugo
Kraai & Koninkrijk

Flessenpost door Chantal Claassen | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Flessenpost door Chantal Claassen | Een Boek ReviewFlessenpost door Chantal Claassen
Serie: Beachclub Esperanza #1
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op March 9th 2021
Genre: Feelgood
Pagina's: 256
ISBN: 9789020539332
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
four-stars

Flessenpost is de romantische feelgoodroman van de Nederlandse debuutauteur Chantal Claassen, die zich afspeelt op het zomerse strand van Hoek van Holland.

Flessenpost van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal impulsief, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Flessenpost

Flessenpost

Hoofdpersoon in Flessenpost is Chloë. Zij werkt met veel plezier bij ’t Groentehoekje. Omdat ze aan zee zich zo dicht bij haar familie voelt neemt ze een extra baan voor het weekend, bij Beachclub Esperanza in Hoek van Holland, aan.

Chloë

Cloë is op achtjarige leeftijd wees geworden nadat haar ouders en zes jarige broertje Rick bij een woningbrand zijn omgekomen. Het feit dat het steeds slechter met haar oma gaat lijkt het gemis nog groter te maken.
Het verhaal begint terwijl Chloë het uitmaakt met haar vriend Fabian die haar meer als decor ziet dan als personage. Na deze breuk is ze dakloos en gaat ze tijdelijk bij haar vriendin Babs wonen.

Zwijgend schenk ik een glas in voor mezelf en ga ik op de bank zitten. Het leer voelt koud aan. Ik bekijk Fabian, die er als altijd onberispelijk uitziet in zijn donkerblauwe overhemd en bordeauxrods stropdas, die losjes om zijn nek hangt. Zijn knappe gezicht wordt onsiert door een ontevreden uitdrukking die hij de laatste tijd vaker heeft.

Hij staart naar de punt van zijn schoen, schraapt wat ongemakkelijk zijn keel. Ik mis je, zegt hij, verrassend onzeker voor zijn doen.
Ik moet me inhouden hem er niet mee om de oren te slaan dat hij enkel een vrouw mist om zich superieur te voelen, om hem te vergezellen op zijn blablabla-feestjes. En niet te vergeten voorde broodnodige ontspanning in de slaapkamer na een werkdag met belangrijke cases.

Jesse

Jesse heeft een moeilijke relatie met zijn zus Suus. Zij zit vol met verwijten en blinkt uit in het aanwakkeren van zijn schuldgevoel wat het hem moeilijk maakt om nee te zeggen. En daarmee komt hij regelmatig in de knel wat beteft zijn werk, maar ook met Chloë.

Suus schuift haar zonnebril op haar haren terwijl ze Jesse aankijkt.
Hoi Suus, alles goed?’ Als Jesse haar een kus op de wang wil geven, wendt ze haar gezicht af. De kus belandt ergens in de lucht.
Met mij wel. Ik had lleen een telefoontje verwacht, zegt ze koeltjes. Ik heb je voicemail drie keer ingesproken.
Heb ik geloof ik gemist, antwoordt hij op zijn hoede. Hij kent de verwijten van Suus intussen uit zijn hoofd.

Conclusie

Flessenpost is het schrijfdebuut van Chantal Claassen en deel een van de Beachclub Esperanza serie. Ik heb het met veel plezier gelezen en vind het een ontzettend leuk boek.
Leuk nieuws: inmiddels is het manuscript van Briefpost, boek twee van de serie ingeleverd. Op 1 maart ligt het boek, als ales goed gaat, in de winkel. Tadaaa leuk om verder over de beachclub te kunnen lezen.

Briefpost

Wedden van wel? door Vannessa Thuyns | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Wedden van wel? door Vannessa Thuyns | Een Boek ReviewWedden van wel? door Vannessa Thuyns
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op September 6th 2021
Genre: Romance
Pagina's: 318
ISBN: 9789492585929
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Een heerlijke, grappige en stoere feelgoodroman over inzien dat je sommige dingen moet doen en andere moet laten gebeuren.

Robine heeft één motto: lang leve de lol! Ze woont niet voor niets 2500 km van haar gecompliceerde familie, kritische ex-vriend en mislukte carrière vandaan. Sep daarentegen wil niets liever dan dat zijn tweelingzus weer voorgoed in Amsterdam komt wonen, dus wanneer Robine voor een bezoek in Nederland is, bedenkt hij ter plekke een weddenschap. Als het Robine lukt om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze zonder protest én op haar broers kosten terug naar haar onbezonnen leven in Italië. Helaas is advocaat Jasper wel het type: stug, onbereikbaar, té zelfverzekerd en belachelijk knap. Vol goede moed gaat Robine de uitdaging aan en ze doet alles om dit spelletje te winnen. Maar wat als Jasper toch leuker blijkt te zijn dan ze in eerste instantie dacht…

Wedden van wel?

Wedden van wel?

Wedden van wel heeft drie hoofpersonen, Robine, Sep en Jasper.

Robine

Robine is na het overlijden van haar moeder, anderhalf jaar geleden, naar Sicilië gevlucht, mede om een hoop stress te vermijden. Ze komt voor de vijfenzestigste verjaardag van haar vader tijdelijk trerug naar Nederland. Na het overlijden van haar moeder zijn er de nodige andere problemen ontstaan. Ze ziet er enorm tegenop om de rest, behalve haar vader en tweelingbroer Sep, weer te ontmoeten.
Robine is een persoon die het iedereen naar de zin wil maken en daardoor best wel met zichzelf in de knoop komt.

Daphne heeft het sarcasme uitgevonden. Ik was het bijna vergeten. Het is tegelijkertijd ook haar kwaliteit. Er zijn zoveel momenten geweest dat ik krom heb gelegen van het lachen om haar cynische grapjes.

Mijn vader vist zijn theezakje uit zijn mok en zegt: dus Robine ik zou het op prijs stellen als je in Nederland zou kunnen blijven, zodat je bij het feest kan zijn.
Dat is toch pas over twee maanden?
Het zou fijn zijn als je Dapne kan helpen met de organisatie van mijn tuinfeest.

Ze kunnen de boom in, allemaal. Ik ben nog geen twee uurtjes thuis en de stress zit er alweer goed in.

Sep

Ondanks zijn leesproblemen en zware astma is Sep, door hard knokken, advocaat geworden.
Hij is de tweelingbroer van Robine en probeert haar op allerlei manieren in Nederland te houden zelfs via het Wedden van niet-Wedden van wel-spel.

Jasper

Jasper is advocaat en mede eigenaar van een succesvol advocatenfirma. Hij heeft het nodige meegemaakt in zijn leven, wat een hoop. qua afstandelijk gedrag, verklaart.
Hij helpt Robine met een aanklacht en zelfs met een nieuwe baan.

Conclusie

Wedden van wel? is een zalige feelgood, precies wat ik nodig had. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en had het zelfs in één dag uit. Toch viel mij wat op, het is niet zo maar een feelgood, naar mijn mening is het meer dan dat! Het lijkt wel alsof Vannessa Thuyns je moeiteloos een luchtig verhaal insleurt, maar als je goed oplet merk je dat er meerdere zware thema’s aan bod komen. Nu ga ik deze niet opnoemen want dan ben ik aan het spoileren. Mij heeft ze, in ieder geval, hiermee geraakt.

Deze recensie is onderdeel van een blogtour
 Wedden van wel

Noorderlicht door Mariska Overman | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Noorderlicht door Mariska Overman | Een Boek ReviewNoorderlicht door Mariska Overman
Gepubliceerd door: De Crime Compagnie gepubliceerd op February 18th 2021
Genre: Thriller
Also by this author: Hoofdzaak, Voltooid, Verdoemd
Pagina's: 300
ISBN: 9789461094766
Format: Paperback
Koop op Bol
Goodreads
five-stars

Noor is Nederlands. Frode is Deens. Magnus is Engels. Katja is Duits. Ze hebben elkaar ontmoet op een online literair forum. Een van hen had een idee. Nu bevinden ze zich op een zeilschip in de ijzige winterkou van Noorwegen. Net als de andere passagiers zijn ze op zoek naar het befaamde noorderlicht. Maar ze zijn ook op zoek naar een slachtoffer: iemand moet dood. Dat hebben ze afgesproken. Maar zo simpel blijkt het niet te zijn.

Noorderlicht

Van Mariska Overman las en recenseerde ik eerder Hoofdzaak, Voltooid en Verdoemd.

Noorderlicht

Noorderlicht wordt vertelt vanuit het perspectief van Noor, in de ik-persoon.
Een groep van dertien mensen maken een bootocht van een week op zoek naar Het Noorderlicht en walvissen. Vier hiervan hebben een verborgen agenda. De Nederlandse Noor, de Deense Frode, de Engelse Magnus en de Duitse Katja. Zijn zijn namelijk aan boord om iemand te vermoorden. En wel met voorberdachte rade. Het idee is langzamerhand in een privéchat ontstaan en wordt nu, tijdens de zeereis, werkelijkheid.

MAGNUS: Daarover verschillen de meningen. Maar de thematiek, wat vond je daarvan?
Frodo: Eerlijk?
Magnus: Altijd
Frodo: Extreem fascinerend. Mijn gedachten gingen alle kanten op.
Magnus: Noem eens een kant
Wolf33: Ja, Frodo, noem eens wat?
Frodo: Ik vroeg me af of ik het zou kunnen
EL.BooksS7: Wat?
Frodo: Moord. De mogelijkheid die moord biedt

Noor schijnt af en toe haar bedenkingen te hebben.

Ik aarzelde om aan boord te gaan. Ik kon nog terug. Ik kon omdraaien, het vliegtuig pakken en doen alsof het allemaal een wilde droom was geweest. Maar ik stapte aan boord.

Conclusie

Jeetje, wat een verhaal en wat een setting! Ik heb nog eens gecheckt of de auteur niet Agatha Christie was.
Het boek is geschreven in prettige korte hoofdstuken, welke je bij de les houden. Het speelt zich grotendeels af tijdens een zeiltocht en wordt af en toe afgewisseld door een privéchat van Noor, Katja, Frode en Magnus. Deze chat is al jaren bezig.
Ik hou van de beeldende schrijfstijl die Mariska hier gebruikt. Of dat nu komt omdat ik zeilend opgegroeid ben?

Zeewater spatte langs de boeg, de wind tilde de druppels verder, ze vlogen langs me heen. Vliegende bolletjes. Vliegend water. De geur van zilt water verdrong deels de dieselgeur. Onverwacht overviel me een geluksgevoel

Laatste Update: Filmrechten van Noorderlicht verkocht!!!