Trammelant op Texel door Lily Frank | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Trammelant op Texel door Lily Frank | Een Boek ReviewTrammelant op Texel door Lily Frank
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op October 3 2022
Genre: Feelgood
Pagina's: 280
ISBN: 9789493265332
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Kitty heeft een burn-out. Vervelende herinneringen aan de laatste maanden voordat ze zich ziek meldde overspoelen haar regelmatig en alleen al het denken aan haar werk bezorgt haar de bibbers. Om los te komen van alles besluit ze om een weekje naar Texel te gaan. Eens kijken of het herfstweer daar de zorgen uit haar hoofd kan waaien! Alleen heeft ze dat niet met haar werkgever durven overleggen omdat ze zich al zo schuldig voelt dat ze overspannen thuiszit. Maar dan treft ze op de boot naar het Waddeneiland Mees, die éne collega die heeft bijgedragen aan haar burn-out en die wel de laatste persoon is die ze tegen wil komen. En laat hij nu net dezelfde week uitgekozen hebben om daar vakantie te vieren…

Trammelant op Texel

Trammelant op Texel

Dit boek is een nieuwe complete uitgave van drie korte novelles, die eerder als ebook los van elkaar zijn verschenen.
Hoofdpersonage in Trammelant op Texel is Kitty Elzenhof. Ze is communicatieadviseur en werkte samen met Mees, aan een belangrijk project, wanneer het langzaam maar zeker slechter me haar gaat. Ten slotte valt ze ziek uit.
Ze lijdt aan een burn-out en is al een maand thuis wanneer ze besluit om een weekje naar Texel te gaan om daar uit te waaien.
Het verhaal speelt in het heden met regelmatige flashbacks van het verleden.

Kitty

Tijdens de boottocht naat Texel ontdekt ze dat haar collega Mees ook aan boord is en ook een weekje naar Texel gaat met vrienden. Mees, die volgens haar de mede oorzaak van haar burn-out is.

Kitty? Ben jij dat?
Bijna laat ik het bekertje uit mijn handen vallen, maar ik weet net te voorkomen dat de gloeiendhete vloeistof op mijn schoot belandt. Mijn hart bonst ergens in mijn slokdarm en doet zijn best om er via mijn keel uit te klimmen. Dit kan niet waar zijn! Ik moet me vergissen, hij kan er niet zijn, niet hier, bij mij, op deze boot, op dit moment…

Conclusie

Trammelant op Texel is een heerlijke feelgood met een duister randje. Kitty lijdt aan een burn-out, wat zeer goed en herkenbaar beschreven word. De angst ontdekt te worden, terwijl je een weekje voor jezelf neemt, is zeer herkenbaar Bizar eigenlijk. Daarnaast wordt zijdelings Longcovid genoemd, wat natuurlijk zeer actueel is.
Het boek voelt een beetje als thuiskomen. Zeker wanneer Texel al enigzins bekend terrein is.
Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder een boek van Lily Frank gelezen heb. Shame on me! Ik vind dat ze fijne schrijfstijl heeft die zeker naar meer smaakt. Daarnaast heb ik een zwak voor boeken die een stuk Nederland beschrijven.

Deze recensie is onderdeel van de Trammelant op Texel blogtour.

Trammelant op Texel

Een vlucht naar jou door Madelein Kerseboom | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Een vlucht naar jou door Madelein Kerseboom | Een Boek ReviewEen vlucht naar jou door Madelein Kerseboom
Serie: Vlucht #1
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op June 28th 2022
Genre: Feelgood
Pagina's: 288
ISBN: 9789401617420
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

In Een vlucht naar jou, het eerste deel in de Vlucht-serie van Madelein Kerseboom, vliegt Esmee als stewardess de hele wereld over. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij het even druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Esmee lijkt haar leven helemaal op orde te hebben, maar haar relatie loopt stroef. Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegenkomt, kan ze de verleiding dan ook niet weerstaan, en een stormachtige affaire begint. En juist dan slaat in Melvins leven het noodlot toe… waardoor hij haar harder nodig heeft dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet, ontdekt hij haar geheim en valt hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

In dit eerste deel van de Vlucht-serie stort Kerseboom de lezer in een avontuur vol drama, romantiek en turbulentie, en houdt je met haar meeslepende schrijfstijl geboeid tot de allerlaatste pagina. Voor lezers van Jojo Moyes, Cecelia Ahern en Rebecca Serle.

Een vlucht naar jou

Een vlucht naar jou

Een vlucht naar jou begint met een indrukwekkend epiloog, wat ervoor zorgt dat je door wil blijven lezen.
Hoofdpersonage in Een vlucht naar jou is Esmee en het verhaal wordt vertelt vanuit haar perspectief.

Esmee

Esmee is stewardess en vliegt de hele wereld over. Ze woont samen met Melvin, een succesvole auteur. Maar schijn bedriegt, Melvin heeft een writer’s block. Daarnaast is hun relatie in een dal geraakt.

Via de spiegel zie ik Melvins gezicht betrekken. Hij doet een stap naar achteren en gaat tegen de deurpost van de badkamer aan staan. Baal je hier nooit van?
Waarvan?
Je hebt niet eens tijd om… Hij laat zijn schouders hangen en verbreekt het oogcontact. Je moet altijd je hele planning aan die werktijden van jou aanpassen.
Tja, dat hoort er nou eenmaal bij als je stewardess bent?
Als je wat vaker binnen Europa zou vliegen, zou je daar minder last van hebben.
Europa? Ik frons. In één dag op en neer binnen Europa? Dat is toch veel minder leuk dan wat ik nu doe?
Ja, waarschijnlijk, maar dan ben je wel minder lang weg van huis.

Tijdens een vlucht naar Buenos Aires ontmoet Esmee Javier, een Light Designer. Hij verkoopt lichtshows aan discotheken en aan grote festivals. Al snel ontstaat er een pittige affaire tussen deze twee.
Wanneer Esmee weer thuis is besluit ze om de relatie geheim te houden voor Melvin. Je kan wel stellen dat Esmee een aardige puihoop van haar leven aan het maken is! Zeker wanneer vervolgens het noodlot voor Melvin toe slaat.

Conlusie

Een vlucht naar jou heeft me geraakt, zowel positief als negatief. Ik heb aardig wat emoties ervaren tijdens het lezen van dit boek. Van super geirriteerd naar super geëmotioneerd. Daarnaast werd ik ook nog eens, door Madeleine Kerseboom met mijn neus op de feiten gedrukt worden wat betreft de angstwekkend power van de Social Media.
Ik ben onder de indruk van Een vlucht naar jou. En dat had ik eigenlijk niet zo verwacht. En ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende deel.

Florence door Kiki van Dijk | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Florence door Kiki van Dijk | Een Boek ReviewFlorence door Kiki van Dijk
Gepubliceerd door: Xander Uitgevers gepubliceerd op June 22, 2022
Genre: Thriller
Also by this author: Winterberg, Vlieland
Pagina's: 288
ISBN: 9789401617253
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Kunstrestaurateur Clea wordt door haar oud-klasgenoot plotseling gevraagd haar roerige nachtleven in te wisselen voor een geheimzinnige opdracht in Florence. Van flaneren langs de oude palazzi en heerlijke trattoria’s is echter geen sprake: achter alle kunst en romantiek gaat een levensgevaarlijk complot schuil. Ook blijkt Clea’s klasgenoot spoorloos verdwenen. Wat is er aan de hand? En wat heeft deze kunstzinnige stad met de Tweede Wereldoorlog te maken?

Kiki van Dijk weet als geen ander zinderende spanning te combineren met heerlijke personages, in een stad die een stuk killer is dan de hitte doet vermoeden. Voor de lezers van Suzanne Vermeer, Linda van Rijn en Noortje Brink

Florence

Eerder las en recenseerde ik van Kiki van Dijk: Winterberg, Vlieland, en Parijs.
Je kan deze boeken los van elkaar lezen.
 

Florence

Hoofdperonage is Clea Meertens, zij is kunstrestaurateur en mede eigenaar van het familiebedijf Meertens.
Na een geheimzinnige oproep van een oud klasgenootje, Tanya, besluit Clea om naar Florence af te reizen. Helaas komt Tanya niet opdagen.
Zo op het eerste gezicht lijkt Clea het prima voor elkaar te hebben, maar al snel wordt het duidelijk dat zij met een aantal issues worstelt. Ze worstelt met een onverwerkt trauma uit haar verleden en met het verleden van haar overleden vader.

Vanaf het begin van het verhaal gebeuren er verschillende dingen tegelijk en vallen er zelfs doden.
Kiki weet de spanning erin te houden en houdt het plot practisch tot het einde geheim.

Conclusie

Met Florence heeft Kiki van Dijk weer een heerlijke boek geschreven. Wat mij persoonlijk getroffen heeft in dit verhaal zijn de vrouwen van L’Offerta. Een organisatie die Joodse families helpt met het terugkrijgen van hun culturele bezittingen. Prima verweven in het verhaal en een pracht thema!

De laatste vrouw door Chantal van Mierlo | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De laatste vrouw door Chantal van Mierlo | Een Boek ReviewDe laatste vrouw door Chantal van Mierlo
Serie: Julia Menken #2
Gepubliceerd door: De Crime Compagnie gepubliceerd op March 14th 2022
Genre: Thriller
Also by this author: De verloren jongen
Pagina's: 300
ISBN: 9789461095862
Format: Paperback
Goodreads
five-stars

Na een vreselijk verlies heeft gedragsdeskundige Julia Menken grote moeite om haar leven weer op te pakken. Met tegenzin wordt ze op een grote zaak gezet waarbij jonge vrouwen in de Brabantse Peel spoorloos verdwijnen. Ze kan haar gedachten maar nauwelijks bij haar werk houden, en dan dreigt ze ook nog eens de voogdij over haar zoon Mees kwijt te raken…

De laatste vrouw

Eerder las en recenseerde ik van Chantal van Mierlo: De verloren jongen

De laatste vrouw

Ik raad je aan om de boeken op volgorde te lezen. Dat maakt alles veel duidelijker en verklaart een hoop.
Deze recensie kan SPOILERS bevatten over deel 1: De verloren jongen.

Julia

Net zoals in De verloren jongen is Julia Menken, gedragskundige , de hoofdpersonage. Inmiddels is er een jaar verstreken. Na een zwaar persoonlijk verlies probeert Julia het dagelijkse leven weer op te pakken, wat haar niet al te best lukt.

Een jaar en twaalf dagen geleden was alles zwart geworden. En het ergste was dat de wereld door bleef draaien. Dat iedereen maar doorging met zijn leven. Mensen hadden er geen benul van welke ramp zich had voltrokken.

In Oost-Brabant, in de regio De Peel, verdwijnen vrouwen. Drie vrouwen. Julia wordt, ondanks haar depressie, op de zaak De Peelvrouwen gezet. Ze gaat met met Rudi de Leeuw, chef districtsrecherche Helmond samenwerken. Zonder een enkele aanwijzing moet ze proberen om een daderprofiel te maken. Zonder dat ze het echt in de gaten heeft is Maarten Brouwer, officier van Justitie, haar vaste rots geworden.

Maarten

En dan verdwijnt haar enige stabiele factor in Julia’s leven van de radar. Maarten’s huideige zaak maakt het noodzakelijk dat hij onderduikt.

Ze belde naar Maartens kantoor. Zijn assistente Evita vertelde haar vriendelijk dat Maarten op dit moment niet te bereiken was.
Maar waarom dan niet? vroeg Julia.
Maarten werkt aan een zaak die nogal gevoelig ligt, zei Evita. Het is op dit moment beter dat niemand weet waar hij is.
Dus hij wordt bedreigd? vroeg Julia
Ik mag daar niets over zeggen, zei Evita.
Dank je. Ik weet voldoende, zei Julia en ze verbrak de verbinding. Ondergedoken dus.

Conclusie

Deze ingredienten zijn de basis van een ontzettend spannend en smeuiig verhaal. Vond ik van De verloren jongen dat Chantal van Mierlo zich in een klap een plekje verworven heeft naast thrillerauteurs zoals bijvoorbeeld Robert Bryndza. Met de laatste Vrouw rijst bij mij de vraag wanneer deze serie verfilmd wordt! AL je leest wat Maarten gebeurd, moet ik direct aan de actualiteit denken..
Ik kijk uit naar De onbekende man, deel 3 van deze trilogie.

De kleine theetuin in de zon door Anne West | Een Boek Review

Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De kleine theetuin in de zon door Anne West | Een Boek ReviewDe kleine theetuin in de zon door Anne West
Serie: De theetuin #2
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op 28 juni 2022
Genre: Feelgood
Also by this author: De kleine theetuin in de duinen
Pagina's: 304
ISBN: 9789020549126
Format: Paperback
Goodreads
four-stars

De theetuin van Fleur is een groot succes. Rosa is uitgekocht en Fleur vraagt oud-klasgenoot Laura om hulp. Met tegenzin gaat Laura met haar ernstig zieke broer Alistair naar Texel. Kan ze haar draai op het eiland vinden? Rosa werkt samen met Kyra in hun atelier op Texel. Maar als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Haar faalangst komt weer opzetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van Alistair, voor wie ze steeds meer gevoelens krijgt, ondanks haar huidige relatie.

'De kleine theethuin in de zon' is het tweede deel van de heerlijke feelgoodserie De Theetuin van Anne West. Eerder verscheen in de serie ook 'De kleine theetuin in de duinen'.

De kleine theetuin in de zon

Eerder las en recenseerde ik van Anne West: De kleine theetuin in de duinen.
 

De kleine theetuin in de zon

De kleine theetuin in de zon is los te lezen van het eerste deel van deze serie: De kleine theetuin in de duinen. Heb je deel 1 wel gelezen, dan zie je door de ogen van de nieuwe hoofdpersonen uit deel 2 wel hoe het verder gaat met de nichtjes Rosa en Fleur op Texel.
Hoofdpersonen in De kleine theetuin in de zon zijn Kyra en Laura.

Kyra

Kyra is een vriendin van Fleur en Rosa. Ze is een ongelooflijk onzeker iemand, die continu twjfelt aan haar eigen kunnen. Enigzins doelloos brengt ze haar dagen door met het helpen van Fleur met de theetuin, in plaats van zich volledig te focussen op haar kunst. Ik zou haar we willen toeroepen, focus, ga aan de slag en stop met dit uitstelgedrag!

Opeens was alles anders. Hun atelier, net open, stond nu al op de rand van de afgrond. En er was maar één persoon die de redding van het atelier kon bewerkstelligen: dat was zijzelf. De moed zonk Kyra in de schoenen. Hoe luidde die uitspraak ook alweer? Je kunt de toekomst voorspellen aan de hand van iemands verleden? Nou, dan zag het er niet best voor haar uit.

Laura

Laura is werkzaam als als hoofdpatissier in een bekend vijsterrenhotel in Amsterdam, haar grote droom, waar ze veel voor heeft opgegeven. Maar zoals vaak zijn dromen bedrog.
In een impuls neemt ze ontslag.

Ze moest voortaan onder Sander werken, die liegende, bedriegende, ongetalenteerde loser. Nee, dat kon ze niet verdragen. Dat nooit O, ik ga inderdaad naar huis, daar kun je zeker van zijn. Maar ik kom niet meer terug. Steek die zogenaamd nieuwe functie maar ergens waar…
Laura! David keek haar zo duister aan dat ze stilviel in haar woordenbrij. Ik heb dit niet gehoord. Ik wil dat je hier rustig over nadenkt. Je hebt nog steeds een baan.
Laura stond hijgend voor hem en juist op dat moment schoot haar iets te binnen. De theetuin op Texel. Dat klopt. Ik heb ook een baan. Ergens anders, waar ze me wel waarderen. Daar ga ik naartoe.

Conclusie

Ik vind dat Anne West, met De kleine theetuin in de zon, een zalig zomers boek heeft geschreven. Alleen de cover al brengt je in een zonnige mood. Het boek had mij zo in zijn greep had dat ik het uit had eer ik het in de gaten had. Ik kijk echt uit naar het derde deel, want ik ben echt nog niet klaar met dit verhaal en ben zeer benieuwd naar het gezamelijke verleden van Fleur, Rosa en hun ouders.
Weet je nog niet wat te lezen in de vakantie? Neem de eerste twee delen van deze zomerse serie mee. Leesplezier gegarandeerd.