Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De Komst van de Koning door Mara Li  | Een Boek ReviewDe Komst van de Koning door Mara Li
Serie: De Gave van de Selkie #3
Gepubliceerd door: Dutch Venture Publishing gepubliceerd op January 31st 2018
Genre: Distopian, Young Adult
Also by this author: De Stem van de Zee, De Stem van de Zee (De Gave van de Selkie #1), De Roep van Avalon
Pagina's: 340
ISBN: 949258512X
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

'De wereld heeft dokters nodig,' zegt Cormack. 'Wij hebben dokters. De wereld heeft beschutting en medicijnen nodig. Wij hebben dat te bieden. De wereld heeft een weg voorwaarts nodig, een kompas dat ons uit de duisternis leidt. Wij kunnen dat kompas zijn.'

Centraal-Europa is verwoest en duizenden mensen zijn op drift geslagen. De grote steden sluiten hun poorten uit angst voor de dodelijke Zwarte Plaag. Te midden van deze chaos zoekt Nimue naar haar geliefde Wolf, de vader van haar ongeboren kind.

Arthur doolt door het land van de geesten, een plek die elke dag grimmiger wordt. De taak die de stervende Visserkoning hem heeft gegeven, lijkt vrijwel onmogelijk en kan hem bovendien zijn leven kosten.
Ook al zijn ze werelden van elkaar gescheiden, Nimue en Arthur vechten met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van de Graal die de Visserkoning kan genezen.

In dit laatste deel van de trilogie 'De gave van de Selkie' weet Mara Li wederom op meesterlijke wijze mythologische elementen te verweven met de rauwheid van de dystopische wereld waarin Nimue en Arthur leven.

review

Na De Stem van de Zee en De Roep van Avalon is het helaas tijd voor het slotstuk van deze trilogie: De Komst van de Koning

De Komst van de Koning

Ook dit boek begint waar het vorige eindigde, Nimue besluit om Avalon te verlaten. De magie neemt meer en meer de overhand. Maar de dreiging ook, vooral de dreiging om haar kind kwijt te raken doet haar beslissen om te vertrekken.

Ik wil dat je terugkomt Arthur, zeg ik tegen hem. Ik wil dat de geesten je laten gaan.
Hij is niet onze gevangene.
De stem is niet van Rona of Ana. Ik spring van mijn stoel en staat met bonkend hart naar het wezen dat zich aan de andere kant van Arthurs bed heeft gemanifesteerd.

De rol van Arthur wordt steeds belangrijker en duidelijker:

Ik heb vertrouwen in Arthur, onderbreek ik haar zachtjes. Ik geloof dat hij de Jager kan weerstaan. Ik geloof in de Visserkoning. Eén enkele overwinning is alleen niet voldoende. Ik denk dat we de lange weg moeten nemen. Dat we moeten luisteren naar het verhaal van de Witte Profeet en de wereld niet langer moeten overheersen. Ze laat zich niet beheersen, we kunnen alleen proberen van haar te leven.

De Visserkoning

De rol van de Visserkoning is zo ontzettend belangrijk in dit verhaal, Hij is ziek, en daardoor is de wereld ook ziek, en krijgt de duistere kant : Jager meer macht.

De Visserkoning is er, zegt Goudglans. Hij kan niet weg. De ketenen houden hem vast.
Waarom? vraagt Morgana.
Omdat hij bang was dat de vloek van de Jager hem zou veranderen in een monster.

Conclusie

Ik vind dit een geweldig verhaal. Vond ik deel twee: De roep van Avalon al beter dan deel een: De Stem van de Zee, deel drie: De Komst van de Koning overtreft beiden! Een geweldig boek en reuze spannend en heel mooi beschreven: zoals de beschrijving van de Andere Wereld en de Visserkoning. En dan de wending die het verhaal neemt, de zoektocht naar de graal, en hoe dit in het verhaal verwerkt is, en de strijd die Arthur en Nimue moeten leveren. Top.
Daarnaast hou ik van retellings. Deze is, wat mij betreft, zeer geslaagd.

banner blogtour

Deze blog is onderdeel van de Blogtour rond de Selkie trilogie
Hier kan je lezen wat anderen ermee doen.