Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De Slapende Prins door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe Slapende Prins door Melinda Salisbury
Serie: The Sin Eater’s Daughter #2
Gepubliceerd door: Clavis Young Adult gepubliceerd op November 27th 2017
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: De Vergiftigde Gave, De laatste slag
Pagina's: 367
ISBN: 904482998X
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
five-stars

De Slapende Prins, het tweede boek van deze adembenemende historische fantasytrilogie, is het donkere vervolg op De vergiftigde gave. Een pageturner voor young adults.
Sinds haar broer Lief verdwenen is, heeft Errin het erg moeilijk. Ze moet voor haar zieke moeder zorgen en illegale kruiden en drankjes verkopen om het hoofd boven water te houden. Maar dat is nog niets in vergelijking met de dreiging die haar boven het hoofd hangt nu de wraakzuchtige Slapende Prins wakker is geworden. Er breekt oorlog uit. De mysterieuze Silas is de enige die haar wil en kan helpen. Als ook hij verdwijnt, is Errin op zichzelf aangewezen. Ze trekt het hele land door om zichzelf en haar moeder in veiligheid te brengen. Maar wat ze uiteindelijk ontdekt, doet haar wereld op zijn grondvesten schudden ...

review

Na De Vergiftigde Gave is het tijd voor De slapende Prins, deel twee van de The Sin Eater’s Daughter– trilogie. Een boek met, alweer, een prachtige cover!

De Slapende Prins

Dit boek gaat over Errin. Zij is de zus van Lief, die je uit deel een kent als bewaker van Twylla. Errin is een dappere stoere meid, die in hele zware tijden het hoofd boven water probeert te houden. In Almwyk, een vergaarplaats van criminelen, zatlappen en gokkers, prbeert ze te oveleven tot Lief teugkomt. Daarnaast verzorgt ze haar zieke moeder.

Ik denk dat het moeilijk is aan de kant van de rede te blijven als een vijfhonderd jaar oud sprookje tot leven komt en in het buurland het kasteel verwoest en de mensen afmaakt

In Almwyk heeft ze een vriend Silas, een geheimzinnig figuur die altijd een kap draagt.

En voor alles wat ik weet, heb ik hard mijn best moeten doen, want ik heb geen flauw benul hoe hij er onder zijn kap uitziet – hoewel hij van de mensen die ik hier heb het dichst in de buurt komt van een vriend. Hoe kan je iemand een vriend noemen, hem al zo lang kennen en toch niet weten hoe hij eruitziet?

Errin moet vluchten uit Almwyk, voor haar eigen veiligheid, voor de naderende oorlog, maar wie kan ze vertrouwen en waar moet ze heen? Wie is de persoon waar ze telkens over droomt?

Conclusie

Wat een geweldige serie, en wat een fantastisch verhaal!! Het verbaasd mij enorm dat deze serie (nog) geen hype is. Hoewel het in het begin even zoeken was, ik zocht de hoofpersonages uit deel een, heb ik het verhaal in één ruk uitgelezen. De nieuwe personages die in dit boek voorkomen zoals Errin en Silas zijn fascinerend. De continu veranderende spannende verhaallijn zet mij telkens op het verkeerde been! En … Last but not least … Bekende figuren uit deel een maken alsnog even hun entree. Zonder wat te verklappen: het einde, omg, wat een cliffhanger! Nu moet ik tot mei op deel drie De laatste Slag wachten!