Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


De Vergiftigde Gave door Melinda Salisbury | Een Boek ReviewDe Vergiftigde Gave door Melinda Salisbury
Serie: The Sin Eater’s Daughter #1
Gepubliceerd door: Clavis Young Adult gepubliceerd op 2017
Genre: Fantasy, Young Adult
Also by this author: De Slapende Prins, De laatste slag
Pagina's: 350
ISBN: 9789044828740
Format: Hardcover
Bookspot
Goodreads
four-stars

Twylla is uitverkoren. Ze is niet van koninklijken bloede, maar de goden hebben haar gezegend met een bijzondere gave. Hierdoor zal ze later de prins huwen en met hem heersen over het koninkrijk Lormere. Maar voorlopig beschouwt Twylla haar gave vooral als een vloek: door dageraadschade te drinken wordt haar huid giftig. Zo kan ze landgenoten die van verraad beschuldigd worden met een simpele aanraking om het leven brengen. Twylla beseft dat ze geen vrije keus heeft en het werktuig is van de goden en de koningin. Bovendien raakt ze zonder het te beseffen verstrikt in een web van intriges.

Dit is het meeslepende eerste boek van een historische fantasytrilogie met 'indrukwekkende diepgang en emotie', aldus Kirkus Reviews. Een must voor young adults.

review

De Vergiftigde Gave

Laat ik vooral met de cover beginnen! Die is waanzinnig, zo mooi! Dat belooft wat voor de rest van het boek. Het verhaal begint bloedstollend.

Zelfs als er geen gevangenen zijn, hoor ik hun kreten. Ze zitten als geesten in de muren en tussen twee voetstappen in weerkaatst hun gegil. Als je naar de krochten van het kasteel begeeft, onder de barakken waar de wachters slapen, onder de Aanzegkamer, kom je op de plaats waar ze op rustige momenten een kwijnend bestaan leiden.

Goed mijn aandacht is getrokken.

Twylla is dertien en voorbestemd om haar moeder op te volgen als Zondeneter. Maar dan wordt zij door de koningin naar het paleis gehaald. Als de Incarnatie van Daunen is ze door de goden uitgekozen en moet zij voor de koningin werken.

Om door de koningin zelf te worden ontboden om een dame te worden leek ondenkbaar. En toch stond ze daar, en ze eiste me op als haar beschermeling. En haar taak als Zondeneter dan? had mijn moeder tegen de koningin gezegd, en haar verantwoordelijkheden ten opzichte van het koninkrijk?
Ze heeft grotere verantwoordelijkheden ten opzichte van het koninkrijk had de koningin gezegd.

Conclusie

Het duurde even eer het verhaal echt tempo kreeg, dit heeft vooral te maken met het feit dat dit deel een is van een trilogie, en je daardoor veel informatie te verwerken krijgt. Hoewel ik mij in het begin aan Twylla ergerde, ik vond dat ze klakkeloos deed wat de koningin wilde en alles maar gelaten over zich heen liet komen, werd dit gaandeweg minder. Zeker omdat ik mij besefte hoe jong ze was, en gezien haar ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in het boek
Ik vind het een heerlijk boek en kan niet wachten om met De Slapende Prins, deel twee van deze serie, te gaan lezen.