De verloren jongen

De verloren jongen

Hoofpersonage in De verloren jongen is Julia Menken, gedragskundige.
Midden in Arnhem, op klaarlichte dag, wordt een tiener op gruwelijke wijze vermoord. Reden voor de officier van Justitie, Maarten Brouwer, om Julia erbij te halen. Maarten en Julia delen een verleden.
De verloren jongen is het eerste deel van een trilogie. Ik raad je aan om deze op volgorde te lezen.

Julia Menken

Ze is getrouwd met Daniel en heeft twee jonge kinderen, Evi en Mees. Thuis loop het niet zo als het zou moeten. Na een faliekant misgelopen zaak wilde Julia weg uit het veld en is gestopt met haar werk als rechercheur. Vervolgens is zij een opleiding tot profiler bij de FBI gaan volgen. Momenteel werkt ze als gedragskundige binnen de Landelijke Eenheid in Zoetermeer. Daar werkt ze alleen nog maar aan oude zaken.
Haar terugkeer in het veld verloopt niet echt soepel.

Ze ging de kamer binnen en sloot de deur achter zich. Justus hield zijn ogen op haar gericht.
Wat is jouw probleem?’ vroeg ze.
Ik heb er een probleem mee wanneer buitenstaanders zich bemoeien met dingen waar ze geen verstand van hebben.
Heb je het over mij? Want ik voel me niet direct aangesproken.
Hij draaide zich om en rommelde in een lade. Een profiler. Het lijkt hier wel een Netflix-serie. Een psycholoogje dat politiewerk komt oplossen. Het moet niet gekker worden.

Conclusie

Wat een geweldige kennismaking met deze, voor mij, nieuwe auteur: Chantal van Mierlo. In een klap heeft ze zich, naar mijn mening, een plekje verworven naast thrillerauteurs zoals bijvoorbeeld Robert Bryndza.
Gelukkig kan ik meteen door met het volgende deel, Julia Menken deel 2, De laatste vrouw. Nog beter nieuws: in de loop van dit haar komt ook Julia Menken 3, De onbekende man uit.