Update : Gejaagd door de Wind, Augustus klassieke literatuur maand.
augustus literatuur maand

Vanaf 1 augustus start Sandra van Eijck, van ‘Sandra schrijft en leest’ met Augustus Klassieke Literatuur Maand. Aan de hand van recensies wil ze laten zien dat de aversie die veel lezers tegen de klassiekers hebben onterecht is. De deelnemende bloggers zijn Hier te vinden

Gejaagd door de Wind

Tja waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Gone with the wind. Een klassieker die in 1936 uitgekomen is en in 1937 de Pulitzer Prize for Novel gewonnen heeft. Zucht, ….

Het verhaal begint in 1861. Vlak voor het begin van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865)
Scarlett O’Hara is een egoïstisch zwaar verwende zestienjarige puber. Als veertienjarige was ze al een verliefd op Ashley, en gewend om alles te krijgen wat haar hartje begeerd. Vandaag de dag hadden we haar een stalkster genoemd.

Zij meende het oprecht, want zij kon geen gesprekken meer uitstaan, waarvan zij niet de hoofpersoon was.

Als ik merk dat ik na 5!! dagen nog niet verder ben dan bladzijde 45 van de 779, begrijp ik dat ik een beslissing moet nemen. Het feit dat ik mezelf erop betrap dat ik niet meer lees en films zit te kijken zegt me genoeg! Klaar basta, ik ga mezelf niet pesten. Exit Gejaagd door de wind.

Wat me stoort in het boek is het taalgebruik. Vreselijk slecht vertaald, een taal gebruik uit het jaar 0. En ondanks het feit dat mijn boek uit 1980 komt zit het vol met fouten en vreemd taalgebruik.

Ik beloof mezelf om een recenter exemplaar te zoeken, maar niet nu. Nu ga ik
Help de dokter verzuipt van Toon Kortooms lezen.
Word vervolgd ……………….