Ik heb dit boek gratis gekregen in ruil voor een eerlijke review. Dit beïnvloedt mijn mening over het boek of de content van mijn review niet.


Het geschenk van Happiness door Holly Martin | Een Boek ReviewHet geschenk van Happiness door Holly Martin
Serie: The Happiness #2
Gepubliceerd door: Zomer&Keuning gepubliceerd op November 17th 2020
Genre: Feelgood
Also by this author: Het dorpje Happiness, Een gouden gloed over Ruby Falls
Pagina's: 320
ISBN: 9789020539431
Format: Paperback
Bookspot
Goodreads
four-stars

Het is kerst in Happiness! Het geschenk van Happiness is een heerlijke, warme feelgoodroman van Holly Martin.

Tijdens de feestdagen gaat Ruby op visite bij haar vriendin Willow in het dorpje Happiness. Kerst is altijd de favoriete tijd van het jaar, dus als Ruby de kans krijgt om daar een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang na te denken. Ze valt al snel voor Happiness en de inwoners, en ze wordt niet alleen verliefd op het dorpje...

Het geschenk van Happiness is het hartverwarmende tweede deel van de Happiness-serie van Holly Martin.

Het geschenk van Happiness

Kerstboeken, zoveel mogelijk. Mijn guilty pleasure. Toen ik na het lezen en recenseren van Het dorpje Happiness ook Het geschenk van Happiness mocht recenseren kon mijn dag niet meer stuk.

Het geschenk van Happiness

Hoofdpersonages in Het geschenk van Happiness zijn Ruby Marlowe en Jacob Harrington.
Beide personages zijn al bekend als je het eerste deel gelezen hebt. Zij beleefden samen een zinderende zomerromance in deel een van deze duologie Het dorpje Happiness.

Ruby

Ruby komt midden in de nacht in Happiness aan. Eenmaal gearriveerd besluit ze om een grap uit te halen.

Ruby keek naar het kindje Jezus. Dat bleek gelukkig een normale babypop zonder overgeschilderde baard of ooglapje te zijn.
Ze keek nog eens om zich heen en verwisselde het kindje Jezus met een sneeuwpop met een kerstmuts op. Ze wist dat Willow dit waarschijnlijk hilarisch zou vinden. Ruby en Willow deden al jaren aan kerstgrappen en ze was blij dat zij dit jaar de eerste kon uithalen.

Omdat haar winkel overstroomt is, moet ze tijdelijk een winkelruimte delen met kunstenaar Phoenix Blade, die in werkelijkheid Jacob Harrington blijkt te zijn.

Jacob Harrington.
De afgelopen twaalf jaar had ze afspraakjes met allerlei mannen gehad die stuk voor stuk niets voor haar hadden betekend. Hij was echter de uitzondering op die regel geweest en nu bleek ze met hem in hetzelfde dorp te wonen.

Jacob

Sinds de zomer woont Jacob in Happinnes.

Hij had in zijn leven nog nooit een serieuze relatie gehad en vond het eigenlijk wel fijn om zich niet aan iemand te hoeven binden. Normaal gesproken was hij na twee nachten met een vrouw al op haar uitgekeken, maar dat was met Ruby niet het geval.

Conclusie

Zowel Ruby als Jacob torsen een gevulde rugzak uit het verleden met zich mee en dat zorgt voor de nodige problemen. Holly Martin nam mij net dit verhaal weer mee naar Happiness, wat voelde als thuiskomen. Bijna alle personages uit het eerste deel komen ook hier voorbij wat het verhaal nog leuker maakt. Een echte aanrader en aangezien de kerstvakantie door de lockdown minstens tot 19 januari verleng wordt zou ik zeggen: sla je slag!